Πρόβλημα με ήχο σε Home Cinema

Reaction score
1

Reaction score
1
Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο σε Home Cinema

Κάνε ένα τεστ: βάλε όλα τα ηχεία σου ως small και ξαναπαίξε την ίδια σκηνή. Λογικά το πρόβλημα είναι το μπάσσο, που είναι πολύ ενεργοβόρο... Υποθέτω ότι με ενεργό sub θα μπορείς να ανέβεις ακόμη περισσότερο σε εντάσεις.
Θα την κάνω κι εγώ την δοκιμή κάποια στιγμή και θα σου πω (κι εγώ έχω σύστημα 5.0...)

Πάντως σε μουσική που οι δυναμικές είναι πιο περιορισμένες και το μπάσσο δεν είναι τόσο χαμηλό έχω ανέβει σε ένταση πάνω από το 0db
Μόλις το δοκίμασα, και σε σκηνή που με τα ηχεία ως large ο ενισχυτής έσβησε στα -10bd, τώρα με τα ηχεία small και crossover point στα 80 Hz ανέβηκα στα 0db χωρίς πρόβλημα. Βέβαια ο ήχος ήταν... κάπως!
Η λύση λοιπόν είναι sub ή χαμηλότερες εντάσεις...

Reaction score
2

Λοιπον παιδάκια... δοκιμασε ξανα και ειδα την ιδια σκηνη δηλωνοντας όλα τα ηχεια small. Και πριν και τωρα το δοκιμασα στα 80hz και πηγα τον ενισχυτη στο -10. Κανενα προβλημα.. βεβαια δεν το αφησα να παιξει για πολύ. Το αποτελεσμα ομως σε σχεση με πριν δεν ηταν τοσο καλό... Οντως τα μπάσα κατεβηκαν αρκετα... αρα αποτι διαβασα με αυτα που μου ειπατε... η λύση στο πρόβλημα μου (ο ενισχυτης ΔΕΝ εχει pre out για τελικο - για το παιδι που ρωτησε πριν) ειναι η αγορα subwoofer. Οποτε να παιρνει τα πολλα μπασα το sub για να ξεκουραστουν τα ηχεια (στο Large τα μπροστινα ξανά ε;). Για sub θα παω τον Ιούνιο, εχω δει μερικα που με ενδιαφερουν αλλα σε χαμηλη τιμη σχετικά 300 με 400 ευρώ. Κοιταζα για Velodyne CHT 10", Earthquake Kompressor S10 10", Sunfire SDS 10"

Ποιο θεωρειται καλύτερο απο τα 3; Το Earthquake ειναι το πιο οικονομικό 300 ευρώ, το Velo ειναι το πιο τσιμπημένο. Ο χώρος μου ειναι 30τ.μ σοφίτα με ξύλινη οροφή... δεν θα ανεβω πάνω από 10" sub. Οι γνωμες σας; Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.099

Βλέποντας κάποιες φωτό, έχω την αίσθηση πως το Sunfire έχει μεγάφωνο ποιότητας καλύτερης αυτού του Velodyne, (καθώς η εξωτερική του ανάρτηση υλοποιείται με λάστιχο και όχι με styrofoam). Εκτός αν βλέπω λάθος...

Το μεγάφωνο του Earthquake δείχνει ικανό για μεγαλύτερη γραμμική διαδρομή, (ισχυρότερο μπάσο σε υψηλή στάθμη), αλλά για 30τ.μ. σοφίτα επαρκούν και τα άλλα.

Reaction score
249

οταν δηλωνουμε large τα μπροστινα δεν παιζουν μονο τις δικες τους χαμηλες συχνοτητες;
μπορει να δηλωθει on το sub στον ενισχυτη κι ας μην υπαρχει για να παιρνει τις χαμηλες συχνοτητες και να μην επιβαρυνει τα μπροστινα ηχεια (αν δεν ισχυει αυτο που λεω παραπανω; front large + on sub)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

To large σημαίνει ότι το ηχείο θα παίζει ότι συχνοτικό περιεχόμενο υπάρχει στο κανάλι που του αντιστοιχεί.
Δεν ξέρω τι ενισχυτή έχεις και αν δέχεται ρύθμιση on στο sub έστω και αν δεν υπάρχει αυτό επάνω.
Κατ αυτόν τον τρόπο λογικά το κανάλι .1 δεν θα πηγαίνει στα υπόλοιπα ηχεία,αλλά δεν θα αναπαράγεται απο πουθενά.
Οπότε χάνεις πληροφορία.

Reaction score
249

αναφερομουν στο φιλο που ρωτησε αν πρεπει να βαλει large τα μπροστινα ηχεια
οπως το καταλαβαινω τα μπροσινα με large παιρνουν τις συχνοτητες που τους αναλογουν και βαζοντας το sub στο on μεταφερουμε τις υπολοιπες χαμηλες
στο sub και δε ζοριζει τα ηχεια
(αφου αυτο δεν υπαρχει απλα δεν ακουγονται οι χαμηλες του .1)
αν το βαλουμε στο off δε θα πανε οι χαμηλες στα αλλα ηχεια;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Nαι,αν είναι στο off οι συχνότητες του .1 πάνε στα άλλα ηχεία.

I

iMAX 3D

Guest
Το κεντρικό μου ο ενισχυτής το ρύθμισε ως large και τα υπόλοιπα ως small. Αν αλλάξω και το κεντρικό σε small, θα έχω καλύτερο ήχο διαλόγων, αφού θα το ξεκουράσω (όπως και τον ενισχυτή) από τις χαμηλές, τις οποίες θα αναλάβει το woofer;

Reaction score
1.187
Το κεντρικό μου ο ενισχυτής το ρύθμισε ως large και τα υπόλοιπα ως small. Αν αλλάξω και το κεντρικό σε small, θα έχω καλύτερο ήχο διαλόγων, αφού θα το ξεκουράσω (όπως και τον ενισχυτή) από τις χαμηλές, τις οποίες θα αναλάβει το woofer;
Ποια είναι τα ηχεία σου και ο ενισχυτής σου;

I

iMAX 3D

Guest
Απ' όλα, έχει ο..."μπαχτσές"! Τα περιφερειακά είναι από το πακέτο της Logitech Z5500, το κεντρικό ένα μεγάλο Technics (παλιό τριών δρόμων με twiter, μεσαία και μπάσα), woofer της Sony και ενισχυτής ο Yamaha V3900.

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.187
Ε, εντάξει τον τρέλανες τον ενισχυτή με αυτά τα ηχεία. Προφανώς τα Logitech τα βλέπει ως μικρά. Και το κεντρκό αφού είναι τριών δρόμων σωστά το είδε ως μεγάλο.
Επειδή ο RX-V3900 είναι πολύ καλός ενισχυτής, νομίζω πρέπει να του βάλεις και αντίστοιχα καλά ηχεία. Κρίμα είναι...

Last edited:

Reaction score
19
Σχεδόν το ίδο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ. Επεμβαίνει η προστασία του AV. Σε κατάσταση 5.1 (χωρίς sub) και τα L/R/C δηλωμένα ως large, σε μεγάλες εντάσεις ο ενισχυτής έκλεινε μόνος του. Άνοιγε κανονικά μετά το κλείσιμο χωρίς να περιμένω. Μολις ανέβηκε η ένταση ψηλά, ξανά τα ίδια. Εχοντας τον λιγο πιο χαμηλά δεν παρουσιάστηκε ξανά. Αυτό που παρατήρησα ήταν οτι λειτουργούσε το ανεμιστιράκι του.
Οπως δεν το έχει κάνει ποτέ σε stereo mode ( rxv795 AS Artemis L/R, Pan Center/B&w LM1 Sur.).

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.164
Είναι ελεύθερη η ροή του αέρα γύρω του ή είναι στριμωγμένος πουθενά;

Reaction score
1.187
Σχεδόν το ίδο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ. Επεμβαίνει η προστασία του AV. Σε κατάσταση 5.1 (χωρίς sub) και τα L/R/C δηλωμένα ως large, σε μεγάλες εντάσεις ο ενισχυτής έκλεινε μόνος του. Άνοιγε κανονικά μετά το κλείσιμο χωρίς να περιμένω. Μολις ανέβηκε η ένταση ψηλά, ξανά τα ίδια. Εχοντας τον λιγο πιο χαμηλά δεν παρουσιάστηκε ξανά. Αυτό που παρατήρησα ήταν οτι λειτουργούσε το ανεμιστιράκι του.
Οπως δεν το έχει κάνει ποτέ σε stereo mode ( rxv795 AS Artemis L/R, Pan Center/B&w LM1 Sur.).
Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό το πράγμα.....
Ο δικός μου ο RXV-750 δεν έχει σβήσει ποτέ όσο δυνατά και αν τον έχω βάλει να παίξει.
Παρόμοιο configuration με το δικό σου:
Κύρια ηχεία AS Artemis
Κεντρικό Pan
Surround Sansui S-40 τριών τρόμων με 10" woofer.
Ολα δηλωμένα ως large και παίζει χωρίς subwoofer.
Δεν έχει κλείσει ποτέ από προστασία.

Μήπως τον έχεις στριμωγμένο, δεν αερίζεται καλά και ζεσταίνεται;

Reaction score
19
Μπορεί όντως να ζεστένεται, είναι και στριμογμένος. Γι' αυτό μάλον θα λειτουργούσαν και οι ανεμιστήρες του. Δεν το έψαξα το θεώρησα τυχαίο γιατί έχινε μετά απο αρκετές ώρες την συγκεκριμένη μέρα παίζοντας στην αρχή σε υψηλές εντάσεις στερεο αλλά συνέβη μόνο οταν τον "γύρισα" στο external 5.1 input και έδωσα σε όλα τα κανάλια απο το pc μουσική.
Οτι έκανε αποκοπή, έκανε. Τώρα έγινε λόγω υπερθέρμανσης ή δεν "άντεξε" και τα 5 ηχεία.

I

iMAX 3D

Guest
...τελικά, μετά από αναπάντεχη αναβάθμιση και πολύ καλή ευκαιρία 5 μεταχειρισμένων ηχείων, των Jamo D6, θα πρέπει να ξανακάνω την ίδια ερώτηση. Small ή Large και με ποια τιμή crossover; Ο ενισχυτής και το woofer, παραμένουν τα ίδια.

Last edited by a moderator:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng