Πώς ανοίγουμε κατάστημα δίσκων βινυλίου;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Θα προσθέσω πως σήμερα το κατάστημα δίσκων χρειάζεται εξειδίκευση για να έχει δουλειά.

Σε ποιά περιοχή σκέφτεσαι να το ανοίξεις?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Στο Μανχάταν.....:rolleyes:
Φιλαράκο σκέπτεσαι να πηδήσεις από τον 5ο όροφο και ελπίζεις να περνάει από κάτω φορτηγό γεμάτο στρωματέξ ξεσκέπαστο
Δικά σου λεφτά ....δικό σου και το ρίσκο.:cool:

Reaction score
15.469
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη σχέση με το αντικείμενο, με την μουσική.
Πρέπει να έχεις γνώσεις για χιλιάδες δίσκους, τίτλους, τραγουδιστές, κ.λ.π.

Θυμάμαι κάποτε όταν πήγα να αγοράσω τον δίσκο των Prefab Sprout μόλις εμφανίστηκε.
Σε κάποια γνωστά δισκάδικα της Θεσσαλονίκης τότε, δεν το ήξεραν καν αυτό το συγκρότημα.
Το ένα μαγαζί (Πάτσης) που σήμερα δεν υπάρχει, και το ήξερε και το είχε.
Και φυσικά τον αγόρασα από εκεί.
Ήταν από τα καλύτερα μαζί με τον Βεργιάδη, Blowup, Αλμπάντης για όσους θυμούνται.
Ας βάλω κι ένα τραγούδι των Prefab Sprout.

αναμνησεις....
DSCN2287.JPG

DSCN2288.JPG

DSCN2289.JPG

Reaction score
999
Ωραίες αναμνήσεις. Εαν ήθελες να πουλήσεις κάποιους δίσκους σου χωρίς μεσάζοντες, θα το έκανες?
Αν θες να αγοράσεις δίσκους από τα μέλη του φορουΜ καλό θα ήταν να ανοίξεις κάποια αγγελία ...

Reaction score
15.469
Ωραίες αναμνήσεις. Εαν ήθελες να πουλήσεις κάποιους δίσκους σου χωρίς μεσάζοντες, θα το έκανες?
σορρυ ,δε καταλαβαινω τι εννοεις ...
παλι σε καζανι ημουν σημερα :drinks:

Reaction score
3
Για να μην παρεξηγηθω,
Εάν ηθελες να πουλήσεις δισκους σε ιδιωτες κατ'ευθείαν χωρίς να χρειάζεται να πας σε καταστηματα ή παλιατζιδικα άλλα τετοια που που μπορεί να σε εκμεταλλευτουν ή δεν γουσταρεις, θα το έκανες?
Στο ebay για παραδειγμα. Ή στο discogs ??

Reaction score
999
Για να μην παρεξηγηθω,
Εάν ηθελες να πουλήσεις δισκους σε ιδιωτες κατ'ευθείαν χωρίς να χρειάζεται να πας σε καταστηματα ή παλιατζιδικα άλλα τετοια που που μπορεί να σε εκμεταλλευτουν ή δεν γουσταρεις, θα το έκανες?
Στο ebay για παραδειγμα. Ή στο discogs ??
EBay και discogs Ναι
Η μέσω Φόρουμ αγγελία

Reaction score
1
Καλησπέρες,
Ψάχνω πληροφορίες για το τί χρειάζεται για να ανοίξω κατάστημα πώλησης δίσκων βινυλίου.
Από πού προμηθεύεσαι δίσκους? Υπάρχει χονδρικός πωλητής? Όταν ξεκινάς πού απευθήνεσαι? Τί περιθώρια κέρδους αφήνουν ή τί ποσότητα χρειάζεται να πουλήσεις για να πείς ότι αξίζει? Τί κεφάλαιο χρειάζεται για αγορά προιόντος? Χονδρική από εσωτερικό ή εξωτερικό?
Δεν είμαι ειδικός στα δισκαδικα παρά μονον σαν πελάτης.
Ρώτησα καποιους από δισκοπωλεία αλλά δεν είχαν την πρ'οθεση να με συμβουλεύσουν.
Αν κάποιος έχει τετοια εμπειρία ή γνωρίζει κάποιον που έχει δισκοπωλείο και μπορούμε να τον ρωτήσουμε, θα βοηθούσε πολυ.
Ευχαριστώ

Reaction score
1
Kαλημερα.....πρεπει να βρεις τι εταιριες..παλια υπηρχαν ενα σωρο σημερα δεν ξερω....χα-χα....αλλα επειδη γυρναει σιγα -σιγα παλι μετα απο 20 χρονια πιστευω οτι θα ξανανοιξουν....βαρεθηκαμε ολοι τα κατεβασματα και τους γεματους σκληρους δισκους....επισης η εμπειρια να εισαι σε ενα δισκαδικο και να ξεφιλιζεις βυνιλλια τουλαχιστον για εμας τους παλιους ..ειναι φανταστικη.....θελει μεγαλη προσοχη στο που και πως θα το κανεις και επισης χρειαζεται μεγαλο κεφαλαιο.....γιατι υπαρχουν και παρελκομενα....(καθαριστικα-πικαπ-βελονες-θηκες-flight cases-τσοχες-ζελατινες......)εξαρτατε πως το εχεις σκεφτει......μπορεις να εχεις και τμημα μεταχειρισμενων....αν και πρεπει να ειναι λιγο μπερδεμα να βγαλεις τετοια αδεια...οπως και να ειναι ΑΝ εχεις ζησει τις δοξες του βυνιλιου .....και εχεις και μουσικες γνωσεις ....σιγουρα θα ειναι μια φανταστικη εμπειρια για σενα απολες τις πλευρες......καλη επιτυχια......

I

iason

Guest
Καλησπέρες,
Ψάχνω πληροφορίες για το τί χρειάζεται για να ανοίξω κατάστημα πώλησης δίσκων βινυλίου.
Από πού προμηθεύεσαι δίσκους? Υπάρχει χονδρικός πωλητής? Όταν ξεκινάς πού απευθήνεσαι? Τί περιθώρια κέρδους αφήνουν ή τί ποσότητα χρειάζεται να πουλήσεις για να πείς ότι αξίζει? Τί κεφάλαιο χρειάζεται για αγορά προιόντος? Χονδρική από εσωτερικό ή εξωτερικό?
Δεν είμαι ειδικός στα δισκαδικα παρά μονον σαν πελάτης.
Ρώτησα καποιους από δισκοπωλεία αλλά δεν είχαν την πρ'οθεση να με συμβουλεύσουν.
Αν κάποιος έχει τετοια εμπειρία ή γνωρίζει κάποιον που έχει δισκοπωλείο και μπορούμε να τον ρωτήσουμε, θα βοηθούσε πολυ.
Ευχαριστώ
Αγαπητέ εαν ξεπλένεις χρήμα προχώρα μην μασάς !!!!Εάν πάς για μεροκάματο τοτε είσαι καλά και δεν το ξέρεις!!!!!
Φιλικά πάντα ,
Ιάσων.:thumbsup:

Reaction score
460
Δες το hi fidelity και θα καταλάβεις τι σε περιμένει, στο λέω ως φανατικός οπαδός του βινυλίου.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.945
- καλησπέρα ,

- πολύ ρίσκο το επιχείρημα , μένω στα Εξάρχεια , και αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια , λέγεται μαρασμός . Μαζί με τα διάφορα εμπορικά , έκλεισαν και δισκάδικα , έμειναν μόνο αυτά που όπως ανέφερε ο admin Ν. Αρβανιτάκης έχουν εξειδίκευση

- αυτό όμως είναι και το δύσκολο της υπόθεσης . νά πρέπει δηλ. ο καταστηματάρχης να έχει περισσότερες γνώσεις , για το πανκ ( πχ ) , από αυτές που θα έχει ο πορωμένος πελάτης που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αυτό το είδος

- δούλευα την χρυσή εποχή του punk & post-punk , στο happening , και εκεί που νόμιζα πως έχω γνώσεις , σκάγανε κάτι φωστήρες που άκουγαν και ήξεραν τα πάντα για το Καλιφορνέζικο πανκ , ή ποιο συγκεκριμένα την σκηνή του S. Francisco . . . . . και τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο

- στο μεταξύ για μπείς στο κλίμα , διάβασε το : για μια χούφτα βινύλια , της Χίλντας Παπαδημητρίου

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.119
- στο μεταξύ για μπείς στο κλίμα , διάβασε το : για μια χούφτα βινύλια , της Χίλντας Παπαδημητρίου
Νομίζω ότι από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τώρα, ο ΟΡ θα έχει πάρει τις απαντήσεις που έψαχνε - οπότε (γενικά) δεν βλέπω το λόγο να αναρτώνται posts σε τόσο παλιά θέματα (και με δεδομένο ότι δεν προέκυψε νέα ερώτηση/νέα ανάγκη απάντησης).

Επίσης, το "Για μια χούφτα βινύλια" πρέπει να είναι από τα πιο "απάτη" βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.945
[QUOTE="wizzy, post: 2069454, member: 26277 το "Για μια χούφτα βινύλια" πρέπει να είναι από τα πιο "απάτη" βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου...[/QUOTE]

- σε βάζει όμως στο κλίμα , απλά στο τέλος τα χαλάει , ( ουσιαστικά δεν έχει τέλος )

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.119
Το τέλος είναι για τον... you know who... Αν είχε καλύτερο τέλος, μπορεί να "στεκόταν" καλύτερα το βιβλίο. Στην περίπτωσή του, "ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος"...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.409