Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.436
Ίσως το σοβαρότερο ιστολόγιο που ασχολείται με την άμυνα στην Ελλάδα. Αν και κυρίως η αρθρογραφία του αφορά τη Μ. Ασία.
Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως η άποψή του δεν μου φαίνεται και τόσο σοβαρή.

Ασχέτως οποιωνδήποτε ελλείψεων (δεν νομίζω ότι τις αρνείται κανείς) θέλει να μας πει πως το βρίσκει λογικό να σκάνε βόμβες με μια "απλή" πυρκαγιά;

Οκ, "καλώς" ήταν τα πυρομαχικά σε εξωτερικό χώρο. Τι δουλειά είχε όμως να φτάσει η φωτιά σε αυτά; Γιατί υπήρχε καύσιμη ύλη γύρω από πυρομαχικά; Γιατί δεν καθάρισαν τον χώρο έστω όταν είδαν πως έρχεται η φωτιά; Γιατί δεν τα σκέπασαν με χώμα ή δεν ξέρω τι άλλο; Γιατί δεν τα μετέφεραν; Ποιο ήταν το σχέδιο για το σενάριο της φωτιάς;

Ναι, αν ήταν όλα σε κανονικές αποθήκες δεν θα πάθαιναν τίποτα. Αλλά αυτό είναι σαν να λέμε πως δεν έχει ευθύνη ο σταθμάρχης για τα Τέμπη γιατί αν είχαμε το τάδε σύστημα δεν θα είχε γίνει το ατύχημα. Έτερον εκάτερον.

Δυστυχώς η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που έχει εισχωρήσει βαθιά και στον στρατό, φέρνει τέτοια αποτελέσματα.

TGD

Reaction score
9.343
Στο in.gr από τη μια λένε για τις βόμβες που ήταν φυλαγμένες σε υπαίθριους χώρους, από την άλλη λίγο παρακάτω λένε ότι τα αναχώματα προστασίας είχαν προδιαγραφές ΝΑΤΟ, για αυτό και το ωστικό κύμα περιορίστηκε.

ika

News
Reaction score
15.528
"δεν έχουμε ακόμη δει στην Ελλάδα μεγάλες πυρκαγιές" φέρνοντας ως παράδειγμα την Καλιφόρνια, όπου σε μια μόνο πυρκαγιά το 2021 κάηκαν ένα εκατομμύριο στρέμματα.

Αχ καθηγητά Κενοσυνολάκη μας, ζούμε για να δούμε τη μέρα που θα καούν και εδώ 1.000.000 στρέμματα, μην μας περνάει η Καλιφόρνια με τριπλάσια έκταση. Δεν φτάνουν τα 670.000 στρέμματα της Πελοποννήσου το 2007.

Last edited:

Reaction score
1.367
δεν μίλησα για σφαίρα.....αλλά σίγουρα αυτό που είδαμε δεν είναι αποτέλεσμα 1000 βομβών...
έχω παραβρεθεί σε καμιά 10ρια ασκήσεις Παρμενίων.....έχω δει αεροπλάνα να βομβαρδίζουν

από την εικόνα που είδα στο βίντεο δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι έσκασε ολόκληρο το οπλοστάσιο της βάσης όπως υπονοούν μερικοί
Δεν εσκασε κανενα οπλοστασιο βασης. Στη βαση (111 Π.Μ.) δεν εφτασε η φωτια και δεν κινδυνευσε και κανενα ακινητοποιημενο (λογω βλαβης) αεροσκαφος. Δεν υπαρχει πουθενα ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ βασης, καθως για λογους ασφαλειας ο καθε μορφης οπλισμος ειναι διασπαρτος σε πολλες & διασπαρτες αποθηκες οπλισμου, οι οποιες ειναι (σχεδον ολες) υπογειες. Μπορει να περασει φωτια απο πανω και να μην πειραχτουν καθολου. Τα πυρομαχικα που ανατιναχθηκαν ηταν σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ φυλακιο ευθυνης της 111 Π.Μ. σε 6 χλμ. αποσταση απο τα ορια της βασης. Κι εκει οι αποθηκες ειναι υπογειες. Τις εχω περπατησει ολες. Η ευθυνη του διοικητη βασης εγκειται στο πως βρεθηκαν εκτεθημενα πυρομαχικα (σε περιοδο καυσωνα μαλιστα) εκτος των αποθηκων αυτων.

TGD

Reaction score
9.343
Γιατί δεν χωράνε. Κάπου διάβασα ότι κανένας πολιτικός δεν μπορεί να διαφημίσει τη βελτίωση των στρατιωτικών υποδομών, ακόμα περισσότερο αν είναι απορρητες, σε αντίθεση με νέα αεροσκάφη (ακόμα κι αν δεν έχουν πυρομαχικά).

Πάντως από την περιγραφή του in.gr προδιαγραφές είχαν οι ανοιχτοί χώροι, με ανάχώματα και στεγάστρα.

ika

News
Reaction score
15.528

Γιατί όχι €/καμμένο στρέμα?
Γιατί όχι και το κόστος ή μέρος του κόστους των υλικών ζημιών?
Γιατί όχι και το κόστος ή μέρος του κόστους της δασοπυρόσβεσης?
Γιατί όχι και το κόστος ή μέρος του κόστους της αποκατάστασης?
Γιατί ταβάνι στα πρόστιμα και όχι πάτωμα?

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.624
εγώ σκέφτομαι τον αρχιλοχία που τον χώσανε να κάτσει με το κόκκινο κρανάκι για φωτό...πρέπει να έγινε της πτάνας στο γραφείο :roflmao:

Reaction score
26.241
Εγω γελαω με το πυροσβεστικο οχημα που φαινεται στην 1η φωτο............ Πρεπει να ειναι της δεκαετιας του ΄50, αντε του ΄60! 😁
ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΓΙΕΡ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ 1972-84 ΚΑΙ

ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ.

Reaction score
26.241
ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙΑ MAGIRUS-BUSSING KAI MERCEDES ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΛΜ.

Reaction score
26.241
τότε τα έφτιαχναν καλά, τα σημερινά είναι ντίπ μπαγκατέλες

View attachment 301050

σε μια αλλη ζωη ισως αποκτήσει και η Ελλάδα τετχοιες μπαγκατέλες :biggrin:
ΝΑΙ....ΒΑΛΤΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΣΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ

ΘΑ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΟΦΗ.....

ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΜΑΝΟΥΒΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ......

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Η ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ UNIMOG.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ CANADAIR ME BERIEV H IL-76
H BOEING 747.

Last edited:

TGD

Reaction score
9.343
ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΓΙΕΡ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ 1972-84 ΚΑΙ

ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ.

Κι εγώ είχα τέτοια στη μονάδα στον στρατό και κάναμε και ασκήσεις πυρόσβεσης. Σιγά μη θυμάμαι τίποτα τώρα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.624
Members
38.351
Νεότερο μέλος
andreas_kam