Προτάσεις για φίλτρο ρεύματος

Reaction score
324
Μια και έχω πρόβλημα γενικά στο δύκτιο μου και στο θόρυβο που περνάει στον ενισχυτη από άσχετες συσκευές θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποιο φίλτρο ρεύματος μέχρι τα 200 ευρώ.
Βρήκα αυτό εδώ αλλά δεν γνωρίζω αν κάνει δουλειά

http://www.orpheusaudio.gr/content/p-3500

Να δώσω ένα παράδειγμα αν ανοίγω την plasma τηλεόραση αν και με φερίτη πάνω και σε άλλη μπρίζα από τον ενισχυτή περνάει ένα θόρυβος στα ηχεία του ενισχυτή.

Reaction score
324
Οχι άμεσα. Είναι η οπτική της πάνω σε ένα dac magic που αυτό είναι στον ενισχυτή και είναι και dvd player που και αυτό είναι συνδεδεμένο στον ενισχυτή. Και τα δύο όμως είναι κλειστά γενικά δεν τα έχω δλδ συνέχεια ανοιχτά
Ακόμα όμως και διακόπτη να κλεισω μερικές φορές ακούγετε ένα τσακ στον ενισχυτή.

Reaction score
38
Μήπως έχεις παρατηρήσει αν ο βόμβος αλλάζει με την εναλλαγή φωτεινού - σκοτεινού πλάνου στη tv?
Αν ναι πιθανότατα το πρόβλημα είναι αποκλειστικά στη τηλεόραση και ίσως να μην κάνεις τίποτα με φίλτρο ρεύματος.

Reaction score
324
Γενικά αυτές οι τηλεοράσεις έχουν θέμα με τα τροφοδοτικά του δλδ παράγουν ένα μικρό buzz αλλά αυτό περνάει όπως είπα και στον ενισχυτή.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Aν οντως εχεις προβλημα με το ρευμα ,ενα ups on line θα το διορθωνε οχι φιλτρο,αλλα μαλλον απο τις περιγραφες σου αλλο ειναι το θεμα.

Reaction score
38
Δοκίμασε να παίζεις με τον ενισχυτή και μία συσκευή τη φορά (οι άλλες να μην είναι συνδεδεμένες) και πες μας.
Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει το ρεύμα imo.

Reaction score
324
δλδ ένα φίλτρο δεν θα απομονωνε αυτό τον θόρυβο. Ο θόρυβος λέτε προέρχετε από την σύνδεση των συσκευών με τον ενισχυτή?

Reaction score
38
Προσωπικά ναι.
Δοκίμασε πρώτα άυτό που σου είπα και στη συνέχεια το ξαναβλέπουμε για το ρεύμα.
(εννοείται ότι αν έχει πρόσβαση σε κάποιο δανεικό φίλτρο ή ups δοκίμασε)

Reaction score
44
Κοιτα τις συνδεσεις σου να ειναι ενταξει, απομονωσε την πλασμα για λιγο και ακου αν σου βγαζει θορυβο ο ενισχυτης. Για ναα καταληξεις απο ποια συσκευη προερχεται ο θορυβος.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Είχα το ίδιο πρόβλημα, με θόρυβο από τους διακόπτες αλλά και από ηλεκτρικές συσκευές, π.χ ψυγείο, πλυντήριο κτλ. , παρά το γεγονός ότι και ο ενισχυτής και ο προ μου έχουν IEC με φίλτρο ρεύματος.

Δοκίμασα μερικά φίλτρα από φίλους, κάποια ναι μεν έκοβαν τους θορύβους αλλά χάλαγαν τον ήχο, ενώ κάποια άλλα δεν έκαναν τίποτα στους θορύβους.
Οπότε θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορώ να σου προτείνω ένα DIY φίλτρο που σε εμένα τουλάχιστον έκανε δουλειά, εξαφανίζοντας τους θορύβους και βελτιώνοντας πολύ τον ήχο.
Αν θες μπορώ να στο δανείζω για 2-3 μέρες να το δοκιμάσεις.

Υ.Γ. Είναι σημαντικό τα καλώδια ρεύματος που χρησιμοποιείς ναι είναι θωρακισμένα.

Reaction score
7
Επειδή ειμαι DIYτάς θα ήμουν χαρούμενος αν εδεινες μια παραπομπή για το φίλτρο DIY. Ευχαριστώ. :D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.158
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Zulutime