Πρόβλημα με τη Van Den Hull κεφαλή μου.

Reaction score
4
Καλησπέρα,

Έχω ένα πλατώ Roksan Xerxes με βραχίονα Sme 309.Η κεφαλή μου είναι Van Den Hull Reference. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ένα από τα κανάλια της κεφαλής, το οποίο δεν παίζει. Δε μεταδίδει ήχο από τη κεφαλή. Το γνωρίζω διότι το τέσταρα και με άλλη κεφαλή. Η κεφαλή δεν έχει παίξει παραπάνω απο 500 ώρες και θα ήθελα να τα φτιάξω/σετάρω όλα αυτά μαζί. Βρίσκομαι στην Αθήνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ika

News
Reaction score
15.933
Είχα το ίδιο πρόβλημα με τον 309 και λύθηκε απλά βγάζοντας και ξαναβάζοντας το κέλυφος στο μπράτσο του βραχίονα.
Ίσως οφείλεται στο ότι το headshell δεν έχει το αξονάκι-οδηγό για να βιδωθεί σε μία θέση.
Δοκίμασες να βγάλεις και να ξαναβάλεις το headshell?

Υποθέτω πως εννοείς ότι με την άλλη κεφαλή ακούγονται και τα 2 κανάλια.

Reaction score
4
Είχα το ίδιο πρόβλημα με τον 309 και λύθηκε απλά βγάζοντας και ξαναβάζοντας το κέλυφος στο μπράτσο του βραχίονα.
Ίσως οφείλεται στο ότι το headshell δεν έχει το αξονάκι-οδηγό για να βιδωθεί σε μία θέση.
Δοκίμασες να βγάλεις και να ξαναβάλεις το headshell?

Υποθέτω πως εννοείς ότι με την άλλη κεφαλή ακούγονται και τα 2 κανάλια.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι εννοώ πως με την άλλη κεφαλή ακούγονται και τα δύο κανάλια. Δε δοκίμασα να βγάλω το Headshell. Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.

Reaction score
1.236
Αφού παίζει με άλλη κεφαλή μην βγάλεις το headshell πρέπει να είναι πρόβλημα της κεφαλής. Δοκίμασε να μεταφέρεις τα δύο cartridge leads του αριστερού στο δεξί κανάλι και αντίστροφα, με προσοχή με έναν τσιμπιδάκι. Σε περίπτωση που το πρόβλημα μεταφερθεί τότε σίγουρα είναι πρόβλημα της κεφαλής.
Δυστυχώς οι κεφαλές έχουν ένα όριο ζωής και σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι 500 ώρες είναι αρκετές. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σακής της Exclusive Audio (αντιπρόσωπος της VDH) και εξυπηρετικός και γνώστης είναι...

Last edited:

ika

News
Reaction score
15.933
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι εννοώ πως με την άλλη κεφαλή ακούγονται και τα δύο κανάλια. Δε δοκίμασα να βγάλω το Headshell. Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.
Προσπάθησε έτσι ώστε να βάλεις το κέλυφος όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οριζόνια θέση του, ώστε τα pins του να ακουμπήσουν άμεσα σ' αυτά του βραχίονα.

Αν δεν λυθεί κάνε αυτό που λέει ο vinylforever.
Υποθέτω επίσης πως σιγουρεύτηκες ότι δεν έχει κοπεί κανένα καλωδιάκι του headshell
shellconnect.gif.61b47154be6cbea132416c6cba2a3ee8.jpg

Last edited:

Reaction score
4
Αφού παίζει με άλλη κεφαλή μην βγάλεις το headshell πρέπει να είναι πρόβλημα της κεφαλής. Δοκίμασε να μεταφέρεις τα δύο cartridge leads του αριστερού στο δεξί κανάλι και αντίστροφα, με προσοχή με έναν τσιμπιδάκι. Σε περίπτωση που το πρόβλημα μεταφερθεί τότε σίγουρα είναι πρόβλημα της κεφαλής.
Δυστυχώς οι κεφαλές έχουν ένα όριο ζωής και σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι 500 ώρες είναι αρκετές. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σακής της Exclusive Audio (αντιπρόσωπος της VDH) και εξυπηρετικός και γνώστης είναι...
Δοκίμασα να τα αντιστρέψω και το πρόβλημα μεταφέρθηκε. Τον γνωρίσω τον κύριο Ιωνά Κακκή. Ήθελα να δω εάν γίνεται να το επισκευάσω μόνος μου ή εάν υπήρχε κάποια άλλη πρόταση. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ika

News
Reaction score
15.933
Δεν ξέρω πως δείχνει η κεφαλή σου, αλλά αν μοιάζει με αυτήν
van_den_hul_colibri_xgw_master_sugnature_audioteka.jpg

φαίνεται να υπάρχουν διάφορα καλώδιάκια που εξέχουν.
Δύο αριστερά, δύο δεξιά για τα κανάλια και δύο στα πηνία.
Μήπως έχει κοπεί κανένα?

Γιατί και φθαρμένη να είναι η βελόνα, δεν μου φαίνεται λογικό να νεκρώσει το ένα κανάλι από την όποια φθορά.

Reaction score
4
Δεν ξέρω πως ε΄δείχνει η κεφαλή, αλλά αν μοιάζει με αυτήν
View attachment 366768
φαίνεται να υπάρχουν διάφορα καλώδιάκια που εξέχουν
Δύο αριστερά, δύο δεξιά κια τα κανάλια και δύο στο πηνίο.
Μήπως έχει κοπεί κανένα?
Δεν ξέρω πως δείχνει η κεφαλή σου, αλλά αν μοιάζει με αυτήν
View attachment 366768
φαίνεται να υπάρχουν διάφορα καλώδιάκια που εξέχουν.
Δύο αριστερά, δύο δεξιά για τα κανάλια και δύο στα πηνία.
Μήπως έχει κοπεί κανένα?

Γιατί και φθαρμένη να είναι η βελόνα, δεν μου φαίνεται λογικό να νεκρώσει το ένα κανάλι από την όποια φθορά.
Όχι, η κεφαλή μοιάζει πιο πολύ με τη σειρά της MC- 1 και της Frog.

Reaction score
1.236
Και όμως συμβαίνει καμμιά φορά και έχω προσωπική εμπειρία. Κεφαλή σε ένα από τα πικάπ μου, που χρησιμοποιούσε ο γιος μου για αρκετό καιρό, ήταν βαθμονομημένη με υπερβολικό anti skating. Όταν την έβγαλα για να κάνω έλεγχο σε ένα νέο πικάπ και βαθμονομήθηκε σωστά, έπαιζε μόνο το ένα κανάλι. Νόμιζα ότι έφταιγε ο βραχίονας αλλά τελικά ύστερα από εξέταση με μικροσκόπιο, το διαμάντι είχε ανομοιόμορφη φθορά με αποτέλεσμα να μην είχε επαφή στο αντίστοιχο τοίχωμα του αυλακιού...

Last edited:

Reaction score
1.236
Δλδ είχε φθαρεί τό πολύ η πλευρά της βελόνας που αντιστοιχεί στο αριστερό κανάλι και η πλευρά για το δεξί δεν μπορούσε ν' ακουμπήσει στο αυλάκι?
Το υπερβολικό πιέζει το διαμάντι στο αυλάκι προς την περιφέρεια του δίσκου (outer groove) δηλαδή εκεί που υπάρχει η πληροφορία για το δεξί κανάλι. Αυτή η πλευρά είχε υπερβολική φθορά με αποτέλεσμα να μην εφάπτεται σχεδόν καθόλου και να υπάρχειδεξιά το πρόβλημα. Το καταλάβαμε όταν με την αύξηση της δύναμης ανάγνωσης άρχιζε να παίζει.
Καλησπέρα,

Έχω ένα πλατώ Roksan Xerxes με βραχίονα Sme 309.Η κεφαλή μου είναι Van Den Hull Reference. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ένα από τα κανάλια της κεφαλής, το οποίο δεν παίζει. Δε μεταδίδει ήχο από τη κεφαλή. Το γνωρίζω διότι το τέσταρα και με άλλη κεφαλή. Η κεφαλή δεν έχει παίξει παραπάνω απο 500 ώρες και θα ήθελα να τα φτιάξω/σετάρω όλα αυτά μαζί. Βρίσκομαι στην Αθήνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ποιο κανάλι έχει το πρόβλημα;;; Καταπληκτικό πλατό, από τα αγαπημένα μου. Το ίδιο και ο βραχίονας.

Last edited:

ika

News
Reaction score
15.933
Το υπερβολικό πιέζει το διαμάντι στο αυλάκι προς την περιφέρεια του δίσκου (outer groove) δηλαδή εκεί που υπάρχει η πληροφορία για το δεξί κανάλι. Αυτή η πλευρά είχε υπερβολική φθορά με αποτέλεσμα να μην εφάπτεται σχεδόν καθόλου και να υπάρχειδεξιά το πρόβλημα. Το καταλάβαμε όταν με την αύξηση της δύναμης ανάγνωσης άρχιζε να παίζει.
Το ίδιο λέω, βασιζόμενος στο link που λέει (σωστά ή λάθος) πως το εξωτερικό αυλάκι είναι το αριστερό κανάλι.
Η ουσία είναι η ίδια.

Reaction score
4

Ποιο κανάλι έχει το πρόβλημα;;; Καταπληκτικό πλατό, από τα αγαπημένα μου. Το ίδιο και ο βραχίονας.
Η εξωτερική (δεξί κανάλι).
Άρα εάν είναι το διαμάντι, λογικά δε φτιάχνεται. Ήλπιζα σε μια οικονομική λύση. Κρίμα.

Reaction score
1.236
Η εξωτερική (δεξί κανάλι).
Άρα εάν είναι το διαμάντι, λογικά δε φτιάχνεται. Ήλπιζα σε μια οικονομική λύση. Κρίμα.
Ότι είχε παρουσιάσει και η δική μου, δες προηγούμενο ποστ. Σε πολλές περιπτώσεις και ανάλογα την κοπή του διαμαντιού οι 500 ώρες είναι οριακές. Σε κάθε περίπτωση επειδή είναι πολύ καλή κεφαλή, να στην δει και ο κ. Ιωνάς. Αξίζει τον κόπο και το να κάνουμε διαγνώσεις εξ αποστάσεως δεν είναι σοφό...
Η VDH έκανε και retipping αλλά πρέπει να πάει η κεφαλή στην Ολλανδία και μάλλον τα έξοδα είναι πολλά και δεν συμφέρει.
Το όλο σου set up είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ και το αξίζει. Είχα τον Ξέρξη με βραχίονα Tapriz και νομίζω ότι ήταν το καλύτερο που έχει περάσει από τα χέρια μου και είναι πολλά. Το έδωσα γιατί στα πρώτα κρέμαγε το upper plate από όπου στηριζόταν το υποπλατό (sag). Τον 309 τον έχω σε ένα από τα πικάπ μου, υπέροχος. Αν ποτέ σκεφτείς να το δώσεις στείλε μου pm. Να είσαι καλά και καλές ακροάσεις.

Reaction score
4
Σε ευχαριστώ. Θα το έχω στο νου μου. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια και για τα καλά σχόλια για το setup μου. Έκανα χρόνια να το στήσω και το λατρεύω και εγώ πραγματικά. Καλή συνέχεια και καλές ακροάσεις σε όλους επίσης. 😎

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.210
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος