Πρόβλημα με Paypal, πόσο προστετευμένοι είμαστε;

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.601
Ότι λέει ο τίτλος. Να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες:
Πριν λίγο καιρό ήθελα να πάρω μια κάρτα VGA από κάποιον στο facebook. Τα βρήκαμε στην τιμή και μου έδωσε έναν λογαριασμό Paypal να του στείλω τα χρήματα. Επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν, έχω αποφασίζει να στέλνω χρήματα σε ιδιώτη σαν αγορά σε κατάστημα πληρώνωντας κάτι παραπάνω αλλά έχοντας εγγύηση ότι αν πάει κάτι στραβά θα πάρω τα χρήματά μου πίσω. Αμ δε...ο τύπος τσαντίστηκε με τον τρόπο αυτό, δεν μου έστειλε τίποτα και με μπλοκάρισε στο facebook!
Μονόδρομος το dispute case στο Paypal, δεν παρέλαβα τίποτα παρόλο που πλήρωσα. Μετά από μέρες, το Paypal λέει ότι ο πωλητής έδωσε tracking number ότι το έστειλε. Εγώ δεν έχω καμιά ειδοποίηση από courier ούτε κάποιο νούμερο αποστολής, ούτε ξέρω σε ποια μεταφορική αντιστοιχεί το νούμερο που έδωσε ο πωλητής-αλήτης. Τα έγραψα όλα αυτά στο Paypal και περιμένω...Α, ούτε τηλέφωνο μπόρεσα να πάρω, να τα εξηγήσω όλα αυτά δια ζώσης, όταν το ψάχνω στο site του όλο "an error occurred"...
Τι κάνουμε τώρα; Η υπόθεση δεν έχει κλείσει επίσημα από το paypal αλλά πολύ το φοβάμαι...Θα μου πείτε δεν πάει στο διάολο; Όχι, δεν μπορώ να πετάξω 300 €!
Έχετε καμιά συμβουλή πως προχωράμε παρακάτω;
Τελικά, πόσο ασφαλές είναι το Paypal;;;

ika

News
Reaction score
14.881
Για δοκίμασε αυτούς τους trackers υποτίθεται πως τα βλέπουν σχεδόν όλα

Δεν μπορείς να πεις στο PAYPAL να ζητήσουν το tracking No από τον λεβέντη?

Last edited:

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.601
Ευχαριστώ αλλά έγραψα πιο πάνω ότι δεν έχω ούτε tracking number ούτε τον courier! Πως να ψάξω; Ο άνθρωπος είναι απατεώνας! Ζήτησα από το Paypal να μου στείλει αυτά τα στοιχεία και περιμένω...

ika

News
Reaction score
14.881
Δεν χρειάζεται πάντως να ξέρεις την μεταφορική, την βρίσκουν αυτόματα.

Καλά ξεμπερδέματα.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.601
Δεν γράφω καλά Ελληνικά, ΔΕΝ ξέρω το courier, ΟΥΤΕ το tracking number!

ika

News
Reaction score
14.881
Δεν γράφω καλά Ελληνικά, ΔΕΝ ξέρω το courier, ΟΥΤΕ το tracking number!
Το κατάλαβα, τα έστειλα σε περίπτωση που σου δωθεί μόνο Tracking no.
Προαιρετικό είναι.

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.887
Το Market Place του facebook είναι κορώνα-γράμματα. Όπως και οι περισσότερες διαφημίσεις του με προσφορές.

Reaction score
317
Ψάξε να βρεις τη σελίδα του paypal στο facebook και γράψε εκεί το πρόβλημα, οπότε κάποιος από το Paypal θα προσπαθήσει άμεσα να σε εξυπηρετήσει.

Προσωπική ιστορία : Μου έχει τύχει απατεώνας έχοντας κλέψει από κάπου τους κωδικούς (προτού μπει το 2 factor authentication) να με χρεώσει για αγορές παιχνιδιών από κάποιο κινέζικο eshop 900€ και το paypal μου έκλεισε τα cases ότι είχε δίκιο ο "πωλητής" - με κάποιο αυτοματοποιημένο ρομποτ. Τηλέφωνα στο paypal κτλ δε λειτουργούσαν (δεν είχαν διαθέσιμο υπάλληλο). Τελικά γράφοντας σε κάποια δελίδα του paypal στο fb (με τόνο λίγο "ακου που δικαιώνουν τους απατεώνες") ένας εκπρόσωπος του μου απάντησε πως θα το δει άμεσα, και σε 5 λεπτά τα λεφτά είχαν επιστραφεί.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.601
Έγραψες στην official σελίδα τους; Θα το κάνω αν τελικά δεν με δικαιώσουν στο case που έβαλα. Μου έστειλαν ότι θα το ξαναδούν και θα μου απαντήσουν σε 5 μέρες το πολύ. Για να δούμε...

Reaction score
3.587
Αν δεν του τα έστειλες σαν φίλος μετά από κάποιο εύλογο διάστημα αν δεν το παραλάβεις και παραπονεθείς θα σου επιστρέψουν τα χρήματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.574
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik