Πότε επί τέλους θα κυκλοφορήσουν HD AV Pre/Pro. Βαρέθηκα τους ολοκληρωμένους!

Reaction score
3.085
Είμαστε, λέει, θεόμουρλοι (κάποιοι από μας)

Θέλουμε ότι πιο σύγχρονο (τρομάρα μας)

Απάνω που στήσαμε super-duper σύστημα με DVD, SACD, LD (αυτό ήταν περίσσεμα από παλιά), D-VHS, DLP + Αναλογικό 8-ιντσο, AVC-A1SR 7-κάναλο με DPL IIx, DD-EX, DTS-ES, THX-EX, THX-Ultra2, κλπ. κλπ., νάσου και το HD.

Η στιχομυθία (φανταστική) είναι ανάμεσα σε έναν από μας και σε έναν άλλο συνομιλητή, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει να κάνουμε το βήμα για HD.

- "Πρέπει να πάμε σε HD"
- "OK, κάποτε θαρχότανε κι αυτό. Άρα πρέπει να του το προσθέσουμε".
- "Ποιανού;"
- "Μα, του συστήματος"
- "Ποιανού συστήματος; Του υπάρχοντος;"
- "Ε, βέβαια"
- "Πριτς!"
- "Γιατί, παρακαλώ;"
- "Γιατί οι καινούργιες πηγές έχουν HDMI, και μάλιστα 1.3 οι καλές"
- "Ε, και; Και μένα ο προβολέας μου έχει HDMI"
- "Ναι, αλλά ο ήχος...."
- "Ε; Τί ό ήχος;"
- "Ο ήχος περνάει μέσα απ' αυτό!"
- "Τί θες να πεις δηλαδή; Ότι οι πηγές δεν έχουν αναλογικές εξόδους ήχου;"
- "Έχουν, αλλά ο άλλος ήχος ο ΚΑΛΟΣ, ο ασυμπίεστος με τα νέα φορμά, Dolby True HD, DTS-HD, κλπ. περνάει ΜΟΝΟ από το HDMI"
- "Και τί πρέπει να κάνουμε τώρα, δηλαδή; Να πετάξουμε τον AV και να πάρουμε άλλον; Και τους τελικούς τί θα τους κάνουμε;"
- "Μάλλον"
- "Πώς ΜΑΛΛΟΝ; Δηλαδή, δεν υπάρχει πηγή που να βγάζει 7.1 αναλογικές εξόδους με τα νέα φορμά;"
- "Όχι ακόμα"
- "Τί θα πει ''όχι ακόμα''; Θα βγει στο μέλλον, δηλαδή;"
- "Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αλλά δεν αποκλείεται"
- "Ωραία. Και τώρα τί κάνουμε; Δεν υπάρχει κανένας AV Pre/Pro, που να τα κάνει όλα αυτά, για να μην πληρώνουμε έξτρα ενισχυτικά κανάλια, που δεν μας χρειάζονται;"

Και ο συνομιλητής μας αδυνατεί να απαντήσει. Καλά να πάθει. Ήθελε να μας κάνει τον έξυπνο με το HD και καινούργια φορμά.

Εμείς όμως μένουμε να κοιτάμε το κενό. Και σε κάποιους από μας το κενό είναι μέσα μας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
θα μας τρελλανεις εδω η θα μας τυλιξεις για οξω με αυτα που γραφεις
ακου μον με hdmi
εισαι τραλαλα θελεις τραλαλο
βερα λαμπρου

Reaction score
3.085
θα μας τρελλανεις εδω η θα μας τυλιξεις για οξω με αυτα που γραφεις
ακου μον με hdmi
εισαι τραλαλα θελεις τραλαλο
βερα λαμπρου
Όχι δεν είχα τέτοιο σκοπό.

Ο στίχος από την Μπαλάντα του κυρ Μέντιου που χρησιμοποιείς για υπογραφή, αναφέρεται σε ένα από τα πιο ξεχωριστά ποιήματα της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Με προτρέπεις να παραθέσω κι εγώ δυο τρεις στίχους:

.......
K' έλεα: όταν μιαν ημέρα
παρασφίξουνε τα γέρα,
θα ξεκουραστώ κ' εγώ,
του θεού τ' αβασταγό!

Όχι ξύλο! Φόρτωμα όχι!
Θα μου δώσουνε μια κόχη,
λίγο πιόμα και σανό,
σύνταξη τόσω χρονώ!
........
Kωλοσούρθηκα και βρίσκω
στη σπηλιά τον Άη Φραγκίσκο:
-"Xαίρε φως αληθινόν
και προστάτη των κτηνών!

Σώσε το γέρο κυρ Mέντη
απ' την αδικιά τ' αφέντη
συ που δίδαξες αρνί
τον κυρ λύκο να γενεί!
........

Τότενες το μάβρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσου από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βια:

― "Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κ' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι οξαποδώ
κει δεν είναι παρά δω.

Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
με το δίκιο του πολέμου
θα το βρείς. Oπού ποθεί
λεφτεριά, παίρνει σπαθί.
........

Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο,
χάιντε Σύμβολον αιώνιο!
Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.

Kοίτα! Oι άλλοι έχουν κινήσει
κ' έχ' η πλάση κοκκινήσει
κι άλλος ήλιος έχει βγει
σ' άλλη θάλασσ', άλλη γη".

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η παράθεση των στίχων έχει καθαρά καλλιτεχνικό (ποιητικό) σκοπό.

Τώρα όποιος συμφωνεί ή διαφωνεί δεν είναι του παρόντος θέματος.

Για αυτό, ας μείνουμε στο θέμα μας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
........................................................................................................................................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στο χαι τεκ ειχε καποια πλειερ με 7,1 με αναλογικες και ετσι μπορεις να κανεις τη δουλεια σου
στο τευχος ιουλιου - αυγουστου ειχε αρκετα πλειερ με 7,1
αν βεβαια εχεις 7 ηχεια:happy_4:

Reaction score
3.085
στο χαι τεκ ειχε καποια πλειερ με 7,1 με αναλογικες και ετσι μπορεις να κανεις τη δουλεια σου
στο τευχος ιουλιου - αυγουστου ειχε αρκετα πλειερ με 7,1
αν βεβαια εχεις 7 ηχεια:happy_4:
Μια διευκρίνηση αρχικά:
Όπως ξέρουν οι παλιότεροι, είμαι συνδρομητής τόσο στο HiTECH, όσο και στον ΗΧΟ πολλά χρόνια.

Στο HiTECH από το δεύτερό του τεύχος. Μάλιστα είχα - σύμφωνα με τα παλαιότερα στοιχεία αρχειοθέτησης συνδρομητών της ΔΟΛ - αριθμό συνδρομητή "2". Προφανώς το "1" το είχε κάποιος από το προσωπικό του περιοδικού ή του ΔΟΛ.

Στον ΗΧΟ αναγνώστης από το πρώτο του τεύχος το 1973 (τότε ο θεσμός του συνδρομητή ήταν σχεδόν άγνωστος) και ανελλιπώς συνδρομητής για πάνω από 20 χρόνια, ούτε που θυμάμαι από πότε. Και έχω σχεδόν ΟΛΑ τα τεύχη, συμπεριλαμβανομένου και του Νο. 1.

Αναφέρεσαι στο Panasonic DMP-BD10A. Το τεύχος Ιουλίου είχε μόνο το Sony BDP-S1. Το τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου αρκετά, μεταξύ και των οποίων το Panasonic, το μόνο με 7.1 αναλογική έξοδο.

Παρ' όλ' αυτά - αν θυμάμαι καλά από το τεστ, όπως το διάβασα - από τις αναλογικές εξόδους ΔΕΝ περνάει ούτε DTS-HD ούτε Dolby True HD, μόνο DD+ και ασυμπίεστο LPCM 5.1

Για 7.1 πρέπει να αρκεστείς προς το παρόν στα προηγούμενα φορμά [DPL II(x), DD Surround-EX, DTS-ES, κλπ.].

Δεν έχω πρόχειρο το τεύχος (κάπου τόχουμε παραχώσει μαζί με τα άλλα παλιότερα) αυτή τη στιγμή για να (ξανα)επιβεβαιώσω τα λεγόμενά μου. Υπόσχομαι πως θα το βρω και θα το ξανακοιτάξω. Αλλά νομίζω πως δεν κάνω λάθος.

Οπότε, αν δεν κάνω λάθος, καταλήγουμε στα αρχικώς υπ' εμού λεχθέντα:

Ή "πετάς" τον παλιό σου AV και παίρνεις νέο ή περιμένεις μέχρι να βγουν οι νεώτερες γενιές players ή ψάχνεις να βρεις έναν AV Pre/Pro με όλα τα νεώτερα φορμά.

Reaction score
50
Πάντως έτσι κι αλλιώς θα'ταν πολύ ενδιαφέρον να είχαμε μεγαλύτερη ποικιλία σε A/V προ. Άλλωστε οι τελικοί είναι πιο διαχρονική αξία, πολύς κόσμος μπορεί να έχει λύσει το πρόβλημα του τελικού. Αν δε, είχαμε και αναβαθμίσιμους προ έτσι ώστε για κάθε καινούριο format είτε να παίρναμε μια καινούρια καρτούλα ή ν' αλλάζαμε την υπάρχουσα... θα ήταν ιδανικό (κάτι σχετικό νομίζω είχε γίνει σε ολοκληρωμένους A/V, αλλά σε περιορισμένη κλίμακα, δηλ. οι επιπλέον κάρτες υπήρχαν σαν extra αξεσουάρ ας πούμε). Τι κάθομαι και λέω όμως... σιγά μην μπαίνανε σε τέτοιο τριπάκι οι εταιρίες. Τους συμφέρει πολύ περισσότερο να τα πετάμε όλα και να τα παίρνουμε απ' την αρχή παρά ν' αναβαθμίζουμε.

Reaction score
3.085
...ακου μον με hdmi....
Ας θίξουμε λίγο και το συγκεκριμένο ζήτημα

Γιατί όχι;

Την τεχνολογία την έχουν στα χέρια τους οι κατασκευαστές. Έτσι κι αλλοιώς το τμήμα της επεξεργασίας Ήχου-Εικόνας στους σύγχρονους AV ενισχυτές ή ραδιοενισχυτές δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να κάνει με το τμήμα ενίσχυσης, πλην του γεγονότος ότι στεγάζονται και τα δύο στο ίδιο σασί.

Ε, ας το ξεχωρίσουνε για να φτιάξουνε AV Pre/Pro. Σάμπως μέχρι τώρα δεν το κάνουνε; Τί τους μάρανε δηλαδή, μήπως δεν βρούνε πελάτες για τέτοιου είδους προϊόντα;

Από οτι ξέρω ήδη οι Anthem AVM-50/AVM-40 διαθέτουν εισόδους HDMI, μόνο που είναι 1.1 ή 1.2. Πολύ πιθανόν ο κατασκευαστής να θελήσει να τους αναβαθμίσει σε 1.3.

Reaction score
3.085
Πάντως έτσι κι αλλιώς θα'ταν πολύ ενδιαφέρον να είχαμε μεγαλύτερη ποικιλία σε A/V προ. Άλλωστε οι τελικοί είναι πιο διαχρονική αξία, πολύς κόσμος μπορεί να έχει λύσει το πρόβλημα του τελικού...............Τους συμφέρει πολύ περισσότερο να τα πετάμε όλα και να τα παίρνουμε απ' την αρχή παρά ν' αναβαθμίζουμε.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, ειδικά με την τελευταία φράση.:bravo:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Μια διευκρίνηση αρχικά:
Όπως ξέρουν οι παλιότεροι, είμαι συνδρομητής τόσο στο HiTECH, όσο και στον ΗΧΟ πολλά χρόνια.

Στο HiTECH από το δεύτερό του τεύχος. Μάλιστα είχα - σύμφωνα με τα παλαιότερα στοιχεία αρχειοθέτησης συνδρομητών της ΔΟΛ - αριθμό συνδρομητή "2". Προφανώς το "1" το είχε κάποιος από το προσωπικό του περιοδικού ή του ΔΟΛ.

Στον ΗΧΟ αναγνώστης από το πρώτο του τεύχος το 1973 (τότε ο θεσμός του συνδρομητή ήταν σχεδόν άγνωστος) και ανελλιπώς συνδρομητής για πάνω από 20 χρόνια, ούτε που θυμάμαι από πότε. Και έχω σχεδόν ΟΛΑ τα τεύχη, συμπεριλαμβανομένου και του Νο. 1.

Αναφέρεσαι στο Panasonic DMP-BD10A. Το τεύχος Ιουλίου είχε μόνο το Sony BDP-S1. Το τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου αρκετά, μεταξύ και των οποίων το Panasonic, το μόνο με 7.1 αναλογική έξοδο.

Παρ' όλ' αυτά - αν θυμάμαι καλά από το τεστ, όπως το διάβασα - από τις αναλογικές εξόδους ΔΕΝ περνάει ούτε DTS-HD ούτε Dolby True HD, μόνο DD+ και ασυμπίεστο LPCM 5.1

Για 7.1 πρέπει να αρκεστείς προς το παρόν στα προηγούμενα φορμά [DPL II(x), DD Surround-EX, DTS-ES, κλπ.].

Δεν έχω πρόχειρο το τεύχος (κάπου τόχουμε παραχώσει μαζί με τα άλλα παλιότερα) αυτή τη στιγμή για να (ξανα)επιβεβαιώσω τα λεγόμενά μου. Υπόσχομαι πως θα το βρω και θα το ξανακοιτάξω. Αλλά νομίζω πως δεν κάνω λάθος.

Οπότε, αν δεν κάνω λάθος, καταλήγουμε στα αρχικώς υπ' εμού λεχθέντα:

Ή "πετάς" τον παλιό σου AV και παίρνεις νέο ή περιμένεις μέχρι να βγουν οι νεώτερες γενιές players ή ψάχνεις να βρεις έναν AV Pre/Pro με όλα τα νεώτερα φορμά.
hi tech τευχος 132 σελιδα 63 πανω αριστερα το εχω αναφερει και αλλου δες και πες

Reaction score
3.085
hi tech τευχος 132 σελιδα 63 πανω αριστερα το εχω αναφερει και αλλου δες και πες
Μιλάς για το τεύχος Δεκεμβρίου.

Δεν το έχω λάβει ακόμα.

Θα το δω μόλις το πάρω - ελπίζω αύριο. Σ' ευχαριστώ πάντως.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
νασαι καλα
λεει λοιπον ...ασε να το διαβασεις μην στο χαλασω
καλη αναγνωση

Reaction score
3.085
Ποιό είναι το post?

.....το εχω αναφερει και αλλου δες και πες
Όταν λες ότι το έχεις αναφέρει κι αλλού, τί εννοείς; Για το τεύχος Δεκεμβρίου;

Αν είναι γι αυτό, τα είπαμε.

Αν όμως εννοείς ότι έχεις αναφέρει κι αλλού κάποιο player που έχει αναλογική έξοδο 7.1, πες μου ποιό post είναι, να το διαβάσω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σε αλλο ποστ εννοω
αλλα πολυ θα ηθελα να ακουσω αν γινεται ηχο μεσω hdmi και αναλογικα 7,1
να ακουσω τι παιζει καλυτερα
ισως λεω ισως να παιζει καλυτερα
αλλα μεχρι να κανω δοκιμη δεν μπορω να πω κατι σιγουρο
την ανοιξη ο καρβερ θα εχει ενα φτηνο και τον ιουνη ενα ακριβο
με νεα φορματ αυτο ειχα μαθει απο την εκθεση απο τον αντιπροσωπο του καρβερ:cool_4:

Reaction score
10
Πολυ ενδιαφερον το τοπικ αυτο.
Κανενας απο τους ...μεγαλους, δεν εχει προχωρησει σε τετοια αναβαθμιση.
Ολοι δινουν dedicated switchers για το HMDI.
Αυτο με κανει να αναρωτιεμαι .... απλα δεν αλλαξαν μοντελα ακομα η μηπως δεν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο του HD ουτε στον ηχο οποτε, ολοι αυτοι ειναι στην αναμονη ?

Reaction score
3.085
Εξαρτάται

.......αλλα πολυ θα ηθελα να ακουσω αν γινεται ηχο μεσω hdmi και αναλογικα 7,1
να ακουσω τι παιζει καλυτερα
ισως λεω ισως να παιζει καλυτερα αλλα μεχρι να κανω δοκιμη δεν μπορω να πω κατι σιγουρο.......
Για το τί παίζει καλύτερα εξαρτάται από το ποιά συσκευή από τις δύο (player ή AV amp ή Pre/Pro) κάνει καλύτερα την αποκωδικοποίηση και φυσικά ποιά από τις δύο έχει καλύτερα αναλογικά στάδια.

Μέχρι τώρα η εμπειρία μου από τα προηγούμενα φορμά [DPL II(x), DD Surround-EX, DTS-ES, κλπ.] λέει πως η σειρά ποιότητας είναι:
1) AV Pre/Pro
2) AV Amp/Receiver
3) Player

Φυσικά η σειρά αυτή απεικονίζει μόνο στατιστικά την αλήθεια, γιατί υπάρχουν AV Amps/Receivers της υψηλής κατηγορίας τιμής, των οποίων τα ψηφιακά στάδια είναι πολύ ισχυρά και τα αναλογικά τους (ειδικά αν χρησιμοποιηθούν σαν AV Pre/Pro) εξαιρετικά. Παράδειγμα οι ακριβές υλοποιήσεις των Denon, Yamaha, Sony, Marantz, Onkyo κλπ.

Όπως υπάρχουν και players στην κατηγορία Hi-End, των οποίων πάλι όλα τα στάδια, ψηφιακά και αναλογικά, είναι εξαιρετικά και η χρήση των αναλογικών εξόδων δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γενικά, όμως ένας πολύ καλός AV amp, ακόμα και της υψηλής κατηγορίας τιμής, δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν ίδιας κατηγορίας τιμής AV Pre/Pro.

Αναφέρω σαν παραδείγματα τις τελευταίες υλοποιήσεις των μεγάλων του χώρου (έχω προσωπική και μάλιστα πολύ καλή, εμπειρία από την Denon) σε σύγκριση με τις μονάδες AV Pre/Pro από ειδικευμένους κατασκευαστές, όπως οι NAD, Anthem, EAD, Carver, Cary, Lexicon κλπ., που οι υλοποιήσεις τους ανεβάζουν το επίπεδο πολύ ψηλά. Αρκεί, βέβαια να συνοδεύονται από αντίστοιχης ποιότητας τελικούς και ηχεία.

.......την ανοιξη ο καρβερ θα εχει ενα φτηνο και τον ιουνη ενα ακριβο με νεα φορματ αυτο ειχα μαθει απο την εκθεση απο τον αντιπροσωπο του καρβερ:cool_4:
Μακάρι.

Και όχι μόνον αυτός αλλά να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Από ότι ξέρω οι AV Pre/Pro της Anthem, η σειρά Statement (πολύ αλμυρή), θα αναβαθμιστεί, τόσο στις εισόδους/εξόδους HDMI, ώστε να γίνουν 1.3, όσο και στα ψηφιακά στάδια αποκωδικοποίησης, ώστε να αποκωδικοποιούν πλήρως τα νέα φορμά. Έτσι κι αλλοιώς, η δομή των μονάδων αυτών είναι με πλακέτες και με θέσεις για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Δεν ξέρω αν θα κάνει το ίδιο και με τη σειρά AVM.

Πάντως για κάτι τέτοιο, χρειάζεται βαθειά και ΠΟΛΥ γεμάτη τσέπη.

Reaction score
3.085
Υπάρχει άλλος;

....Πολυ ενδιαφερον το τοπικ αυτο.....
Μα γι αυτό το ανοίξαμε, φίλε μου.

Και μιας και βλέπουμε την παρέμβασή σου, πολύ θα θέλαμε παρόμοιες παρεμβάσεις και από άλλους του χώρου, που μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα νέα των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν ή που διαχειρίζονται.

Υπάρχει άλλος;

Reaction score
129
Παναγιώτη απο ποιόν denon(κι΄εγω κάτοχος denon είμαι) έχεις εμπειρία; Ελεγα να πήγαινα για τον ONKYO TX-NR905, αλλά δέν είχα ποτέ τέτοια μάρκα και είμαι λίγο διστακτικός. Δυστηχώς δέν έχεις και δυνατότητα να ακούσεις κάποιο μηχάνημα που σ΄ενδιαφέρει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.160
Members
38.294
Νεότερο μέλος
kostas-vinylios