Προς αναζήτηση δικάναλου ενισχυτή

Reaction score
109
Από αυτούς που αναφέρεις θα προτιμούσα τον UNICO. Όμως αν δεν σε πολυνοιάζει η κατανάλωση στο ρεύμα και θες ένα ενισχυτή που να σε κάνει να θές να ακούσεις μουσική τότε σου προτείνω τον Musical Fidelity A1.
Τον πήρε τον μάτι μου στα 1450€ προσφορά. Η κανονική του τιμή είναι 1650€.

ika

News
Reaction score
15.691
Όσο έχουμε υγεία, ελπίζουμε πως το ταξίδι θα συνεχίζεται!!! Επομένως γιατί όχι!
...
Ελπίζω πως σε 2-3 χρόνια βαριά, θα είμαι πάλι εδώ να συζητάμε ποια ηχεία θα αντικαταστήσουν τα Focal :)
Νομίζω το πας ανάποδα.
Τα ηχεία καθορίζουν τον ενισχυτή που χρειάζονται και όχι ο ενισχυτής τα ηχεία που μας αρέσουν.
Οπότε, αν πάρεις τον Χ ενισχυτή τώρα, πιθανώς μετά να περιορίζεσαι στις επιλογές των μελλοντικών ηχείων.
Είμαι της παλιάς σχολής, πιστεύω πως τα ηχεία είναι ο πιο σημαντικός και πιο ακριβός κρίκος κάθε ηχητικού συγκροτήματος. Και όσες φορές πήρα κάποια συσκευή πολύ ακριβότερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες, πιστεύοντας πως θα κάνω υπομονή 2-3 χρόνια για ν' αναβαθμίσω και τις άλλες, έπεσα κατά πολύ έξω χρονικά.
Αν λοιπόν δώσεις τώρα 2000€ πχ για ενισχυτή, μετά θα θες τουλάχιστον άλλα 2000 για ηχεία που θα ταιριάζουν με τον νέο ενισχυτή. Και αν (και μακάρι) σου αρέσουν ηχεία των 4000€ πχ, τι θα κάνεις αν ο ενισχυτής δεν τα υποστηρίζει στο 100%?
Ή αν στο μέλλον παίξει και η λύση των ενεργών, θα πρέπει ο ενισχυτής να έχει pre-out, αλλοιώς θα ψάχνεις και για προ/ενισχυτή.

Reaction score
5
Από αυτούς που αναφέρεις θα προτιμούσα τον UNICO. Όμως αν δεν σε πολυνοιάζει η κατανάλωση στο ρεύμα και θες ένα ενισχυτή που να σε κάνει να θές να ακούσεις μουσική τότε σου προτείνω τον Musical Fidelity A1.
Τον πήρε τον μάτι μου στα 1450€ προσφορά. Η κανονική του τιμή είναι 1650€.
Επειδή θα παίζει και με την τηλεόραση, αυτό με την κατανάλωση ρεύματος ίσως να είναι αποτρεπτικός παράγοντας!!!
Μεγα λαθος αυτη η προσεγγιση
Οταν η yamaha ξεκινησε το 1957 καποιες και καλα hifi εταιριες δεν υπηρχαν καν. Αυτα που μπορει και να εχεις ακουσει απο πωλητες του στυλ ποια yamaha η yamaha ειναι consumer και οχι χαι εντ ειναι απλα γελοια
Στην αναζητηση μου για ενισχυτη ακουσα παρα πολλους με τα ηχεια μου, εταιριες δηθεν χαιεντ χαιφαι κλπ κλπ και τελικα κατεληξα στον r-n2000a.
το πρωτο βιντεο ειναι αυτος που σου προτεινα
το δευτερο αυτος που εχω εγω
Ποια ηχεία έχετε; Εξαιρετικά μηχανήματα μοιάζουν, τα χάζεψα αρκετά χθες το βράδυ. Βέβαια καθιστούν άχρηστο το Node, και νομίζω πως δεν θέλω να μπλέξω αναλογικα και ψηφιακά σε ένα κουτί. Ακούω την πρόταση για τον Α-S1200. Γνωρίζεται αν ο φωτισμός στα VU meters απενεργοποιείται πλήρως; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις τοποθετήσεις σας.

Last edited:

Reaction score
5
Νομίζω το πας ανάποδα.
Τα ηχεία καθορίζουν τον ενισχυτή που χρειάζονται και όχι ο ενισχυτής τα ηχεία που μας αρέσουν.
Οπότε, αν πάρεις τον Χ ενισχυτή τώρα, πιθανώς μετά να περιορίζεσαι στις επιλογές των μελλοντικών ηχείων.
Είμαι της παλιάς σχολής, πιστεύω πως τα ηχεία είναι ο πιο σημαντικός και πιο ακριβός κρίκος κάθε ηχητικού συγκροτήματος. Και όσες φορές πήρα κάποια συσκευή πολύ ακριβότερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες, πιστεύοντας πως θα κάνω υπομονή 2-3 χρόνια για ν' αναβαθμίσω και τις άλλες, έπεσα κατά πολύ έξω χρονικά.
Αν λοιπόν δώσεις τώρα 2000€ πχ για ενισχυτή, μετά θα θες τουλάχιστον άλλα 2000 για ηχεία που θα ταιριάζουν με τον νέο ενισχυτή. Και αν (και μακάρι) σου αρέσουν ηχεία των 4000€ πχ, τι θα κάνεις αν ο ενισχυτής δεν τα υποστηρίζει στο 100%?
Ή αν στο μέλλον παίξει και η λύση των ενεργών, θα πρέπει ο ενισχυτής να έχει pre-out, αλλοιώς θα ψάχνεις και για προ/ενισχυτή.
Επομένως πιστεύετε πως θα ήταν πιο "σωστό" ο βηματισμός να είναι μικρότερος. Πχ. ενισχυτής max μέχρι 1Κ
Και όταν με το καλό γίνει η αλλαγή των ηχείων, και ο ενισχυτής μοιάζει λίγος, τότε να πάμε σε κάτι καλύτερο. Λίγο πολύ αυτό κάνω και τώρα, αλλά ίσως με λάθος όρια... οκ το ακούω.

ika

News
Reaction score
15.691
Ακριβώς αυτό σκέφθηκα.
Γι' αυτό έβαλα τον RN1000A σαν μικρή/λογική υπέρβαση και τον RN800A σαν πιό οικονομική επιλογή με τα υπάρχοντα ηχεία, καθόσον δεν υπήρχε αναφορά για πρόθεση μελλοντικής αναβάθμιση τους.
Και νομίζω πως από εμφάνιση είναι αρκετά low-profile.
Αλλά έλα που στον όμιλο φτιάχνουν και μηχανές...
:errwhat: :gamer: :dance2:
Νομίζω πως είναι καλύτερα τα επιπλέον χρήματα να πάνε σε ηχεία.
Εγώ θα κοίταγα ποιά ηχεία θα μου άρεσαν σαν επόμενα και βάσει αυτών θα διάλεγα ενισχυτή.
Αν πχ τα επόμενα ήταν τα LINTON, λογικά θα είναι μια αναβάθμιση χωρίς πολλές απαιτήσεις.
Αν είναι τα 805, θα θέλουν κάτι παραπα΄νω.

Last edited:

Reaction score
6.968
Από την στιγμή που υπάρχει streamer στο σύστημα δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς ενισχυτές με δυνατότητες streamer. Πιο ειδικά, δεν είναι καλή ιδέα να πας από το λειτουργικό bluesound στο musicCast......Ηχητικά μπορείς να το βελτιώσεις μελλοντικά με ένα καλύτερο dac.

gid

Reaction score
9.732
Επομένως πιστεύετε πως θα ήταν πιο "σωστό" ο βηματισμός να είναι μικρότερος. Πχ. ενισχυτής max μέχρι 1Κ
Φίλε πόσο μετράει για σένα ο ενισχυτής που θα πάρεις να είναι "ακριβός" και "μουράτος";

Αν δεν μετράει, τότε πιστεύω θα καλυφθείς πολύ καλά με μηχάνημα της τάξης του Yamaha A-S701. Ναι, αυτών που φτιάχνουν και μοτοσυκλέτες. Ή κάτι αντίστοιχο από Marantz/Cambridge Audio. Με τα φράγκα που θα σου μείνουν παίρνεις καλό σαμπ και απογειώνεις την όλη ακουστική εμπειρία. Σου θυμίζω πως έρχεσαι από την αρχαιολογία τον ΑΚΑΙ.

Αλλά υποψιάζομαι πως για σένα τα παραπάνω μετράνε, πολύ.

Reaction score
765
Επειδή θα παίζει και με την τηλεόραση, αυτό με την κατανάλωση ρεύματος ίσως να είναι αποτρεπτικός παράγοντας!!!

Ποια ηχεία έχετε; Εξαιρετικά μηχανήματα μοιάζουν, τα χάζεψα αρκετά χθες το βράδυ. Βέβαια καθιστούν άχρηστο το Node, και νομίζω πως δεν θέλω να μπλέξω αναλογικα και ψηφιακά σε ένα κουτί. Ακούω την πρόταση για τον Α-S1200. Γνωρίζεται αν ο φωτισμός στα VU meters απενεργοποιείται πλήρως; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις τοποθετήσεις σας.
ναι ο φωτισμος απενεργοποιειται στα vu μετρα
εχω τα focal aria 906
και ο 1200 φυσικα προτεινεται απο εμενα.
to dac του 1000 βασιζεται στο ess9080q τσιπακι και η εφαρμογη music cast λειτουργει απροβληματιστα
Δεν το ξερω το streamer σου οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη

Reaction score
5
Φίλε πόσο μετράει για σένα ο ενισχυτής που θα πάρεις να είναι "ακριβός" και "μουράτος";

Αν δεν μετράει, τότε πιστεύω θα καλυφθείς πολύ καλά με μηχάνημα της τάξης του Yamaha A-S701. Ναι, αυτών που φτιάχνουν και μοτοσυκλέτες. Ή κάτι αντίστοιχο από Marantz/Cambridge Audio. Με τα φράγκα που θα σου μείνουν παίρνεις καλό σαμπ και απογειώνεις την όλη ακουστική εμπειρία. Σου θυμίζω πως έρχεσαι από την αρχαιολογία τον ΑΚΑΙ.

Αλλά υποψιάζομαι πως για σένα τα παραπάνω μετράνε, πολύ.
Δε νομίζω πως μετράνε τα παραπάνω για μένα, να είναι "ακριβός" και "μουράτος". Εξάλλου στην αρχική τοποθέτηση είχα ναι μεν τα 2Κ σαν όριο, μιας και το "χόμπι" μας δε γνωρίζει θεωρητικό όριο. Αλλά στην ίδια η λογική μίλαγε για τον Rega Brio (που περίμενα να μειωθεί η τιμή του), ενώ ακούω αρκετά και την ιδέα του MF M2Si. Τέλος θα ήθελα σαν κομμάτι να περνάει απαρατήρητο. Θα ήταν ψέμματα να πω πως δεν θα κοίταγα και πιο πάνω, και ακριβώς επειδή έγιναν όλα σαλάτα στο μυαλό μου, είπα να ζητήσω γνώμες κ από άλλους, μηπως και γνωρίζουν κάτι που εγώ αγνοώ... Subwoofer έχω στο σύστημα (το SVS 3000 Micro). Σας ευχαριστώ παντως για την τοποθέτηση σας.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.837
Να ρίξω και εγώ μία ιδέα.
Ξέρω θα χαρακτηριστώ όπως πάντα ως ρετρολάγνος , αλλά δε βαριέσαι .
SANSUI AU-X1111 .
Από yahoo.jp , ή όπου αλλού βρεθεί .
Δεν είναι φτηνός αλλά είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα στα στα 2χ110 /8 , 2χ140/6 , 2χ180/4 .
Το κακό είναι πως ζυγίζει 35 κιλά .
Ο νοών νοείτω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.891
Members
38.382
Νεότερο μέλος
akis4525