Πρόβλημα με subwoofer

Reaction score
92
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω.

Χθες τοποθέτησα το καινούργιο sub svs pb 1000 στον ραδιοενισχυτή και μόλις βάζω το ράδιο μου βγάζουν οι δορυφόροι ένα ήχο συριστικό μόλις ενεργοποιείτε το sub, πράγμα που με το προηγούμενο sub που είχα δεν το αντιμετώπιζα. Οταν ακουμπάω την κεραία στο σασί του ενισχυτή αυτός ο ήχος μειώνεται κατά πολύ χωρίς 'ομως να μηδενίζει. Συμβαίνει μόνο στο ράδιο, Δοκίμασα άλλο καλώδιο, άλλη πρίζα, ακόμα κατόπιν συμβουλής ηλεκτρονικού γείωσα το rca του sub στον av με το σασί του ενισχυτή, ματαίως όμως, κάποια βοήθεια πριν χάσω τον ύπνο μου υπάρχει ???????
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Το συριστικός είναι το περίεργο. Συμβαίνει μόνο στο ράδιο ενώ δεν ακούγεται τίποτα σε άλλες εισόδους;
Γράψε και τις υπόλοιπες συσκευές του συστήματος.

Reaction score
2.195
Αυτά που θα σου προτείνω δεν φαίνεται να έχουν σχέση αλλά καμία φορά με τα κωλορεύματα και τους θορύβους δεν ξέρεις οπότε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
- Βάλε ανάποδα το φις στη πρίζα για να αλλάξει η πολικότητα.
- Αν το καλώδιο του ενισχυτή έχει γείωση δοκίμασε να μονώσεις με μια μονωτική ταινία την γείωση στό φις. Δηλαδή το μεταλλικό έλασμα με την οπή πάνω στο πλαστικό του φις.
- κάνε το ίδιο και για το sub.

Reaction score
92
23917.750x0.jpg
Ουσιαστικά το μόνο που έχω κουμπωμένο επάνω στον ραδιοενισχυτή είναι ενα blu-ray και ένα media player.
Ενα τζζζζζζζζζζζζ ακούγεται και μόνο με το ραδιο
Ο ενισχυτής είναι ο παλιός 5,1 sony str-db 840
[DOUBLEPOST=1475861214][/DOUBLEPOST]
Αυτά που θα σου προτείνω δεν φαίνεται να έχουν σχέση αλλά καμία φορά με τα κωλορεύματα και τους θορύβους δεν ξέρεις οπότε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
- Βάλε ανάποδα το φις στη πρίζα για να αλλάξει η πολικότητα.
- Αν το καλώδιο του ενισχυτή έχει γείωση δοκίμασε να μονώσεις με μια μονωτική ταινία την γείωση στό φις. Δηλαδή το μεταλλικό έλασμα με την οπή πάνω στο πλαστικό του φις.
- κάνε το ίδιο και για το sub.

Δεν είναι τέτοιου τύπου, είναι απλές και στον ενισχυτή και στο sub

Last edited:

Reaction score
2.195
Το sub σε κατάσταση αναμονής και με κλειστό τον ενισχυτή βγάζει θόρυβο; Βάλε το αυτί σου κοντά και δες αν ακούγεται ένα βουητό (hum noise).

Reaction score
92
Το sub σε κατάσταση αναμονής και με κλειστό τον ενισχυτή βγάζει θόρυβο; Βάλε το αυτί σου κοντά και δες αν ακούγεται ένα βουητό (hum noise).
Το sub με ένδειξη κόκκινο led είναι απόλυτα σιωπηρό αλλά όταν έχει μπλε ένδειξη αν κολλήσεις αυτί ακούγεται απειροελάχιστα το οποίο είναι και φυσικό κατά την γνώμη μου, ακριβώς το ίδιο κάνει και το παλιό μου sub

Reaction score
92
Ναι, σχεδόν όλα κάνουν. Και τα ηχεία.
Ναι το έχω παρατηρήσει, απλά ραδιο δεν μπορώ να ακούσω γιατί ο ήχος είναι ενοχλητικός απο τους δορυφόρους ανεξαρτήτου έντασης. Οταν ακουμπάω της κεραία του ραδιο στο σασί ο θόρυβος μειώνεται κατά 80% αλλά δεν παύει να υπάρχει :smg::smg:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Δεν ψάχνεις λίγο μήπως ακουμπάει η κεραία πουθενά;
Το sub δεν φταίει πάντως. :)

Reaction score
2.195
Αφού είναι μικρός ο θόρυβος δεν υπάρχει θέμα με το sub. Φαίνεται να είναι θέμα γείωσης του ενισχυτή. Γείωσες το rca του sub στον av με το σασί του ενισχυτή αλλά αφού ο ενισχυτής και το sub δεν έχουν ηλεκτρική γείωση δεν έγινε τίποτε.
Για δοκίμασε να ακουμπήσεις την κεραία στα συρματάκια της γείωσης μιας σούκο πρίζας.
Προσοχή, μην την βάλεις μέσα στις τρύπες της πρίζας :)

Reaction score
92
Μάλλον με περιμένει ξήλωμα τα πάντα και δοκιμές και ένα ένα μέχρι να βρω την αιτία.
[DOUBLEPOST=1475865137][/DOUBLEPOST]
Αφού είναι μικρός ο θόρυβος δεν υπάρχει θέμα με το sub. Φαίνεται να είναι θέμα γείωσης του ενισχυτή. Γείωσες το rca του sub στον av με το σασί του ενισχυτή αλλά αφού ο ενισχυτής και το sub δεν έχουν ηλεκτρική γείωση δεν έγινε τίποτε.
Για δοκίμασε να ακουμπήσεις την κεραία στα συρματάκια της γείωσης μιας σούκο πρίζας.
Προσοχή, μην την βάλεις μέσα στις τρύπες της πρίζας :)
Το θέμα είναι ότι όλα ξεκίνησαν με το καινούργιο sub, άρα κάπου έχει μερίδα ευθύνης ...........

Reaction score
2.195
Μάλλον με περιμένει ξήλωμα τα πάντα και δοκιμές και ένα ένα μέχρι να βρω την αιτία.
[DOUBLEPOST=1475865137][/DOUBLEPOST]
Το θέμα είναι ότι όλα ξεκίνησαν με το καινούργιο sub, άρα κάπου έχει μερίδα ευθύνης ...........

Μάλλον ο παλιός Sony έχει μεγαλύτερο μερίδιο. Μήπως ήρθε ή ώρα της αναβάθμισης ;)

Reaction score
92
;);)
Μάλλον ο παλιός Sony έχει μεγαλύτερο μερίδιο. Μήπως ήρθε ή ώρα της αναβάθμισης ;)
Ουτε καν σαν σκέψη, ο παλιός είναι αλλιώς , σκοτώνει το εργαλείο :smg::smg::smg:
Πρώτα θα παραδώσει πνεύμα, μετά η κηδεία και μετά βλέπουμε ;);)

Reaction score
2.195
Ουτε καν σαν σκέψη, ο παλιός είναι αλλιώς , σκοτώνει το εργαλείο :smg::smg::smg:
Όντως, είχα τον 940 πριν κάτι χρόνια, ωραία εργαλεία. Για 15 χρόνια πριν όμως........
Αν πάρεις όμως καινούργιο εργαλείο τότε θα καταλάβεις ότι ο νέος είναι ωραίος.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.881
Να φανταστώ ότι καλώδιο RCA άλλο έχεις δοκιμάσει?
Την ένταση του sub από τον ενισχυτή που την έχεις?
τι άλλες συσκευές έχεις εκεί κοντά στην παροχή?
έχεις καμιά άλλη συσκευή κουμπωμένη στο τροφοδοτικό του ενισχυτή από πίσω?
τι sub είχες πριν?
αν τα βάλεις και τα δύο μαζί στο κάνει?
γιατί μαμά?
γιατί μπαμπά?:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
92
Να φανταστώ ότι καλώδιο RCA άλλο έχεις δοκιμάσει?
Την ένταση του sub από τον ενισχυτή που την έχεις?
τι άλλες συσκευές έχεις εκεί κοντά στην παροχή?
έχεις καμιά άλλη συσκευή κουμπωμένη στο τροφοδοτικό του ενισχυτή από πίσω?
τι sub είχες πριν?
αν τα βάλεις και τα δύο μαζί στο κάνει?
γιατί μαμά?
γιατί μπαμπά?:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
RCA εχω δοκιμάσει και άλλο, την ένταση του ενισχυτή στο sub παίζει απο το -1 εως +1
στον τροφοδοτικό του ενισχυτή δεν έχω τίποτε άλλο
Sub είχα το μαμά απο pascal 705
με το παλιό δεν κάνει κιχ
για το γιατί μαμα και μπαμπά δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής
και το σίγουρο είναι ότι με το που μπήκε και καινούργιο sub μου έκανε αυτό που μου έκανε, μπήκα πάλι στην διαδικασία και ξαναέβαλα το παλιό και ούτε ίχνος θορύβου και με το που κούμπωσα και πάλι το καινούργιο άντε πάλι με το που ενεργοποιήτε ξεκινάει και ο θόρυβος

Reaction score
92
Όντως, είχα τον 940 πριν κάτι χρόνια, ωραία εργαλεία. Για 15 χρόνια πριν όμως........
Αν πάρεις όμως καινούργιο εργαλείο τότε θα καταλάβεις ότι ο νέος είναι ωραίος.
Εγώ την θέλω την αλλαγή η τσέπη μου αντιστέκεται :(:(

Reaction score
2.195
Εγώ την θέλω την αλλαγή η τσέπη μου αντιστέκεται :(:(
'Εχει και κάτι ωραία μεταχειρισμένα σε πολύ καλές τιμές.

Να ξέρεις πάντως ότι από την στιγμή που έγινες μέλος εδώ και αρχίσεις να παρακολουθείς τις εξελίξεις, το μικρόβιο της αναβάθμισης γενικά θα αρχίσει να σε τρώει και δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε η τσέπη σου.

Reaction score
92
'Εχει και κάτι ωραία μεταχειρισμένα σε πολύ καλές τιμές.

Να ξέρεις πάντως ότι από την στιγμή που έγινες μέλος εδώ και αρχίσεις να παρακολουθείς τις εξελίξεις, το μικρόβιο της αναβάθμισης γενικά θα αρχίσει να σε τρώει και δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε η τσέπη σου.
Τις εξελίξεις δεν 'εχω σταματήσει εδώ και χρόνια να τις παρακολουθώ, αλλά παν μέτρον άριστον.
Και να τα βρω με την τσέπη μου, υπάρχει και η παντόφλα της συζύγου, με το sub την γλίτωσα στο παρά πέντε ειδικά μόλις είδε τον όγκο :dance2::dance2:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol