Πρόβλημα κρεμαγέρας;

Reaction score
3
Έχω ένα Corsa C 1200cc (1/2005).
Κάποια στιγμή άρχισε να ακούγεται ένας κτύπος με το που ξεκίναγα, κινώντας το τιμόνι πριν κυλήσει το αμάξι.
Το πήγα στο μάστορά μου (η αντιπροσωπεία αποκλείεται, άλλωστε έχει περάσει η εγγύηση) και μου είπε ότι είναι κρεμαγιέρα, αλλά δεν είναι επικίνδυνο και η καινούργια είναι πανάκριβη.
Και άλλοι με Corsa είχαν τέτοιο πρόβλαμα, όπως μου είπε.
Στου Κοντολαιμάκη στη Στρ. Καλλάρη που πήγα να ρωτήσω, μου είπαν ότι δεν συμφέρει ούτε η imitation (150€), αλλά υπάρχει κάποιο κιτ με 35€ + εργατικά που θα την επιδιορθώσει και θα κάνω τη δουλειά μου.
Η απορία μου είναι, αν δεν είναι κρεμαγιέρα ή ίσως κάποιο μπιλιεφόρος ή κάτι άλλο π.χ. σταυρός τιμονιού;
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι ή που μπορώ να πάω να το φτιάξουν στα σίγουρα;
Ευχαριστώ.

Reaction score
139
Απάντηση: Πρόβλημα κρεμαγέρας;

δεν εχει τυχει να αλλαξω κρεμαγιερα στο κορσακι μου αν και κανει ενα θορυβο που ειναι απο το μοτερ της ηλεκτρικης υποβοηθησης και οχι απο την κρεμαγιερα

ο θορυβος που ακους ειναι σαν κτυπος?
εμφανιζεται οταν γυριζεις το τιμονι προς την μια κατευθυνση ή και προς τις δυο?

δοκιμασε
kyparissis μεταχειρισμενα ..εχει σιγουρα κρεμαγιερες
απο τιμες δεν ξερω κανε ενα τηλ.

http://www2.kiparissis.eu/parts/home.php?cat=7441&sort=orderby&sort_direction=0&page=8

(συνηθιζω να ψωνιζω απο κοντολαιμακη και ειμαι ευχαριστημενος)

Reaction score
25.412
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ 100% Η ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΠΑΡΑ Η ΑΚΡΟΜΠΑΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 35 ΣΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΗΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΘΟΤΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΑΡΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΒΑΖΗ Η ΟΠΕΛ.

Reaction score
3

Ο θόρυβος είναι σαν κτύπος και ακούγεται είτε στρίψεις αριστερά είτε δεξιά.

Reaction score
31

για να ειναι μπιλιοφορος θα εχουν σπασει οι φουσκες και θα εχει φυγει ο γρασογραφιτης
απο μεσα αλλα για να φτασεις σε σημειο να την ακουσεις θα επρεπε να ηταν κανενα
6μηνο ετσι
η κρεμαγιερα επισκευαζετε αρκει να το κατεχει ο αλλος και να θελει να μπλεξει

Reaction score
41

Ο θόρυβος είναι σαν κτύπος και ακούγεται είτε στρίψεις αριστερά είτε δεξιά.

Κωνσταντίνε έχω την εντύπωση πως είναι μπαλάκια....
Πρέπει να κάνει πολύ φασαρία για να έχει πρόβλημα η κρεμαγέρα.

Το τιμόνι έχει σταθερή σκληρότητα όσο το περιστρέφεις?

Reaction score
3

Γιάννη, αν εννοείς ότι δεν γίνεται πιο μαλακό όταν στρίβεις, ναι.
Δεν έχει διαφορά.
Δεν θυμάμαι βέβαια πόσο καιρό το κάνει μιας και δεν το κινώ συχνά (16.000χλμ στα 5 χρόνια) αλλά δεν είναι πάνω από 2-3 μήνες.

Reaction score
41

για να ειναι μπιλιοφορος θα εχουν σπασει οι φουσκες και θα εχει φυγει ο γρασογραφιτης
απο μεσα αλλα για να φτασεις σε σημειο να την ακουσεις θα επρεπε να ηταν κανενα
6μηνο ετσι
η κρεμαγιερα επισκευαζετε αρκει να το κατεχει ο αλλος και να θελει να μπλεξει

από την άλλη, για να είναι μπιλιοφόρος θα πρέπει το όχημα να κινείται. Και είτε να στρίβει είτε να κάνει εκκίνηση είτε αλλαγή κατεύθυνσης από εμπρός προς τα πίσω.

Υπάρχει ένα σενάριο, να έχει ξεραθεί εντελώς το γράσο στον μπιλιοφόρο από τη μεριά του οδηγού (επειδή ακούγεται ευκολότερα)
Σε αυτή τη περίπτωση, όταν σταματάει το αυτοκίνητο από κίνηση προς τα εμπρός και σταματήσουμε και στο καπάκι βάλουμε όπισθεν, ακούγεται ένα τακ στον μπιλιοφόρο.

Και είναι επίσης πιθανό σενάριο γιατί συμβαίνει από μεγάλη ακινησία (όπως στην περίπτωση του Κωνσταντίνου)

Reaction score
3

Ξέχασα να πω ότι ακούω και στο πεντάλ του συμπλέκτη ένα τσακ, αλλά μόνο όταν είναι ανοικτός ο διακόπτης και μόνο όταν αφήνω τον συμπλέκτη.

Reaction score
41

Ξέχασα να πω ότι ακούω και στο πεντάλ του συμπλέκτη ένα τσακ, αλλά μόνο όταν είναι ανοικτός ο διακόπτης και μόνο όταν αφήνω τον συμπλέκτη.

Υδραυλικός είναι ή με ντίζα?
Αν είναι με ντίζα, παίζει απλά να ακούς το συρματόσκοινο που γρατσουνάει λόγω ακινησίας

Reaction score
3

Δεν ξέρω αν είναι υδραυλικός, αλλά μιας και είναι το Corsa C το απλό δεν νομίζω να έχει υδραυλικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106