Mr Spock
demokratischer - sektor
- Reaction score
- 53.540
- άσε τον ( λες και περιμένει έγκριση απο εμάς) , ζημιά δεν θα κάνει , απλά εξασκεί το χόμπι μας
Last edited:
Ποια belden ή mogwai θα προτείνεις;μπελντεν.....μογκαμι.........
φτηνα και αξιολογα........
Είναι η δεύτερη φορά που ακούω αυτή την πρόταση. Μου το είχε πει και άνθρωπος που καταπιάνεται χρόνια με κατασκευή ηχείων και ενισχυτικών. Θα ήμουν ευγνώμων να βρω περισσότερες πληροφορίες σε αυτή την κατεύθυνση -όπως και να καταφέρω να το βγάλω από την καμπίναΦώς δεν θα δεις μόνο με αλλαγή καλωδίων αλλά με "διαφορετικό" κροσοβερ...
(Δεν μπορώ να το εξηγήσω περαιτέρω λόγω απόστασης. )
Δεν φταίει ούτε ο χώρος ούτε ο χορός ούτε η ισοστάθμιση (τι είπα τώρα!)![]()
Προφανώς κάτι μου διαφεύγει. Θα συνεχίσω να το προσπαθώ μόλις βρω χρόνο και θα επανέλθω.Λοιπόν πάμε άλλη μία γιατί νομίζω πως διαβάζεις τις μισές απαντήσεις...
Όλη η ξυλοκατασκευή έφευγε μονταρισμένη από το ξυλουργείο και η συναρμολόγηση του ηχείου ολοκληρώνονταν στο χώρο της Audio Spectrum.
Η χούφτα υπάρχει τρόπος με ελαφριά περιστροφή που βγαίνει.
Το ένα μέρος του κροσόβερ είναι πάνω στην χούφτα και το άλλο πίσω από το κάτω woofer.
Προφανώς δεν έψαξες να το βρεις.
Αξιόλογος ενισχυτής, νομίζω ότι είναι οριακά επαρκής.είναι σταθερά ένας Musical Fidelity A300 (dual mono 2x150@8Ω, 2x250@4Ω, κάποτε οδήγησε και βραχυκυκλωμένο καλώδιο
Σπύρο μου σε γενικές γραμμές μην τρελαίνεσαι με τα καλώδια...και εγώ που τα είχα αλλάξει τότε ήταν η εποχή...Οι προσπάθειες να βγεί το crossover στάθηκαν μάταιες οπότε το πείραμα αλλαγής καλωδίωσης αναβάλλεται. Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα φώτα.
Τα καλώδια όντως είναι ότι το χανσαπλάστ για το κάταγμα αλλά πενία τέχνας κατεργάζεται...
Πριν 14 χρόνια άκουσα το ηχείο στην έκθεση στην Αριστοτέλους με τον κ. Πετρόπουλο και ήταν άψογο. Την επόμενη μέρα ήταν στο σπίτι μου και ο ήχος ήταν διαφορετικός. Τσαμπουκάς στα πριμομεσαία, δειλία στα χαμηλά.
Έχω αλλάξει τρεις φορές χώρο, 15τμ, 25τμ, 40τμ. Ενισχυτής, πέρα από μια δοκιμή με μια ρωμαλέα τρανζιστοράτη ιδιοκατασκευή, είναι σταθερά ένας Musical Fidelity A300 (dual mono 2x150@8Ω, 2x250@4Ω, κάποτε οδήγησε και βραχυκυκλωμένο καλώδιο). Πηγές διάφορες, τώρα ένα κινέζικο αλλά εξαιρετικό DAC Topping D10 (αυτό με έβαλε στην πρίζα να ξανασκαλίσω δισκοθήκη και καλώδια, πρώτη φορά έχω τόσο καθαρό-πλούσιο σήμα). Ο ηχητικός χαρακτήρας του συνόλου πάντα ίδιος. Όλο το χρώμα και οι λεπτομέρειες κάθε πηγής και ηχογράφησης είναι εδώ. Στις καλές παραγωγές οι φωνές και τα όργανα ζωντανεύουν μπροστά μου. Όμως το μπάσο και η μπότα έχουν πάει ένα δωμάτιο πιο πέρα. Δεν ξέρω πως να το πω... είναι ήχος που δύσκολα θα σε σηκώσει να χορέψεις. Τέλειος για ηχοληψία αλλά κουραστικός για ακρόαση πάνω από μια ώρα σε ρεαλιστικές εντάσεις.
Υπάρχει και ένα ζευγάρι B&W P4 transmission line που αν μπει στο σύστημα έχω το επιθυμητό χαμηλό αλλά τα μεσαία και τα πρίμα φαίνονται ψεύτικα σε σχέση με τα Artemis και σύντομα επιστρέφουν στην αποθήκη.
Δοκίμασα καλώδια συμπαγούς χαλκού ανάμεσα σε ενισχυτή και ηχεία (αντικαθιστώντας QED και VDH) και έφεραν μια πολύ ευπρόσδεκτη τόνωση των χαμηλών. Έτσι σκέφτηκα μήπως και τα δοκιμάσω και μέσα στην καμπίνα. Αλλά αφού δεν θέλει πάμε για άλλα.
[DOUBLEPOST=1539104716][/DOUBLEPOST]
Ποια belden ή mogwai θα προτείνεις;
[DOUBLEPOST=1539105291][/DOUBLEPOST]
Είναι η δεύτερη φορά που ακούω αυτή την πρόταση. Μου το είχε πει και άνθρωπος που καταπιάνεται χρόνια με κατασκευή ηχείων και ενισχυτικών. Θα ήμουν ευγνώμων να βρω περισσότερες πληροφορίες σε αυτή την κατεύθυνση -όπως και να καταφέρω να το βγάλω από την καμπίνα![]()
![]()
Σε ευχαριστώ τα μέγιστα! Ήμουν κέντρο αλλά έχω έρθει δυτικά. Πολύ δυτικά. Κεφαλονιά.αμα εισαι νοτια ...ελα να στο φτιαξω φρι.....μονο καλωδια και οτι κολληση θες φερε......