- Reaction score
- 7.016
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά με τα αυτιά μας,από την άλλη ψαχνόμαστε για το αν το tidal έχει καλύτερο ήχο από το qobuz ή αν το τάδε dac ακούγεται καλύτερα από ένα άλλο με καλύτερο sinad κατά 0,1%.......
Αμ τα καλωδια που τα πας ? αν προσεξες τα ακουογραματα που ανεβασαμε η υψηλοτερη συχνοτητα ηταν στα 8 khzΚαι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά με τα αυτιά μας,από την άλλη ψαχνόμαστε για το αν το tidal έχει καλύτερο ήχο από το qobuz ή αν το τάδε dac ακούγεται καλύτερα από ένα άλλο με καλύτερο sinad κατά 0,1%.......
Οι περισσότεροι ΩΡΛ δεν τεσταρουν πάνω από τα 8kHz. Από επιλογή, δεν θεωρούν ωφέλιμο το παραπάνω εύροςΑμ τα καλωδια που τα πας ? αν προσεξες τα ακουογραματα που ανεβασαμε η υψηλοτερη συχνοτητα ηταν στα 8 khz
Αντε στην καλυτερη να πετυχεις 10khz Παραπανω σπανια θα βρεις καποιον ακομη και σε νεαρη ηλικια
Αφού όταν δεν τις ακούς ... δεν τις ακούς. Ότι και να πάρεις. ¨Αρα απο που βγήκε αυτός ο "μύθος" ότι κάποιος θα ακούσει κάτι εάν πάρει Β&W ή το βήτα ή το γάμα και για αυτό αγοράζζει αυτά (π.χ. λέω τώρα, όποιο τέλος πάντων λέτε ότι τσιρίζει ) ; λόγω db μόνο ; μερικής απώλειας στην ένταση δηλαδή ε ; Αφού άλλοι (αυτοί που έχουν τέτοιο πρόβλημα) λένε ότι αντίθετα τους ερεθίζει κάτι τέτοιο. Ή το ότι έαν κοπεί με eq είναι καλύτερα και ανακουφιστικό. Ή το λένε μόνο για λίγες συχνότητες ; Πάντως απο ΄ότι ακούω όταν πάθεις (ή είναι να πάθεις) την "ζημιά" είναι γρηγορη η εξέλιξη και μεγάλος ο βαθμός. Δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο είσαι σε demi κατάσταση. (μερικής απώλειας)Οι περισσότεροι ΩΡΛ δεν τεσταρουν πάνω από τα 8kHz. Από επιλογή, δεν θεωρούν ωφέλιμο το παραπάνω εύρος
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στα ψηλά λόγω ηλικίας, εγώ ακόμα ακούω τα 18kHz, ο πατέρας μου στα 64 του και με εργασία σε θορυβώδες περιβάλλον, έχει χάσει τα 12kHz και πάνω.
Δεν είναι και εύκολο να κάψεις τις πολύ υψηλές... Εκτός και αν πάρεις κανένα Klipsh ή B&W, τα παίζεις τέρμα και κάθεσαι στο 1μ από την κόρνα κάθε μέρα για ένα 5ωρο![]()
Η πρόταση με τα B&W αναφέρονται χιουμοριστικά αλλά και λίγο σοβαρά, ως αιτία απώλειας ακοής στις υψηλές συχνότητες προ πάθησης.Αφού όταν δεν τις ακούς ... δεν τις ακούς. Ότι και να πάρεις. ¨Αρα απο που βγήκε αυτός ο "μύθος" ότι κάποιος θα ακούσει κάτι εάν πάρει Β&W ή το βήτα ή το γάμα και για αυτό αγοράζζει αυτά (π.χ. λέω τώρα, όποιο τέλος πάντων λέτε ότι τσιρίζει ) ; λόγω db μόνο ; μερικής απώλειας στην ένταση δηλαδή ε ; Αφού άλλοι (αυτοί που έχουν τέτοιο πρόβλημα) λένε ότι αντίθετα τους ερεθίζει κάτι τέτοιο. Ή το ότι έαν κοπεί με eq είναι καλύτερα και ανακουφιστικό. Ή το λένε μόνο για λίγες συχνότητες ; Πάντως απο ΄ότι ακούω όταν πάθεις (ή είναι να πάθεις) την "ζημιά" είναι γρηγορη η εξέλιξη και μεγάλος ο βαθμός. Δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο είσαι σε demi κατάσταση. (μερικής απώλειας)
Δεν είναι έτσι.Αφού όταν δεν τις ακούς ... δεν τις ακούς. Ότι και να πάρεις.
Χμ… Κοιτα εγω εχω το «προβλημα» αναγνωρισμένο απο το 2012-13 και επιβεβαιωμένο απο το 2015. Ωστοσο ως τωρα δεν ειχα καμια σαφή επιδείνωση ως τωρα που εμφανίστηκε αυτη η ενοχλητική ιστορια με τον συριγμό. Βεβαια οοολα τα χρονια πρόσεχα πολυ και ακουγα σε πολυ χαμηλες εντασεις μουσικη. Εξαρτάται βεβαια και την περιπτωση…Αφού όταν δεν τις ακούς ... δεν τις ακούς. Ότι και να πάρεις. ¨Αρα απο που βγήκε αυτός ο "μύθος" ότι κάποιος θα ακούσει κάτι εάν πάρει Β&W ή το βήτα ή το γάμα και για αυτό αγοράζζει αυτά (π.χ. λέω τώρα, όποιο τέλος πάντων λέτε ότι τσιρίζει ) ; λόγω db μόνο ; μερικής απώλειας στην ένταση δηλαδή ε ; Αφού άλλοι (αυτοί που έχουν τέτοιο πρόβλημα) λένε ότι αντίθετα τους ερεθίζει κάτι τέτοιο. Ή το ότι έαν κοπεί με eq είναι καλύτερα και ανακουφιστικό. Ή το λένε μόνο για λίγες συχνότητες ; Πάντως απο ΄ότι ακούω όταν πάθεις (ή είναι να πάθεις) την "ζημιά" είναι γρηγορη η εξέλιξη και μεγάλος ο βαθμός. Δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο είσαι σε demi κατάσταση. (μερικής απώλειας)
Ναι το κατάλαβα, το σκεφτόμουνα καθώς το έγραφα χα χα καθώς δεν το έχω σκεφτεί ποτέ και το συμπεριέλαβα. Αλλά νομίζω ότι αυτοί (μεταβατικό στάδιο) είναι πολύ λίγοι άνθρωποι καθώς εάν είναι κάτι σοβαρό ... εξελίσσεται γρήγορα, ραγδαία και σε μεγάλο βαθμό συνήθως (πολλά db). Το πάω στο ότι δεν υπάρχει το χρονικό window ή πλήιθος ατόμων εντός αυτού για να βγεί ένας τέτοιος "μύθος". Αλλά ναι για αυτούς που έχουν μια ελαφριάς μορφής πτώση, ισχύει. Μιλάμε και για Χαι Φαι που όλα συζητιούνται πολύ και παίρνουν και μορφή χιονοστιβάδας. Οπότε πάλι μπορεί.Δεν είναι έτσι.
Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει πως δουλεύει το εργαλείο.
Η πτώση του επιπέδου της ακοής σε κάποιες συχνότητες, δεν είναι κοφωση, δηλαδή συνεχίζεις να τις ακούς, αλλά σε χαμηλότερη στάθμη.
Απλώς κατεβαίνει η ουδός ακοής σε αυτές τις συχνότητες.
Γι'αυτό παίρνει μπιεντάμπλεγιου ο κόζμος.
Είτε "ελαφράς μορφής" (3-5 dB) είτε "μεγάλης" (10-15dB) είτε πολύ μεγάλης (20-25dB), πάντα υπάρχουν ντουλάπια με ανάλογες αποκρίσεις και πάντα θα ακούγονται όλα, απλώς χρειάζονται υψηλότερες στάθμες.μια ελαφριάς μορφής πτώση
Μπα οι λάμπες μου "τσιρίζουν" πιο πολύ απο το τρανζίστορ μου ή το μόσφετ μου.Είτε "ελαφράς μορφής" (3-5 dB) είτε "μεγάλης" (10-15dB) είτε πολύ μεγάλης (20-25dB), πάντα υπάρχουν ντουλάπια με ανάλογες αποκρίσεις και πάντα θα ακούγονται όλα, απλώς χρειάζονται υψηλότερες στάθμες.
Μόνον η κοφωση είναι ολική "απώλεια ακοής", δηλαδή θέλει πτώση >50-60dB.
Δηλαδή κι εσύ που είσαι παππούς, τους 18 χιλιοκυκλους μια χαρά τους ακούς, αλλά θες λίγο πιο ενισχυμένη εκείνη την τόνωση του "αέρα" στο ταργκετ κερβ, και στάθμες αναφοράς.
Με ακουογράμματα όμως, φαίνεται η ηλικία σου, αυτά δεν αλλάζουν επειδή έχεις λάμπες.
Έτσι είναι όλοι οι (μεσήλικες και βάλε, δηλαδή με το ένα πόδι στον τάφο) χαϊεντάδες.νομίζω ότι αυτοί (μεταβατικό στάδιο) είναι πολύ λίγοι άνθρωποι
Και ναι βεβαια μιλαμε για εμας του Hifi τύπους που κανουν την τρίχα τριχιά. Νομιζω οτι πολλοι εχουν θεματα που περνούν απαρατήρητα απλως επειδη δεν ασχολούνται καν με το θεμα ως τη στιγμη που ειναι πραγματικα προβληματικό στην καθημερινότητα τους. Τωρα σχετικα με το θεμα των καλωδίων κτλ που αναφέρθηκε πιο πανω θεωρω οτι και προβληματικό αυτι ακουει διαφορες κανονικότατα. Βεβαια για τα καλωδια προσωπικα ειμαι δύσπιστος, αλλα σε ενισχυτες, ακουστικα, ηχεια ακομα και καποια dacs με μεγαλο price gap πιστευω οτι ακουγονται οι διαφορες. Προσωπικα ολα αυτα τα χρονια εχω αλλαξει δεκάδες γκατζετακια και μια χαρα ακουγα διαφορες. Το αν αξιζει καποιος με προβλημα να ασχολείται περαιτερω ειναι αλλο θεμα. Μιλάω βεβαια για ήπια θεματα οπως το δικο μου. Αν υπαρχουν σοβαρές απώλειες φανταζομαι αλλαζει το πραγμα.Ναι το κατάλαβα, το σκεφτόμουνα καθώς το έγραφα χα χα καθώς δεν το έχω σκεφτεί ποτέ και το συμπεριέλαβα. Αλλά νομίζω ότι αυτοί (μεταβατικό στάδιο) είναι πολύ λίγοι άνθρωποι καθώς εάν είναι κάτι σοβαρό ... εξελίσσεται γρήγορα, ραγδαία και σε μεγάλο βαθμό συνήθως (πολλά db). Το πάω στο ότι δεν υπάρχει το χρονικό window ή πλήιθος ατόμων εντός αυτού για να βγεί ένας τέτοιος "μύθος". Αλλά ναι για αυτούς που έχουν μια ελαφριάς μορφής πτώση, ισχύει. Μιλάμε και για Χαι Φαι που όλα συζητιούνται πολύ και παίρνουν και μορφή χιονοστιβάδας. Οπότε πάλι μπορεί.
Εννοείται.Τωρα σχετικα με το θεμα των καλωδίων κτλ που αναφέρθηκε πιο πανω θεωρω οτι και προβληματικό αυτι ακουει διαφορες κανονικότατα
Πλάκα έκανε βρε για τα καλώδια σιγά μη το εννοούσε.Τωρα σχετικα με το θεμα των καλωδίων κτλ που αναφέρθηκε πιο πανω θεωρω οτι και προβληματικό αυτι ακουει διαφορες κανονικότατα. Βεβαια για τα καλωδια προσωπικα ειμαι δύσπιστος
Δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε woke, woken πως το λέν. Άμα λάχει αλλάζουμε και στην πολύ ανάγκη we identify σαν 18 χρονα ...και ακούμε.Έτσι είναι όλοι οι (μεσήλικες και βάλε, δηλαδή με το ένα πόδι στον τάφο) χαϊεντάδες.
Όλοι έχουν την προβλεπόμενη πτώση στην ουδό ακοής, όλοι έχουν ακουογράμματα συμβατά με την ηλικία τους, συν λίγες εμβοές, συν κάνα ακουστικό τραύμα δω και κει, δενεχεισημασια.
Μηδενός εξαιρουμένου.
Άριστη υγιή ακοή 18-χρονου, κατά τα pdf, έχουν μόνον ..18-χρονα. Δε λέω, μπορεί να νιώθεις 18-χρονο, αλλά το αυτί σου, όπως και τα κόκκαλά σου κλπ κλπ κλπ, είναι συμβατά με την ηλικία σου, που προδίδεται από τις λευκές σου τρίχες, τόσο της κεφαλής, όσο και του οσχέου.
Κι άντε για το πουλί έχεις ένα μπλε χάπι να παίρνεις μια στις τόσες, για να θυμάσαι αμυδρά τα νιάτα σου, για το αυτί όμως, μπλε χάπι δεν έχει. Φούτσες μπλου.
Γι'αυτό, η συνταγή γιατρού, λέει πολλαπλά σαμπ, και άνετες στάθμες αναφοράς+.
Μητηνψάχνεις, τηνψάξαμεήδη.![]()
Ξερω οτι ο @costas EAR ειναι αιχμηρός με ιδιαιτερο χιούμορ και δεν παρεξηγώΠλάκα έκανε βρε για τα καλώδια σιγά μη το εννοούσε.
Αυτό πάντως το έχω σκεφτεί εδώ και καιρό , γίνονται εύστοχα και ευχάριστα αστειάκια αλλά εάν κάποιος είναι σχετικά νέος στο site και δεν γνωρίζει τα μέλη , διαβάζοντας τα posts αργότερα μπορεί να μπερδευτεί ελεεινά.
Εγώ πάλι δεν κατανοώ όλη αυτή την ειρωνεία και το δηλητήριο εναντίον της B&W. Η εταιρεία ξέρει ότι το πελατολόγιο της είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους σε πρεστίζ, να θυμούνται τα νιάτα τους, να ακούσουν όπως νομίζουν ότι θυμούνται πως άκουγαν όταν ήταν νέοι, να νιώθουν ότι είναι κάτοχοι ενός προιόντος που τους εκφράζει και τους δινει αυτά που έχουν ανάγκη. Εδώ και τώρα!Η πρόταση με τα B&W αναφέρονται χιουμοριστικά αλλά και λίγο σοβαρά, ως αιτία απώλειας ακοής στις υψηλές συχνότητες προ πάθησης.