Προενισχυτής - Ενισχυτής - Τελικός. Τι κάνει ο καθένας;

Reaction score
89
Η ερώτηση μου είναι για πολλούς εδώ απλή φαντάζομαι.
Έχω έναν πολυκάναλο ενισχυτή. Τί παραπάνω θα μου έδινε ένας προενισχυτής και - ή ένας τελικός ενισχυτής;
Πρέπει να υπάρχουν και οι τρεις στην σειρά για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα;

Reaction score
292
Mάλλον τελικό θα χρειαζόσουνα (2κάναλο) για καλλίτερη ποιότητα και ένταση (όταν ακούς μουσική).Αυτά βέβαια εξαρτώνται από τα μηχανήματα που θα έχεις τα watt τους κλπ.

Reaction score
2
Απάντηση: Προενισχυτής - Ενισχυτής - Τελικός. Τι κάνει ο καθένας;

Ο προενισχυτής δεν έχει τελικά στάδια για να οδηγήσει τα ηχεία και χρειάζεται τελικός
για αυτή την δουλειά.
Ο av-receiver απο την άλλη έχει αυτήν την δυνατότητα να οδηγήσει τα ηχεία και δεν
χρειάζεται απαραιτήτως κάποιος τελικός.
Οσο για την πρώτη ερώτηση σου δεν δουλευουν και οι τρείς μαζί. Ο av-receiver λειτουργεί
μόνος η παρέα με έναν τελικό και ο προ μόνο με εναν τελικό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Περα απο κυκλωματα και τετοια πραματα σκεψου και αυτα:
Ενας προ (ας πουμε ονκιο ) σε σχεση με ενα ολοκληρομενο ονκιο
η διαφορα στον ηχο δεν θα ειναι δραματικη.
Απο εκει και μετα σκεψου οτι ενας ολοκληρομενος φευγει πολυ πιο ευκολα απο ενα προ (συνηθως ξεπερασμενης τεχνολογιας) που απλα ξεφτυλιζεται για να φυγει.
Θα δεις εδω + ενα χρονο μηχανηματα του 5χιλιαρου να δινονται στα 1000 και να μην φευγουν.

Reaction score
5

Υπαρχει και κατι ακομα. Ενας ολοκληρωμενος δεν θα παιξει ποτε οπως ενας τελικος. Ο τελικος μπορει να οδηγησει σωστα και ανετα (αναλογα βεβαια και με την δυναμη του) οτι ηχεια θες ενω ο ολοκληρωμενος οχι.
Παρε για παραδειγμα την denon. Ο ολοκληρωμενος AVC-A1HDA σαν προ ειναι περιπου ιδιος με τον προ AVP-A1HDA. Ομως ο προ σε συνδιασμο με τον τελικο POA-A1HD μπορει να οδηγησει τα περισσοτερα ηχεια ενω ο ολοκληρωμενος μονος του οχι.
Μια τελαυταια (και βασικη) λεπτομερεια που ο argi δεν την ανεφερε ειναι οτι πολλοι δεν θελουν να εχουν τελικα σταδια (και την θερμοκρασια που αναπτυσσουν) μαζι με τα ευαισθητα κυκλωματα ενως προ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Και ποιος ειπε οτι η προ δεν ζεστενονται ?
Και ποιος ειναι αυτος που μπορει να πει σε ποιο βαθμο χανει καποιος προ κατι μονο και μονο απο την ζεστη?

Reaction score
29.535

Εδω δεν εχω παρα να συμφωνήσω με τον αργύρη.Βεβαίως και ζεσταίνονται οι προ , βεβαίως και δεν χάνουν τίποτα όταν ζεσταθούν , τα ευαίσθητα κυκλώματα των προ που λέει πιο πάνω ο βασίλης , σε άλλα πράγματα είναι ευαίσθητα και οχι τόσο στη ζέστη.
Να μην πω τι κάνει ο δικός μου ο προ που λειτουργεί σε τάξη Α, ΑΠΟ ΖΈΣΤΗ ΕΝΝΟΏ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef