Πρόβλημα με tweeter

ika

News
Reaction score
16.732
....
Δηλαδή είναι σιγουράκι ότι είναι το tweeter και όχι κάτι άλλο ???? για να ξέρω τι να παραγγείλω......
Άλλαξε μεταξύ τους τα καλώδια που πάνε από τον ενισχυτή μόνο στις μπόρνες των ηχείων (ώστε να παίζει το ένα ηχείο το πρόγραμμα του άλλου - όχι αλλαγή των πόλων) να δεις, αν μετατεθεί το πρόβλημα είναι θέμα ενισχυτή. Αν παραμείνει είναι θέμα ηχείου.
Δηλαδή κάνε αυτό που λέει στο #9 ο teosat. Δεν χάνεις κάτι πριν παραγγείλεις ανταλλακτικό

Reaction score
29.538
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα ενισχυτή.
Αν ήταν δεν θα έπαιζε όλο το ηχείο , όχι μόνο το tweeter.

ika

News
Reaction score
16.732
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα ενισχυτή.
Αν ήταν δεν θα έπαιζε όλο το ηχείο , όχι μόνο το tweeter.
Λογικά ναι, αλλά για να αποκλείσει 100% κάθε αμφιβολία για το ηχείο.
Δεν χάνει κάτι με μια δοκιμή

Last edited:

Reaction score
92
Η μόνη δοκιμή για μένα που δίνει σαφέστατη εικόνα αν φταίει το tweeter η η πλακέτα είναι μόνο η τράμπα των tweeter με το άλλο ηχείο όπως είπε και ο daharis666, αλλά πονάω να τα λύσω όλα. Επομένως μιας και έγινε παραγγελία του tweeter και λόγω ότι δεν είναι ετοιμοπαράδοτο θα έρθει τον γενάρη, ελπίζω να τελειώσει εδώ ο γρίφος.

Reaction score
92
Άλλαξε μεταξύ τους τα καλώδια που πάνε από τον ενισχυτή μόνο στις μπόρνες των ηχείων (ώστε να παίζει το ένα ηχείο το πρόγραμμα του άλλου - όχι αλλαγή των πόλων) να δεις, αν μετατεθεί το πρόβλημα είναι θέμα ενισχυτή. Αν παραμείνει είναι θέμα ηχείου.
Δηλαδή κάνε αυτό που λέει στο #9 ο teosat. Δεν χάνεις κάτι πριν παραγγείλεις ανταλλακτικό
Το δοκίμασα και αυτό, αν και ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι θέμα του ενισχυτή όπως επισημαίνει και ο Κ.Μάρκου και όντως το πρόβλημα παραμένει στο συγκεκριμένο ηχείο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Το δοκίμασα και αυτό, αν και ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι θέμα του ενισχυτή όπως επισημαίνει και ο Κ.Μάρκου και όντως το πρόβλημα παραμένει στο συγκεκριμένο ηχείο
Για κάποιο λόγο ο θόλος του tweeter σου εκτέλεσε μεγάλη διαδρομή, με αποτέλεσμα να κοπεί ή να τσαλακωθεί το συρματάκι του. Γιαυτό και κάποιες στιγμές λειτουργεί κανονικά. Συμβαίνει σχετικά συχνά.
Δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία του σε υψηλές στάθμες για κάτι τέτοιο. Φτάνει μια τυχαία ταλάντωση ή προβληματική επαφή και περνάνε υψίσυχνες συχνότητες, που προκαλούν πρόβλημα ή και καταστροφή του πηνίου.

Reaction score
122
Έχω ένα πρόβλημα με το ένα ηχείο Polk 700 νομίζω ότι δεν παίζει το ένα Τουίτερ
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν έπαιξα από το κινητό τραγούδια δια μέσου ενισχυτή και ξαφνικά έφτασε ο ήχος στο τέρμα αυτό μου το έχει κάνει τρεις με τέσσερις φορές.
Μπορεί να έχει γίνει και πριν
Το ηχείο σαν συνολική εικόνα παίζει πάρα πολύ καλά
Το κάνω πως διαπιστώνω αν έχει πάθει κάτι
Έβαλα ένα βίντεο απο το YouTube με υψηλές συχνότητες έπαιζε μόνο το αριστερό το δεξί δεν έπαιζε είναι αξιόπιστο αυτό
Άλλος τρόπος υπσρχει

ika

News
Reaction score
16.732
Βάζεις την συχνότητα που θες και την παίζει.
Όπως άκουγες τα τραγούδια από το κινητό στα ηχεία, έτσι θα το βάλεις κι αυτό να παίξει.

Τα ηχεία έχουν συχνότητα διαχωρισμού 2700Hz στο tweeter, οπότε βάλε πχ 4000Hz να δεις αν ακούγεται στο καθένα.

Και με τα 2 αφτιά εναλλάξ σε κάθε tweeter, να τεστάρεις και αυτά.

Last edited:

Reaction score
122
Είναι αξιόπιστο. Αυτό θα το δοκιμάσω μετά
Είναι.τερστια που να σταλεί αυτό στην κινοτεχνικη αλλά είναι μέσα στην εγγύηση
Αυτό βαριέμαι
Πειράζει να τα αφήσω έτσι αφού οι ταινίες και η μουσική παίζουν πολύ καλά

ika

News
Reaction score
16.732
Αφού είναι εντός εγγύησης, γιατί να το αφήσεις έτσι?
Ρώτα τους αν μπορείς να ξεβιδώσεις το tweeter και να πας μόνο αυτό.
Μετά το ξαναβάζεις...

Reaction score
55
Νομίζω τα ηχεία αυτά έχουν διπλοκαλωδίωση, οπότε δίνεις σήμα μόνο στις HF αφού αφαιρέσεις τους βραχυκυκλωτήρες.

Reaction score
122
Είναι σίγουρα το Τουίτερ είναι τίποτα άλλο
Το ηχείο αυτό έχει τρεις δρόμους και ένα Τουίτερ οι δρόμοι παίζουν ενταξει
Θα πάρω τηλ αργότερα ένα φίλο μου που δουλεύει στην κινοτεχνικη πολύ σπάσιμο αν ήταν κάτι μικρό δεν με πείραζε

Reaction score
122
Μετά από τηλ στον φίλο μου μου είπε μετά τις 25 να το στείλω επάνω γιατί μου είπε ότι μπορεί να είναι το crossover να μη με απασχολεί τίποτα όλα θα γίνουν
Ότι είναι θα αλλαχτούν

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members