Πως βάζεις τέλος ρε γαμωτο…..

gid

Reaction score
9.920
Νομίζω πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, δεν είναι δυνατόν να τσουβαλιασουμε όσους ασχολούνται με τη δημιουργία ηχοσυστήματος στον όρο "εθισμός" ή "εμμονή"και "ψυχαναγκασμός".
Το νήμα, ξεκάθαρα, και από την πρώτη ανάρτηση, δεν έχει να κάνει με "όσους ασχολούνται με τη δημιουργία ηχοσυστήματος", αλλά με όσους, ασταμάτητα και σε βάθος πολλών ετών, αναβαθμίζουν.

Reaction score
22.304

Πάντως εδώ που τα λέμε γιατρέ 😍 μία εμμονή για το pure - "καθαρότητα" - τελειότητα υπάρχει... που την συναντάμε συνήθως κλινικά σε σχιζοφρενείς. :D

Last edited:

Reaction score
303
Το νήμα, ξεκάθαρα, και από την πρώτη ανάρτηση, δεν έχει να κάνει με "όσους ασχολούνται με τη δημιουργία ηχοσυστήματος", αλλά με όσους, ασταμάτητα και σε βάθος πολλών ετών, αναβαθμίζουν.
Ναι, στα όσα λέω μετά στο σχόλιο μου αναφέρομαι σε αυτούς που αναβαθμίζουν
Γενικά εννοώ ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες

Reaction score
611
κατέχω τo κλειδί της λύτρωσης και θα το μοιραστώ :
είσαι σίγουρος ότι θες να βάλεις ένα τέλος? Πες στη παντόφλα τι έχεις δώσει και το πρόβλημα πάει..... Βέβαια αν επιζήσεις πρέπει να τη πας ταξίδι επιπέδου με καμπύλη διόρθωσης trinnov.
Με γειτόνισσες πείτε την αλήθεια, κάτι καλό μπορεί να βγει :biggrin:

Reaction score
974
Πόσες φορές δεν έχω πει ως εδω φτάνει…
Πόσες φορές είπα αυτό είναι και δεν θέλω άλλο, πόσες φορές δεν είπα κουράστηκα πια φτάνει.
Και κάθε φορά , άντε ξανά μάνα με τρώει ο άπαυτος μου και άντε κάτι ακόμη θα αλλάξω και τέλος.
Ένα σκασμό μηχανήματα , αλλά τόσα ηχεια , άντε και συσκευές και ευτυχώς όχι μεγάλη ενασχόληση με καλωδια.
Τι είναι αυτό αναρωτιέμαι που προκύπτει από το μου αρέσει τόσο…..αλλά θέλω και κάτι καλύτερο ακόμη.
Πως είναι δυνατόν να λες παίζει μια χαρά , είμαι τόσο ευχαριστημένος , όσοι έχουν ακούσει εδώ λένε τα καλύτερα αλλά εγώ λέω άντε μια ακόμη.
Εδώ και καμπόσο καιρό δεν εχω αλλάξει είτε ηχεια , είτε ενισχυτή , είτε τις υπόλοιπες συσκευές αλλά όλο και κοιτάζω αγγελίες.
Μα αφού με ικανοποιεί γιατί το κάνω αυτό;
Σήμερα άκουγα μουσική από τις 9 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι.
Ακατάπαυστα για 6 ώρες και δεν ένιωσα κόπωση ούτε λεπτό , αφού το εχω στήσει σωστά , τουλάχιστον έτσι δείχνει.
Αφορμή βέβαια μια αγγελία ηχείων στην χ.ε που τη καλό βλέπω εδώ και ένα δίμηνο και σήμερα αποφάσισα να καλέσω τον πωλητη , ένα καθ όλα ευγενικό άνθρωπο , που απλά είπαμε θα βρεθούμε από κοντά μες στην εβδομάδα.
Το γιατί με ενοχλεί όμως , για να πάω στην αρχή του ποστ , τι σιχτηρια συμβαίνει μες το μυαλό μας και μας κάνει να μην χορταίνουμε ποτέ.
Αχαριστία ίσως …..παραφροσύνη , έλλειψη τι ρε γαμωτο;
Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.
Θα απαντησω οσο πιο απλοικα γινεται (ισως οχι κατανοητα απο την αλλη)
Προσπαθεις να χαρεις τη μουσικη που ακους...προσπαθεις να βγαλεις απο το μυαλο σου τα μηχανημαα που ακους και επικεντρωνεσαι στα κοματια που ακους και σου αρεσουν.
Ακους το κοματι που παιζει και δεν αφηνεις το μυαλο σου να σε παρασυρει στο τι δεν ακους και τι δεν σου φαινεται σωστο. Παντα κατι δεν θα ειναι σωστο. Δεν υπαρχει το τελειο συστημα period.
Και ενα μπονους τιπ......αποφευγεις να πας να ακουσεις αλλα συστηματα (φιλους κλπ) διοτι ειναι trigger για να σου αδειασει το πορτοφολι

Reaction score
3.476
Το συγκεκριμένο thread που μας βάζει όλους σε μια εσωτερική αναζήτηση λειτουργεί και ως ένας τρόπος εξωτερικευσης μιας ψυχολογικής επιβεβαίωσης σε ολα αυτα που κάνουμε κατά καιρούς με την συνεχή αλλαγή συστημάτων. Κάποιοι το φτάσανε εκει που δεν πάει άλλο άλλοι συνεχίζουν και δοκιμάζουν. Άλλοι σιωπηρά οπότε το κάνουν για την πάρτη τους άλλοι με θόρυβο γιατί θέλουν να δείξουν τι κάνουν και συνήθως να επιβεβαιωθούν απο τους άλλους για την κίνηση. Πόσες φορές νιωσατε ομορφα εδώ στο site όταν σας λένε μπράβο σε μια αγορα; Όλα αυτά ειναι στην ψυχοσύνθεση του καθε ανθρώπου. Η μαγκιά για μένα ειναι να μπορέσει καποιος να πει τέλος ως εδώ ειναι και το λέω για να τα ακούω και εγω. Το έχω καταφέρει με τα ηχεία μου το θέμα ειναι να τα καταφέρω και με τα υπόλοιπα. Καλή Κυριακή σε όλους και καλό μήνα.

Reaction score
2.111
παρε πραματα που προτεινει ο αμιρ, ετσι θα εχεις το confirmation bias του "τα πραγματα μου ειναι αντικειμενικα και επιστημονικα καλα" η κατι τετοιο. :biggrin:

τωρα αμα δεν παιζουν καλα, παλι γυρναει ο τροχος, πειναει ο φτωχος..😂 αλλα τις περισσοτερες φορες καλα παιζουν. Γενικα, ειναι οντως θεμα, και ειμαστε ολοι η τουλαχιστον σε καποιο σταδιο ειμασταν ολοι στην ιδια σελιδα. (εκτως απο τον φιλο μου τον θηβα xD) το θεμα ειναι να ξεκολλαμε και να προχοραμε μπροστα. εγω ηδη ψαχνομαι για αλλα πραγματα/χομπι. (αλλα λιγοτερο καταλανοτικοκατασταση. πριν ειχα το ποδηλατο, τωρα εχω χασει φορμα :D) γιατι δεν εχει τελος, ετσι δουλευει η βιομηχανια του οντιο. ας μη μιλησουμε για tweaks και μαλακιουλες που εκμεταλευονται στο ΜΕΓΙΣΤΟ αυτο το φαινομενο.

Last edited:

Reaction score
2.111
Να γίνετε λιγότερο audiophiles και περισσότερο melophiles.

Μετά όλα (και στο δρόμο του audiophlile) θα πάρουν το δρόμο τους αβίαστα, χωρίς υπερβολές ή άσκοπες και χωρίς ή λάθος αιτία και λόγο αναβαθμίσεις.
Εγω νομιζω πως να μην ειστε audiophiles, αλλα music-philes. Να μην ξεχναμε τον λογο που μπηκαμε πρωτιστως σε αυτο το χωρο - εκτως αμα ειστε σινεματζιδες, αυτο ειναι αλλο 😆 η και τα δυο why not?? - και να ακουμε μουσικη, οχι audio. θα μου πεις μα καλα, αυτος ειναι ο σκοπος μας.
IMG_20250601_102710_400.jpg

αληθεια;

by the way στην αρχη μολις ειδα τον τιτλο νομιζα πως εμπροκειτο για αυτοκτονικες τασεις η κατι, και ανησυχησα λιγο..

Last edited:

Reaction score
22.304
25 χρόνια έχω το ίδιο σύστημα.
Φέτος άλλαξα AV, και πέρυσι προστέθηκε ένα streamer.
Εσύ έχεις το ποδήλατο. Τα κάνεις εκεί. :D 😍

Reaction score
657
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλη την παρέα.

ολα δυστυχώς η ευτυχώς (σε κάποιες περιπτώσεις ) είναι καθαρά στο μυαλό.
Το 2002 με την πώληση ενός αυτοκινήτου μου , έβγαλα όλο το ηχοσύστημα που υπήρχε με όλα τα σχετικά (μην αναλύω) και αποφάσισα πως ήταν η τελευταία φορά που ασχολούμαι στο car audio.
Κατά ένα περίεργο τρόπο και ενώ προέκυψαν από τότε 5 αλλαγές αυτοκινήτων δεν ασχολήθηκα ποτέ με βελτίωση ηχοσυστήματος .
Εκεί αναρωτιέμαι πως τα κατάφερα , ενώ στο home audio συνεχίζω ακόμη και σήμερα να τραβάω έξω το έπιπλο …
Άι σιχτηρ…

Reaction score
303

Το 2002 με την πώληση ενός αυτοκινήτου μου , έβγαλα όλο το ηχοσύστημα που υπήρχε με όλα τα σχετικά (μην αναλύω) και αποφάσισα πως ήταν η τελευταία φορά που ασχολούμαι στο car audio.
Κατά ένα περίεργο τρόπο και ενώ προέκυψαν από τότε 5 αλλαγές αυτοκινήτων δεν ασχολήθηκα ποτέ με βελτίωση ηχοσυστήματος .
Εκεί αναρωτιέμαι πως τα κατάφερα , ενώ στο home audio συνεχίζω ακόμη και σήμερα να τραβάω έξω το έπιπλο …
Άι σιχτηρ…
Το θέμα είναι πώς το βιώνει ο καθένας. Αν δεν σε ευχαριστεί τότε είναι πρόβλημα. Αν σε ευχαριστεί και οικονομικά είναι βιώσιμο τότε γιατί να ανησυχεί κάποιος;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.623
Εσύ έχεις το ποδήλατο. Τα κάνεις εκεί. :D 😍
Αυτό τουλάχιστον είναι ανταποδοτικό, οι άλλοι οι παπατζήδες τι ακριβώς προσφέρουν?
Τίποτα ντίπ δεν προσφέρουν, να στο θέσω και διαφορετικά, στο θκόμ σύστημα θα ανατριχιάσω λιγότερο ακούγοντας Τασούλα Μαλιαχόβα σε σχέση με το θκός που έχεις στήσει, μελετήσει και έχεις σκορπίσει ένα σκαζμό παράδες? :biggrin:

Reaction score
303
Αυτό τουλάχιστον είναι ανταποδοτικό, οι άλλοι οι παπατζήδες τι ακριβώς προσφέρουν?
Τίποτα ντίπ δεν προσφέρουν, να στο θέσω και διαφορετικά, στο θκόμ σύστημα θα ανατριχιάσω λιγότερο ακούγοντας Τασούλα Μαλιαχόβα σε σχέση με το θκός που έχεις στήσει, μελετήσει και έχεις σκορπίσει ένα σκαζμό παράδες? :biggrin:
Γενικά, είναι λάθος να κάνουμε συγκρίσεις στο οτιδήποτε, όχι μόνο στα ηχοσυστήματα. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.623
Γενικά, είναι λάθος να κάνουμε συγκρίσεις στο οτιδήποτε, όχι μόνο στα ηχοσυστήματα. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο.
Και τι με νοιάζει εμένα αν υπάρχει καλύτερο, σημασία έχει που το δικό μου με καλύπτει πλήρως.
Έχει τύχει να ακούσω πολύ καλύτερα συστήματα από το δικό μου, εεε και?
Σημασία έχει το σύστημα που έχεις να σε υπηρετεί και όχι να το υπηρετείς!!
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίντς...

Reaction score
2.111

Άι σιχτηρ…
Εγω παντως ποια, δε ξερω αν το εχει νιωσει και καποιος αλλος, καθε φορα που παιρνω κατι νεο δεν εχω μηνα του μελιτος (η περιοδος που εχεις παρει κατι νεο και γουσταρεις φουλ) αλλα αντι-μηνα του μελιτος 😂😂 δηλαδη καθε φορα κατι καπου θα βρω για να πω πως δε μ'αρεσει και εκανα μαλακια που το αγορασα (αυτο ισχυει λιγο , ισως το ορθολογικο υποσυνειδητο) και δεν ειναι παντα οτι δεν εχει καλο ηχο. καποιες φορες. (μπορει να ειναι αισθητικοι λογοι κλπ) μετα μολις περασει λιγος καιρος καταφερνω να το απολανβανω. μπορει να ειναι καλο προιον δηλαδη. Παραδειγμα; ειχα παει στην εκθεση ακουστικών και ειχα ακούσει διάφορα, μεσα σε αυτα ειχα ακουσει και τα neumann και μου ειχαν αρεσει παρα πολυ. οποτε μολις πουλησα αυτα που ειχα επειδη ειμουν στη γυρα, τα πηρα black friday σε πολυ καλη τιμη. ηρθαν, ετσι ξερω γω "χαρα" τα εβγαλα, Χάλια. χαλια σκετα χαλια, τα ξανα εβαλα στο κουτι τους. πωπω τι θα κανω, προσπαθησα ακομα και να τα πουλησω 🤣😂 και μετα απο λιγο καιρο, ολα καλα. αλλαξα και το ντακ/ενισχυτη που ειχα με ενα που τεριαζε περισσοτερο και τωρα δεν τα αλλαζω με τιποτα αυτο το συστημα. εχω αλλα 3 ζευγαρια για αλλες περιστασεις η αμα θελω κατι διαφορετικο αλλα δεν εχω καμια επιθυμια να αλλαξω, πραγματικα. το ιδιο εχει συμβει πολλες φορες και με αλλα πραγματα. Τωρα να παιρνω πραγματα και να μη τα ευχαριστιεμαι δεν λεει. οπως λεει και ο μπρετσος, δεν προσφερει και πουθενα το hifi...

Reaction score
9.544
Στην; ουσία υπάρχουν 2 κατηγορίες ατόμων στο χόμπι.
Η μία κατηγορία έχει ως σκοπό να φτιάξει ένα ηχοσυστημά που θα έχει τον δικό του χαρακτήρα, ηχόχρωμα και θα λειτουργεί στην ουσία ως μουσικό όργανο με το δικό του σώμα. Αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει, δεν το θεωρώ λογικό και δεν ξέρω εάν έχει κάποιο τέλος.
Υπάρχει όμως και η ομάδα που θέλει να στήσει ένα ηχοσυστημά που θα αναπαράγει όσο πιο πίστα γίνεται την εκάστοτε ηχογράφηση.
Αυτό το θεωρώ λογικό και επιθυμητό διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην οδηγηθείς σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Σκοπός είναι όχι να το τερματίσεις αλλά να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο που θα σε καλύπτει και δεν θα ενοχλεί.
Προσωπικά έφτιαξα κάτι που με καλύπτει και μου επιτρεπει να ακούω ώρες μουσική χωρίς να με κουράζει.
Μόλις το ολοκλήρωσα το πρότζεκτ σκέφτηκα ότι εκεί έξω υπάρχει ένας μουσικός κόσμος που περιμένει απλά να τον ανακαλύψεις.
Επομένως εστίασα στην μουσική, εάν όμως αλλάξω τις συνθήκες ακρόασης όπως για παράδειγμα πειράζοντας την φάση στα σαμπ, τότε ο ήχος επανέρχεται στο προσκήνιο ως πρόβλημα. :biggrin:

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.454
Members
38.456
Νεότερο μέλος
Seeyou