Πώς μπορώ να εξηγήσω στους φίλους μου ότι ασχολούμαι με τον ήχο χωρίς να το κάνω να ακούγετε ηλίθιο?

Μηνύματα
304
Reaction score
374
Καλημέρα σας, έχω ένα ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση πιστεύω σήμερα και θέλω να το συζητήσουμε μαζί όλοι. Το θέμα έχει ως εξής, όπως λέει και ο τίτλος, ''Πώς μπορώ να εξηγήσω στους φίλους μου ότι ασχολούμαι με τον ήχο χωρίς να το κάνω να ακούγετε ηλίθιο?'' κρατήστε στο νου σας ότι είμαι γεννημένος στις αρχές των 2000' οπότε είναι άτομα που εκτός από αν κάποιο οικογενειακό μέλος επίσης ασχολείται ο μόνος τρόπος να μάθει για αυτό το πράγμα είναι μέσω των ακουστικών. οπότε είναι διαφορετικό κοινό από το κοινό που είναι ποιο διαδεδομένο στο χόμπι. Αλλά όχι μόνο, έχω πάθει το ίδιο και με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αρκετές φορές.

Συνήθως θα μιλάω με κάποιον για Χόμπι και θα θέλω να το πω ότι ασχολούμαι με το χόμπι του ήχου και συνειδητοποιώ πως δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω ώστε ο άλλος να το καταλάβει και να μην του ακουστεί ηλίθιο. Ίσως προσπαθήσω να του εξηγήσω με το λέγοντας ''ασχολούμαι με την αναπαραγωγή μουσικής'' που ίσως τους μπερδεύει περισσότερο και με ρωτάνε αν παίζω μουσική η είμαι DJ η κάτι, οπότε προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι όχι, απλά απολαμβάνω μουσική. που δεν νομίζω πως βοηθάει γιατί νομίζω μπερδεύονται περισσότερο ''τι ? απλά ακούς μουσική δηλαδή? '' και πραγματικά καταλαβαίνω το ότι είναι μπερδεμένοι αλλά δεν ξέρω πώς να τους το εξηγήσω πραγματικά, ίσως πω κάτι σαν '' ξέρεις όταν πας σε κάποιο καλό εστιατόριο και τρως καλό φαγητό και έχεις μια εμπειρία? φαντάσου κάτι σαν αυτό αλλά με μουσική'' τους βλέπω ότι πάλι δεν έχουν καταλάβει και μου λένε απλά ''ΟΚ κουλ'' και πραγματικά δεν ξέρω πως να το εξηγήσω χαχαχα.
 

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
2.675
Reaction score
6.051
Στήνεις στον χώρο σου ένα immersive setup, και ένα "station" με καλά ακουστικά (δεν χρειάζεται να σπάσεις την μπάνκα, ένα Sennheiser HD650 και ένα dac/amp αρκούν), τους βάζεις να ακούσουν... and the rest is history.
Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο "απλός" κόσμος γιατί υπάρχουν καλά ηχεία, τι είναι καλός ήχος και τι σκουπίδι :D
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.273
Μηνύματα
2.894.908
Members
38.021
Νεότερο μέλος
Tony69
Top