Πρόβλημα Dynaudio BM5mk2 - Distorted Woofer

Reaction score
3
μου τα εστειλε με κουριερ απο αλλη περιοχη ενας φιλος, τα ηχεια ηταν μια χαρα πριν και οταν τα ανοιξα και τα εβγαλα απο το κουτι το ενα ηταν χτυπημενο στην κατω πλευρα του ξυλου, που σημαινει οτι κατα την μεταφορα του κουριερ καπου κοπανησαν με δυναμη!
απο εκεινη την στιγμη και στα 2 ηχεια τα woofer ακουγονται με distortion μολις τα συνδεσα, για να παιξουν σωστα πρεπει να πιεζω με τα χερια μου τα woofer προς τα μεσα, θα ανεβασω και βιντεο αυριο για να υπαρχει ολοκληρωμενη εικονα του προβληματος...εβαλα και ενα πολυμετρο να δω τι παιζει με τα woofer και η μετρηση ειναι σωστη,. γινεται απο χτυπημα ή απο πτωση να παθουν τετοια ζημια? δεν ξερω τι εχουν παθει παντως, δεν μπορω να καταλαβω, εψαξα για 2 καινουργια woofer και η τιμη ειναι 480ευρω μαζι με τα μεταφορικα απο εξωτερικο, ενοειται δεν τα δινω αυτα τα χρηματα...αν τα βαλω αγγελια ποσο πιανουν? κατα τα αλλα το ηχειο ακουγεται μια χαρα τα tweeter δηλαδη!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.151
τα άνοιξες από μέσα να τα δεις?
οι μαγνήτες ζουν?

Reaction score
3
τα ανοιξα ναι, δεν ειδα κατι περιεργο, τα πηγα σημερα σε service να τελειωνω, οποτε ας κλειδωθει το θεμα...

Reaction score
141
Σπάνιο αρκετά αλλα θα μπορούσε να συμβεί να έχουν φάει ζημιά και οι 2 μαγνήτες και στα 2 ηχεία.

Είχα παρόμοιο περιστατικό (χτύπημα) με 12άρι SUB αλλά έπαιζε κανονικά.

Εγώ θα έλεγα Νο1 ψάξιμο στα cross εφόσον λες και για τα 2 γιατί υποθέτω κακή χρήση, υπερβολικές εντάσεις ισως να έχει χαλάσει και η περιέλιξη μέσα στους κώνους.

Τωρα λες ήταν μια χαρά αρα έπαιζαν άρα τα είχες ακούσει πριν τα πάρεις ?

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο