Πόσο Μεγάλη Την Έχετε?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.827
...Επειδή πολλοί εδώ μέσα είναι πονηροί (και γέροι :lol: ), διευκρινίζω:
ΤΗΝ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΣΑΣ

- Βασικά έχω βαρεθεί να μιλάμε μόνο για μηχανάκια. Θέλω να μιλήσουμε λίγο και για software. Καμία hi end συσκευή δεν έχει νόημα αν δεν ακούμε και πολλές μουσικές. Ένα παραπάνω που θα ήθελα να δω πόσοι ακούνε βινύλια και πόσοι cd και άλλα formats, ξεκινάω αυτό το θέμα.

- Πόσους δίσκους έχετε, πόσα cd και πόσα βινύλια και πόσα από άλλα formats? Τι είδη μουσικής έχετε, ποιά από αυτά ακούτε πιο συχνά και από τι μέσο?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μπα σε καλο σου :oops:
Λεω και εγω μολις ειδα τον τιτλο: "να ενας διαγωνισμος που θα κερδισω στα σιγουρα" :lol:

Λοιπον μαλλον θα σας απογοητευσω.
1984 αφησα στην τοτε κοπελια μου στην Αμερικη περι τα 1000 βινυλια
1985 πουλησα τα υπολοιπα βινυλια που ειχα(γυρω στα 1500) και τα αντικατεστησα με CD
Η τιμη που "επιασα" ηταν πολυ υψηλη καθως υπηρχαν πολλες σπανιες ηχογραφησεις απο διαφορα μερη της γης.

Και τα CD πουληθηκαν η χαριστηκαν ολα σε καποια στιγμη που θεωρησα πως δεν θα ξανασχοληθω με το αντικειμενο.
Εχω κρατησει λιγα , πολυ αγαπημενα για σπανιες στιγμες που βρισκω τον χρονο να ακουσω.

Αλλοιως....ραδιο και MP3 στο αυτοκινητο :(

Reaction score
5
Εγώ όταν ήμουν μικρός σε ηλικία περίπου από 15-25 την είχα πιο μεγάλη!!
Σε αυτή την περίοδο είχα αγοράσει περίπου 300 βινύλια!
Τώρα στα γεράματα θα έχω το πολύ 150 cd και από αυτά τα περισσότερα είναι αντίγραφα!
Ακούω επιλεγμένα cd περισσότερο και πολύ αραιά τα παλιά καλά κλασικά βινύλια.
Φυσικά σαν νεαρός που είμαι τελευταία ακούω και πολύ MTV! :wink:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Καποτε ηταν πολυ μεγαλη.... :( ,ας οψονται αι γυναικαι....,και μιλαμε για σπανια κομματια βινυλιου απο ηχογραφησεις Usa μεταναστων μεχρι......και βαλε!!!!
Καποια στιγμη εγινε προσπαθεια επαναδημιουργιας των 4789 δισκων(78-33-45)αλλα με προλαβε το cd οποτε και σταματησα..Μονη παρηγορια η μετατροπη ορισμενων τουλαχιστον σε cd η dvd-audio .Αυτη την στιγμη υπαρχουν καμια 800σαρια....,και επεται συνεχεια!Ωρα ποιος εχει μου λετε;;;; :x

Reaction score
86
Λοιπον εχουμε και λεμε, εχω περι τα 150 βινυλια, απο τα οποια δεν ακουω πλεον λογω ελειψης πικαπ, και περιποy 680 cd, εκ των οποιων το 70% ειναι αντιγραφα ασφαλειας ;):). Κυριως ακουω απο το cd player η ραδιοφωνο αναλογως τα κεφια. Τα βινυλια ειναι του στυλ cure,depeche mode, stone roses, last drive klp....., και τα cdακια κυριως ηλεκτονικα, σχεδον απολα τα ηδη και κυριως τζαζ, λατιν, φανκ ελκτρονικα διασκευασμενα η μη κομματια.....
Ελπιζω να καταλαβατε.:)))))
Ευτυχως δεν παντρευτηκα ακομη για να αρχιζω να τα αποχωριζομαι. :p

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Aυτη τη στιγμη εχω γυρω στα 500 βινυλια που ειναι rock garage-punk και psychedelic διαλεγμενα απο μενα για μενα κυριως.Εχω χασει αλλα τοσα περιπου στα χρονια που δουλευα σαν DJ σε διαφορα μαγαζια και studio ραδιοφωνων.Απο CD εχω καπου 400 κομματια παλι rock, garage,psychedelic αλλα και συγχρονη dance(progressive,house,electropop).Tελικα την εχω μεγαλη?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
περί τα 500CD και καμμιά 800 βινύλια, κυρίως classic rock, progressive , λίγη pop, λίγη κλασσική (όχι όμως όπερες, τις μισώ τις όπερες) και Ελληνική μουσική των δεκαετιών 50-60-70

Reaction score
3
Περίπου 1200 βινύλια LP,τα περισσότερα τζαζ,ροκ,καθώς και διάφορα Ελληνικά, και λίγη κλασσική,όπου όμως θέλω να την εμπλουτίσω με περισσότερους τίτλους.45άρια με αυθεντικά ρεμπέτικα και λαϊκά,καμμιά 100στή.
CDs,καμμιά 500αριά,διαφόρων ειδών και εθνικοτήτων,καθώς επίσης,ελάχιστα sacd,dvd audio,και μουσικά dvd.

Reaction score
22
LP's : περίπου 500
CD's : περίπου 4000
Cassetes : περίπου 600

δυστυχώς ακούω μόνο τα cd's......

Υ.Γ. To link για το θέμα αυτό στην ΜΟΥΣΙΚΗ μάλλον δεν δουλεύει......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.827
Διονύση δουλεύει αλλά όχι όπως το φανταζόμουν... Anyway...

Να πω κι εγώ.
Έχω περίπου 550-600 CD, μεταξύ των και μερικά SACD και DVD Audio.
Περίπου 100 βυνίλια πουλήθηκαν, χαρίστηκαν, χάθηκαν σε κάτι μπαράκια που έπαιζα μουσικές και σε φίλους που ακόμη τα γράφουν. Θα ήθελα να έχω ακόμη κάποια 45άρια για ιστορικούς λόγους...

- Υπάρχει και μια συλλογή σε MP3 (17GB περίπου), κυρίως για το αμάξι.

Οι μουσικές που έχω είναι blues, rock, pop, jazz, acid jazz, ethnic, ελάχιστη κλασσική. Επίσης λίγα ελληνικά για τα γυναικόπαιδα :wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.645
Α, εγώ την έχω μεγάλη. Όχι το "ωωω, θεέ μου, βγαίνει και σε άσπρο;" μέγεθος, αλλά ούτε το "μικρή" ή το "μεσαία". ΟΚ?

Έχω 2 ή 3 DVD Audio.
Δε θυμάμαι πόσα ακριβώς, πρέπει να ψάξω...
Είδατε που σας έλεγα;

Και 2 σακκούλες LP. Μεγάλες, χοντρές σακκούλες, πολύ βαριές...ασήκωτες! 'Ομορφα είναι, θα τα πάω στον κουμπάρο μου μόλις στήσει το κούζμα στάμπι στότζι του, να τα κάνω DVD στα 24/96! Ε, μετά θα τα ακούσω. Συνολικά θα γίνουνε καμμιά 20 αριά DVDιά. Θα συρρικνωθούνε σε μέγεθος δηλαδή, σα να τα κάνω mp3 ύλης...μετατροπή μεγάλων πολλών πλαστικών μαύρων ταψιών σε 1 οπτικό δισκάκι DVD! Είδες τι κάνει η τεχνολογία; Ξέχασα να σας πω ότι δεν έχω πικάπ...

Τώρα καμιά 50αριά giga mp3 μετράνε;

Μουσική που ακούω:

1. πολλά minimal-ίζοντα και παρεμφερή (σχεδόν τα άπαντα του Glass, Mertens, Reich, κλπ). Εδώ κολλάω και Ξενάκη. Το αγαπημένο μου πακέτο μουσικής. ~10%

2. Παλιά ροκ, αλλά και ποπ, τα άπαντα των Floyd, και από U2 και Clapton μέχρι ZZ Top. ~25%

3. Jazz, Funky, Blues, Cuban ~25%

4. Ambient, Chillout, Ethnik, beat (Moby, Toska, Filla Brazilla, Massive Attack, Tricky, Leftfield, cafe del mar, ibiza, Budda bar, κλπ) ~25%

5. Κλασσική ~10% καθόλου όπερα, μου τη δίνει...

6. Ελληνικά ~5% (όχι σουξέ ή λαϊκά άσματα, αλλά μόνο Λένα Πλάτωνος, ημισκούμπρια, Στέρεο Νόβα, Θανάση Παπακωσταντίνου, Mode plagal, Χάρρυ Κλύν, κλπ)

Αυτά είναι σχεδόν δύο χιλιάδες σιντί.

Τα τελευταία "αντίγραφα αφαλείας" δε τα μετράω, δεν έκανα εξώφυλλα. Ξέρετε συνηθίζω να κάνω "αντίγραφα ασφαλείας". Άμα θέλετε, κάνω "αντίγραφα ασφαλείας" και στα δικά σας CD και τα κρατάω εγώ, μην τυχόν χαλάσουν τα πρωτότυπά σας, να μη μείνεται κρεμασμένοι στον αέρα...
Διονύση έχεις αρκετά βλέπω, θέλεις να ξεκινήσω να σου κάνω "αντίγραφα ασφαλείας" σε όλα? Σιγά σιγά, δε βιαζόμαστε, 200 200....

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Εμενα δεν μικρυνε σαν πληθος δισκων η τραγουδιων αλλα σαν ογκο γιατι τα βινυλια εγιναν ολα cd και τα cd με τη σειρα τους mp3 για ευνοητους λογους.Τα βινυλια καποια στιγμη πωληθηκαν σε καποιον που ειχε καταστημα στο Μοναστηρακι σε μαλλον κακη τιμη αλλα δεν γινοταν αλλιως.Αυτη τη στιγμη εχω περιπου 500 cd (αγοραζω επιλεγμενα cd πλεον...) ενω τα διαφορα σχετικα cd που πεφτουν στα χερια μου γινονται mp3 (σε χαμηλη συμπιεση ομως).

Reaction score
49
Λοιπόν από το 1969 μέχρι σήμερα:
1000 LP' rock. pop, profressive rock.
400 LP' Ελληνικά δεκαετίας 70, 80, 90.
Γύρω στα 500 cd όλων των ειδών, και
γύρω στα 350 Giga Mp3!!? :!:

Reaction score
49
Re: Πόσο Μεγάλη Την Έχετε?... Ανέκδοτο!!!

Πόσο Μεγάλη την Εχετε???Άπάντηση με ανέκδοτο :lol:

3 Ναυαγοί. Ετοιμοθάνατοι!!!
Εμφανίζεται κουρσάρικο και τους σώζει αλλά :?:
Λέει ο αρχικουρσάρος:
Αν την έχετε και οι 3 σύνολο πάνω από πενήντα πόντους δεν θα σας σφάξω :!: :!: :!:
-Λέει ο ένας με χαρά : χε χε, την έχω 25 πόντους :!:
-Λέει ο άλλος με χαρά: χε χε την έχω 24 :!:
-Λέει ο 3ος: την έχω 2 πόντους :?:

Σώζονται :wink:

Το βράδυ στην καμπίνα τους:
-Λέει ο 1ος : αν δεν την είχα 25 θαμαστε όλοι νεκροί :wink:
-Λέει ο 2ος : κι εγώ ρε, αν δεν την είχα 24 θάμαστε όλι νεκροί :wink:
-και ο 3ος: τε λέτε ρε μ....κες! αν δεν ήμουν καβλ...νος θάμαστε όλοι νεκροί :wink:

Reaction score
1.252
Ωραίο θέμα!

Έψαχνα χρόνια την αφορμή να τα μετρήσω, είχα πάνω από 10 χρόνια να το κάνω.

ΒΙΝΥΛΙΑ: 681 σύνολο.
LP's & 12ρια: 545
10ρια: 9
7ρια: 127

CD: 390

Κασέτες: γύρω στις 200.

Ακούω και τα 3 format ακόμα, με τα νεότερα δεν έχω ασχοληθεί αφού κυκλοφορούν πολύ καλά βινυλια ακόμα και όλα μου τα χρήματα πάνε εκεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.