Ρυθμισεις Βιντεοπροβολεα

Reaction score
41
Σωστή η απορία σου Γιάννη.

Αν και νομίζω ότι οι κινηματογράφοι στην Πάτρα έχουν βελτιωθεί...
Άσ' το καλύτερα Χρήστο..............

Στην χώρα των τυφλών......βασιλεύει ο μονόφθαλμος!!! :( :(

Δεν δέχομαι να πληρώνω 7+7 ευρώ, +1 για πάρκινγκ, +3 για νερό και λίγο ποπ-κόρν και να βλέπω πανάδες στο πανί, και χιόνια, και ηχητικά να μην με ικανοποιεί.....
Χώρια που θα έχω και δίπλα μου και κάποιον καραγκιόζη που έχει το κινητό ανοιχτό, ή κάποιον που θα κάνει φασαρία, για να μην συζητήσουμε το αν κάτσει πίσω μου κανένας τάπερμαν και πρέπει να κάθομαι κουλουριασμένος όλη την ώρα γιατί είμαι ψηλός..................

Άσε καλύτερα!
Σπίτι μου, στην χλιδή μου, στην άνεσή μου, με την καφεδιά μου, να κάνω pause όποτε γουστάρω και ΚΑΝΕΙΣ να μην με ενοχλεί!!!
(χώρια που τα έργα πλέον έρχονται 3-4 μήνες μετά την πρώτη προβολή στο σινεμά!!)

Reaction score
5
Σωστή η απορία σου Γιάννη.

Αν και νομίζω ότι οι κινηματογράφοι στην Πάτρα έχουν βελτιωθεί...
Άσ' το καλύτερα Χρήστο..............

Στην χώρα των τυφλών......βασιλεύει ο μονόφθαλμος!!! :(  :(

Δεν δέχομαι να πληρώνω 7+7 ευρώ, +1 για πάρκινγκ, +3 για νερό και λίγο ποπ-κόρν και να βλέπω πανάδες στο πανί, και χιόνια, και ηχητικά να μην με ικανοποιεί.....
Χώρια που θα έχω και δίπλα μου και κάποιον καραγκιόζη που έχει το κινητό ανοιχτό, ή κάποιον που θα κάνει φασαρία, για να μην συζητήσουμε το αν κάτσει πίσω μου κανένας τάπερμαν και πρέπει να κάθομαι κουλουριασμένος όλη την ώρα γιατί είμαι ψηλός..................

Άσε καλύτερα!
Σπίτι μου, στην χλιδή μου, στην άνεσή μου, με την καφεδιά μου, να κάνω pause όποτε γουστάρω και ΚΑΝΕΙΣ να μην με ενοχλεί!!!
(χώρια που τα έργα πλέον έρχονται 3-4 μήνες μετά την πρώτη προβολή στο σινεμά!!)
Και εγω μαζι σου.
Σπιτι και παλι σπιτι, αλλα οι γυναικες εχουν την ιδια αποψη ή ''παμε να δουμε και λιγο κοσμο'' ?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Ξεφεύγουμε ή μου φαίνεται;
Ανήκει σε αυτό το θέμα ΑΝ οι κινηματογράφοι στην Ελλάδα σέβονται το θεατή;

Η κινηματογραφική εικόνα ΕΙΝΑΙ το πρότυπο.
Θα προτιμούσα επισημάνσεις, διορθώσεις, απορίες πάνω στα προηγούμενα.

Reaction score
41
Ξεφεύγουμε ή μου φαίνεται;
Ανήκει σε αυτό το θέμα ΑΝ οι κινηματογράφοι στην Ελλάδα σέβονται το θεατή;

Η κινηματογραφική εικόνα ΕΙΝΑΙ το πρότυπο.
Θα προτιμούσα επισημάνσεις, διορθώσεις, απορίες πάνω στα προηγούμενα.
Aγαπητέ Βαγγέλη, δεν νομίζω ότι ξεφεύγουμε πολύ..........
Γιατί για να μπορέσεις να κρίνεις την εικόνα σε έναν κινηματογράφο θα πρέπει να είσαι απόλυτα προσηλωμένος και κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να συμβεί σε έναν κινηματογράφο εύκολα........

Στο θέμα μας τώρα.
Η κινηματογραφική εικόνα είναι όντως το πρότυπο.
Και έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος της οθόνης.
Γι αυτό και αποκλείεται να πάρουμε την αίσθηση κινημ/φου σπίτι μας αν επιμένουμε στην λύση της (έστω και μεγάλης) τηλεόρασης.
Ο βιντεοπροβολέας είναι ουσιαστικά μονόδρομος.

Αυτό που θέλω να πω είναι κατά πόσο μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η εικόνα που βλέπουμε σε ένα σινεμά είναι όντως η "εικόνα πρότυπο" που θέλουμε να πετύχουμε και στον προβολέα του σπιτιού μας.
Γιατί αν στόχος μου (μας) είναι να βγάλουμε στο πανί του σπιτιού μας τις πανάδες και τα χιόνια ή τον θόρυβο που συνήθως βλέπουμε στο πανί των κινημ/φων.......τότε μάλλον βαδίζουμε σε λάθος κατεύθυνση (εμείς.....όχι εσύ Βαγγέλη!).

Βέβαια είναι επίσης δεδομένο ότι σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι αυτός ο στόχος σου (μέσα απ' τα σαφή και αναλυτικότατα άρθρα σου.....) οπότε αυτό που με προβληματίζει είναι μάλλον η ισορροπία χρωμάτων.
Γιατί ακόμα και το lip-delay βελτιώνεται απ' τους τελευταίους AV ενισχυτές.
Αλλά τα χρώματα πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά (πέρα απ' το να προσπαθήσω να προσεγγίσω την έννοια του φυσικού χρώματος)?

Ή μάλλον καλύτερα........Ποια είναι η συνταγή ισορροπίας ανάμεσα στις ρυθμίσεις των παραμέτρων της εικόνας για να πάρω καλύτερη εικόνα?
(τι συνδυασμός δηλ. φωτεινότητας, αντίθεσης, χρωμάτων κ.ο.κ και σε τι βαθμό επηρεάζει η μία την άλλη?)

Πολλά ρώτησα........ :roll: :roll: ..........

Reaction score
41
Μου φαίνεται ότι το ξεχάσαμε το ζήτημα.............
Ή απλά είναι εντύπωσή μου?

Βαγγέληηηηηηηηηη.................... :roll: :roll: :roll:

Reaction score
41
Μου φαίνεται ότι το ξεχάσαμε το ζήτημα.............
Ή απλά είναι εντύπωσή μου?

Βαγγέληηηηηηηηηη.................... :roll:  :roll:  :roll:

UP......UP.....UP........

Παιδιά ΑΥΤΟ το θέμα ΚΑΙΕΙ!!!
Μην το ξεχνάτε(-με)!!! :(

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Γιάννη και υπόλοιποι φίλοι,
φυσικά και δεν ξέχασα κανέναν σας.

Δεν με αφήνετε άλλωστε να σας ξεχάσω. :lol:

Επειδή όμως αυτή τη περίοδο ΠΑΡΑ πολλά πράγματα υπο έξέλιξη, που οι πιο οικείοι μου γνωρίζεται, δεν μου δίνεται η δυνατότητα να εξαντλήσω γράφοντας για αυτό το πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα.

Ζητάω λοιπόν από τον Αντρέα, μέσα από αυτό το βήμα, εφόσον του δύναται η ευκαιρία, ο χρόνος, η διάθεση και ο τόπος να μιλήσουμε για την Δύναμη της εικόνας, τις παραμέτρους της και τους τρόπους σωστής απεικόνησης στο τέλος της παρουσίασης που ετοιμάζει.

Με την αμεσότητα που έχει μια ομιλία έναντι του γραπτού λόγου, θα λυθούν πολλές απορίες και θα δείτε από κοντά με απλά κατανοήτα βήματα τι σημαίνει ΣΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ και ενίοτε Κινηματογραφική, επιτρέποντος των συσκευών.

Reaction score
41
Βαγγέλη κατ' αρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2005 (& όχι μόνο αυτό)
Προς Θεού!
Δεν έγραψα κάτι για να σε πιέσω αλλά για υπενθύμιση!
Ελπίζω να μην με παρεξήγησες!!
Να 'σαι καλά.
Περιμένουμε με αγωνία την συνέχεια....... :roll: :D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Ζητάω λοιπόν από τον Αντρέα, μέσα από αυτό το βήμα, εφόσον του δύναται η ευκαιρία, ο χρόνος, η διάθεση και ο τόπος να μιλήσουμε για την Δύναμη της εικόνας, τις παραμέτρους της και τους τρόπους σωστής απεικόνησης στο τέλος της παρουσίασης που ετοιμάζει.
Βαγγελη, θα ειναι μεγαλη μου χαρα και τιμη :wink:

Reaction score
41
Καλά το 'πα εγώ.
ΔΕΝ την χάνω με τίποτα.........
Τελικά οι ευχές μου για τις γιορτές και το νέο έτος άρχισαν σιγά-σιγά να πιάνουν τόπο!! :D :D :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.477
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134