Πρόβλημα στο διάβασμα cd

Reaction score
1
Καλησπέρα. Επιτέλους μετά από πολύ πολύ ψάξιμο βρέθηκε στα χέρια μου το Denon dcd 1550AR. Η χαρά ωστόσο κράτησε λίγο. Το έχω συνδέσει κανονικά όπως το παλιό cd player αλλά ενώ διαβάζει μια χαρά το cd ξαφνικά περνάει σε άλλο τραγούδι, το οποίο νέο τραγούδι δεν το ξεκινάει από την αρχή αλλά από κάποιο άσχετο σημείο. Έχει δύο αναλογικές εξόδους (fixed και variable), εγώ το έχω στην variable. To cd είναι αυθεντικό σε near mint κατάσταση και παίζει κανονικά σε δύο άλλα cd players. Κάποια ιδέα του τι μπορεί να φταίει και πως μπορεί να διορθωθεί; Σας ευχαριστώ.

Reaction score
4.117
H πιο απλή περίπτωση που μπορεί να χρειάζεται είναι απλός καθαρισμός με ισοπροπυλική αλκοόλη με ένα βαμβάκι στην κεφαλή.
Από εκεί και πέρα πιθανόν να χρειάζεται αλλαγή κεφαλής που θα κοστίζει αρκετά η γνήσια.
Αλλιώς ψάξε να βρεις ποια φοράει και ξεκίνα σαφαρι στο ιντερνετ , σίγουρα θα υπάρχει replacement πολύ οικονομικό.

Reaction score
1
Ευχαριστώ για την απάντηση. Να δοκιμάσω με cd καθαρισμού κεφαλής; Πιστεύετε θα έχει κάποια επιτυχία;

Reaction score
5.412
Καλησπέρα. Επιτέλους μετά από πολύ πολύ ψάξιμο βρέθηκε στα χέρια μου το Denon dcd 1550AR. Η χαρά ωστόσο κράτησε λίγο. Το έχω συνδέσει κανονικά όπως το παλιό cd player αλλά ενώ διαβάζει μια χαρά το cd ξαφνικά περνάει σε άλλο τραγούδι, το οποίο νέο τραγούδι δεν το ξεκινάει από την αρχή αλλά από κάποιο άσχετο σημείο. Έχει δύο αναλογικές εξόδους (fixed και variable), εγώ το έχω στην variable. To cd είναι αυθεντικό σε near mint κατάσταση και παίζει κανονικά σε δύο άλλα cd players. Κάποια ιδέα του τι μπορεί να φταίει και πως μπορεί να διορθωθεί; Σας ευχαριστώ.
Μάλλον το laser pickup.... χρειάζεται αλλαγή. Από ό,τι βλέπω τυχερός είσαι που υπάρχει ακόμη. Γύρω στα 60-70 ευρώ το-μάλλον-αυθεντικό.

Reaction score
1.223
Καλησπερα. Σε ενα cd player που ειχα παλια, μου εκανε τετοια κουλά. Επαιζε το σιντι αναποδα, απο το τελος προς την αρχη,τα κομματια απο το τελος και αλλες ομορφιες. Απεδειχθη οτι εφταιγε ο ιμαντας ΚΑΙ ο μηχανισμος που κινουσε την κεφαλη. Αλλαξα ιμαντα, βολευτηκα για 5-6 μηνες, μετα ξανα μανά τα ιδια, αλλα πλεον δεν εβρισκα μηχανισμο κεφαλης οποτε πηγε στην ανακυκλωση.

Reaction score
21
Να δοκιμάσω με cd καθαρισμού κεφαλής; Πιστεύετε θα έχει κάποια επιτυχία;
@MelpdicPunk όχι, αυτά τα CD δεν κάνουν δουλειά, ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Και εγώ έλεγα να πάρω για το δικό μου Player, είχα βρει στον Σκλαβενίτη αλλά πίστεψα ότι δεν θα ωφελούσε σε τίποτα και θα ήταν κάτι ανάλογο με τις κασέτες καθαρισμού (που επίσης δεν ωφελούσαν ιδιαίτερα τα κασετόφωνα). Θα σου προτείνω και εγώ καθαρισμό με βαμβάκι και ισοπροπυλική, όπως σου είπε παραπάνω ο @T. Kyriakopoulos . Είναι χίλιες φορές πιο αποδοτικός τρόπος από το δισκάκι καθαρισμού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.476
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134