Πως βάζεις τέλος ρε γαμωτο…..

Reaction score
670
Λοιπόν Τζόννυ, μιας που είμαστε συνομήλικοι, ας σου γράψω δυό λόγια. Το πρόβλημα που αντιπετωπίζεις -κι εσύ, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι αυτού του πλανήτη- ανακύπτει λόγω της διαχείρισης της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη της ευχαρίστησης και της απόλαυσης, εκκρίνεται από κάποια κύτταρα του εγκεφάλου και ανιχνεύεται από άλλα, τους λεγομένους υποδοχείς ντοπαμίνης. Αυτή είναι η ορμόνη που προκαλεί τη δυμανική της συμπεριφοράς που ονομάζουμε επιθυμία.

Δες ποια πράγματα προκαλούν την έκκριση ντοπαμίνης -και επομένως ευχαρίστηση και απόλαυση- στον εγκέφαλό σου:
  1. Καφεΐνη (καφές, τσάι)
  2. Σάκχαρα (αμυλούχα τρόφιμα, δηλ. ο,τιδήποτε παρασκευάζεται με ζύμη, φύλλο ή σφολιάτα, πατάτες, ρύζι, φρούτα, τυποποιημένοι ή χειροποίητοι χυμοί, γλυκά, αναψυκτικά, μέλι, γάλα)
  3. Νικοτίνη (τσιγάρα και πούρα, συσκευές ατμού)
  4. Αλκοόλ
  5. Street drugs (οπιοειδή πρόσθετα στο τσιγάρο, κοκαΐνη, ηρωίνη, LSD και άλλα παραισθησιογόνα, ισχυρά παυσίπονα)
  6. Αδρεναλίνη (επικίνδυνα σπορ, τρέξιμο με το αυτοκίνητο, μοτοκρός κλπ.)
  7. Σεξ
  8. Πορνό
  9. Τζόγος
  10. Ήχος και θέαμα (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος κλπ.). Σ’ αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν το hi-fi και το home cinema.
  11. Ταξίδια
  12. Σπορ
  13. Κοινωνικά δίκτυα (όλες οι πλατφόρμες που περιλαμβάνουν τη διαδικασία αποδοχής και έγκρισης, ή απόρριψης, το “λάικ”).
Νομίζω πως δεν παρέλειψα κάποιο σημαντικό. Κάποιοι απ' αυτούς τους τρόπους επιφέρουν, ούτως ειπείν, έκκριση “λογικής” ποσότητας ντοπαμίνης, ενώ τα street drugs προσφέρουν καταιγιστική έκκριση, τόση ευχαρίστηση, που φθείρουν πολύ γρήγορα τους υποδοχείς ντοπαμίνης, οπότε, για την ίδια ευχαρίστηση απαιτείται περισσότερη ντοπαμίνη. Επιπροσθέτως, επιζητώντας ο εγκέφαλος αυτήν την ευχαρίστηση ξανά και ξανά, βάζει το άτομο σε αυτοκαταστροφική περιδίνηση, με βαρύτατες επιπτώσεις για το ίδιο και τον περίγυρό του. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίον αυτά τα ναρκωτικά είναι υπό διωγμό, ενώ το αλκοόλ είναι περιορισμένο μόνο στους ενήλικες, αλλά όχι σε όλες τις χώρες, ενώ η καφεΐνη είναι η πλέον διαδεδομένη διασκέδαση, εδώ και αιώνες. Ο παγκόσμιος τζίρος της υπολείπεται μόνον αυτού της ενέργειας.

Όταν κάνεις κάποιο ή κάποια απ’ αυτά τα πράγματα, ο εγκέφαλος εκκρίνει ντοπαμίνη και νιώθεις την ευχαρίστηση που νιώθεις. Με το πέρασμα του χρόνου (λεπτά, ώρες ή και ημέρες, αναλόγως της πράγματος που προκάλεσε τη ντοπαμίνη), αυτή μειώνεται, και όταν ο εγκέφαλος νιώσει την έλλειψή της προκαλεί την επιθυμία, οπότε ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Άλλα πράγματα προκαλούν ευχαρίστηση που κρατάει λίγο, όπως η νικοτίνη, όπου μετά την πάροδο μισής ώρας το πολύ, ο εγκέφαλος προκαλεί την επιθυμία για ακόμα ένα τσιγαράκι, ενώ άλλα, όπως ένα ταξίδι ή οι διακοπές, ασκούν πολυσύνθετη έκκριση ντοπαμίνης που διαρκεί πολύ. Το γεγονός είναι, πως η παρουσία της στον εγκέφαλο σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, σε κάνει ευδιάθετο, ενώ το αντίστροφο συμβαίνει λόγω της έλλειψής της.

Δες τη λίστα και σημείωσε ποια από αυτά τα πράγματα απολάμβανες στο παρελθόν. Στη συνέχεια, σημείωσε χωριστά ποια από αυτά απολαμβάνεις σήμερα. Λόγω ηλικίας, πιθανότατα, αυτά που απολαμβάνεις σήμερα είναι σημαντικά λιγώτερα, και προφανώς έχεις κολλήσει στο hi-fi. Δώσε πολύ μεγάλη σημασία στο σεξ, διότι είναι σημαντικό λόγω ηλικίας, αφού κατά πάσα πιθανότητα, η γυναίκα σου θα είναι πλέον σε εμμηνόπαυση εδώ και χρόνια, οπότε η ερωτική της επιθυμία θα είναι στο μηδέν. Μια λύση είναι η κατάλληλη ορμονοθεραπεία. Μια άλλη λύση είναι να βρεις και άλλη γυναίκα, σε αναπαραγωγική ηλικία, κάτι του οποίου η δυσκολία αυξάνει συν τω χρόνω. Όταν ήμασταν 35ρηδες, αυτό ήταν εύκολο, σήμερα κρίνε μόνος σου πόσο δύσκολο είναι. Κρίνε και διάλεξε.

Επίσης, δώσε πολύ μεγάλη σημασία στο αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι δηλητήριο, και το πρώτο πράγμα που σου καταστρέφει, είναι ο εγκέφαλος.

Η ευχαρίστηση, η απόλαση, το εγκεφαλικό ερέθισμα που νιώθεις, εξαρτάται από δύο πράγματα, την ποσότητα ντοπαμίνης που εκκρίνεται, και την ευαισθησία των υποδοχέων, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την υγεία τους, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την ένταση της χρήσης, την ηλικία και τη συντήρησή τους. Δηλαδή, για την ίδια αίσθηση απόλαυσης, ο φθαρμένος υποδοχέας χρειάζεται πολλαπλάσια ποσότητα ντοπαμίνης, και επομένως πολλαπλάσια κατανάλωση του μέσου που την προκαλεί. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί κάποιοι πέφτουν σε περιδίνηση, καταναλώνοντας όλο και μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των προϊόντων ντοπαμίνης.

Πέραν, λοιπόν, της πολιτικής ορθής χρήσης των προϊόντων ντοπαμίνης που πρέπει να ακολουθείς, για να είναι ο εγκέφαλός σου υγιής, πρέπει να τηρείς κάποια πολιτική ορθής συντήρησης. Αν είσαι διαβητικός, αν παίρνεις χάπια για τη χοληστερίνη, αν παίρνεις χάπια για οποιαδήποτε άλλη νευροεκφυλιστική νόσο, αν πίνεις αλκοόλ συχνότερα από ένα ουίσκυ την εβδομάδα, αν έχεις λιπαρό συκώτι, αν τρως ανάλατο φαγητό, δεν έχεις υγιή εγκέφαλο. Η υγεία του εγκεφάλου προϋποθέτει κρέας μαζί με το λίπος του, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά (αλλά όχι γάλα), και συγχρόνως σχεδόν πλήρη αποχή από τα φρούτα, τις αμυλούχες τροφές, καθώς και ο,τιδήποτε έχει ζάχαρη ή αλκοόλ. Ασχέτως τί σου λέει ο γιατρός σου. Ειρήσθω εν παρόδω, δε, αν ο γιατρός σου κάνει λόγο για κακή χοληστερίνη, είναι εχθρός της υγείας σου και πρέπει να τον αλλάξεις. Αν θέλεις, μπορώ να σου συστήσω έναν που δεν θα είναι εχθρός της υγείας σου, νάτος. Πιθανόν δεν είναι ο μόνος, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, για να βρεις γιατρό που να μην είναι εχθρός της υγείας σου, πρέπει να ψάξεις επίμονα.

Πέραν της ορθής διατροφής, η υγεία του εγκεφάλου σου προϋποθέτει και σωματική άσκηση. Όχι περπάτημα. Το περπάτημα είναι μεν προτιμώτερο από το να σαπίζεις στον καναπέ βλέποντας τροχό της τύχης και “ειδήσεις”, αλλά δεν επαρκεί. Πρέπει να λαχανιάζεις. Και να δίνεις πρώτιστη προτεραιότητα στα πόδια.

Επί του πρακτέου, βρίσκεσαι σε τρίστρατο. Συνεχίζεις όπως είσαι, μην αλλάζοντας τίποτε. Θα πληρώνεις κάθε τόσο για κανα κουρλοκαβλώδιο, κανα αντικραδασμικό, κάποια καινούργια συσκευή, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τη βαριέσαι και θα σε τρώει το μαράζι. Κι άντε πάλι απ’ την αρχή. Και η γυναίκα σου θα μαραζώνει, αποστραγγισμένη από οιστρογόνα και τεστοστερόνη όπως κι εσύ (οι σεξουαλικές ορμόνες παράγονται από τη χοληστερόλη, και ορμόνη που άγει την ερωτική επιθυμία είναι η τεστοστερόνη, σε αμφότερα τα φύλα).

Άλλως πως, μπορείς να διευρύνεις τη γκάμα των original dopamine agosists, κάνοντας καινούργια και δύσκολα πράγματα, πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ, αφού προηγουμένως λύσεις το πρόβλημα της ορθής διατροφής και της σωματικής άσκησης. Μια λύση είναι η μοτοσυκλέτα, κανονική μοτοσυκλέτα με συμπλέκτη, τα σκούτερ είναι μόνον για να εξυπηρετούν, όχι να σε προεκτείνουν, είναι απλά στο χειρισμό, γυρίζω γκάζι φεύγω, τραβάω μανέτες φρενάρω. Θα σε δυσκολέψει το recalibrating του εγκεφάλου στα νέα δεδομένα, ταχύτητα συν καινούργιοι χειρισμοί συν κίνδυνος, αλλά αυτό θα του κάνει καλό και η απόλαυση είναι και μετά, έχει κάποια διάρκεια. Αν ακούς Καζαντζίδη και Μπιθικώτση και Γαβαλά, μάθε μπουζούκι. Αν ακούς άλλα πράγματα, μάθε σαξόφωνο. Μάθε χορό. Ξεκίνα να παίζεις μπιλιάρδο, ή σκάκι. Γιου γκετ δε πίκτσιουρ.

Επίσης, έχει σημασία να μην απολαμβάνεις πολλά πράγματα μαζί, συγχρόνως, όπως για παράδειγμα να ακούς μουσική, να καπνίζεις, να πίνεις αλκοόλ και να τρως και ξερά σύκα. Η αθροισμένη χρήση επιφέρει βέβαια ισχυρότερη ευχαρίστηση, αλλά μετά, η πτώση της ντοπαμίνης θα πέσει πολύ κάτω από τη λεγόμενη base line, το επίπεδο ηρεμίας ας το πούμε, πράγμα που θα σε οδηγήσει σε απεγνωσμένη αναπλήρωσή της, επιδεκνύοντας την ανάλογη συμπεριφορά.

Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος, ακόμη και χρόνια. Όσοι τα ανακάλυψαν και τα εφαρμόζουν, έχουν λύσει το πρόβλημα της υγιούς μακροζωίας, και φυσικά της ντοπαμίνης, και δεν γυρίζουν πίσω για κανένα λόγο. Μπορείς να τα διασταυρώσεις, αν ισχύουν ή όχι, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία (προφανώς ψυχολόγο), που γνωρίζει, και έχει τη διάθεση να σου πει.

Να γιατί δεν υπάρχουν θύματα, παρά μόνον εθελοντές. Βάλτα κάτω, αποφάσισε και πράξε.

Αυτά...
Ειλικρινά ψάχνω να βρω τις λέξεις , για να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και δεν μπορώ να συντάξω κείμενο.
Πολλά από αυτά ήταν μέρος της ζωης μου , και στην καθημερινότητα μου λείπουν πολλά από αυτά , που ομολογώ τα εχω σκεφτεί.
Το μόνο που δεν μου λείπει από αυτά, σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, είμαι μηχανικός μοτοσικλετών ενεργός ελεύθερος επαγγελματίας από το μακρινό 1990 και πρώην αγωνιζόμενος σε αγώνες ταχύτητας (ακόμη φοράω αγωνιστική φόρμα) και όπως καταλαβαίνεις οδηγώ καθημερινά άπειρες από αυτές , και δυστυχώς η ευτυχώς και σκούτερ.
Στο θέμα μας….υποσχεθηκα στον εαυτό μου λουκέτο στις συσκευές και στο έπιπλο και όσο αντέξω.
Εννοώντας πως θα ακούω χωρίς να τα αγγίζω….
Ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς μου σε ευχαριστώ θερμά για τις αλήθειες όσο και αν πονάνε.

Last edited:

Reaction score
2.146
Εδώ με πιάνει ο ύπνος κατά την ακρόαση.
ειχα δει μια φορα ενα γερμανο χαλιεντα (δεν θα πω ονοματα αλλα νομιζω ειναι απο κολωνία) στο γιουτουμπ που δοκιμαζε κατι καλωδια νομιζω η κατι αλλα παραξενα αξεσουαρ και ελεγε πως ο μονος λογος που τα εχει ειναι επειδη χωρις αυτα στο συστημα τον παιρνει ο υπνος οταν ακουει μουσικη. κατι λαθος κανεις και εσυ, παρε hifi tweaks αμα δεν θες να μη σε παιρνει ο υπνος :lolsign: :lolsign:

Reaction score
3.353
Λοιπόν Τζόννυ, μιας που είμαστε συνομήλικοι, ας σου γράψω δυό λόγια. Το πρόβλημα που αντιπετωπίζεις -κι εσύ, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι αυτού του πλανήτη- ανακύπτει λόγω της διαχείρισης της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη της ευχαρίστησης και της απόλαυσης, εκκρίνεται από κάποια κύτταρα του εγκεφάλου και ανιχνεύεται από άλλα, τους λεγομένους υποδοχείς ντοπαμίνης. Αυτή είναι η ορμόνη που προκαλεί τη δυμανική της συμπεριφοράς που ονομάζουμε επιθυμία.

Δες ποια πράγματα προκαλούν την έκκριση ντοπαμίνης -και επομένως ευχαρίστηση και απόλαυση- στον εγκέφαλό σου:
  1. Καφεΐνη (καφές, τσάι)
  2. Σάκχαρα (αμυλούχα τρόφιμα, δηλ. ο,τιδήποτε παρασκευάζεται με ζύμη, φύλλο ή σφολιάτα, πατάτες, ρύζι, φρούτα, τυποποιημένοι ή χειροποίητοι χυμοί, γλυκά, αναψυκτικά, μέλι, γάλα)
  3. Νικοτίνη (τσιγάρα και πούρα, συσκευές ατμού)
  4. Αλκοόλ
  5. Street drugs (οπιοειδή πρόσθετα στο τσιγάρο, κοκαΐνη, ηρωίνη, LSD και άλλα παραισθησιογόνα, ισχυρά παυσίπονα)
  6. Αδρεναλίνη (επικίνδυνα σπορ, τρέξιμο με το αυτοκίνητο, μοτοκρός κλπ.)
  7. Σεξ
  8. Πορνό
  9. Τζόγος
  10. Ήχος και θέαμα (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος κλπ.). Σ’ αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν το hi-fi και το home cinema.
  11. Ταξίδια
  12. Σπορ
  13. Κοινωνικά δίκτυα (όλες οι πλατφόρμες που περιλαμβάνουν τη διαδικασία αποδοχής και έγκρισης, ή απόρριψης, το “λάικ”).
Νομίζω πως δεν παρέλειψα κάποιο σημαντικό.
Παρέλειψες αυτό που μου άρεσε εμένα να κάνω στην προηγούμενη ζωή μου.
Να καίω μάγισσες και να βλέπω τον σαγηνευτικό Σατανά να κρύβεται στο σώμα της επόμενης ωραίας κυρίας που έβρισκε δίπλα του.
Δεν υπήρχε τέλος ...

Last edited:

Reaction score
9.556
ειχα δει μια φορα ενα γερμανο χαλιεντα (δεν θα πω ονοματα αλλα νομιζω ειναι απο κολωνία) στο γιουτουμπ που δοκιμαζε κατι καλωδια νομιζω η κατι αλλα παραξενα αξεσουαρ και ελεγε πως ο μονος λογος που τα εχει ειναι επειδη χωρις αυτα στο συστημα τον παιρνει ο υπνος οταν ακουει μουσικη. κατι λαθος κανεις και εσυ, παρε hifi tweaks αμα δεν θες να μη σε παιρνει ο υπνος :lolsign: :lolsign:
Πάντως και στο πολυκαναλο που επισκέφθηκα στην έκθεση πέτυχα κάποιον παραδίπλα που τον πήρε λιγακι:biggrin:
Δεν μπορώ να εξηγώ τα αυτονόητα στους audio people.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες σκέψεις, μήπως τελικά αυτή η στατική ακρόαση μουσικής που επιβάλλει το χόμπι αφαιρεί την κίνηση του σώματος κατά την ακρόαση και επομένως μέρος της απόλαυσης.
Στο βιβλίο του David Burne ακόμη και η τζαζ δεν ήταν αποκομμενη από τον χορό, όπως και τα blues, το rock en roll η country κτλπ.
Ακόμη και η κλασική δεν ήταν αρχικά αποκομμενη, κατέληξε όμως έτσι

Reaction score
9.556
Με απλά λόγια δηλαδή, αυτό το χόμπι σου επιβάλλει να απολαμβάνεις την μουσική βιδωμένος στο sweet spot. Ξεχνάμε όμως ότι μουσική σημαίνει κίνηση.
Αρχίστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε και το σώμα σας κατά την ακρόαση και μην κάθεστε σαν βαλσαμωμενες κουκουβάγιες στην MLP κοιτώντας τα μηχανήματα.
Τότε θα σας φύγει και αυτό το κουσούρι της αναβάθμισης. :biggrin:

Reaction score
2.146
τι να σου πω , εγώ νόμιζα πως ο μόνος λόγος που μετράνε τα directivity κλπ είναι για να μπορείς να κουνιέσαι, δεν μιλάμε για πάνελ που θέλουν λίγο πολύ να είσαι βιδωμένος. αλλά τι φάση εγώ νόμιζα πως στο πολυκάναλο ήταν πολύ απλά για να μπορείς να κινείσαι και να παίρνουν πολλά άτομα καλή εμπειρία οπουδήποτε κι αν κάθονται. τώρα άμα είναι να βάλω πολυκάναλο και να με θέλει βιδωμένο στο sweet spot για να απολαύσω, να μου λείπει :tongue: νομίζω δεν μας τα λες καλά NK! - πλάκα κάνω -

Reaction score
9.556
τι να σου πω , εγω νομιζα πως ο μονος λογος που μετρανε τα directivity κλπ ειναι για να μπορεις να κουνιεσαι, δεν μιλαμε για πανελ που θελουν λιγο πολυ να εισαι βιδωμένος. αλλα τι φαση εγω νομιζα πως στο πολυκαναλο ηταν πολυ απλα για να μπορεις να κινησε και να παιρνουν πολλα ατομα καλη εμπειρια οποδηποτε κι αν καθονται. τωρα αμα ειναι να βαλω πολυκαναλο και να με θελει βιδωμενο στο sweet spot για να απολαυσω, να μου λειπει:tongue: νομιζω δεν μας τα λες καλα NK! - πλακα κανω -
Ε ναι, μπορείς να κουνάς ελεύθερα το κεφάλι με το πολυκαναλο. Οι δικαναλοι ούτε αυτό επιτρέπεται να κουνησουν. :biggrin:

Reaction score
12.473
Προσωπικά πάντως, δε έχω βάλει τέλος. Σίγουρα, οι δόκτορες βοήθησαν πολύ στην απομυθοποίηση του audiophile σκεπτικού, αλλά έχω υποκαταστήσει και τη τρέλα του hifi με αυτή των υπολογιστών και των δικτύων. Αυτή τη περίοδο ας πούμε, ασχολούμαι με το pfSense και το NordVPN με χρήση ενός Zyxel VMG8623-T50B σαν access point. Πού καιρός για hifi. :p

Reaction score
3.479
Προσωπικά πάντως, δε έχω βάλει τέλος. Σίγουρα, οι δόκτορες βοήθησαν πολύ στην απομυθοποίηση του audiophile σκεπτικού, αλλά έχω υποκαταστήσει και τη τρέλα του hifi με αυτή των υπολογιστών και των δικτύων. Αυτή τη περίοδο ας πούμε, ασχολούμαι με το pfSense και το NordVPN με χρήση ενός Zyxel VMG8623-T50B σαν access point. Πού καιρός για hifi. :p
Έφαγε το WiFi το HiFi.....ενα Η δρόμος!!!!:p

Reaction score
22.363
Πάντως και στο πολυκαναλο που επισκέφθηκα στην έκθεση πέτυχα κάποιον παραδίπλα που τον πήρε λιγακι:biggrin:
Δεν μπορώ να εξηγώ τα αυτονόητα στους audio people.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες σκέψεις, μήπως τελικά αυτή η στατική ακρόαση μουσικής που επιβάλλει το χόμπι αφαιρεί την κίνηση του σώματος κατά την ακρόαση και επομένως μέρος της απόλαυσης.
Στο βιβλίο του David Burne ακόμη και η τζαζ δεν ήταν αποκομμενη από τον χορό, όπως και τα blues, το rock en roll η country κτλπ.
Ακόμη και η κλασική δεν ήταν αρχικά αποκομμενη, κατέληξε όμως έτσι
Με απλά λόγια δηλαδή, αυτό το χόμπι σου επιβάλλει να απολαμβάνεις την μουσική βιδωμένος στο sweet spot. Ξεχνάμε όμως ότι μουσική σημαίνει κίνηση.
Αρχίστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε και το σώμα σας κατά την ακρόαση και μην κάθεστε σαν βαλσαμωμενες κουκουβάγιες στην MLP κοιτώντας τα μηχανήματα.
Τότε θα σας φύγει και αυτό το κουσούρι της αναβάθμισης. :biggrin:
Αυτά να τα πείς στην δικιά σου γενιά. Εμείς και πάρτυ κάναμε (με δικάναλο) και χορεύαμε στα club, στις disco ακόμη και στα bar. Εσείς μετά το 1990 και μετά, κάθεστε με ένα ποτό στο χέρι σαν παγοκολόνες. :D

Και το πολυκάναλο στην ουσία βιδωμένο σε θέλει και πιο πολύ όπως σου εξηγεί παραπάνω ο MakisGer. Άσε που δεν μένει χώρος να κινηθείς , όλο και σε κάποιο απο τα 14 ηχεία και 4 subs σου θα πέσεις πάνω. :D

Ο David Byrne (και όχι Burne) , δίκιο έχει και ισχύει και μάλιστα για όλους αυτό που λέει αλλά σαν αυτιστικός έχει μεγαλύτερη ανάγκη και σημασία για αυτόν να κινηθεί με την μουσική και να ξεκλειδώνει συναισθήματα, δεξιότητες οπτικοακουστικού συντονισμού, έκφρασης, επικοινωνίας μη λεκτικής (καθώς έχουν αδυναμία σε αυτό) και πολλά άλλα πράγματα που οι άνθρωποι με αυτισμό έχουν ανάγκη λόγω της μη επικοινωνίας μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Εδικά με τον ρυθμό και λιγότερο με την μελωδία. Φαίνεται εξάλλου ότι είναι αυτιστικός απο τον τρόπο που χορεύει. Η ενορχηστρωτική μουσική χωρίς λόγια έχει και αυτή τον "λόγο" μέσα της αλλά είναι άλλου είδους λόγος. Μάλιστα αυξάνει περισσότερο την συγκέντωση αλλά και το IQ του ανθρώπου. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι να εκφραστεί ένας άνθρωπος που δεν πρέπει να παραμελούνται και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα κατανόησης της ανθρώπινης φύσης και ανάγκης για επικοινωνία και έκφραση. Το θέμα και εδώ όπως και στο audio όπως και στα πάντα είναι να ξέρει τι αισθάνεται και πως και γιατί ακριβώς αυτό του κάνει καλό.

Να ένας πολύ αργός χορός που κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι δεν έπρεπε να χορεύεται και για αυτό στην ουσία είναι αυτοσχεδιαστικός. Κε Χρήστο @christos77 έχεις πολύ δουλειά να κάνεις εδώ μέσα και να μάθεις πράγματα στους audio people και ας απέτυχες με τον ΠΑΗ. Πιάσε δουλειά. :D

Last edited:

Reaction score
979
Προς το παρον και το λεω διοτι το μελλον δεν το ξερω,εχω δωσει τελος στο συστημα
Εκει που δεν δινω τελος ειναι τα βινυλια αλλα ευτυχως και αυτα πλεον που και που ,οχι οπως παλια
Και μιας και το εφερε η κουβεντα σημερινη αφιξη απο ebay
Το γνωστο και μη εξαιρετεο 1882 απο telarc
Στην κοντινη macro δειτε τις αυλακωσεις στο τελος εκει που βαρανε τα κανονια......
IMG_4064.JPG
IMG_4063.JPG

Ελπιζω να μην βαρεσει κανονι και η κεφαλη μου :lol:

Reaction score
4.917
Τιποτα δεν σου επιβαλλει.Το μονο που μπορει να σου επιβαλλει ενα χομπυ
ειναι να ασχοληθεις. Αν θελεις και στον βαθμο που θελεις.
Οτι ολα τα πραγματα μπορουν να εξελιχθουν σε εθισμο και νευρωση αυτο ειναι σιγουρο.
Το παραπανω ειναι ενα απο τα αναριθμητα στερεοτυπα για το hifi και τους ανθρωπους του
που αν θελουμε να τα αναφερουμε ολα θα μας παρει πολυ χρονο.
Προηλθε μαλλον απο την πρωτη εποχη του,
που τα συστηματα αγωνιζονταν να δημιουργησουν την ψευδαισθηση της σκηνης.
Σημερα ευκολα τα ειδωλα μπορουν να ειναι solid και σε αρκετη αποσταση μεταξυ τους.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.383
Κε Χρήστο @christos77 έχεις πολύ δουλειά να κάνεις εδώ μέσα και να μάθεις πράγματα στους audio people και ας απέτυχες με τον ΠΑΗ. Πιάσε δουλειά
Mπα!! αν κρινω απ τους θκους μου της ΕΒΙ Ιωαννινων δεν εχει γιατρεια το θεμα;)
Να δουμε τι θα πει και ο Χερ Ντοκτορ;)

Reaction score
22.363
Κε Χρήστο @christos77 έχεις πολύ δουλειά να κάνεις εδώ μέσα και να μάθεις πράγματα στους audio people και ας απέτυχες με τον ΠΑΗ. Πιάσε δουλειά. :D
Άντε για να μην κουράζω τον Κο Χρήστο να σου εξηγεί :

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.138
- παιζει νά βαριομαστε και νά αναζητούμε άλλο ήχο ... έχω έχω θεραπευθεί μέσω ποικιλίας ... Έχω δύο κεφαλές δύο cd player και δύο ζευγάρια ηχεία , κατά καιρούς κάνω νέους συνδυασμούς ... Ευτυχώς βέβαια ότι έχω δύο φορές ηχεί διαφορετικά τό ένα από τό άλλο ...

... Και ή φτώχια , δεν λέω , βοήθησε και αυτή

- εργάζομαι στον χώρο του αυτοκινήτου , ξέρω αρκετούς μηχανικούς , τά ίδια κάνουν και αυτοί ... Όσοι είναι και χομπίστες φυσικά

Reaction score
22.363
Που κατάντησε και ο Byrne. Πρέσβειρα και αυτός. Να δίνει TED talks για άσχετους.

Δεν άντεξα να δώ πάνω απο πέντε λεπτά και άκουσα κιόλας αμέσως αμέσως και τρία λάθη περί του τι εστί ρυθμός στην μουσική.

Δεν άκουσα παραπάνω γιατί έχω ακούσει άλλα που λέει. Αυτά εδώ είναι και βαρετά κιόλας elementary για παιδάκια.

Έχω πεί πολλές φορές - και γίνομαι κακός το ξέρω - αλλά το κάνω για καλό σε ανθρώπους νέους να πάψετε να έχετε είδωλα τον οποιονδήποτε να είναι αυτός (πλέον). Βλέπω πως μιλάτε και για αυτόν και για άλλους στον κινηματογράφο που η δική μου γενιά τους ανέβασε και τους ξέρει πολύ καλά γιατί τα έζησε ακριβώς όπως ήτανε τα πράγματα .... σε διαβεβαιώ την έχουν ψωνίσει και ανακατεύονται με πράγματα που νομίζουν ότι κατέχουν ενώ δεν τα κατέχουν έχοντας και εκφράζοντας γνώμη για τα πάντα. Ξέρουν πλέον τι θέλει να ακούσει ο κόσμος και αυτά του λένε γράφοντας βιβλία και βγάζοντας χρήματα.

Κaλός είναι αλλά ...ΟΚ ... ας μείνει στο CBGB's και να του πείς ότι εάν αυτοί που τον άκουγαν δεν σέβονταν και δεν καταλάβαιναν τι κάνει και έπρεπε ή επέλεγε να αυξάνει συνεχώς την ένταση για να γίνει ακουστός και να τους καλύπτει .... το αντίθετο έπρεπε να κάνει να περιμένει και να μάθει το κοινό του να εκπαιδευτεί να ακούει στην ένταση που επιλέγει αυτός σαν καλλιτέχνης. Αυξάνοντας την ένταση πολλά πράγματα αλλάζουν στην έκφραση αλλά και στο μήνυμα και το συναίσθημα του έργου που παρουσιάζεις.

Πως καταφερνεις να με τσατίζεις κάθε φορά με τα βίντεο σου ; 😍

Last edited:

Reaction score
2.146
Που κατάντησε και ο Byrne. Πρέσβειρα και αυτός. Να δίνει TED talks για άσχετους.

Δεν άντεξα να δώ πάνω απο πέντε λεπτά και άκουσα κιόλας αμέσως αμέσως και τρία λάθη περί του τι εστί ρυθμός στην μουσική.

Δεν άκουσα παραπάνω γιατί έχω ακούσει άλλα που λέει. Αυτά εδώ είναι και βαρετά κιόλας elementary για παιδάκια.

Έχω πεί πολλές φορές - και γίνομαι κακός το ξέρω - αλλά το κάνω για καλό σε ανθρώπους νέους να πάψετε να έχετε είδωλα τον οποιονδήποτε να είναι αυτός (πλέον). Βλέπω πως μιλάτε και για αυτόν και για άλλους στον κινηματογράφο που η δική μου γενιά τους ανέβασε και τους ξέρει πολύ καλά γιατί τα έζησε ακριβώς όπως ήτανε τα πράγματα .... σε διαβεβαιώ την έχουν ψωνίσει και ανακατεύονται με πράγματα που νομίζουν ότι κατέχουν ενώ δεν τα κατέχουν έχοντας και εκφράζοντας γνώμη για τα πάντα. Ξέρουν πλέον τι θέλει να ακούσει ο κόσμος και αυτά του λένε γράφοντας βιβλία και βγάζοντας χρήματα.

Κaλός είναι αλλά ...ΟΚ ... ας μείνει στο CBGB's και να του πείς ότι εάν αυτοί που τον άκουγαν δεν σέβονταν και δεν καταλάβαιναν τι κάνει και έπρεπε ή επέλεγε να αυξάνει συνεχώς την ένταση για να γίνει ακουστός και να τους καλύπτει .... το αντίθετο έπρεπε να κάνει να περιμένει και να μάθει το κοινό του να εκπαιδευτεί να ακούει στην ένταση που επιλέγει αυτός σαν καλλιτέχνης. Αυξάνοντας την ένταση πολλά πράγματα αλλάζουν στην έκφραση αλλά και στο μήνυμα και το συναίσθημα του έργου που παρουσιάζεις.

Πως καταφερνεις να με τσατίζεις κάθε φορά με τα βίντεο σου ; 😍
και στην αρχη λιγο ειπα μα καλα τι λεει ο μαν.. αλλα hold up, let him cook.. εχει ενα point
και να του πείς ότι εάν αυτοί που τον άκουγαν δεν σέβονταν και δεν καταλάβαιναν τι κάνει και έπρεπε ή επέλεγε να αυξάνει συνεχώς την ένταση για να γίνει ακουστός και να τους καλύπτει .... το αντίθετο έπρεπε να κάνει να περιμένει και να μάθει το κοινό του να εκπαιδευτεί να ακούει στην ένταση που επιλέγει αυτός σαν καλλιτέχνης. Αυξάνοντας την ένταση πολλά πράγματα αλλάζουν στην έκφραση αλλά και στο μήνυμα και το συναίσθημα του έργου που παρουσιάζεις.
👍

Reaction score
22.363
- παιζει νά βαριομαστε και νά αναζητούμε άλλο ήχο ... έχω έχω θεραπευθεί μέσω ποικιλίας ... Έχω δύο κεφαλές δύο cd player και δύο ζευγάρια ηχεία , κατά καιρούς κάνω νέους συνδυασμούς ... Ευτυχώς βέβαια ότι έχω δύο φορές ηχεί διαφορετικά τό ένα από τό άλλο ...

... Και ή φτώχια , δεν λέω , βοήθησε και αυτή

- εργάζομαι στον χώρο του αυτοκινήτου , ξέρω αρκετούς μηχανικούς , τά ίδια κάνουν και αυτοί ... Όσοι είναι και χομπίστες φυσικά
Όταν σχεδιάζει κάποιος ένα οποιοδήποτε μηχάνημα ... δεν (πρέπει να) σχεδιάζει μηχάνημα .... σχεδιάζει μια εμπειρία. Το μηχάνημα πρέπει να είναι αόρατο και να μην μπαίνει μέσα σε αυτή την εμπειρία. Κανένας που ακούει μουσική απο αναπαραγωγή και αυτή είναι υψηλού επιπέδου, δεν ασχολείται με τα μηχανήματα. Ξεχνάει και τις μάρκες , εάν και όσες ήξερε. Δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία για αυτόν. Σταματάει να μιλάει για όλα αυτά που μιλάτε όλοι και που ασχολούνται με αυτό το χόμπι.

Εν μέρει (αλλά απο σπόντα) έχεις δίκιο ... αλλά κυρίως στα format. Κάθε format (βινύλιο, cd , πολυκάναλο, μουσική για αυτοκίνητο, streaming κλπ κλπ) πρέπει να ακούγεται και να επιλέγεις να ακούς με το αρχικό format για το οποίο έγινε η παραγωγή. Τα μηχανήματα, η μίξη, οι κονσόλες , τα μικρόφωνα, τα πάντα ήταν κατάλληλα ρυθμισμένα και επιλεγμένα για να σου δίνουν κάθε φορά (και για την εποχή που προορίζονταν) την πιο φυσική ερμηνεία και έκφραση. Αυτή η εμπειρία και δημιουργία της δηλαδή ... δεν είναι μόνο (ποτέ δεν ήταν) προνόμιο και σκοπός μόνο του Hi Fi αλλά και του επαγγελματία. Αυτές οι εγγραφές και παραγωγές έχουν μείνει αθάνατες. Όποιος δεν το αναγνωρίζει, γνωρίζει, εκτιμάει, (δεν το) έχει παρατηρήσει και/ ή ψάχνει μόνο τεχνολογική εμπειρία .... οι περισσότεροι δηλαδή ... είναι audio people και θα κυνηγάνε πάντα την ουρά τους.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.494
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$