Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.832
Σε παρόμοιο πνεύμα με το post του @Sotos65, από το πρόσφατο newsletter του TrainerRoad:

Serious Training, Serious Fun, Together at Last!
TrainerRoad and Zwift finally work together!
Meaning if you have a TrainerRoad subscription and a Zwift subscription, you can now easily do your TrainerRoad workouts in Zwift.

Get the TrainerRoad Kit
All TrainerRoad athletes will get a TR kit in their garage, and we think it’s the best looking kit in all of Zwift!
😉

Join the TrainerRoad Club on Zwift
We also have a TrainerRoad Club on Zwift that we will be using to host regular group rides and build up a community of like-minded athletes on Zwift. Join us! Anybody can join here.

How to Use TrainerRoad with Zwift
1.
Go to the Activity Sync area of your TrainerRoad profile.
2. Find the Zwift tile and click “Connect”.
Seriously. That’s it!
🙂

Now all of your scheduled workouts will automatically be sent to Zwift and show up in the “For You” section of Zwift every day.
Don’t have a training plan? TrainerRoad will analyze all of your riding in the background and use AI to recommend an appropriate workout for you every day, giving you easy days when you need the rest, or the right interval workout to make you faster.
Simply load the workout, fill out the post-workout survey when you’re done, and let TrainerRoad analyze your progress and take care of the details for you.
All you have to do now is open up Zwift and you’ll always have the right workout, every time!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.370
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη (αναμενόμενη λίγο πολύ)

Μας έστειλε εψές email το Rouvy και μας ενημέρωσε σχετικώς. Όντως καλή εξέλιξη διότι εντάσσει εκτός των άλλων στη πλατφόρμα και το στατικό ποδήλατο της zwift που πουλάει σαν ζεστό κουλούρι

zwift_ride_features-all-in-one.jpg

Εμένα μου λείπει κάτι άλλο στο θκόμ set up, θα ήθελα επιτέλους να εμφανίζονται οι ταχύτητες της di2 στη οθόνη, αυτή η shimano πρέπει να ρίξει λίγο νερό στο κρασί και να δώσει άδεια στις προπονητικές πλατφόρμες, ηλεκτρονικές ταχύτητες έχουν πλέον όλοι κυρά shimano, δεν είσαι μοναδική στο είδος όπως παλιά, ξεκαβάλα το καλάμι επιτέλους!!
Ειδικά στο rouvy λείπει, τα υψομετρικά είναι πολύ ρεαλιστικά και κοιτάω σακάτ αρκετές φορές για να εντοπίσω σε ποιά ταχύτητα είμαι σύμφωνα με το κλινόμετρο που παρακολουθώ, όπως δλδ κάνω και στο δρόμο.

Last edited:

Reaction score
17.512
Με την ενεργοποίηση του virtual gearing με το Zwift Click στο Rouvy, νομίζω θα έχεις αυτή την πληροφορία στην οθόνη (κάπου το λέει στο βίντεο αν πρόσεξα), αφού έτσι κι αλλιώς αυτό αλλάζει τις ταχύτητες αν το χρησιμοποιήσεις. Λέω να το παραγγείλω κι εγώ, μπας... και ξανακάτσω λίγο στο ποδήλατο (πολύ βαρεμάρα γενικώς τελευταία).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.370
Με την ενεργοποίηση του virtual gearing με το Zwift Click στο Rouvy, νομίζω θα έχεις αυτή την πληροφορία στην οθόνη (κάπου το λέει στο βίντεο αν πρόσεξα), αφού έτσι κι αλλιώς αυτό αλλάζει τις ταχύτητες αν το χρησιμοποιήσεις.
Λές μωρέ? !! :party:

Reaction score
17.512
Ναι, το γράφει πάνω αριστερά (στην εικόνα, λέει ότι είναι στο 7). Στο άρθρο όμως λέει έκανε δοκιμή στο Elite Diretto XR COG (αυτό που έχεις νομίζω, αλλά με το γραναζάκι της Swift) αλλά δεν δούλεψε, δεν είναι ακόμα συμβατό φαίνεται (ή θέλει καλύτερη προσαρμογή).

You’ll notice in the upper left corner is the gearing display (e.g. Gear 16). In this configuration, you’ve got Gears 1-24, and you simply shift through them by pressing the + or – icon on the handlebar. Higher is harder, lower is easier. Just as with Zwift, the responsiveness is instant, and you can very quickly iterate through them. In doing a few test rides, I’m not seeing any difference that I can tell between Zwift and Rouvy here, in terms of responsiveness (and trainer control).

When it comes to the trainers, officially the list is any trainer on the Virtual Shifting compatibility list. But in practice, that’s a bit more variable. Rouvy says they’ve tested all of the Wahoo ones on that list, and those all work. Meanwhile, I tried with the Elite Direto XR COG, and that didn’t work. Inversely, I tried with the Decathlon D100, and that *did* work.

vlcsnap-2025-02-12-11h31m21s136.jpg

Reaction score
17.512
Πάντως εμένα με βολεύει πολύ, γιατί ειδικά στη χρήση του μικρότερου γραναζιού (11αρι) έχω αρκετούς "συντονισμούς" και θόρυβο στο Wahoo Kickr (σε συνδυασμό με το ποδήλατο μου, μπορεί με άλλο να είναι αλλιώς), αλλά όχι τέτοιο θέμα στο 14αρι (που νομίζω αντιστοιχεί με το Cog). Οπότε πέρα από τα άλλα θέματα που λύνει (κλικ, κλακ, κλακ, αλλαγές, κλπ, συμβατότητες κασετών και γραναζιών, αφού με το Cog νομίζω μπορώ να βάλω και το MTB χωρίς να πάρω άλλη κασέτα) λύνει κι αυτό!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.793
Και γλυτώνεις όλη τη φθορά των εξαρτημάτων αφού μπορείς να αντικαταστήσεις τις σχέσεις ηλεκτρονικά.

Reaction score
13
Εγώ από την άλλη που έχω ένα απλό mountain bike που δεν είναι και τίποτα τρελό, αξίζει να πάρω το kickr core one ή τζάμπα θα πάει η αγορά;
Λέει πως είναι συμβατό με 130 and 135mm quick release, οπότε τουλάχιστον από αυτό δεν θα έχω πρόβλημα θεωρητικά.

Reaction score
17.512
Το αν θα πάει τσάμπα δεν εξαρτάται από το ποδήλατο (μόνο κατά πόσο είναι συμβατό με το trainer) αλλά κατά πόσο έχεις σκοπό να το χρησιμοποιείς και πόσο συχνά. Εγώ το έχω και κάθεται πάντως, όχι ότι μετάνιωσα, απλά δεν "βγάζει τα λεφτά του".

Reaction score
13
Ξέχασα να αναφέρω αυτό που λες σαν υποσημείωση. Ας θεωρήσουμε πως εγώ από την μεριά μου θα το χρησιμοποιώ.
Πιο πολύ αναρωτιέμαι μήπως δεν αξίζει να μπω στον κόπο λόγο τύπου ποδηλάτου. Πρακτικά μόνο road bikes βλέπω σε τέτοια πάνω και το σκουλήκι της αμφιβολίας τριγυρίζει στο κεφάλι. Όχι πως δεν έχω δει και mountain bike, αλλά λέμε τώρα...

Reaction score
17.512
Μπαίνει και MTB, εγώ είχα βάλει για δοκιμή το δικό μου (Wahoo Kickr Core έχω, όχι one - που είνα απλά το γρανάζι της Zwift) ... αλλά the catch was... ότι το MTB έχει 12 ταχύτητες, ενώ είχα αφήσει την κασέτα του road με τα 11 γρανάζια, οπότε καταλαβαίνεις... το πράγμα δεν πήγαινε! :roflmao: :headbang: :headbang:

Reaction score
13
Έλα κι εσύ, λεπτομέρειες!
Από την μια σκέφτομαι να πάρω το core και να βάλω το mtb πάνω μπας και κάνω ποτέ. Από την άλλη, λέω πως μπορώ να βάλω ένα ποσό ακόμη και να πάρω ένα road έστω εισαγωγικό που μου αρέσει και παραπάνω.
Αλλά αν δεν βγαίνω στον δρόμο με το ΜΤΒ, γιατί να βγαίνω με το road;
Το ζόρι μου είναι κυρίως στο ότι μένω κέντρο Θεσσαλονίκης και οπουδήποτε να θέλω να πάω, μου βγαίνει η πίστη με τα αυτοκίνητα στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο και γενικά όλους τους παρανοϊκούς.
Oh well... Θα το σκεφτώ...

Reaction score
17.512
Το εισαγωγικό (στο trainer) είναι καλύτερη επιλογή νομίζω, ένα με αλουμινένιο σκελετό, που θα είναι και πιο σιγουρο ότι δεν θα πάθει κάτι πάνω στο trainer, και δεν έχεις και βάλε βγάλε αν θέλεις να πας και καμιά βόλτα (με το ΜΤΒ). Αυτό που λέω βέβαια είναι άλλο ένα πρόσθετο έξοδο... οπότε βλέπεις και πράττεις! :geek:

Staff online

• spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.352