Προβλήμα με avr-4306.

Reaction score
0
Καλησπέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με τον ενισχυτή μου, και επειδή δεν μπορώ να βρω μια άκρη αποφάσισα να ζητήσω την βοήθεια σας.
Έχω τον AVR-4306 της denon η τηλεόραση μου είναι μια πλάσμα της lg στα 720p και το δορυφορικό σήμα το λαμβάνουμε από τον ταπεινό dreambox 7020.
O ενισχυτής κάνει upscaling το σήμα μέχρι 1080i.
Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά υπάρχει το εξής πρόβλημα.
Βάζουμε τις ρυθμίσεις του ενισχυτή στο 720p (όσο δηλαδή μπορεί να αποδώσει και η TV) όμως όταν παρακολουθούμε μπάλα ανά περίπου 1 λεπτό και από μακρινή κάμερα του παιχνιδιού βλέπουμε ένα χάλασμα της εικόνας λες και μένει λίγα κλάσματα του δευτερόλεπτου πιο πίσω.
Όλο αυτόν τον καιρό έλεγα ότι φταίει η τηλεόραση λογά τον millisecond αλλά σήμερα αποφάσισα να κάνω μια αλλαγή και να δω το σήμα από τον αποκωδικοποιητή κατευθείαν στην TV χωρίς τον ενισχυτή και δυστυχώς δεν έκανε κανένα πάγωμα.
Να παραθέσω ότι το καλώδιο που συνδέετε ο αποκωδικοποιητής με τον ενισχυτή είναι από scart σε απλα rca. Δεν είναι ούτε s-video ούτε component αλλά ούτε σε hdmi.
Η εικόνα που «δίνει» ο ενισχυτής είναι σαφώς καλύτερη όταν είναι ενεργό το upscaling αλλά στην μπάλα με τα κολλήματα του.
Μπορείτε να με βοηθήσετε μήπως κάνω κάποιο λάθος.
Προκαταβολικά σας ευχαριστώ.

Reaction score
638
Δεν ειναι τιποτα μην στεναχωριεσαι ειναι γνωστο το προβλημα, ο ενισχυτης σου ειναι κολλημενος με την μπαλα.
:crazy_1:

Reaction score
0
Υποθέτω ότι βλέπεις μπάλλα μέσω Nova.
Εγώ (χωρίς upscalling), έχω παρατηρήσει ότι όταν το πλάνο είναι από μακρυνή κάμερα, τότε οι θεατές φαίνονται σαν "χαρτοπόλεμος". Αυτό συμβαίνει επειδή, για να να αποδοθεί η εικόνα των θεατών, χρειάζetai μεγαλύτερη λεπτομέρεια δηλ. bandwidth. Λόγω όμως του περιορισμένου bandwidth των δορυφορικών καναλιών (συμπίεση) εικόνα με λεπτομέρεια, καταλήγει έτσι που τη λαμβάνουμε. Φαντάζομαι λοιπόν ότι με τέτοια εικόνα, το upscalling του ενισχυτή αδυνατεί να αντιδράσει γρήγορα και κάνει "κολήματα".
Δοκίμασε να δείς με upscalling απ' την αναλογική τηλεόραση, που δεν έχει συμπίεση, γαι να δείς αν κάνει το ίδιο.
Γιάννης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef