Προβλημα σε κεφαλοβελονα απο Technics sl 1210 mk2

Reaction score
59
Χαίρετε
Το τελευταίο διάστημα παρατήρησα στο πικάπ ότι η η κεφαλοβελονα είναι πιο χαμηλά από ότι πρέπει
Το παρατηρώ όταν την ασφαλίζω
Φοβάμαι μην χαλάσω τα βινύλια μου
Εάν κάποιος μπορεί να βοηθήσει
Μένω στην Μεταμόρφωση Αττικής ( πολύ κοντά στον προαστιακό)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Φοιβος

Καλή χρονιά με υγεία!

Attachments

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.141
Φοίβο πρέπει μα τον βραχίονα κατεβασμένο και την βελόνα επάνω στον δίσκο , ο βραχίονας να είναι απόλυτα παράλληλος με την επιφάνεια του δίσκου.
Βλέπω ότι το VTA το έχεις στο 0 . Δλδ τέρμα επάνω.
Βάλε λοιπόν τη βελόνα επάνω σε ένα δίσκο και μέτρα με ένα χάρακα ή κάτι ανάλογο πόση απόσταση από το δίσκο έχει η κάτω επιφάνεια του βραχίονα , εκεί που πιάνει η κεφαλή , και μετά άλλη μία εκεί που ο βραχίονας , είναι πάνω από το δίσκο , το αρχικό του μέρος. Του βραχίονα πάντα.
Πιό απλά μία στο τέλος του βραχίονα και μία στην αρχή του .
Θα πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια απόσταση .
Αν δεν είναι , γυρίζεις το δακτυλίδι στην βάση του βραχίονα μέχρι να είναι ίδιες οι δύο αποστάσεις . Μιάς και αυτή που αλλάζει ουσιαστικά είναι μόνο στην αρχή του βραχίονα.

Reaction score
59
Γιάννη μου σε ευχαριστώ
Να σου ευχηθω , έστω και ετεροχρονισμενα , χρόνια πολλά για τη ονομαστική σου εορτή
Θα το προσπαθήσω , αν και δεν έχω χάρακα εύκαιρο , θα δω πως θα το μετρήσω
Πάντως είμαι σίγουρος πως δεν ήταν έτσι ο βραχίονας , δείχνει να έχει γύρει προς τα εμπρός , γιαυτό βλέπω την κατάληξη του χαμηλά
Σε ευχαριστώ πολύ

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.141
Και ένα παχύμετρο κάνει . Αν θέλεις έχω να σου δώσω , για δοκιμή , ή μου φέρνεις το πικάπ από δω και στο ρυθμίζω επί τόπου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT