Πρόσβαση στο crossover των A.S. Artemis V2

Reaction score
5
Προσπαθώντας να πειραματιστώ με την αλλαγή της εσωτερικής καλωδίωσης των Artemis V2, έχω σκαλώσει στο πως θα φτάσω στο crossover. Δείχνει να είναι βιδωμένο στην πίσω πλευρά του πλαστικού πλαισίου με τις μπόρνες αλλά ταυτόχρονα εμποδίζει την αφαίρεσή του από την πίσω πλευρά της καμπίνας.

Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο crossover για να κάνω τις απαραίτητες κολλήσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
- δεν ξεβιδώνεις κανα γουφερ να δεις τι γίνεται μέσα ; . . . έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί να το κάνεις

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Πιθανοτατα, το κρος ειναι βιδωμενο στην πλατη του ηχειου. Βγαλε γουφερ, αφαιρεσε το μονωτικο και θα βρεις 2 ή 4 βιδες πανω στο κρος. Ξεβιδωσε και τραβηξε το προς τα εξω. Βεβαια τα καλωδια ειναι κοντα και μαλλον δε θα σου επιτρεψουν να το βγαλεις τελειως εξω αλλά ειναι καλυτερο απ' το καθολου που δεν υπαρχει περιπτωση να το σκαλησεις πανω στην πλατη αφου οταν το πιασεις δεν θα το βλεπεις.:D Εκτος αν ξεκολλησεις τις συνδεσεις με το κολλητηρι και το παρεις στο χερι.
Αυτά.

• Like
Reactions: PPG

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το κρος ειναι βιδωμενο στην χουφτα και βγαινει καπως περιεργα.......
λυσε τις μοναδες για να δεις πως ειναι και ελπιζω να καταλαβεις πως θα βγει
δεν ειναι δυσκολο.....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το κύκλωμα διαχωρισμού του tweeter είναι επάνω στις χούφτα του ηχείου ενώ αυτό των woofers είναι βιδωμένο στην πλάτη του ηχείου, πίσω από το κάτω woofer.
Υπάρχει αρκετή καλωδίωση για να το πάρεις στο χέρι.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Το κύκλωμα διαχωρισμού του tweeter είναι επάνω στις χούφτα του ηχείου ενώ αυτό των woofers είναι βιδωμένο στην πλάτη του ηχείου, πίσω από το κάτω woofer.
Υπάρχει αρκετή καλωδίωση για να το πάρεις στο χέρι.
:hi::hi:

Reaction score
5
Ευχαριστώ άπαντες για τις πληροφορίες.
Εννοείται ότι οι μονάδες έχουν αφαιρεθεί και προσπαθώ να δω μέσα στην καμπίνα από όπου μπορώ. Αφαίρεσα και την βάση μήπως υπάρχει από εκεί πρόσβαση.

το κρος ειναι βιδωμενο στην χουφτα και βγαινει καπως περιεργα.......
λυσε τις μοναδες για να δεις πως ειναι και ελπιζω να καταλαβεις πως θα βγει
δεν ειναι δυσκολο.....
Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση. Μια πλακέτα μόνο βιδωμένη πίσω από την χούφτα. Αλλά όπως και να την τραβήξω προς τα έξω, αισθάνομαι ότι εμποδίζεται από την πλακέτα (όχι κάποιο καλώδιο). Δεν βάζω πολύ δύναμη ώστε να μην σπάσω κάτι. Από ότι βλέπω μέσα από την τρύπα του γούφερ, φαίνεται πως η πλακέτα είναι μεγαλύτερη από την τρύπα της χούφτας. Φοβόμουν ότι θα πρέπει να λυθούν τα ξύλα για να φτάσω στο crossover, αλλά αφού λες ότι γίνεται θα συνεχίσω να το προσπαθώ.

Ευχαριστώ!
[DOUBLEPOST=1539022361][/DOUBLEPOST]
Και για πες, τι νέα καλώδια συμπεριλαμβάνει ο πειραματισμός;
Θέλω να δοκιμάσω 2 περιπτώσεις που ακούγονται υποκειμενικά καλά (αυτό το ηχείο κάπως... μου φωνάζει) και συνδέουν τα ηχεία με τον ενισχυτή.
1. Πολύκλωνος επαργυρωμένος χαλκός 2.5mm2
2. Μονόκλωνος χαλκός 2.5mm2 (ηλεκτρολογικό)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Θέλω να δοκιμάσω 2 περιπτώσεις που ακούγονται υποκειμενικά καλά (αυτό το ηχείο κάπως... μου φωνάζει) και συνδέουν τα ηχεία με τον ενισχυτή.
1. Πολύκλωνος επαργυρωμένος χαλκός 2.5mm2
2. Μονόκλωνος χαλκός 2.5mm2 (ηλεκτρολογικό)
0. Το ηχείο δε φωνάζει, ο χώρος σου φωνάζει, και δε στρώνει με καλώδια
1. Γνώμη μου: Όχι. Άσε τα ασήμια ήσυχα...
2. Ναι, λογική επιλογή, αν και πιο λογική ένα μπελντενάκι 2,5-άρι, πολύκλωνο χάλκινο. Το μονόκλωνο δες να μη βαράει πουθενά σε καμπίνα κι ακούγεται, είναι κουρσούμι χωρίς μαλακό λάστιχο.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
. . . (αυτό το ηχείο κάπως... μου φωνάζει) . . .
- αν και όντως το τελικό αποτέλεσμα είναι και υποκειμενικό , όσες φορές και να έχω ακούσει το εν λόγω ηχείο , δεν το πρόσεξα να ''φωνάζει'' , να είναι υπερβολικά ''ζωντανό'' κλπ . . . μήπως πέρα από τον χώρο ευθύνονται και τα συνοδά ; . . .

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.344
θελουν καμποσα βατ
αλλαγη καλωδιωσης θα φερει καποια διαφορετικοτητα ως αποτελεσμα, αλλα θελουν αρκετα βατ ("βαρυ" κροσοβερ).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το ηχείο αυτό ΔΕΝ φωνάζει.
Έχει την κλασική για Audio Spectrum, (άποψη Πετρόπουλου), απόκριση <<χαμόγελου>> όπως την ονομάζει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Το ηχείο αυτό ΔΕΝ φωνάζει.
Έχει την κλασική για Audio Spectrum, (άποψη Πετρόπουλου), απόκριση <<χαμόγελου>> όπως την ονομάζει.
Σωστά.
Απόκριση που "αρέσει".
Αν τυχόν δεν σ'αρεσει, ρίξε μια ισοσταθμιση με κάνα ντιράκ, να το φέρεις στα μέτρα σου.

Καλώδια βάλε, έτσι για χαβαλέ, ένα μπελντενάκι ή μογκαμάκι, να είναι "επωνύμως" by the book. Έτσι προτείνω γω δηλαδή..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Το πιο σημαντικό σε αυτό το θρεντ:

Tip: με καλώδια ηχείων, δε "φτιάχνεις" την απόκριση, δε "φέρνεις" τα μεσαία, δε "κόβεις" τα πρίμα, δε δε δε δε δε. Πολλά "δε".

Με καλώδια επαρκούς διατομής και κατάλληλων τεχνικών χαρακτηριστικών για την εφαρμογή (βλέπε PDF κατασκευαστή) συνδέεις χωρίς απώλειες ισχύος τον ενισχυτή με το ηχείο. Αυτά.

Μπάσα πρίμα και μεσαία, αλλάζουν κατά το δοκούν (ή κατά το πρέπον αναλόγως χώρου) με ρυθμιστικά τονικότητας και με συστήματα ισοσταθμισης.

Το να προσπαθείς να επιτύχεις με την εφαρμογή ενός τυχαίου "φίλτρου" κάποιου ελαττωματικού καλωδίου την απόκριση που επιθυμείς στο ηχείο σου, είναι σα να προσπαθείς ως μύωπας να δεις καθαρά μακριά με δοκιμές από πάτους διαφόρων μπουκαλιών, δοκιμάζοντας πάτο από λαγκαβούλιν ή άλλες μάρκες μάλτ, κι όχι με γυαλιά από οπτικό, μετρημένα, σένια κι όμορφα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo