Πρόβλημα με ήχο σε Home Cinema

Reaction score
2
Καλησπέρα παίδες. Έβαλα στο home cinema (καινούργια ηχεία Audio Spectrum 8Ω, 91db, ενισχυτης yamaha 671 καινουργιος) μέσω WD media player με οπτική ινα η συνδεση, μια σκηνή (5 λεπτά περιπου) από το Dark Knight με ένταση στα -10db (ο ενισχυτης εχει max τα +15db) -σε σκηνή έκρηξης-κυνηγητού- και ο ηχος ηταν αψογος και πολυ δυνατος. Τραντάζονταν τα πάντα... και ξαφνικά μετά από 4λεπτά... ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ! Έπαιζε εικόνα αλλα ήχος γιόκ! Έκλεισα τον ενισχυτή, τον ξανα άνοιξα και όλα καλά! Είδαμε με φίλους το Mirrors στη συνεχεια πάλι μέσω media player με ένταση αυτη τη φορα -15 με -12db και κανένα πρόβλημα. Εχω ξαναβάλει σκηνές με εκρηξεις στο -10db και δεν υπήρχε κανενα πρόβλημα μέχρι το Dark Knight... Γενικότερα απο το προηγούμενο Σάββατο που τα συνδεσα όλα, εβαζα ταινιες μεχρι -10db maximum, και κανένα πρόβλημα.

Τι έφταιξε και εγινε αυτό σήμερα; Μηπως δεν πρέπει να τα τσιτώνω τόσο τα ηχεία επειδη ειναι καινουργια;

Αγχώθηκα λίγο.... Α! κάτι ακόμα... όταν έγινε αυτό με τον ήχο, ο ενισχυτής έγραψε κάτι σαν (δεν προλαβα να το δω) wire connection problem (??) δεν ειμαι σίγουρος. Κάποια ιδεα για το τι μπορει να συνέβη;

Ευχαριστώ πολύ!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο σε Home Cinema

Κάνε έναν έλεγχο στις συνδέσεις των ηχείων , μήπως ακουμπά καμιά τρίχα του καλωδίου με την λάθος μπόρνα.

Reaction score
2

Μου ειπαν οτι τα συγκεκριμενα ηχεια οδηγουνται ευκολα με τον ενισχυτη (yamaha 671) και πως δεν χρειαζομαι τελικό... Μακαρι να ειναι καποιο καλωδιο και να μη χρειαζομαι αλλαγη ενισχυτη!!! ουφφφφ :(

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Πιθανον να εκλεισε ο ενισχυτης για λογους προστασιας!

Reaction score
1.187

Αγχώθηκα λίγο.... Α! κάτι ακόμα... όταν έγινε αυτό με τον ήχο, ο ενισχυτής έγραψε κάτι σαν (δεν προλαβα να το δω) wire connection problem (??) δεν ειμαι σίγουρος. Κάποια ιδεα για το τι μπορει να συνέβη;

Ευχαριστώ πολύ!
Πολλή προσοχή μήπως έχει ξεφύγει κάποια «τρίχα» από ένα καλώδιο και βραχυκυκλώνει. Ελεγξε πολύ σχολαστικά όλες τις συνδέσεις σου.
Η άλλη πιθανότητα είναι μήπως το βραχυκύλωμα προέρχεται από κάποιο μεγάφωνο που έκαψες. (μεγάφωνο λέω, όχι ηχείο..)

Reaction score
2

Πολλή προσοχή μήπως έχει ξεφύγει κάποια «τρίχα» από ένα καλώδιο και βραχυκυκλώνει. Ελεγξε πολύ σχολαστικά όλες τις συνδέσεις σου.
Η άλλη πιθανότητα είναι μήπως το βραχυκύλωμα προέρχεται από κάποιο μεγάφωνο που έκαψες. (μεγάφωνο λέω, όχι ηχείο..)
Ακούγονται καθαρα όλα, δεν νομιζω να καηκε κατι. Μαλλον ο ενισχυτης ενεργοποιησε την "προστασια". Θα ψαξω αυριο τα καλωδια επειδη με δουλειες κτλ δεν προλαβα.. μεχρι και σημερα δουλευω! (ευτυχως εφερα στη δουλεια λαπτοπακι και λιωνω στο Football Manager :p )

Υπαρχει περιπτωση ο 671 να μην αντεχει τόσο ρευμα απο τα ηχεια οταν δινω λιγο παραπανω ενταση;

Μαξιμουμ εχει +15 και μινιμουμ -70 νομιζω (στα -70 μεχρι -55 δεν ακουγεται τιποτα) μαλλον ειναι θεμα ενισχυτη; μετα τα -50db "παιρνουν μπρος" τα ηχεια.

Reaction score
1.187

Εγώ έχω τον RXV-750 και οδηγεί δύο Άρτεμις κύρια, Παν κεντρικό και δύο Sansui S-40 για surround. Χωρίς subwoofer, όλα large.
Και στο δικό μου κάτω από -50 δεν ακούγεται τίποτα. Πάνω από -20 συνήθως δεν τον βάζω ποτέ... Η προστασία δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ.
Ενας φίλος μου που έχει τον RXN-600 και οδηγεί Roister Status 8 και 6 όλα large χωρίς subwoofer κι αυτός, αλλά τον βάζει συχνά μέχρι και το -10 τού έχει ενεργοποιηθεί πολλές φορές η προστασία, αλλά κανένα πρόβλημα.
Αρα φυσιολογική φαίνεται η συμπεριφορά του δικού σου. Τσέκαρε να μην υπάρχει καμμιά τριχούλα που να έχει ξεφύγει σε κανά καλώδιο ηχείων και αν είναι εντάξει, όλα καλά μην αγχώνεσαι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.390

Τάσο αν είχε ξεφύγει τριχούλα , θα του έκανε ωραιότατο βραχυκύκλωμα και δεν θα έφτανε στο -20 , αλλά ούτε και στο -50.
Θα έριχνε protector συνέχεια.

Reaction score
2

Παιδες δεν εχει φυγει τριχα αποτι ειδα, και οπως λεει το παιδι απο πάνω, δεν θα πηγαινε ο ενισχυτης τοσο ψηλά. Άρα μάλλον θα φταινε συγκεκριμενα αρχεία mkv τα οποία εχουν γραφτει (???) σε μεγαλυτερα db από το 0. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως αφου το Terminator 2 και σκηνες δυνατες απο αλλες ταινιες σε 5.1, τα ηχεια στο -10 με -5 ηταν μια χαρα... τρανταζόταν το συμπαν, Απλα ξενερωσα λιγο και φοβηθηκα μην επαθε καποια ζημια... ισως επρεπε να παρω ενισχυτη που να σηκωνει περισσοτερο ρευμα... η λυση τωρα ειναι να ακουω σε λιγο χαμηλοτερες εντασεις... :p

Υ.Γ Με την αγορα sub (δεν αγορασα εως τωρα επειδη τα μπροστινα βγαζουν εκρηκτικο μπάσο), θα "σωθώ"; Θα πηγαινει περισσοτερο ρευμα στο sub με αποτελεσμα να απελευθερωρουν τα μπροστινα ηχεια η δεν παίζει καποιο ρόλο; (μαθαινω και εγω...)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.190
Μου θυμίζεις ένα πρόβλημα που είχα συνδέοντας το xbox 360 με τον onkyo με οπτική. Δεν κούμπωνε καλά το καλώδιο κι έκανε διακοπές. Μόλις το κούναγα ο ήχος επανερχόταν. Με αλλαγή καλωδίου οπτικής το πρόβλημα λύθηκε.

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ήχο σε Home Cinema

Ναι ομως εμενα ο ενισχυτης YAMAHA V671 -οταν εγινε η διακοπή ήχου και η εικονα επαιζε κανονικα- εγραφε κατι σαν wire connection (;;) δεν θυμαμαι γαμωτο... δεν ξερω οταν ενεργοποιείται η "προστασία" του ενισχυτή, τι γράφει πάνω στο πάνελ ο ενισχυτης. Αν εχει δηλ. καποια συγκεκριμενη ενδειξη πχ protection wall (??-λέω τώρα)

Υ.Γ η οπτικη ειναι καινουργια και συγκεκριμενα αυτη: Crystal Audio

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Το βασικό σου πρόβλημα είναι η μικρή ισχύς του Yamaha.

Reaction score
2

Το βασικό σου πρόβλημα είναι η μικρή ισχύς του Yamaha.
ουφφφ... χιλιες φορες να πηγαινα σε παλιο-σκυλισιο μεταχειρισμενο κι ας μην εχει HDMI.. Πιστευεις Νικο ότι με αγορα sub, θα "σωθώ" κάπως όσον αφορα την ένταση;

Reaction score
1

Κάνε ένα τεστ: βάλε όλα τα ηχεία σου ως small και ξαναπαίξε την ίδια σκηνή. Λογικά το πρόβλημα είναι το μπάσσο, που είναι πολύ ενεργοβόρο... Υποθέτω ότι με ενεργό sub θα μπορείς να ανέβεις ακόμη περισσότερο σε εντάσεις.
Θα την κάνω κι εγώ την δοκιμή κάποια στιγμή και θα σου πω (κι εγώ έχω σύστημα 5.0...)

Πάντως σε μουσική που οι δυναμικές είναι πιο περιορισμένες και το μπάσσο δεν είναι τόσο χαμηλό έχω ανέβει σε ένταση πάνω από το 0db

Reaction score
2

Κάνε ένα τεστ: βάλε όλα τα ηχεία σου ως small και ξαναπαίξε την ίδια σκηνή. Λογικά το πρόβλημα είναι το μπάσσο, που είναι πολύ ενεργοβόρο... Υποθέτω ότι με ενεργό sub θα μπορείς να ανέβεις ακόμη περισσότερο σε εντάσεις.
Θα την κάνω κι εγώ την δοκιμή κάποια στιγμή και θα σου πω (κι εγώ έχω σύστημα 5.0...)

Πάντως σε μουσική που οι δυναμικές είναι πιο περιορισμένες και το μπάσσο δεν είναι τόσο χαμηλό έχω ανέβει σε ένταση πάνω από το 0db
Φιλε μου το σκεφτηκα και εγω, αλλα μου δημιουργησε ψυχολογικά το σκηνικο με τη συγκεκριμένη σκηνη :p Το σκεφτομαι να βαλω την ιδια σκηνη στην ιδια ενταση δηλωνοντας small όλα τα ηχεια.... ωστοσο και να γινει δουλεια ετσι, χωρις να "πέσει" ο ενισχυτης... το αποτελεσμα χωρίς τα μπασα δεν θα ειναι τοσο ικανοποιητικό.. (θεωρητικά μιλάω βεβαια ακόμα....). Θα κανω τη καρδια μου πετρα και θα το δοκιμασω ομως.. πες μου και εσυ εντυπωσεις οταν κανεις τη δοκιμη :)

Υ.Γ Στη μουσικη δεν υπαρχει προβλημα στην ενταση και εγω το χω βαλει 1-2 φορες στο 0db.. δεν το πολυ κανω βεβαια.... απλα για να δω.

Υ.Γ2 Ε τι να κανουμε; να αγοραζουμε ντεσιμπελόμετρα;; Πλεον ανεβαζω την ενταση αναλογα με την εκαστοτε ταινια.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Υ.Γ2 Ε τι να κανουμε;
Αν εχει pre out παιρνεις τελικο!

Reaction score
1.187

Φιλε μου το σκεφτηκα και εγω, αλλα μου δημιουργησε ψυχολογικά το σκηνικο με τη συγκεκριμένη σκηνη :p Το σκεφτομαι να βαλω την ιδια σκηνη στην ιδια ενταση δηλωνοντας small όλα τα ηχεια.... ωστοσο και να γινει δουλεια ετσι, χωρις να "πέσει" ο ενισχυτης... το αποτελεσμα χωρίς τα μπασα δεν θα ειναι τοσο ικανοποιητικό.. (θεωρητικά μιλάω βεβαια ακόμα....). Θα κανω τη καρδια μου πετρα και θα το δοκιμασω ομως.. πες μου και εσυ εντυπωσεις οταν κανεις τη δοκιμη :)

Υ.Γ Στη μουσικη δεν υπαρχει προβλημα στην ενταση και εγω το χω βαλει 1-2 φορες στο 0db.. δεν το πολυ κανω βεβαια.... απλα για να δω.

Υ.Γ2 Ε τι να κανουμε; να αγοραζουμε ντεσιμπελόμετρα;; Πλεον ανεβαζω την ενταση αναλογα με την εκαστοτε ταινια.
Εφ' όσον δεν έχεις (ακόμα) sub θα πρέπει τα ηχεία να τα έχεις δηλωμένα ως large γιατί διαφορετικά θα χάνεις μπάσο.

Εάν πάρεις sub θα εξακολουθήσεις να έχεις δηλωμένα τα κύρια ως large (αφού είναι large) απλώς το .1 κανάλι που έχει τις χαμηλές συχνότητες θα "ξεφορτώσει" τα κύρια ηχεία από τις χαμηλές συχνότητες που θα πάνε στο sub και δεν θα ξαναενεργοποιηθεί η προστασία του Yamaha.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.944

...και άμα τα δηλώσει small, θα παίζει ακόμα πιο ξεκούραστα ο ενισχυτής!

Reaction score
1.187

Οχι δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα δηλώσει small. Το full μπάσο των κύριων δεν δημιουργεί πρόβλημα για ενεργοποίηση της προστασίας. Οι πολύ χαμηλές συχνότητες του .1 καναλιού που τώρα οδηγούνται στα κύρια είναι αυτές που ενεργοποιούν την προστασία.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317