Πτώση φωτεινότητας σε 3d.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.357
The 3D technology also has disadvantages, as our measurements clearly highlighted: The brightness and the colours suffer, but the contrast and motion clarity barely change. Whereas in normal 2D operation the TV produces a luminance of about 300 candelas per square metre (cd/m2), this value drops to just 45 cd/m2 in 3D mode. This is too low for day-lit rooms, but gives a sufficiently vivid picture in dark rooms.
So, you might be wondering, where is all the brightness going? We tracked down two causes: first, the glasses themselves; secondly — and more importantly — the way the panel is driven.
Besides purely measuring the flow of light through the glasses, we used a light-to-voltage converter and an oscilloscope to measure how long white is transmitted to one eye while the other eye is set to black. The result: In a period of 50 milliseconds, three white pulses came though one side of the glasses; this corresponds to 60 hertz. In theory, therefore, a white pulse would last 8.33 milliseconds for each eye. In practice, however, the panel only shines for 3.7 milliseconds of this. Combined with the relatively long reaction time to display white, therefore, this explains the pronounced brightness reduction.
Still, the results are better than on PC monitors with Nvidia shutter glasses. These glasses additionally reduce the length of the white pulse, leaving less than 10 percent of the brightness remaining.
http://www.televisions.com/tvs/samsung-televisions/samsung-lcd-tvs/Samsung-UE-46-C-7000.php

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.357
Ωραία νέα!
Εκτός απ τα γυαλιά θα βλέπει κάποιος και στο σκοτάδι.Δλδ πέραν της θέασης των ταινιών όλα τ άλλα γιοκ..

Επίσης αν αυτό ισχύει και σε προβολείς(δεν το ξέρω μιας και δεν ξέρω πως θα οδηγήται το chip του προβολέα) πόσο θα πάει η φωτεινότητα τους;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Πτώση φωτεινότητας σε 3d.

δεν σου κανει εντυπωση οτι τοσο καιρο ακουμε για και βλεπουμε tv και πηγες -και ανερχομενους ενισχυτες.
Αλλα απο προβολεις τιποτα.
Το θεμα υλικο θα το συζητησουμε σε αλλο επεισοδιο

Reaction score
6

Μεν θα υπαρχει μείωση φωτεινότητας αλλα στις τηλεοράσεις δεν πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι τραγικά..
Εχουν τοσο γκαζι σε φως που τα περιθώρια για συμπλήρωση σε 3D θέαση πιστεύω πως θα είναι υπεραρκετα .. ( εκτος και αν εχεις εξ αρχης ακομα και σε 2D το backlight τερματισμένο )
Σε προβολεις όμως και κρίνοντας από αυτά που εχω δει μεχρι τωρα σε κινηματογραφικές προβολεις και συνυπολογίζοντας τον τροπο προβολείς ( dlp) που είναι σχεδον ίδιος με αυτων των οικιακών προβολέων τοτε τα πραγματα στη φωτεινότητα δεν θα ειναι ιδιαίτερα ευχάριστα…
Συν το γεγονος ότι στους προβολεις δεν υπαρχει δυνατοτητα για μεγαλυτερο φως ( δυο σκαλες εχουν οι συμβατικες λαμπες)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.357
Ανδρέα είδες το νούμερο;Είναι το 1/7 σε σχέση με το 2d!Άλλο αν λόγω της επαρκούς αρχικής φωτεινότητας φτάνουμε οριακά να βλέπουμε.Δλδ αν θές ρε παιδί μου να φας μια πίτσα την ώρα που βλέπεις τι θα κάνεις.Παύση,ανοιγμα φώτα ή κάποιο λαμπατερ,μπουκιά και μετά ξανα σβήσιμο φώτα κ.ο.κ.
Δεν πάμε καλά:140:

Σωτήρη 50% πτώση...Ε,ρε γέλιο που θα πέσει(μ'ηπως τελικά αυτός ήταν ο λόγος που τα χρώματα στο Avatar δεν είχαν ένταση;)

Reaction score
6

Μου φαίνεται τραβηγμένο αυτό το 1/7…
Κατσε να το δουμε…
Παντως εγω στην tv μου βλεπω με το backlight στο 4 όταν η μεγαλύτερη και ποιο φωτεινη σκαλα είναι στο 10..
Στο δεκα κάνεις ανάκριση…
Μπορει να μειωθει τοσο φως τοσο εύκολα;
Γυαλιά για 3D είναι …όχι ηλεκτροκόλλησης..

JL_

Reaction score
19
Αυτό το διάγραμμα του παλμογράφου, θα μπορούσε να υποδεικνύει κάποιας μορφής παλμική λειτουργία του LED-backlight σε 3D-mode, προς περιορισμό του crosstalk, κάτι που θα εξηγούσε μία τόσο μεγάλη πτώση φωτεινότητας, αλλά είναι πολύ πρώιμο και επισφαλές συμπέρασμα. Need more data... :138:

Reaction score
150
Αν τα γυαλιά για παράδειγμα είναι το μισό χρόνο ανοικτά και το μισό κλειστά (shutter glasses) τότε η πτώση είναι μεγάλη.

Το 50% στους προβολείς ισχύει και δεν χρειάζεται να περιμένουμ να δούμε. Βλέπουν αυτή τη στιγμή αλλού και από εκεί βγαίνουν τα νούμερα.

1000 Lumens μηχάνημα is not going to cut it my friends....

Τώρα το τι εννοεί ο καθένας φως είναι σχετικό τι στιγμή που υπάρχουν από καντήλια μέχρι κανόνια στην αγορά και όλα πουλάνε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.357
Re: Απάντηση: Πτώση φωτεινότητας σε 3d.

Μου φαίνεται τραβηγμένο αυτό το 1/7…
Κατσε να το δουμε…
Παντως εγω στην tv μου βλεπω με το backlight στο 4 όταν η μεγαλύτερη και ποιο φωτεινη σκαλα είναι στο 10..
Στο δεκα κάνεις ανάκριση…
Μπορει να μειωθει τοσο φως τοσο εύκολα;
Γυαλιά για 3D είναι …όχι ηλεκτροκόλλησης..
in normal 2D operation the TV produces a luminance of about 300 candelas per square metre (cd/m2), this value drops to just 45 cd/m2 in 3D mode
:121:

Reaction score
41

Ωραίοι.....
Να δω τι άλλο θα μας πουλήσουν.....:141:

Αν έχεις προβολέα και θέλεις μαύρο και contrast και συνεπώς όχι πολύ φως, δεν βλέπεις 3D γιατί απλά θα χάνεις πολύ πληροφορία....
Αν έχεις TV, ακόμα και 50άρα ή 60άρα, ποιο το νόημα του 3D? Θέλεις μέγεθος για να δεις και να καταλάβεις το 3D

Συνεπώς?
  • Να χώσουμε € για πανάκριβες μεγάλες τηλεοράσεις?
  • Ή να πάρουμε προβολείς με μεγάλη φωτεινότητα για να βλέπουμε 3D αλλά χάλια το 2D?
  • Ή να πάρουμε προβολείς με 2mode λειτουργίας της λάμπας (αλλά πανάκριβη που θα μπορεί να αντέχει τόσο μεγάλες διαφορές φωτεινότητας. Λέτε να παίξουν λάμπες με διπλό νήμα όπως τα αυτοκίνητα αναλόγως αν βλέπουμε 2D ή 3D? Χαχαχα...θα κάνουμε και σινιάλο?:142: )
  • Ή να πάρουμε τίποτα πανάκριβα γυαλιά 3D με «μάτια γάτας» που θα αυτορυθμίζονται για να βλέπουμε και 3D αλλά με ικανοποιητική πτώση φωτεινότητας?

Προς το παρόν (και το μέλλον δηλαδή, απλά κουβάντα να γίνεται) δεν θέλω 3D και ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο.....
Παίζει να είναι κομπίνα να επιστρέψει ο κόσμος στους κινηματογράφους αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα περί 3D & "3D", και το πότε θα βγουν κανονικά στην αγορά ταινίες (και ΑΝ), και τι players θα χρειαζόμαστε και χίλια μύρια.....

Δουλειά δεν είχε ο Διάολος......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.668
Members
38.359
Νεότερο μέλος
Γιαννα