Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.592
Θα κλάψουνε μανούλες δλδ...
Επειδή γνωρίζω τη περιοχή επλήγησαν περιοχές με ψηλά κτήρια, κάμπος είναι άρα χώμα φουλ στο υπέδαφος.

Reaction score
16.692
Κάποια παλιά λιθόκτιστα μπορεί να έχουν καταρρεύσει και τελείως, νομίζω ότι σε μια φωτογραφία σήμερα είδα ένα τέτοιο...

Reaction score
11.452
Υπερβολικό μού φαίνεται. Δεν έχει πληγεί ποτέ η Θεσσαλονίκη από τσουνάμι.
Ποτέ
και μακάρι να μην γινει ποτέ.
Κατά καιρούς , όταν γίνονται συζητήσεις , με αφορμή τσουνάμι ανα τον κόσμο, μοιραία κάποιοι ρωτάνε (συνήθως δημοσιογράφοι) αν κινδυνεύουμε και εμείς απο κάτι παρόμοιο. Ε κάποιες φορές συζητάνε κυρίως για τον Κορινθιακό (κλειστός μακρύς κόλπος) και αναφέρουν και τον Θερμαϊκό ως πιθανότητα, απο πιθανό σεισμό στις σποράδες, που βρίσκονται στην επέκταση του ρήγματος της Ανατολίας και στο πιο βαθύ σημείο του Αιγαίου.
Αυτό μόνο. Αναφέρθηκα στη θεσσαλονίκη επειδή μένω. Αν εμένα στο Κιάτο θα έφερνα αντίστοιχο παράδειγμα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.592
Κάποια παλιά λιθόκτιστα μπορεί να έχουν καταρρεύσει και τελείως, νομίζω ότι σε μια φωτογραφία σήμερα είδα ένα τέτοιο...

Όχι Σώτο δεν αναφέρομαι στα χωριά της Καρδίτσας με τα σπίτια από λάσπη και τις μονοκατοικιες. Αναφέρομαι στις περιοχές της Λάρισας παράπλευρα του Πηνειού που επλήγησαν και είναι ως επί το πλείστον πολυκατοικίες

Reaction score
19.550
Ο Καρύδης και ο Μαγιορκίνης κάνανε κάποιες πολύ ανησυχητικές δηλώσεις στο Open. Όπως και προτάσεις.

Προσωπικά τις βρίσκω λίγο υπερβολικές αλλά ... ποιός ξέρει. Θα καταγραφούν οι όποιες ζημιές και κίνδυνοι.

Reaction score
23.882
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και θα θέλει διερεύνηση. Δεν νομίζω ότι μπαίνει κανόνας εκτός στα πολύ παλιά κτίσματα που είχαν φέρουσα τοιχοποιία η οποία απουσία τσιμέντου στην βάση της είναι πιο ευαίσθητη στις μεταβολές που συμβαίνουν στο υπέδαφος της.
Δεν αποκλείεται βέβαια να δεις και πιο σύγχρονο κτίσμα να γύρει αλλά πρέπει να είναι πολλά που θα έχουν πάει λάθος και στην κατασκευή αυτού.
Αν δεν παρασυρθεί έδαφος από τη βάση του βέβαια είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα κτίσματα με οπλισμένο τσιμέντο είναι ήδη πάρα πολύ βαριά και ότι ήταν να κάτσει έχει κάτσει ήδη.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.800
Στα πρώην πλημμυρισμένα βρωμάει πετρέλαιο και υπόνομο, για να το πω κομψά. Ωραίο μίγμα με πολύ σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο.

Για τα χτεσινά επεισόδια τα καλόπαιδα ήταν εισαγωγής από την πρωτεύουσα, ηλικία 18 - 22 ετών.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.248

D

Deleted member 50795

Guest
Το χειρότερο από όλα είναι ότι το νερό έχει « μνήμη» και έχει χαράξει δρόμο και σε μελλοντική κακοκαιρία , ξέρει που θα πάει πάλι.

Reaction score
16.368
Ξηρασια - Γερμανία

IMG_0515.jpeg

Μου έκανε εντύπωση που είδα για πρώτη φορα εδώ υδροφόρους σωλήνες - τους έχω δει στην Ελλάδα - στο δάσος και μετά αυτό το γιγαντιαίο μηχάνημα να ποτίζει δεντράκια του δάσους!:(

Attachments

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.286
Για τα χτεσινά επεισόδια τα καλόπαιδα ήταν εισαγωγής από την πρωτεύουσα, ηλικία 18 - 22 ετών.
Είναι πολύ πρωτότυπο να βλέπεις αντιεξουσιαστές να διασχίζουν τη χώρα για να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία με σύνθημα "Πού είναι το κράτος;". :biggrin:

Γίνεται όλο και καλύτερο! :roflmao:

Screenshot 2023-09-11 193840.jpg

Reaction score
16.692
Τα επόμενα 16 χιλιάδες χρόνια θα είναι κρίσιμα...

Εντάξει, δεν χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα για το άμεσο μέλλον... θα τα κάνει ο 3000στός εγγονός του Κυριάκου το 18.023 :geek::party:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.045
Members
38.286
Νεότερο μέλος
blackdragon