Προενισχυτης για Rotel τελικό

Reaction score
8
Καλημέρα σας
Τι προενισχυτή προτείνετε για τον τελικό Rotel RB-980BX
Είμαι ανάμεσα σε 970 971 972 δεν ξέρω ποιος θα είναι ο καλύτερος
Δεν βλέπω κάποιες διαφορές ανάμεσα σε αυτούς τους προενισχυτές μου φαίνονται ίδιοι

Reaction score
8
Καλημέρα σας
Δεν βλέπω κάποιες διαφορές ανάμεσα σε αυτούς τους προενισχυτές μου φαίνονται ίδιοι
Στην εξίσωση θα μπορούσαν να μπουν λόγω
ίδιας κατηγορίας τιμής και οι rc03 και rc06

Reaction score
437
Καλημέρα σας
Από αυτούς που αναφέρεις ο 970 και ο 971 φαίνονται πράγματι παρόμοιοι, ο 972 δείχνει πιο γεμάτος σε υλικά με μεγαλύτερο μετασχηματιστή τροφοδοσίας και πυκνωτές, ίσως αυτό υποδεικνύει ότι διαχειρίζεται "μεγαλύτερα ρεύματα" οπότε ίσως έχει κατά τι πιο ομαλό ήχο στα απαιτητικά μεταβατικά περάσματα. Επίσης στην RC έκδοση έχει και τηλεχειρισμό εάν αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει.
Σαν γενική γνώμη, είμαι της άποψης, επειδή ο προ είναι "καρδιά" του συστήματος, όσο καλύτερος τόσο καλύτερα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.166
Το βασικό κύκλωμα είναι ίδιο (τσιπάκια) στα μηχανάκια που αναφέρεις καθώς και η τροφοδοσία.
Οι διαφορές τους είναι στον τηλεχειρισμό ή όχι, στον τρόπο επιλογής εισόδου και αν δέχονται ή όχι phono.

Reaction score
2.716
O RB-980BX λατρεύει τους προνισχυτές λυχνίας .
Με τους τρανσιστοράτους (ή με τελεστικούς) προενισχυτές ο ήχος θα είναι κάπως πιο στεγνός ή ψυχρός , εκτός κι αν αυτό προτιμάς.

Επίσης παίζει καλά και με παθητικούς προενισχυτές,που υλοποιούνται με πολύ καλά ποτενσιόμετρα, πχ με ladder (10 ΚΩ)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.370
Members
38.306
Νεότερο μέλος
Vasilis67