Προστασια μηχανηματων

Reaction score
402
Τελικα τι χρειαζομαστε για να προστατευσουμε ενα προτζεκτορα κανα media palyer και ενισχυτη..

Για τον προτζεκτορα χρειαζομαστε ups απο οτι καταλαβα γιατι αμα πεσει το ρευμα δεν κρυωνει η λαμπα σωστα και μπορει να δημιουργηθουν προβληματα..

Πιο συγκεκριμενη εχω τα εξεις μηχανηματα:
JVC 750
media player
onkyo 5007
και περιμενω ποτε θα εχουν στοκ για να παρω τα 5.1 ηχεια της teufel system 5 thx select 2..

1) τι χρειαζετε το καθε μηχανημα για την σωστη λειτουργια του (ups, σταθεροποιητη τασης, πολυμπριζο ασφαλειας...)?
2) α)ειναι προτιμοτερο ο ενισχυτης να μπει κατω απο την οθονη κοντα στα μπροστινα ηχεια και σε ξεχωριστη μπριζα? β)να μπουν ολα τα μηχανηματα πισω κατω απο τον προτζεκτορα?
3) μηπως απλος να τα βαλω στην πριζα με αυτα τα πολυμπιζα που εχω και να τελειωνουμε...

Απο οσο νομιζω παντος δεν πρεπει να υπαρχει ups που να ειναι προσιτο(μεχρι 200ε) και να σηκωνει ολα αυτα...
Καπου διαβασα οτι οι ενισχυτες για να αποδιδουν σωστα πρεπει να τηρουνται καποιες συνθηκες στα πολυμπριζα, σταθεροποιητες κτλ (κατι ημιτωνα, συνημιτονα, ομ και δεν συμαζευεται..)

για βοηθειστε ρε παιδια..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Προστασια μηχανηματων

Αναλογα ποιες ειναι οι απαιτησεις σου, και τι ποσο σκεφτεσαι να διαθεσεις.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.464

Γνώμη μου , κοίτα στα μαγαζιά με ηλεκτρολογικό υλικό , τα voltage regulators ,της tele, savr -3000va, με περίπου 130 ευρά , εχεις προστασία απο υπο-υπερ-τάσεις , ακρίβεια +-2,3volts , και είσαι άρχοντας. Ομως δεν εχεις φιλτράρισμα στο ρεύμα που κάνουν άλλες πολύ πιο ακριβές highendάδικες συσκευές.Το 3000va, δεν είναι 3kw, αλλά 2,1kw.
Aν σε καλύπτει , απο θέμα καταναλώσεων , είναι μια χαρά , και εχει lcd, οθόνη με τάση εισόδου,amperes που τραβάς, τάση εξόδου.Εγω εχω δυο τέτοια και εχω σωθεί.
Τα βρίσκεις αξριβώς τα ιδια και σαν tele , αλλά και σαν dianxing.

Reaction score
402

Γνώμη μου , κοίτα στα μαγαζιά με ηλεκτρολογικό υλικό , τα voltage regulators ,της tele, savr -3000va, με περίπου 130 ευρά , εχεις προστασία απο υπο-υπερ-τάσεις , ακρίβεια +-2,3volts , και είσαι άρχοντας. Ομως δεν εχεις φιλτράρισμα στο ρεύμα που κάνουν άλλες πολύ πιο ακριβές highendάδικες συσκευές.Το 3000va, δεν είναι 3kw, αλλά 2,1kw.
Aν σε καλύπτει , απο θέμα καταναλώσεων , είναι μια χαρά , και εχει lcd, οθόνη με τάση εισόδου,amperes που τραβάς, τάση εξόδου.Εγω εχω δυο τέτοια και εχω σωθεί.
Εχεις κανα λινκ ή καμια φωτογραφια για να ξερω τι ψαχνω...

Reaction score
402

Αναλογα ποιες ειναι οι απαιτησεις σου, και τι ποσο σκεφτεσαι να διαθεσεις.
για πες τι προτεινεις?
δεν εχω τρελες απαιτησεις απλα θελω να προστατευσω τα μηχανηματα γιατι οι εγκαταστασεις ειναι παλιες...

απο οτι καταλαβα θελω ενα ups για projectora k media player αλλα δεν ξερω πια ισχυ ειναι αρκετη...και θα προτιμησω καποιο αθορυβο..

καμια προταση κανεις για ups?

Reaction score
129

Επειδή το σκέφτομαι κι΄ εγώ να αγοράσω δύο τέτοια, ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις παρατηρήσει κάποια αλλοίωση στον ήχο του συστήματος σου, η αν βγάζουν θόρυβο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αυτου του ειδους τα μηχανηματα δεν βγαζουν ιμιτονο, αλλα τετραγωνο.Καθως επισεςι δεν απευθυνεται για οντιο καταστασεις αλλα για συσκευες με συμπισετη (ψυγειο -κλιματιστικο) και γιαυτο εχουν και ντιλει.Οτι χαλανε το ηχο ειναι σιγουρο, αλλα σιγουρα προστατευουν

Reaction score
129

αυτου του ειδους τα μηχανηματα δεν βγαζουν ιμιτονο, αλλα τετραγωνο.Καθως επισεςι δεν απευθυνεται για οντιο καταστασεις αλλα για συσκευες με συμπισετη (ψυγειο -κλιματιστικο) και γιαυτο εχουν και ντιλει.Οτι χαλανε το ηχο ειναι σιγουρο, αλλα σιγουρα προστατευουν
Εάν χαλάνε τον ήχο τότε δέν κάνουμε τίποτα!!
Αργύρη περιμένω νέα σου για το θέμα που μιλήσαμε χθές στο τηλέφωνο.
Ευχαριστώ.

Reaction score
402

αρα τι προτεινεις για τον ηχο (ενισχυτη)?

για τους προτζεκτορες χρειαζομαστε να βγαζει ημιτονο ή ενα οποιοδηποτε ups θα κανει...?

και κατι ακομα, εχω παρατηρησει οτι ολοι βαζουν τον ενισχυτη μπροστα και κατω απο την οθονη και οχι πισω με τα υπολοιπα μηχανηματα (προτζεκτορα, dvd, blu-ray ktl) Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος?

αν μπουν ολα πισω, γλυτωνεις και το αν θα κλειδωσει το hdmi λογω του οτι η αποσταση ειναι μικροτερη...απο την αλλη θα εχουμε μεγαλυτερη αποσταση για τα καλωδια των μπροστα ηχειων....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εάν χαλάνε τον ήχο τότε δέν κάνουμε τίποτα!!
Αργύρη περιμένω νέα σου για το θέμα που μιλήσαμε χθές στο τηλέφωνο.
Ευχαριστώ.
σκεφτηκα κατι , παρε αυριο το απογευμα νωρις να σου πω

αρα τι προτεινεις για τον ηχο (ενισχυτη)?

για τους προτζεκτορες χρειαζομαστε να βγαζει ημιτονο ή ενα οποιοδηποτε ups θα κανει...?
ναι στην ανοδο εχει διαφορα

και κατι ακομα, εχω παρατηρησει οτι ολοι βαζουν τον ενισχυτη μπροστα και κατω απο την οθονη και οχι πισω με τα υπολοιπα μηχανηματα (προτζεκτορα, dvd, blu-ray ktl) Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος?
βλεπεις την οθονη του χωρις να γυρνας πισω

αν μπουν ολα πισω, γλυτωνεις και το αν θα κλειδωσει το hdmi λογω του οτι η αποσταση ειναι μικροτερη...απο την αλλη θα εχουμε μεγαλυτερη αποσταση για τα καλωδια των μπροστα ηχειων....
αν εχεις καποια σχετικα καλα καλωδια ηχειων ειναι για μενα πιο καλο απο το να τρεχεις μεγαλο hdmi

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Argi αν εχεις καμια ιδεα, πες και σε μενα κανενα hint γιατι εδω κατω στη Ν. Σμυρνη χροπαλευω με την ποιοτητα του ρευματος..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Κοιτα τα φιλτρα τυπου γαλβανικης απομονωση (τσακιριδη-χαιτα)
βελτιωνουν την ποιοτητα -προστατευουν.Αλλα μικραινουν την sound stage .Αν καποιος μπορει να ανεβει και παρει κατι σε τσοκ (ριταρντ γκρεις-τσακιριδη) εχεις και προστασια και ποιοτητα ολ οβερ.Δυστυχως ολα τα καλα ειναι και ακριβα.

Reaction score
402

Κοιτα τα φιλτρα τυπου γαλβανικης απομονωση (τσακιριδη-χαιτα)
βελτιωνουν την ποιοτητα -προστατευουν.Αλλα μικραινουν την sound stage .Αν καποιος μπορει να ανεβει και παρει κατι σε τσοκ (ριταρντ γκρεις-τσακιριδη) εχεις και προστασια και ποιοτητα ολ οβερ.Δυστυχως ολα τα καλα ειναι και ακριβα.
υπαρχει κανα λινκ? που τα βρισκουμε αυτα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

richardgrayspowercompany.com
το ιδιο ειναι και των τσακιριδιδων

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.464

Οχι ρε αργύρη ημίτονο βγάζουν , αν έβγαζαν τετράγωνο δεν θα είχε μείνει κολυμπιθρόξυλο.
Για να είμαι ειλικρινής δεν εχω δοκιμάσει να παίξω χωρίς αυτό , μιας και η τάση εδω πάνω με τα εργοστάσια στο μενίδι αυξομειώνεται επικίνδυνα , αλλά δεν ξέρω τι θα ακούσω αν παίξω χωρίς αυτό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Αυτο που ειχα πριν 7 χρονια δεν εβγαζε.Παντως καλο θα ηταν να βλεπαμε τι ειδους κυματομορφη διμιουργει καθε τετοια συσκευη.Κατα τα αλλα εσυ με τα <ρευματικα παιχνιδια > δεν ειναι για να κανεις πειραματα.Ελπιζω να μην κανω αλλαγη του χρονου στο δρομο σημερα....Καλα θα ειναι να φυγω πριν τις 8 (λεω εγω τωρα)

Reaction score
402

richardgrayspowercompany.com
το ιδιο ειναι και των τσακιριδιδων
ναι αυτα τα ειχα τσεκαρει...αρα τα αγοραζουμε κατευθυαν απο αμερικα?

χθες εφαγα τα νιατα μου διαβαζωντας για το τι τελικα χρειαζομαι, και φυσικα οσο διαβαζεις μαθαινεις αλλα και μπερδευεσαι...

στo manual του hd750 γραφει power consumption 280w, για τον ονκιο 5007 μπερδευτικα... τι κοιταω... dynamic output? maximum output power? rated output power? power consumption?

λοιπον εχουμε και λεμε:
1) SERVO HI-FI KDS-5000
2) Eaton PW5110
3) KDS-5000VA Vmark, KDS-3000VA Vmark
4) αξιζει ενα μεταχειρισμενο RGPC 400 Pro? (γιατι 900ε ειναι πολλα, τοσο δεν εχει?)
5) Turbo-X ups (δινουν ημιτονο?)
6) αυτα που μου προτεινει ο φιλος Μαρκος tele, savr -3000va, αν και νομιζω οτι ειναι ιδια με τα 3 πιο πανω..

τελικα περνω ενα καλο και τα βαζω ολα πανω? και με τι ισχυ?

αργυρη στον ηχο μαλλον εχει γινει τυπογραφικο...στην σταθεροποιηση ρευματος γραφει symposium acoustic...
τα εχεις βαλει ολα πανω στον ριτσαρντ? ή χρησιμοποιηεις και κατι αλλο?

και κατι ακομα (γιατι θα σκασω), αυτα τα ειδικα καλωδια ρευματος που θελει ο ριτσαρντ για να συνθεθουν πανω του ειναι πολυ ακριβα...ultralink, furutech, shynyata research, panagiam manam, tiin toutaola...δεν θελω να ξεφυγω πολυ γιατι σε λιγο δεν θα εχω να φαω ετσι πως παω...

αντε να χουμε μια καλη χρονια με πολλα ποιοτηκα κιλοβατ!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ναι αυτα τα ειχα τσεκαρει...αρα τα αγοραζουμε κατευθυαν απο αμερικα?

χθες εφαγα τα νιατα μου διαβαζωντας για το τι τελικα χρειαζομαι, και φυσικα οσο διαβαζεις μαθαινεις αλλα και μπερδευεσαι...

στo manual του hd750 γραφει power consumption 280w, για τον ονκιο 5007 μπερδευτικα... τι κοιταω... dynamic output? maximum output power? rated output power? power consumption?

λοιπον εχουμε και λεμε:
1) SERVO HI-FI KDS-5000
2) Eaton PW5110
3) KDS-5000VA Vmark, KDS-3000VA Vmark
4) αξιζει ενα μεταχειρισμενο RGPC 400 Pro? (γιατι 900ε ειναι πολλα, τοσο δεν εχει?)
5) Turbo-X ups (δινουν ημιτονο?)
6) αυτα που μου προτεινει ο φιλος Μαρκος tele, savr -3000va, αν και νομιζω οτι ειναι ιδια με τα 3 πιο πανω..
δες την κοπια των τακιριδιδων, εχει πιο φτηνα και σηκωνειτα παντα ολα

τελικα περνω ενα καλο και τα βαζω ολα πανω? και με τι ισχυ?

ναι του τσακιριδη

αργυρη στον ηχο μαλλον εχει γινει τυπογραφικο...στην σταθεροποιηση ρευματος γραφει symposium acoustic...
ειναι το exact power EP15 8 διωρθωσεις στο ρευμα
τα εχεις βαλει ολα πανω στον ριτσαρντ? ή χρησιμοποιηεις και κατι αλλο?
τα παντα ολα στο ριτσαρντ και απο εκει φευγει μια γραμμη για το εξακτ που παιζει πηγη και προβολεα, μελλοντικα ισως παιξω και με αυτο (λεφτα ναχουμε)

και κατι ακομα (γιατι θα σκασω), αυτα τα ειδικα καλωδια ρευματος που θελει ο ριτσαρντ για να συνθεθουν πανω του ειναι πολυ ακριβα...ultralink, furutech, shynyata research, panagiam manam, tiin toutaola...δεν θελω να ξεφυγω πολυ γιατι σε λιγο δεν θα εχω να φαω ετσι πως παω...
οτι καλωδιο θελεις βαλε, εγω εχω καλωδια επωνυμα-και με νο νειμ δουλευει, και χεριαζεται αν θες και παραπανω μπριζες

αντε να χουμε μια καλη χρονια με πολλα ποιοτηκα κιλοβατ!
καλη χρονια

Reaction score
1

καλη χρονια
argi ποιο να προτιμισω ?

Το Richard grays euro 400 στα 900 ευρω ή το αντιστοιχο του τσακιριδη για το οποιο δεν βρισκω ουτε προδιαγραφες ουτε φωτο ουτε τιμη?

Μπας και μπορεις να μας δωσεις πιο πολλες πληροφοριες ?

θα προτιμουσα τον τσακιριδη ( μιας και φιλος και συναδελφος δουλεψε μαζι του καποιο καιρο στην Lyric και μου εχει πει τα καλλιτερα λογια) αλλα δεν εχω ιδεα οπως ειπα και πιο πανω για τις ιδιοτητες του προιοντος....

σου ευχομαι καλη χρονια και να φυγεις νωρις σημερα για το σπιτι....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.358
Members
38.309
Νεότερο μέλος
dsisikis