Πως βάζεις τέλος ρε γαμωτο…..

Reaction score
654
Πόσες φορές δεν έχω πει ως εδω φτάνει…
Πόσες φορές είπα αυτό είναι και δεν θέλω άλλο, πόσες φορές δεν είπα κουράστηκα πια φτάνει.
Και κάθε φορά , άντε ξανά μάνα με τρώει ο άπαυτος μου και άντε κάτι ακόμη θα αλλάξω και τέλος.
Ένα σκασμό μηχανήματα , αλλά τόσα ηχεια , άντε και συσκευές και ευτυχώς όχι μεγάλη ενασχόληση με καλωδια.
Τι είναι αυτό αναρωτιέμαι που προκύπτει από το μου αρέσει τόσο…..αλλά θέλω και κάτι καλύτερο ακόμη.
Πως είναι δυνατόν να λες παίζει μια χαρά , είμαι τόσο ευχαριστημένος , όσοι έχουν ακούσει εδώ λένε τα καλύτερα αλλά εγώ λέω άντε μια ακόμη.
Εδώ και καμπόσο καιρό δεν εχω αλλάξει είτε ηχεια , είτε ενισχυτή , είτε τις υπόλοιπες συσκευές αλλά όλο και κοιτάζω αγγελίες.
Μα αφού με ικανοποιεί γιατί το κάνω αυτό;
Σήμερα άκουγα μουσική από τις 9 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι.
Ακατάπαυστα για 6 ώρες και δεν ένιωσα κόπωση ούτε λεπτό , αφού το εχω στήσει σωστά , τουλάχιστον έτσι δείχνει.
Αφορμή βέβαια μια αγγελία ηχείων στην χ.ε που τη καλό βλέπω εδώ και ένα δίμηνο και σήμερα αποφάσισα να καλέσω τον πωλητη , ένα καθ όλα ευγενικό άνθρωπο , που απλά είπαμε θα βρεθούμε από κοντά μες στην εβδομάδα.
Το γιατί με ενοχλεί όμως , για να πάω στην αρχή του ποστ , τι σιχτηρια συμβαίνει μες το μυαλό μας και μας κάνει να μην χορταίνουμε ποτέ.
Αχαριστία ίσως …..παραφροσύνη , έλλειψη τι ρε γαμωτο;
Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.

Reaction score
332
Καλησπέρα. Είναι η ψυχοθεραπεία μας. Όπως σε όλα κι εδώ η εμπειρία σημαντική. Η δικιά μου εμπειρία πλέον μου λέει ό,τι σε ευχαριστεί μην το αλλάζεις. Έτσι για τη ψυχοθεραπεία μου θα ξοδέψω σε κάποιο σχετικά «δευτερεύον» κομμάτι, πχ κεφαλή πικαπ, αν θέλω κάτι παραπάνω.

Reaction score
7.037
Πόσες φορές είπα αυτό είναι και δεν θέλω άλλο, πόσες φορές δεν είπα κουράστηκα πια φτάνει.
Και κάθε φορά , άντε ξανά μάνα με τρώει ο άπαυτος μου και άντε κάτι ακόμη θα αλλάξω και τέλος.
Ένα σκασμό μηχανήματα , αλλά τόσα ηχεια , άντε και συσκευές και ευτυχώς όχι μεγάλη ενασχόληση με καλωδια.
Τι είναι αυτό αναρωτιέμαι που προκύπτει από το μου αρέσει τόσο…..αλλά θέλω και κάτι καλύτερο ακόμη.
Πως είναι δυνατόν να λες παίζει μια χαρά , είμαι τόσο ευχαριστημένος , όσοι έχουν ακούσει εδώ λένε τα καλύτερα αλλά εγώ λέω άντε μια ακόμη.
Εδώ και καμπόσο καιρό δεν εχω αλλάξει είτε ηχεια , είτε ενισχυτή , είτε τις υπόλοιπες συσκευές αλλά όλο και κοιτάζω αγγελίες.
Ακατάπαυστα για 6 ώρες και δεν ένιωσα κόπωση ούτε λεπτό , αφού το εχω στήσει σωστά , τουλάχιστον έτσι δείχνει.
Αφορμή βέβαια μια αγγελία ηχείων στην χ.ε που τη καλό βλέπω εδώ και ένα δίμηνο και σήμερα αποφάσισα να καλέσω τον πωλητη , ένα καθ όλα ευγενικό άνθρωπο , που απλά είπαμε θα βρεθούμε από κοντά μες στην εβδομάδα.
Το γιατί με ενοχλεί όμως , για να πάω στην αρχή του ποστ , τι σιχτηρια συμβαίνει μες το μυαλό μας και μας κάνει να μην χορταίνουμε ποτέ.
μην τρελαίνεσαι......άλλοι έχουν πάθει το ίδιο αλλά με τα ναρκωτικά (και κάποια μέρα θα τους βρουν κόκκαλο).
Να είσαι καλά και να έχεις τα χρήματα να αγοράζεις, όταν κάτι σου μπει στο μάτι........στο λέει καποιος που από τα 25 μέχρι τα 42......είχε τρία συστήματα στο εργένικο σπίτι του και με μηχανήματα να φεύγουν και να έρχονται ,σχεδόν κάθε μήνα.

Reaction score
302
Καταναλωτική κοινωνία γαρ... άλλος ασχολείται με το hifi, άλλος αλλάζει κινητό κάθε χρόνο, ανάλογα το φύλο, την ηλικία κλπ αλλάζουν και τα αντικείμενα, αλλά το μοτίβο είναι το ίδιο. Τα πάντα μπορούν να ιδωθούν ως καταναλωτικά αγαθά, ακόμη και τα ταξίδια ή πνευματικής φύσης εμπειρίες/προϊόντα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.544
Αδίκως θεωρείς ότι το να ικανοποιείσαι με όσα ήδη διαθέτεις και παράλληλα να ΄΄ψήνεσαι΄΄ για κάποιες αντικαταστάσεις θα ήταν στοιχεία ασύμβατα αναμεταξύ τους.

Αρχίζουμε να κατανοούμε πραγματικά τον κόσμο γύρω μας όποτε υποχωρούν οι κάθε λογής ΄΄κ@ύλες΄΄ που μέχρι τότε μας ωθούσαν σε δράσεις. Όσο όμως αυτές δεν θα υπονόμευαν άλλους ζωτικούς τομείς στην καθημερινή μας διαβίωση μπορεί να κάνουν όποια εκδοχή της πραγματικότητας αντιλαμβανόμαστε λιγότερο απάνθρωπη.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.270
Από το 1976 η ίδια κατάσταση χωρίς καμμία παύση! Κοντεύω να μην ακούω καλά, κοντεύω στο…. τέλος, και ακόμη ψάχνω. Δεν σταματά αυτή η αρρώστια!
Σημειωση: Δεν έχω κάποιο παράπονο από την απόδοση του συστήματος, όμως…. ψαχνω…
Φαντάζομαι λίγο πολύ, όλοι εδώ μέσα, κάπως έτσι είμαστε

Reaction score
654
Από το 1976 η ίδια κατάσταση χωρίς καμμία παύση! Κοντεύω να μην ακούω καλά, κοντεύω στο…. τέλος, και ακόμη ψάχνω. Δεν σταματά αυτή η αρρώστια!
Σημειωση: Δεν έχω κάποιο παράπονο από την απόδοση του συστήματος, όμως…. ψαχνω…
Ηλικιακά είμαστε κοντά τότε…
Λιγο μετά το 1976 είχε έρθει η πρώτη συσκευή από αμερικανική βάση , ένα φορητό ραδιοκασετόφωνο superscope by marantz έλεγε στο made in….
Άρα δεν είμαι άρρωστος χαχαχαχαχα;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.270
Βρίσκομαι δεν βρίσκομαι στα 10500 στην κλίμακα 20-20000 και κοιτάζω αν τα… μελλοντικά μου ηχεία καλύπτουν την παραπάνω κλίμακα…

gid

Reaction score
9.910
Καλησπέρα. Είναι η ψυχοθεραπεία μας. Όπως σε όλα κι εδώ η εμπειρία σημαντική. Η δικιά μου εμπειρία πλέον μου λέει ό,τι σε ευχαριστεί μην το αλλάζεις. Έτσι για τη ψυχοθεραπεία μου θα ξοδέψω σε κάποιο σχετικά «δευτερεύον» κομμάτι, πχ κεφαλή πικαπ, αν θέλω κάτι παραπάνω.
Φίλε σόρυ αλλά δεν είναι κι ό,τι καλύτερο τον (όποιο) εθισμό να τον αποκαλούμε "ψυχοθεραπεία".

Για εθισμό πρόκειται, που όμως δεν έχει βιολογικά αίτια (όπως ο εθισμός που προκαλει η νικοτίνη ή τα ναρκωτικά) και συνεπώς είναι 100% στο χέρι μας να απαλαγούμε. Κι όλα ξεκινούν ότον τον εθισμό τον αναγνωρίζουμε ως τέτοιο.

Reaction score
5.398
Ένας καλός τρόπος απομυθοποίησης μηχανημάτων -συσκευών κάθε είδους (ματζούνια ,καλώδια )ή θεοποίησης φθηνών εργαλείων είναι η βελτίωση του χώρου ακρόασης
Εγώ σταμάτησα την αγορά αυτών όταν άρχισα να βελτιώνω τον χώρο ακρόασης
Από εκεί κ πέρα είναι καθαρά θέμα οικονομικό η συνεχής αναβάθμιση αλλά γουστάρω περισσότερο την απομυθοποίηση και την δημιουργία ιδανικών συνθηκών παρά αναβάθμιση συσκευών
Εκτός και εάν είναι τρανταχτή η διαφορά απόδοσης μέτρησης και όχι αίσθησης

Reaction score
9.523
Μια λύση θα ήταν να δεθεις τόσο πολύ συναισθηματικά με το ηχοσύστημα σου που να μην θέλεις να το αποχωριστείς αλλάξεις με κάτι άλλο. Μια λύση όμως που θα ήταν προτιμότερο να απορρίψεις :biggrin:
Η επόμενη λύση είναι να ασχοληθείς όχι πλέον με συσκευές αλλά με τον χώρο ως αναβάθμιση. Εάν η αλλαγή συσκευών που έχεις στο μυαλό σου είναι να δημιουργήσεις στον χώρο ένα μουσικό όργανο με τον δικό του ηχο τότε θα πρέπει να επαναπροσδιορισεις τον όρο μουσική αναπαραγωγή και να ασχοληθείς με αυτήν. Μέσα σε αυτό και μόνον το πλαίσιο θα είχε νόημα μια αλλαγή συσκευων.
Το τελικό βέβαια στάδιο είναι η τοποθέτηση του ηχοσυστήματος στις σωστές του διαστάσεις, δηλαδή ως εργαλείου για την ακρόαση μουσικής και επομένως να αφοσιωθεις στην μουσική και να χαθείς στους διαδρόμους της.
Εάν δεν πιάσουν όλα αυτά, πάρε ακουστικά και κλείδωσε το στο υπόγειο για μερικούς μήνες να ησυχάσεις.

Reaction score
332
Φίλε σόρυ αλλά δεν είναι κι ό,τι καλύτερο τον (όποιο) εθισμό να τον αποκαλούμε "ψυχοθεραπεία".

Για εθισμό πρόκειται, που όμως δεν έχει βιολογικά αίτια (όπως ο εθισμός που προκαλει η νικοτίνη ή τα ναρκωτικά) και συνεπώς είναι 100% στο χέρι μας να απαλαγούμε. Κι όλα ξεκινούν ότον τον εθισμό τον αναγνωρίζουμε ως τέτοιο.
Χαριτολογώντας το αποκάλεσα ψυχοθεραπεία. Παρεμπιπτόντως το ζήτημα «ψυχοθεραπεία» χωράει μεγάλη συζήτηση, τέτοια που ξεφεύγει απο το πνεύμα του site. Επίσης ο εθισμός απο οποιονδήποτε παράγοντα εμπεριέχει σε άλλοτε άλλο βαθμό βιολογικούς παράγοντες, οπότε όχι δεν είναι 100% στο χέρι μας να απαλλαγούμε. Το συγκεκριμένο «σπορ» μας δεν αξιολογείται ιατρικώς ως εθισμός. Σε περίπτωση περαιτέρω διαφωνίας μπορείς να περάσεις απο το ιατρείο για καφέ όποτε θες να σου δώσω και σχετική βιβλιογραφία.

Reaction score
22.280
Χαριτολογώντας το αποκάλεσα ψυχοθεραπεία. Παρεμπιπτόντως το ζήτημα «ψυχοθεραπεία» χωράει μεγάλη συζήτηση, τέτοια που ξεφεύγει απο το πνεύμα του site. Επίσης ο εθισμός απο οποιονδήποτε παράγοντα εμπεριέχει σε άλλοτε άλλο βαθμό βιολογικούς παράγοντες, οπότε όχι δεν είναι 100% στο χέρι μας να απαλλαγούμε. Το συγκεκριμένο «σπορ» μας δεν αξιολογείται ιατρικώς ως εθισμός. Σε περίπτωση περαιτέρω διαφωνίας μπορείς να περάσεις απο το ιατρείο για καφέ όποτε θες να σου δώσω και σχετική βιβλιογραφία.
Καμιά συνταγή κόκκινη, μονόγραμμη, δίγραμμη να μας δώσεις. :D :D

gid

Reaction score
9.910
Επίσης ο εθισμός απο οποιονδήποτε παράγοντα εμπεριέχει σε άλλοτε άλλο βαθμό βιολογικούς παράγοντες, οπότε όχι δεν είναι 100% στο χέρι μας να απαλλαγούμε.
Τι σημαίνει "σε άλλοτε άλλο βαθμό βιολογικούς παράγοντες";;

Σε τίνος άλλου το χέρι είναι αφού δεν είναι στο δικό μας 100%, και σε τι ποσοστό; Είμαι περίεργος.

Το συγκεκριμένο «σπορ» μας δεν αξιολογείται ιατρικώς ως εθισμός.
Είναι δικαίωμά σου να εφευρίσκεις χαριτολογήματα όπως "ψυχοθεραπεία" και ευφημισμούς όπως "σπορ" για να διακοσμήσεις ένα πάθος που ιατρικώς μπορεί να μην αξιογείται ως "εθισμός", αλλά και μόνο η ύπαρξη αυτού του νήματος, καθώς και τα ποσά που κάθε χρόνο σπαταλώνται για φρου-φρού κι αρώματα, θέτουν τους αυστηρούς επιστημονικούς ορισμούς στο περιθώριο.

Reaction score
302
Νομίζω πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, δεν είναι δυνατόν να τσουβαλιασουμε όσους ασχολούνται με τη δημιουργία ηχοσυστήματος στον όρο "εθισμός" ή "εμμονή"και "ψυχαναγκασμός". Οι δύο τελευταίοι όροι δικοί μου, δεν τους αποδίδω σε κάποιον προλαλησαντα. Όμως αν το χόμπι καταλήξει σε οικονομική αφαίμαξη με επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής της δικής μας και της οικογένειας μας, αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα του ότι δεν είναι πλέον στα όρια του φυσιολογικού. Βέβαια, όλα είναι σχετικά, γιατί ο καθένας ορίζει διαφορετικά τις προτεραιότητες της ζωής του και επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους χαρακτηρισμούς ή ορισμούς. Αν δεν επιβαρύνω κάποιον άλλον, το ότι επιλέγω να ξοδεύω χρήματα σε αυτό το χόμπι και όχι σε ακριβά ρούχα, ρολόγια, αυτοκίνητα, ταξίδια κλπ, δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως παθολογική συμπεριφορά.

Reaction score
22.280
Να γίνετε λιγότερο audiophiles και περισσότερο melophiles.

Μετά όλα (και στο δρόμο του audiophlile) θα πάρουν το δρόμο τους αβίαστα, χωρίς υπερβολές ή άσκοπες και χωρίς ή λάθος αιτία και λόγο αναβαθμίσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.440
Members
38.454
Νεότερο μέλος
Xatzisjim