Πρώτο σύστημα

Reaction score
0
Γεια σε όλους,
Είμαι νέος στο σαιτ και στο "άθλημα" γενικότερα... Ύστερα από πολυ ψάξιμο αποφάσισα να αγοράσω το πρώτο μου σύστημα hi-fi... Κατέληξα στον ενισχυτή Nad c355bee με το συνοδευτικό cd player (C542) και στα ηχεία PSB Image T45. Αυτά θα κοστίσουν περί τα 2000 ευρω... Σκεφτόμουν λοιπόν μήπως θα ήταν καλύτερα να τσιμπήσω τα Martin Logan Purity μαζί με κάποιο cd player περί τα 500Ε. Τι γνώμη έχετε α) για το πρώτο σύστημα (προτάσεις, ιδέες κλπ.) και β) για την εναλλακτική μου επιλογή? Είναι λίγο περισσότερα τα χρήματα (γύρω στα 3000) και δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα σοβαρά γιατι δε νομίζω να αποδώσουν τα ML με ένα cd player 500 ευρώ. (Τα Martin Logan τα βρήκα σε ένα σαιτ 2590 Ε). Όποιος έχει να προτείνει κάτι, θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Πρώτο σύστημα

σαφώς και ο συνδιασμός ML/cd player θα είναι καλύτερος, αρκεί ο ηχητικός χαρακτήρας των ML να σου ταιριάζει...

D

deleted user 10898

Guest
εαν αρχισες απο τωρα να εχεις αυτες τις αποριες κανε την υπερβαση και ΑΦΟΥ τα ακουσεις πηγαινε στα μαρτιν λογκαν.
ομως το μπατζετ ξεφευγει. το σιντι πλαυερ πρεπει να εχει volume για να το βαλεις κατευθειαν στα ενεργα ηχεια. ο ηχος και απο φθηνο σιντιπλαυερ θα ειναι καλυτερος απο το αλλο συστημα που περιγραφεις.
Νικος

Reaction score
6
Γεια χαρά κι από 'μενα.

Όντως ο συνδιασμός με τα Purity είναι καλύτερος από τον άλλο που περιγράφεις, αρκεί να βρεις ένα cd player που να ενσωματώνει volume control. (Είμαι και... προκατειλημένος, πως να το κάνουμε;:116:).

Η τιμούλα για Purity στον κατάλογο είναι πάντως €4099.

Σαν να μου φαίνεται κάπως "ξεχασμένη από τα παλιά" γιατί υπήρχε μια προσφορά... κάποτε... που δεν υπάρχει πια.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Τα ML τα δίνει 2550 E η Ηχοέκφραση: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=234. Σίγουρα θα ακούσω πριν αποφασίσω... Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία της Acoustat? Η τιμές τους είναι σίγουρα δελεαστικές... Συγγνώμη αν σας κούρασα! :120:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Πρώτο σύστημα

Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία της Acoustat? Η τιμές τους είναι σίγουρα δελεαστικές... Συγγνώμη αν σας κούρασα! :120:
χμ...

try before you buy...

Οι τιμές είναι δελεαστικές γιατί πλέον η Acoustat ανήκει σε Κινέζους. Απλά δεν έχω δει πουθενά κανένα review των ηχείων ούτε έχω καταφέρει να τα ακούσω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...

Reaction score
0
Ας κάνω και το πρώτο ποστ...:116:
Η τιμή στα martin logan purity είναι του Power Buy - και έχω κλείσει (πριν 6 μερες) το τελευταίο κομμάτι σε αυτή την τιμή (2590Ευρώ) εξαιτίας ενός χρωστούμενου ζεύγους στην εταιρία ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ, από την ML κατά το power buy...Η νέα τιμή καταλόγου θα είναι στα 3300Ευρώ...
Η καλύτερη λύση κατ' εμέ - και κάτι που πρόκειται να κάνω στο μέλλον είναι να τα συνδυάσω με έναν καλό (~1500ευρώ) προενισχυτή λαμπάτο...Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο για ακρόαση αφού έχουν πωληθεί ακόμα και τα demo... Λίγο καιρό πρίν πωλήθηκε και το τελευταίο demo στην Ηχοέκφραση...Σε κανένα μήνα θα είναι διαθέσιμα πιστεύω... Εγώ δυστυχώς η ευτυχώς τα αγόρασα βασισμένος ότι μου είχαν αρέσει τα Aeon και τα Clarity, δίχως να τα ακούσω... Πιστεύω να μου δωθεί κάποια ευκαιρία να τα ακούσω κάπου στημένα είτε σε σπίτι είτε σε μαγαζί, πρίν τα εξοφλήσω

Όσο για τα Acoustat είχα ακούσει τα Z-22 και όντως είναι καλά άμα τα τσιμπίσεις γύρω στα 1600-1700Ευρώ...Παρατηρώ ότι έχουν πέσει δραματικά στην τιμή! Σε μένα ο κ.Αναγνώστου αν όντως έτσι λέγεται μου έκανε special τιμή από 2700Ευρώ (τιμή καταλόγου) στα 2200Ευρώ...Τώρα η τιμή καταλόγου είναι στα 1940!!!:111: Ωστόσο δεν έχουν την λεπτομέρεια των Martin Logan και ακούγονται κάπως στρογγυλεμένα τουλάχιστον μεσω του ενισχυτή της CAV που τα άκουσα πριν 3 περίπου χρόνια. Ακούγονται δλδ σαν ηλεκτροδυναμικά παρά σαν ηλεκτροστατικά... Πιθανώς φταίει η χοντρότερη μεμβράνη 12-21μm αν θυμάμαι καλά...Το sweetspot όμως είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ΜL...Δεν τα επέλεξα γιατί όπως παρατήρησα είναι τελείως άγνωστα στο net, από τότε που πέρασαν στα χέρια της Κίνας και όσο να ναι δεν τα πολυεμπιστεύομαι. Έχω επίσης ακούσει προβλήματα αναξιοπιστίας στα Quad που επίσης είναι σε Κινεζικά χέρια...
Εδώ μπορείτε να δείτε το mini-review που έκανα μετά την ακρόαση τους: http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?postid=585055#post585055

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.136
Members
38.414
Νεότερο μέλος
arishonda