Πρόβλημα ρύθμισης ηχοσυστήματος

Reaction score
0
kalispera... eimai kainourio melos kai enthousiastika pou brika ena toso kalo forum kai den exasa tin eukairia na gino member. to problima mou einai oti exo sindesei sto alfa 75 mou enan enisxiti kai ena sub teleutaia se ena gnosto magazi stin athina kai eno ekei mou to rithmisan sosta kai epezan ola ta ixia tora ta piso den paizoun. o enisxitis logo tou oti einai mikros se watt (360) sindesa se auton ta mprosta ixeia kai to sub. ta piso ixeia ta exo apeutheias apo tin pigi markas pioneer. an gnorizei kaneis ti prepei na kano gia na peksoun kai ta piso ixia as boithisei.... pithanon kapoia rithmisi apo tin pigi apla de gnorizo ti...... :110: euxaristo!

Reaction score
24.770
Απάντηση: problima rithmisis ixosistimatos

γεια χαρα!
πες τι ακροβως εχεις βαλει , τι συνδεσει με τι και γυρνα το στα ελληνικα1

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Kαλωςτον.
Αν θελεις γράφε ελληνικά , ειναι πιό εύκολο να διαβάζουμε.

Στην πηγή βρές το fader και βάλτο στην μέση , μάλλον το εχεις βάλει στο front.

Reaction score
0

οκ... συνηθεια το greeklish... ο μαστορας που το πηγα το συνεδεσαι και το ρυθμισαι. οποτε δε γνωριζω τη συνδεσμολογια. απλα ξερω οτι ο ενισχυτης δινει στα μπροστινα ηχεια και το υπογουφερ. 4καναλος ενισχυτης με 2Χ90watt στα ηχεια και 1Χ180 στο υπογουφερ. το fader μηπως γνωριζεις που βρισκεται?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Καπου θα χει ενα κουμπί που ειναι τα πρίμα-μπάσα, αν το ξαναπατήσεις, μετα εχει το balance και μετα το fader.
Συνήθως εκεί βρίσκεται.

Reaction score
0

μολις το κοιταξα και στο fader δουλευουν τα μπροστινα ηχεια με το υπογουφερ στο front και στο balance μονο right. αλλιωσ δεν παιζει τιποτα...

Reaction score
0

μολις το κοιταξα και στο fader δουλευουν τα μπροστινα ηχεια με το υπογουφερ στο front και στο balance μονο right. αλλιωσ δεν παιζει τιποτα...

Reaction score
24.770

balance μονο δεξια???
εισαι σιγουρος να υποθεσω οτι μονο εκει παιζουν ολα?
αν ναι πολυ μερακλης ο εγκαταστατης, να παμε να βαλουμε ολοι εκει τα στερεα μας

Reaction score
0

balance μονο δεξια???
εισαι σιγουρος να υποθεσω οτι μονο εκει παιζουν ολα? ολα εκτος τον πισω...
αν ναι πολυ μερακλης ο εγκαταστατης, να παμε να βαλουμε ολοι εκει τα στερεα μας
τι να σου πω ρε φιλε? μου περναει μια ιδεα οτι ισως μου εχει καψει την εξοδο απο την πηγη. αν και μου φαινεται δυσκολο... μηπως γνωριζεις αν παιζει ρολο καποια ρυθμιση απο αυτες που γινονται οταν ειναι κλειστη η πηγη και κρατας παρατεταμενα το src για να μπεις σε αυτες τις ρυθμισεις? αν σου χρησημευει το μοντελο της πηγης: pioneer DEH-5000UB.

Reaction score
245

τι να σου πω ρε φιλε? μου περναει μια ιδεα οτι ισως μου εχει καψει την εξοδο απο την πηγη. αν και μου φαινεται δυσκολο... μηπως γνωριζεις αν παιζει ρολο καποια ρυθμιση απο αυτες που γινονται οταν ειναι κλειστη η πηγη και κρατας παρατεταμενα το src για να μπεις σε αυτες τις ρυθμισεις? αν σου χρησημευει το μοντελο της πηγης: pioneer DEH-5000UB.
βρες ενα σωστο μαστορα φιλε μου και σε 10 λεπτα θα εισαι οκ.Αολα ο δικος σου μπερδεψε τα rca η' εκανε λαθος συνδεση στα καλωδια της πλεξουδας.Με λιγια λογια επεσες σε γκασμα μαστορα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Πρόβλημα ρύθμισης ηχοσυστήματος

Γειά σου και καλως ήρθες.
Το pioneer 5000 βγάζει 1 preout. Οπότε, με σβηστό το cd κρατάς παρατεταμένα το src μέχρι να ανάψει η οθόνη, περιστρέφεις το volume μέχρι να δείς audio. Πατάς το volume μέσα για να το επιλέξεις. Περιστρέφεις το volume πάλι μέχρι να δείς, rear speaker. Πιέζεις προς τα επάνω το volume η προς τα κάτω και σου δίνει τις επιλογές που θέλεις. Πατάς esc, σβήνει και το ανάβεις κανονικά. Αν δεν τα καταφέρεις πάρε τηλέφωνο. Πρέπει να το μάθεις το setup αυτό γιατί κάθε φορά που βγαίνει ο πόλος της μπαταρίας το ""χάνει"".

Reaction score
0

Γειά σου και καλως ήρθες.
Το pioneer 5000 βγάζει 1 preout. Οπότε, με σβηστό το cd κρατάς παρατεταμένα το src μέχρι να ανάψει η οθόνη, περιστρέφεις το volume μέχρι να δείς audio. Πατάς το volume μέσα για να το επιλέξεις. Περιστρέφεις το volume πάλι μέχρι να δείς, rear speaker. Πιέζεις προς τα επάνω το volume η προς τα κάτω και σου δίνει τις επιλογές που θέλεις. Πατάς esc, σβήνει και το ανάβεις κανονικά. Αν δεν τα καταφέρεις πάρε τηλέφωνο. Πρέπει να το μάθεις το setup αυτό γιατί κάθε φορά που βγαίνει ο πόλος της μπαταρίας το ""χάνει"".
Καταρχιν ευχαριστω για το ενδιαφερον. Το setup αυτο το γνωριζω και το εχω ψαξει αρκετα! Κανενας συνδιασμος δεν εκανε να παιξουν τα πισω ηχεια. Καταφερα να κανω να παιζει μονο το sub και να μην παιζει τιποτα αλλα το να παιζουν τα πισω ηχεια ηταν αδυνατον. Σημειωνω οτι τα πισω ηχεια ειναι συνδεδεμενα με την πηγη και οχι με τον ενισχητη. Αρχικα παιζανε κανονικα ολα!!! Καποια στιγμη σταματησαν τα πισω ηχεια και το αντιληφθηκαν τα ατομα που καθοντουσαν πισω. Οποτε δε γνωριζω ποτε σταματησαν να παιζουν ωστε να προσδιορισω την αιτια... Παντως καποια στιγμη ειχα βγαλει το πολο της μπαταριας και ισως απο τοτε να μην παιζουν τα πισω ηχεια.

Reaction score
0

βρες ενα σωστο μαστορα φιλε μου και σε 10 λεπτα θα εισαι οκ.Αολα ο δικος σου μπερδεψε τα rca η' εκανε λαθος συνδεση στα καλωδια της πλεξουδας.Με λιγια λογια επεσες σε γκασμα μαστορα.
Αν ηταν ετσι θα ειχα παει παλι εκει που το εφτιαξα και θα του τα "εψαλα". Αλλα οταν το πηρα απο το μαστορα επεζαν ολα τα ηχεια. Ξαφνικα σταματησαν να παιζουν... Ισως απο μια φορα που εβγαλα τον πολο να ξερυθμιστηκε η πηγη. Ευχαριστω παντως.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Καταρχιν ευχαριστω για το ενδιαφερον. Το setup αυτο το γνωριζω και το εχω ψαξει αρκετα! Κανενας συνδιασμος δεν εκανε να παιξουν τα πισω ηχεια. Καταφερα να κανω να παιζει μονο το sub και να μην παιζει τιποτα αλλα το να παιζουν τα πισω ηχεια ηταν αδυνατον. Σημειωνω οτι τα πισω ηχεια ειναι συνδεδεμενα με την πηγη και οχι με τον ενισχητη. Αρχικα παιζανε κανονικα ολα!!! Καποια στιγμη σταματησαν τα πισω ηχεια και το αντιληφθηκαν τα ατομα που καθοντουσαν πισω. Οποτε δε γνωριζω ποτε σταματησαν να παιζουν ωστε να προσδιορισω την αιτια... Παντως καποια στιγμη ειχα βγαλει το πολο της μπαταριας και ισως απο τοτε να μην παιζουν τα πισω ηχεια.
Το 1 preout το δηλώνεις μέσω του setup αν θα είναι rear η sub. Έχει λοιπόν μια ρύθμιση όπως σου τα είπα τι να κάνεις πιο πριν και θα επιλέξεις Ρ/Ο sub.
Για να μην μακρυγορούμε και ταλαιπωρείσαι, πάρε αύριο στο 2109950333 να σου πω ακριβώς. :107:

Reaction score
0

Το 1 preout το δηλώνεις μέσω του setup αν θα είναι rear η sub. Έχει λοιπόν μια ρύθμιση όπως σου τα είπα τι να κάνεις πιο πριν και θα επιλέξεις Ρ/Ο sub.
Για να μην μακρυγορούμε και ταλαιπωρείσαι, πάρε αύριο στο 2109950333 να σου πω ακριβώς. :107:
Οταν το βαζω στο sub παιζει μονο το sub. οταν το βαζο στο rear παιζουν τα μπροστα ηχεια και το sub. Δηλαδη οτι ειναι συνδεδεμενο με τον ενισχυτη. Τη δευτερα θα σε παρω τηλεφωνο μηπως μπορεσουμε να κανουμε τιποτα. Ευχαριστω!

Reaction score
5

Eίχα κι εγώ προβλήματα ρύθμισης στην Αlfa 159 μου...
Συγκεκριμένα έμπαινες μέσα και νόμιζες πως μπαίνεις σε κουρείο...
Τα τουίτερ ξυρίζανε... Τα μεγάφωνα ξερά... Το sub στην κοσμάρα του...
Γενικά έπαιζε σε ένα φάσμα από ενοχλητικά εώς απαράδεκτα...
Επειδή τα κομάτια που είχα διαλέξει (αν και low budget) ήταν σοβαρών εταιρειών και η εγκατάσταση έγινε σε γνωστό καταστημα στην Αθήνα, προβληματιζόμουν καιρό στο αν υπερβάλλω και κυρίως στο τι φταίει (συγκρινοντας με άλλα αυτοκίνητα που παίζαν καλύτερα και με σύνολα, ακόμα και φθηνότερα)
Μετά απο προτροπή του Γιάννη (κατά φόρουμ Giovanni) κι αφού τον είχα πρήξει οτι τ΄αμάξι ''δεν ακούγεται'' και τι να κάνω, και τι να πειράξω και τέτοια... πήγα στην Αργυρούπολη, στον Νίκο τον Κωνσταντινίδη (Αlfa Sound, Αργυρουπόλεως 91, 2109950333)...
Εκεί, μετά απο αποκατάσταση προβλημάτων ανάκλασης αλλά και εγκατάστασης (είχα και τέτοια), ρύθμιση φίλτρων... και παρά τα τεχνικά και πρακτικά προβλήματα και ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου (κάποιες σημαντικές), ως εκ θαύματος το αυτοκίνητο έπαιξε και μάλιστα στο σχεδόν 100% των δυνατοτήτων του συστήματος...
Νίκο σ΄ευχαριστώ πολύ...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.103
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT