Πρόβλημα με Panasonic DP-UB424 & Yamaha RX-A6A

Reaction score
0
Γεια σας. Αντιμετωπίζω μεγάλη δυσκολία στη ρύθμιση του καινούργιου Blu-ray player μου Panasonic DP-UB424.

Το player είναι συνδεδεμένο με ένα μόνο καλώδιο HDMI στον ενισχυτή μου, και ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με την τηλεόρασή μου (LG Nano 756, 65 ιντσών) μέσω της θύρας HDMI eARC. O Yamaha είναι συνδεδεμένος σε 5.1 σύστημα ηχείων.

Πριν από αυτό το Panasonic είχα ένα LG BP250 για περισσότερα από 8 χρόνια, συνδεδεμένο στον ενισχυτή Yamaha μέσω eARC, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι το εξής:
Όταν αναπαράγω Blu-ray data disc (γραμμένους απο μένα) ή usb με αρχεία MKV με την ψηφιακή έξοδο του player ρυθμισμένη σε BITSTREAM για DTS-HD, ακούγεται ένας πολύ οξύς, εντελώς παραμορφωμένος ήχος.
Είναι αδύνατο να ακούσεις οτιδήποτε καθαρά. Φαίνεται σαν να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον ήχο, αν και δεν είμαι σίγουρος. Η εικόνα, ωστόσο, είναι απολύτως κανονική.
Ο ενισχυτής δείχνει ότι αναγνωρίζει σωστά το codec (DTS-HD) αφου εμφανίζεται και στην οθόνη του αλλά ο ήχος παραμένει παραμορφωμένος.

Επίσης, με αρχεία mkv Atmos/TrueHD (πάλι φτιαγμένα απο μένα) εμφανίζεται το μήνυμα «ήχος μη υποστηριζόμενος» και δεν ακούγεται καθόλου ήχος.
Όταν αλλάζω τη ρύθμιση της ψηφιακής εξόδου ήχου του player σε PCM, ο ήχος είναι καθαρός, χωρίς καθυστερήσεις, αλλά ο ενισχυτής εμφανίζει μόνο PCM (και υποθέτω ότι ο ήχος είναι υποβαθμισμένος).
Με ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ το LG player λειτουργεί άψογα — χωρίς παραμορφώσεις, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή σε PCM, με σωστή εμφάνιση του codec και χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά το συνδέω με το καλώδιο HDMI και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ότι αρχείο και αν του βάλω. Επιπλέον, όταν το Panasonic συνδεθεί απευθείας στην τηλεόραση, χωρίς όμως τον Yamaha, με ενεργό BITSTREAM, τα ίδια αρχεία MKV παίζουν επίσης ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Όλα τα αρχεία μου παίζουν άψογα και από τον επιτραπέζιο υπολογιστή μου, ο οποίος είναι επίσης συνδεδεμένος στον Yamaha μέσω eARC. Όλα έχουν δημιουργηθεί με το DVDFab. Να προσθέσω επίσης ότι αυθεντικοί δίσκοι Blu-ray λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα (τουλάχιστον 2-3 που δοκίμασα) με BITSTREAM ενεργοποιημένο στο UB424.

Έχω δοκιμάσει κυριολεκτικά τα πάντα: αγόρασα νέα καλώδια HDMI 2.1, ενεργοποίησα και απενεργοποίησα το eARC τόσο στον ενισχυτή όσο και στην τηλεόραση, ενεργοποίησα και απενεργοποίησα τον HDMI Control στον Yamaha, δοκίμασα την επιλογή Secondary Audio στο Panasonic, πείραξα όλες τις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης (Passthrough, Auto κ.λπ.), αλλά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Τι συμβαίνει;

Τόσο ο ενισχυτής όσο και το Panasonic έχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας player όπως ο UB424 έχει πρόβλημα στην αποκωδικοποίηση αυτών των αρχείων με τον Υamaha αλλά και ότι όλα λειτουργούν σωστά όταν συνδέεται κατευθείαν στην τηλεόραση! Υπάρχει κάποια ασυμβατότητα μεταξύ Panasonic και Yamaha;
Τι κάνω λάθος; Υπάρχει κάποια ρύθμιση στον Yamaha που μου διαφεύγει; Μήπως πρέπει να το συνδέσω με κάποιον άλλο τρόπο;
Σας παρακαλώ, βοηθήστε με! Ευχαριστώ.

Reaction score
29.961
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος στο encoding ? Σε αυτά που γράφεις εσύ εννοώ.
Το bitsream δεν είναι για dts hd μόνο αλλά για οποιοδήποτε φορμά.

Reaction score
0
Καλησπέρα. Αν εννοείς τα mkv αρχεία που καίω σε bluray δεν το νομίζω. Το κάνω για πάνω απο 8 χρόνια. Όλα γίνονται αυτόματα απο το dvdfb και τα αρχεία παίζουν παντού σε οτι άλλο player ή υπολογιστή έχω δοκιμάσει. Ακόμα και σε PS4 συνδεδεμένο με τον Yamaha. Επίσης στις ρυθμίσεις επιλέγω πάντα το αρχείο ήχου, που βρίσκεται μέσα στο mkv, (DTS-HD, DOLBY ATMOS, TRUEHD, DD5.1,)να αντιγράφεται ολόκληρο χωρίς encoding. Μόνο την εικόνα πειράζω. Ακόμα και αν υπήρχε τέτοιο θέμα τότε γιατί παίζουν άψογα στην απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση, όταν παρακάμπτω τον ενισχυτή; Πιστεύω πως κάποιο θέμα συνεργασίας υπάρχει με τον Yamaha.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.096
Φαίνεται σαν πρόσφατη προστασία αντιγραφής.

HDCP v2.x;

Reaction score
0
Αμφιβάλλω. Εκτός του οτι δεν εμφανίζεται κάποιο τέτοιο μύνημα θα είχα τις ίδιες παρεμβολές και στην απ'ευθείας σύνδεση με την τηλεόραση που όπως έχω αναφέρει τα αρχεία παίζουν τέλεια. Επίσης παίζουν καθαρά και στο PCM. Ή καποια ρύθμιση στον ενισχυτή εμποδίζει τον ήχο να ακουστεί καθαρά ή πολύ απλά η Panasonic δεν υποστηρίζει σωστά τα mkv. Απο πολύ ψάξιμο που έκανα η καλύτερη εταιρία που υποστηρίζει σωστη αναπαραγωγή αρχείων απο bd players είναι η LG αλλά υστερεί σε άλλα δυστυχώς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.481
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo