Πρόβλημα Πολυκάναλου Yamaha

Reaction score
0
Πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένο έναν Yamaha rxv800 κ τον έχω χρησιμοποιήσει σε λίγες ταινίες. Αγόρασα ένα πακέτο ηχείων jbl κ τα σύνδεσα με τα 'μαμά' καλώδια. Κάποια στιγμή λέω πρέπει να πάρω άλλα καλώδια. Αγοράζω λοιπόν τα άλλα κ τα συνδέω. Το αποτέλεσμα είναι να έχω πρόβλημα μάλλον τελικά με τον ενισχυτή. Τι ?
Ο ενισχυτής όπως όλοι νομίζω έχει κουμπί δοκιμής. Βγάζει δλδ ένα ήχο από κάθε ηχείο που είναι συνδεδεμένο για 2-3 δευτερόλεπτα κυκλικά, δλδ πρώτα το αριστερό μπροστά, μετά κεντρικό, μετά δεξί μπροστά, μετά πίσω δεξιά κ τέλος πίσω αριστερά. Στις 5 φορές που θα τον ανοίξω είτε από το χειριστήριο είτε από το κουμπί πάνω του, το δεξί μπροστά κ κάποιες φορές το πίσω αριστερά δεν παίζουν ή παίζουν αλλά σε πολύ μικρότερη ένταση...!!! Έπαιξα με τα καλώδια, ξανάβαλα τα ΄μαμά', τα ίδια κάνει. Αν είσαι τυχερός τότε παίζουν όλα ειδάλλως κάποιο από τα 2 αυτά δεν θα παίζει σωστά ή καθόλου... Μάλλον πάει για επισκευή έτσι ????

Reaction score
62
Re: Πρόβλημα Πολυκάναλου Yamaha :(

Μήπως έχει αποκολληθεί τίποτα από μέσα?? Είχα το ίδιο πρόβλημα με μία Rca θύρα όμως και τον πήγα για σέρβις (yamaha κι εγώ) και τελικά είχε φύγει μία κόλληση και δεν έκανε καλή επαφή!

Reaction score
62

Αν θυμάμαι καλά, αντιπρόσωπος της Yamaha είναι ο Νάκας. Επομένως εκεί πρέπει να απευθυνθείς!!

Κεντρικό - Πληροφορίες
ΑΘΗΝΑ
19ο χλμ. Λεωφ.Λαυρίου, 190 02, Παιανία
Τηλ.: 210-6686000 Fax: 210-6686108/109
KOTΣIΦAΣ A. & ΣIA E.E-AUDIO & VISION
Γερουλάνου 29 & Λάμψα, Αθήνα
Tηλ.: 210 6919931 Fax: 2106930416
ΑVIDEX
Ευρυδάμαντος 11, Ν.Κόσμος
Τηλ.: 210-9210800

Reaction score
0

Μόλις μίλησα με το σέρβις της Yamaha. Ήταν ένα πολύ εξυπηρετικό παληκάρι, του εξήγησα τι συμβαίνει κ μου λέει μάλλον είναι κάποια ψυχρή κόλληση που θέλει επανακόλληση. Αυτό στοιχίζει 72 ευρώ. Το χειρότερο μπορεί να είναι η κεντρική cpu που φτάνει τα 150 ευρώ. Μου είπε ότι το μηχάνημα κ για cpu αν είναι, αξίζει να το φτιάξω γιατί είναι πολύ καλό. Το κακό είναι ότι θέλει 7-10 μέρες να κάτσει εκεί. Μόλις βρω ευκαιρία θα τον πάω για να "γιάνει"... Καημένε μου Yamaha... :(

GTX

Reaction score
39

Να πω το προφανές? sorry αν είναι αυτονόητο αλλά δε το έχεις αναφέρει πουθενά. Ο ήχος που βγαίνει είναι για να ρυθμίζεις την ένταση στα ηχεία, έχεις δεί λοιπόν την ένταση των ηχείων? μήπως κάποια είναι πολύ χαμηλά και απλά όταν λες κάποιες φορές ακούγονται χαμηλά και κάποιες καθόλου εξαρτάται απο το σημείο που έχεις το γενικό volume? Λέμε τώρα έτσι μη βαράς :)

Reaction score
0

Σωστή παρατήρηση, το σκέφτηκα κ εγώ κ το έλεγξα. Δυστυχώς ήταν όλα flat. Γύρισα μάλιστα τις ρυθμίσεις στις εργοστασιακές αλλά μάταια....

Reaction score
41

Μιχάλη, πριν στείλεις τον ΥΑΜΑΗΑ στον "γιατρό", μπορείς να ελέγξεις (αν είναι εύκολο φυσικά) αν οι μπόρνες των ηχείων εσωτερικά είναι καλά σφιγμένες?
Και για να μην σε παιδεύω πολύ, κάνε κάτι απλό.
Αντάλλαξε θέσεις ανάμεσα στα δύο main.
Δηλ. αυτό που τώρα είναι mainL κάνε το mainR αι αντιστρόφως.

Αν το πρόβλημα παραμένει το ίδιο (πρόβλημα δηλ. στο mainR) τότε πιθανότατα να φταίει κάποια ψυχρή κόλληση.
Άν όμως το πρόβλημα "μεταφερθεί" στο mainL τότε κάτι φταίει στο ηχείο. Και κατά πάσα πιθανότητα πρέπει απλά να ελέγξεις εσωτερικά το ηχείο (πρόβλημα-χαλάρωση στην μπόρνα εσωτερικά, πρόβλημα στο crossover ή πρόβλημα στην σύνδεση στην μονάδα του ηχείου)

Αυτό το τεστ μας εξασφαλίζει τον έλεγχο των ηχείων.

Για δοκίμασε.....Αργία είναι αύριο....Θα βρεις χρόνο 15 λεπτών......

Reaction score
1

Να πω και 'γω κάτι:

Η ανωμαλία που περιγράφεις παρατηρείται μόνο στο test tone ή και σε συνθήκες ακρόασης;

Αν σε συνθήκες ακρόασης δεν έχεις πρόβλημα, τότε είναι αμαρτία να τον πας για service.

Reaction score
0

Σήμερα έχω ΄προγραμματίσει' να πάρω ένα ηχείο που δουλεύει κ να τον βάλω σε όλες τις εξόδους να δω τι γίνεται. Αν κάνει τα ίδια τότε είναι θέμα ενισχυτή. Το πρόβλημα το παρουσιάζει κ στο τέστ κ στις πραγματικές ακροάσεις δυστυχώς.

Reaction score
0

Έκανα τις δοκιμές μου κ τελικά τζίφος....
Τον έχω έτοιμο κ αύριο τον πάω στο σέρβις. :(

bou

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα Πολυκάναλου Yamaha :(

Σχετικό πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει και εγώ και σε yamaha μαλιστα. Μήπως έχει "καεί" η επιφάνεια από κάρβουνο και η ακίδα επάνω στα ποτενσιόμετρα της έντασης? 'Αν το μετακινήσεις λίγο επι τόπου δεξιά - αριστερά κάνει τίποτα? Χρού-χρού? Μήπως να δοκιμάσεις να ρίξεις λίγο spray καθαρισμού "conntact", επάνω στόν δίσκο των ποτενσιομέτρων? Ακόμα και οι πολυδιακόπτες επιλογής πηγής ή ομάδας ηχείων μπορεί να είναι, και να θέλουν ενα ψεκασματάκι.

Reaction score
0

Σήμερα έφτασε το πρωί στις 8,20 στο σέρβις της Yamaha. Τον παρέδωσα εκεί, έδωσα 30 ευρώ είτε τον φτιάξω είτε όχι, εξήγησα αναλυτικά τι πρόβλημα έχει κ τώρα περιμένω... :(

Reaction score
0
Σήμερα Πέμπτη δεν είχα κάνα νέο κ λέω δεν παίρνω ένα τηλ να δω τι γίνεται ?
Μιλάω με έναν τεχνικό κ του λέω μήπως έχουμε κάνα νέο ?
Μου λέει τι μου λες τώρα ??? Τόσο γρήγορα ??? Λες κ τον ρώτησα κάτι για πυρηνική φυσική ! Μου λέει "δεν είναι μόνο το δικό σου μηχάνημα εδώ φίλε". Μπορεί να μείνει μέχρι κ 10 εργάσιμες ημέρες μέχρι να το δούμε...!
Άντε να δούμε τι θα γίνει...
Τσαντίστηκα απίστευτα αλλά τι να περιμένω ? Είναι οι αντιπρόσωποι, έχουν το καρπούζι έχουν κ το μαχαίρι, έχουν κ δουλειά οπότε ότι θέλουν κάνουν...

Reaction score
14
Μιχάλη, 10 ημέρες είναι απόλυτα φυσιολογικό και θεμιτό αν θέλεις διάστημα.
Το θέμα θα υπάρξει αν αυτό το απόλυτα λογικό διάστημα γίνει....δίμηνο!!!

Reaction score
0
Το βασικό είναι ότι μου μίλησε με τέτοιον τρόπο !
Συν ότι μου είχαν πει θα σας πάρουμε τηλ μέσα στην εβδομάδα να σας πούμε τι έχει...
Ελπίζω να μην καθυστερήσει πάρααα πολύ...

Reaction score
14
Το βασικό είναι ότι μου μίλησε με τέτοιον τρόπο !
Συν ότι μου είχαν πει θα σας πάρουμε τηλ μέσα στην εβδομάδα να σας πούμε τι έχει...
Ελπίζω να μην καθυστερήσει πάρααα πολύ...

Υπομονή...σε νοιώθω. Ασχολήσου....με κάτι άλλο στο μεταξύ. ;-)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.986
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph