Πώς να κάνω το πικάπ να ακούγεται καλύτερα από τα ψηφιακά;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028
Ναι ναι το θυμήθηκα .
Και η Mica παίζει ακόμα , όπως και παλιότερα.
Στα παλιά ισχύος τρανζίστορς , υπήρχε η Mica , ως θερμοαγώγιμο μονωτικό.
Και προ ημερών άλλαξα πάστα και μικες σε έναν τελικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.342
Παλιά ήταν όντως μίκες, τώρα νομίζω παίζουν κυρίως θερμοαγώγιμες σιλικόνες.

Και κεινες οι μλκιες από τζάμι, που σπαν εύκολα..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028
Οχι παίζουν και τα δύο ακόμα.
Οι σιλικόνες που λες είναι σε σχήμα ίδιο με της μίκας , γκρί χρώμα ,αλλά μηχανική θερμική αντοχή πάπαλα .
Εβαλα σε έναν τελικό , και στο τρίμηνο επάνω είχε λιώσει . Ευτυχώς δεν πρόλαβε να βραχυκυκλώσει και να κάψει τίποτα ισχύος να τρέχουμε πάλι.
Η μικα ως υλικό είναι πολύ ανώτερη . Και κυρίως καλύτερη στην θερμοαπαγωγή.

Reaction score
12.260
Οχι παίζουν και τα δύο ακόμα.
Οι σιλικόνες που λες είναι σε σχήμα ίδιο με της μίκας , γκρί χρώμα ,αλλά μηχανική θερμική αντοχή πάπαλα .
Εβαλα σε έναν τελικό , και στο τρίμηνο επάνω είχε λιώσει . Ευτυχώς δεν πρόλαβε να βραχυκυκλώσει και να κάψει τίποτα ισχύος να τρέχουμε πάλι.
Η μικα ως υλικό είναι πολύ ανώτερη . Και κυρίως καλύτερη στην θερμοαπαγωγή.
Βάζεις και πάστα στη mica και αν ναι, βαζεις και στις δύο πλευρές της?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028
Χρειάζεται επαρκές σφίξιμο μετά , όχι τόσο που να σπάσει η μικα , αλλά όχι και τόσο χαλαρό , που να μετακινείται το τρανζίστορ με το χέρι .
την αλείφεις τη μίκα;
Βάζεις πάστα όσο ΄δυο φακές και το κολλάς. Αν το πετάξει έξω το σκουπίζεις.
Σφίξιμο, και ξανά όταν ζεσταθεί .

Reaction score
11.242
Θυμάμαι στο μαγαζί του πατέρα μου που τα έκανε και εγώ μικρός από δίπλα κοίταγα και μάθαινα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028
Στον πρώτο ενισχυτή που άλλαξα ισχύος , μεγάλη δουλειά για μένα τότε , να ανακαλύψω καμένες αντιστάσεις εκπομπών άρα και ισχύος ,άρα και drivers , αφού τα άλλαξα , σκεφτόμουν πόση σιλικόνη -θερμοαγώγιμη πάστα να βάλω και πως να την απλώσω καλύτερα. Σε όλο το ισχύος , το driver , και στις δύο πλευρές της μίκας.
Ερχεται ο Αντώνης , ο αρχιτεχνικός και μου δείχνει , δεν βάζεις , δεν απλώνεις , δεν αλοίφεις τίποτα.
Δύο φακές , και ότι περισέψει ,αν περισέψει ,δλδ τον έπαιξες , το σκουπιζεις .
Είχα μείνει κυριολεκτικά Πάκης.

Reaction score
12.260
Στον πρώτο ενισχυτή που άλλαξα ισχύος , μεγάλη δουλειά για μένα τότε , να ανακαλύψω καμένες αντιστάσεις εκπομπών άρα και ισχύος ,άρα και drivers , αφού τα άλλαξα , σκεφτόμουν πόση σιλικόνη -θερμοαγώγιμη πάστα να βάλω και πως να την απλώσω καλύτερα. Σε όλο το ισχύος , το driver , και στις δύο πλευρές της μίκας.
Ερχεται ο Αντώνης , ο αρχιτεχνικός και μου δείχνει , δεν βάζεις , δεν απλώνεις , δεν αλοίφεις τίποτα.
Δύο φακές , και ότι περισέψει ,αν περισέψει ,δλδ τον έπαιξες , το σκουπιζεις .
Είχα μείνει κυριολεκτικά Πάκης.
Μια φακή ανά πλευρά της μικας δηλαδή?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028
Οχι , δύο φακές ανά πλευρά , όταν μιλάμε για κλασσικά πέταλα .
Αν μιλάμε για μεγάλα πλαστικά τύπου sanken με δύο βίδες , πάλι δύο φακές λίγο μεγαλύτερες , ανά πλευρά πάντα κάπου στην μέση αντιδιαμετρικά . Μπορείς και να το ελέγξεις , βάζοντας όσο νομίζεις ,το κολλάς το αφήνεις δουλεύει ο ενισχυτής , ζεσταίνεται όσο ζεσταθεί για κανά δυό ώρες και αφαιρείς την ψύκτρα και βλέπεις τι έχει γίνει.

Reaction score
12.260
Οχι , δύο φακές ανά πλευρά , όταν μιλάμε για κλασσικά πέταλα .
Αν μιλάμε για μεγάλα πλαστικά τύπου sanken με δύο βίδες , πάλι δύο φακές λίγο μεγαλύτερες , ανά πλευρά πάντα κάπου στην μέση αντιδιαμετρικά . Μπορείς και να το ελέγξεις , βάζοντας όσο νομίζεις ,το κολλάς το αφήνεις δουλεύει ο ενισχυτής , ζεσταίνεται όσο ζεσταθεί για κανά δυό ώρες και αφαιρείς την ψύκτρα και βλέπεις τι έχει γίνει.
Καλά. Κατάλαβα. Θα σου φέρω τον 3Β για συναρμολογηση. :p

Reaction score
12.260
Οποτε θέλεις Νικόλα .
Έχω κάνει μ@λακια με τη πλακέτα εισόδου του, αν καταφέρω να τη βρω πουθενά, θα στον φέρω κυρίως για να μ@λακιστούμε. Ξέρεις εσύ. :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell