Προτάσεις για VPN

K

kalitsouni

Guest
Καλημέρα forum! :drinks:

Σκέφτομαι να ξεκινήσω να σερφάρω με VPN και θα ήθελα τη γνώμη σας για το θέμα. Εσείς ποιο χρησιμοποιείτε και γιατί. Ποια τα θετικά και τα αρνητικά του;

Έχω κάνει κάποια έρευνα ήδη αλλά δεν θέλω να προκαταβάλω τις απαντήσεις σας!

Ευχαριστώ :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.721
Καταρχήν εξήγησε τι είναι το VPN γιατί μερικοί άσχετοι (σαν εμένα) δεν ξέρουν αν μιλάς για πατάτες ή για καλώδια ρεύματος.

K

kalitsouni

Guest
Είναι ένας τρόπος να σερφάρεις χωρίς να μπορούν να υποκλαπούν η διεύθυνση σου στο internet ούτε να μπορούν από τον provider σου να δουν σε τι sites μπαίνεις και τι κατεβάζεις από torrents κλπ. Είναι μια παραπάνω δικλίδα ασφαλείας δηλαδή. Επίσης σου επιτρέπει να φαίνεσαι ότι μπαίνεις από άλλες χώρες (ΗΠΑ π.χ.) και να βλέπεις περιεχόμενο και υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στην ελλάδα.

Λειτουργεί με το να έχεις έναν ενδιάμεσο (τον server του VPN δηλαδή) ανάμεσα σε εσένα και το internet.

what-is-vpn1-1024x501 copy.png

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.942
Η ερώτηση αυτή μπορεί να έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις από τη συζήτηση με τον Prince για την Κίνα. :biggrin:

Τι εννοείς "να σερφάρω με VPN"; Θες "ανωνυμία" γενικά κι αόριστα; :)

Χωρίς να μπλέξεις καθόλου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον Opera που έχει ενσωματωμένο VPN (μικρών δυνατοτήτων) και να τελειώνεις.

Οι 9 στους 10 θέλουν το VPN για να έχουν πρόσβαση σε sites με geo-restriction ή για να πληρώνουν φτηνότερες υπηρεσίες streaming μέσω άλλων χωρών με χαμηλές τιμές. Από αυτούς ζουν οι εταιρείες VPN.

Καλές κλασικές προτάσεις είναι το NordVPN, το ExpressVPN, το CyberGhost, το SurfShark.

Τιμές, επιδόσεις και αξιοπιστία είναι σε συνεχή κόντρα.

K

kalitsouni

Guest
Χωρίς να μπλέξεις καθόλου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον Opera που έχει ενσωματωμένο VPN (μικρών δυνατοτήτων) και να τελειώνεις.
Αυτό κάνω as we speak. Αλλά η ταχύτητα υποφέρει. Ενώ έχω δει ότι το NordVPN π.χ. έχει servers Ελλάδα (που το όπερα δεν έχει).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.942
To NordVPN που είχα τελευταία είχε θέματα ταχύτητας που παλιά δεν υπήρχαν. Επίσης, όταν πολλοί θέλουν να "μπουν" στην ίδια χώρα κι ο τοπικός server του VPN έχει γεμίσει, σε ρίχνει σε server άλλης χώρας.

Γενική διαπίστωση: Είναι πολύ κοστοβόρο να συντηρεί μία εταιρεία servers σε όλη τη Γη. Οπότε όλα είναι οριακά. Μόλις βγει μία προσφορά, πέφτουν όλοι με τα μούτρα και την πληρώνει η αξιοπιστία και η ταχύτητα του έως τότε ικανότατου παρόχου.

Πού θέλω να καταλήξω;

Αν και οι προσφορές γίνονται στα πακέτα μεγάλης διάρκειας, η λύση αυτή δεν είναι η βέλτιστη γιατί τα περιοδικά πάνω/κάτω είναι πολύ συχνότερα.

Καλή επιλογή είναι το Windscribe που σου δίνει 2GB free/μήνα (παλιότερα τουλάχιστον) και μπορείς να το δοκιμάσεις.

Reaction score
2.488
εκτός για να παρακάμψεις geo-restriction, δεν βλέπω άλλο λόγο να χρησιμοποιεί κάποιος VPN provider,
δείτε και το παρακάτω λινκ

Don't use VPN services

Και αν κάποιος το θέλει οπβσδήποτε ας χρησιμοποιήσει κάποιον πιο ακριβό και αξιόπιστο, δε θα εμπιστευόμουνα οποιονδήποτε ενδιάμεσο να κάνει decrypt την κίνησή μου στο ίντερνετ

Και βέβαια να μην το μπερδεύουμε με το VPN που παραμένει απο τις ασφαλέστερες επιλογές για πρόσβαση από έξω στο δίκτυό μας ή για χρήση ιντερνετ από ανοιχτά wifi,
αλλά στις περιπτώσεις αυτές ο VPN server είναι δικός μας

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.175
Ενημερωτικά, το Surfshark -που είναι το φτηνότερο από τα mainstream VPN- έχει αυτή την περίοδο κουπόνι έκπτωσης 20% από το Vodafone Thank You. Αν είστε ήδη χρήστhς VPN, μπορείτε να ορίσετε ως χώρα σύνδεσης την Ελβετία που έχει ΦΠΑ 8%, αντί 24% που έχουμε στη Ελλάδα (κόστος, με χρήση των παραπάνω εκπτώσεων, είναι 55€ για 27 μήνες). Για την ακρίβεια, είμαστε κι εδώ πρωταθλητές... από το τέλος, καθώς έχουμε τον υψηλότερο ΦΠΑ από όλες τις χώρες που δοκίμασα -και βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο την αγορά VPN!

Το Surfshark είναι ιδιαίτερα απλό και εύχρηστο, ενώ επιτρέπει τη σύνδεση απεριόριστων συσκευών.
Μια καλή εναλλακτική, με αυξημένη παραμετροποίηση, ειδικές λειτουργίες (μάλλον άχρηστες, εκτός αν είστε... κυβερνοεγκληματίας) και έδρα στον Παναμά (έναντι της Ολλανδίας για το Surfshark), είναι το NordVPN που επιτρέπει μέχρι 10 συνδεδεμένες συσκευές και κοστίζει περίπου τα διπλάσια.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.821
Ε βάλε και ένα λινκ για εμάς τους ψηφιακώς αναλφάβητους μπρε μάστορα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.975

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.821
Εντύπωση μου κάνει. Που πληρώνουν γιατροί

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.596
NordVPN, Private Internet Access, ProtonVPN τα 3 με ας πούμε εγγυημένο No-Log policy.
Το PIA και το Proton επιτρέπουν (παρέχουν) και Port Forwarding για να έχετε κάποια υπηρεσία προς τον έξω κόσμο μέσω του VPN (CCTV, FTP Server, Torrents, etc).

Reaction score
176
Εγώ πάντως προτείνω proton vpn. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Είναι μακράν καλύτερο από μερικά άλλα που έχω δοκιμάσει. Δεν έχω ποτέ πρόβλημα ταχύτητας, η εφαρμογή του δουλεύει όπως πρέπει, στα torrent κατεβάζει όπως πρέπει ακόμα και χωρίς port forwarding, είναι open source, έχει αποδεδειγμένα no-logs policy, και αν σε ενδιαφέρει πρόσβαση από Ελλάδα, έχει 64 servers, τη στιγμή που άλλοι έχουν 1 ή 2.

Reaction score
29
Nord VPN το έχει δωρεάν με την revolut premium. Αυτό δουλεύω. Αν δεν ήταν δωρεάν θα είχα αλλάξει ήδη στην Proton για ό, τι είπε ο bill + για το email.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.175
NordVPN, Private Internet Access, ProtonVPN τα 3 με ας πούμε εγγυημένο No-Log policy.
Το PIA και το Proton επιτρέπουν (παρέχουν) και Port Forwarding για να έχετε κάποια υπηρεσία προς τον έξω κόσμο μέσω του VPN (CCTV, FTP Server, Torrents, etc).
Πάντως, και το Surfshark έχει πιστοποιηθεί ως no-log, όσο μπορεί να βασίζεται κάποιος σε αυτό για οποιοδήποτε VPN.
Είναι ομολογουμένως... ψυχολογικά καλύτερο το VPN να έχει έδρα κάπου εκτός ΕΕ και, όταν αρχίσω να διακινώ όπλα και ναρκωτικά στο dark web, μάλλον θα προτιμήσω κάποιον open-sourced client ώστε να ρίχνω καμιά ματιά στον κώδικα. :laugh:

Σωστό για τις έξτρα δυνατότητες που δίνει κάθε VPN και τις οποίες μπορεί να χρειάζεται ή να μη χρειάζεται κάποιος.
Και το Surfshark προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες όπως Kill Switch, Leak Protection, Split Tunneling για να επιλέγουμε τι θα χρησιμοποιεί το VPN και τι όχι, Ads/malware block, IP Rotator ανά 15', Double VPV/MultiHop όπως στις... ταινίες, Stealth mode (Camouflage/No borders), Streaming unblock, Smart DNS, δωρεάν E-mail alias για να μην εκτίθεται το κανονικό μας e-mail σε διαρροές, ακόμα και εικονικό τηλεφωνικό αριθμό Αμερικής και Static/Dedicated IP με επιπλέον χρέωση.

Reaction score
33.049
Εμείς που οικιακά χρησιμοποιούμε proton free ή τον ενσωματωμένο του opera δεν είμαστε καλυμμένοι;🙄

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.129
Members
38.656
Νεότερο μέλος
VKartalidis