gstriftos
gilectronikos
- Reaction score
- 4.388
Μεγάλο ταξίδι (πάνω από 2 ώρες) δεν γίνεται παρά μόνο 1 ή φορές ετησίως για τις διακοπές.Καλύτερα να μην μπλέξει κάθισμα με καρότσι.
Είναι πολύ δύσκολο τώρα αλλά θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τη χρήση του καροτσιού.
Θέλει να πηγαίνει ταξίδια με το μωρό και το καρότσι; Μικρά ή μεγάλα ταξίδια; με αυτοκίνητο μόνο ή και με άλλα μέσα (αεροπλάνο, καράβι);
Υπάρχει και λογικά θα είναι η πλειοψηφία των διαδρομών, άντε και κανά πάρκο σε εμβέλεια μισής ώρας με το αυτοκίνητο.Θέλει απλά μια λύση για μια κοντινή βόλτα που περιλαμβάνει και μικρή διαδρομή με αυτοκίνητο. Υπάρχει η δυνατότητα για βόλτα κατευθείαν έξω από το σπίτι;
Υπάρχει ως σκέψη το ενδεχόμενο αυτό, απλά για να μείνει εντός budget θα πρέπει να ρίξει το κόστος του καροτσιού που δέχεται το port bebe πάρα πολύ.Εγώ βρήκα χρήσιμο το συνδυασμό 2 καροτσιών. 1 απλό, λιτό, που μαζεύει σε πολύ μικρό μέγεθος και το είχα για τις περιπτώσεις που έπρεπε να μπούμε αμάξι για να πάμε παραπέρα. Υπήρχε και ένα δεύτερο, πιο μεγάλο, που έπαιρνε και το πορτ μπεμπέ, που είχε μεγάλες ρόδες και η χρήση του ήταν για άμεση βόλτα από το σπίτι. Το δεύτερο τελικά δεν δούλεψε καθόλου, έμεινε στο χωριό και κάπου χαρίστηκε μετά. Το πρώτο είχε λίγο παραπάνω χρήση αν και γενικά δεν κάναμε πολλές μετακινήσεις όταν ήταν τόσο μωρά τα παιδιά που χρειάζονταν καρότσι για τις μετακινήσεις τους. Βαριόμουν όλη αυτή τη βαβούρα. Για απλές μετακινήσεις (επισκέψεις σε φίλους, εξόδους σε ταβέρνες) το κουβάλημα στην αγκαλιά ήταν προτιμότερο. Περνάει ο καιρός γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προβλέψει τις ανάγκες του ή ακόμα καλύτερα να κάνει τις επιλογές του όταν δημιουργηθούν οι ανάγκες. Μπορεί να σκέφτεται τώρα ότι θα πηγαίνει βόλτα κάθε μέρα με το μωρό στο πάρκο αλλά στην πράξη τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά λόγω υποχρεώσεων.
Είναι κακό αυτό; Όχι αλλά δεν έχει δει ακόμα κάποιο ''οικονομικό'' (μέχρι 400άρι) σύστημα που να του γέμισε το μάτι.
Πάσχουν πολύ σε ευκολία κλεισίματος και εν γένει κατασκευή.
Το no name δεν ελκύει, υπάρχουν κάποιες προσφορές από φίλους για το ''αυγουλάκι'' οπότε αν κάνουν θα είναι μια ανάσα.Τα καθίσματα είναι άλλο κεφάλαιο. Είναι θέμας ασφάλειας στη μετακίνηση με το αυτοκίνητο και εκεί δεν χωράνει εκπτώσεις, ακόμα και μόνο για τον παιδίατρο να γίνεται η μετακίνηση πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.
Από μαιευτήριο και για κάνα 2-3 μήνες θα χρησιμοποιεί το καλάθι.
Μετά καθισματάκι που καθήμενο το μωρό κυττάει προς τα πίσ, μέχρι να φτάσει το χρόνο περίπου. Θεωρώ και αυτά που πιάνουν μόνο με τη ζώνη είναι αρκούντως ασφαλή. Κάθε καθισματάκι (οφείλει να) έχει το CE και την κατηγορία του, μέχρι πόσα κιλά παιδιού αντέχει. Ενοοείται ότι όταν έχουμε παιδί μέσα πάμε πιο αργά και πιο προσεκτικά.
Μετά καθισματάκι που κυττάει μπροστά το παιδί, μέχρι τα 3-5 χρόνια, κάποια είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν και ως πρώιμα booster seats, όπου το παιδί κάθεται και δένεται με τη ζώνη του αυτοκινήτου.
Μετά και μέχρι τα ...12 χρόνια σε κάποιες χώρες και μέχρι 1,60 ύψος, booster seat, για να κάθεται στο σωστό ύψος στο κάθισμα και να δένεται σωστά με τη ζώνη.
Γενικά δεν χρειάζονται υπερβολές αλλά αν είναι δυνατόν ας μην πάει σε no name. Ειδικά για τα πρώτα μεγέθη ιδανικά βρίσκει από φίλο συγγενή που δεν το χρειάζεται πιά. Αγοράζει ένα επώνυμο που δεν ξεφεύγει πολύ στην τιμή (εγώ με τα recaro ήμουν πολύ ευχαριστημένος) που έχει την πιστοποίηση που χρειάζεται. Αν έχει isofix καλώς, αλλά να ξέρετε η σωστή τοποθέτηση απαιτεί και τον ιμάντα που πιάνει πίσω σε άγκιστρο στο πορτμπαγκάζ. Επίσης κάποια έχουν έξτρα βάση που μένει στο αυτοκίνητο και κουμπώνει σε αυτή το κάθισμα. Δεν ξέρω πόσο πρακτικό είναι αυτό. Τοποθέτηση με μόνο τη ζώνη ασφαλείας είναι νομίζω αρκετή εφόσον γίνει σωστά. Τέλος κυκλοφορούν και κάποια ματ προστασίας των καθισμάτων. Για τα μεγέθη των καθισμάτων μέχρι 5 χρονών που πιάνουν σφιχτά με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά μένουν συνέχεια στο αυτοκίνητο τα θεωρώ χρήσιμα. Είχα πάρει ένα βαρύ, λαστιχένιο από mother care νομίζω περίπου στα 50 ευρώ, και έκανε πολύ καλή δουλειά για αυτά τα καθίσματα. Στα πιο μεγάλα αρκεί και κάτι πιο ελαφρύ για προστασία του καθίσματος. Επίσης, προστασία της πλάτης του καθίσματος μπροστα από το παιδικό κάθισμα είναι και αυτή χρήσιμη, κυκλοφορούν ωραίες πλάτες με τσεπούλες χρήσιμες για τζάτζαλαματζαλα του παιδιού και θα προστετέψουν από τις κλωτσιές του παιδιού.