Ρυθμιση πικαπ Technics sl1210 mk 2

Reaction score
61
Χαιρετω τα μελη

Θα ηθελα την βοήθεια σας για την ρυθμιση του πικαπ
Αλλαξα χωρο και θελει νεα ρυθμιση
Εχω πανω την Audio Technica 440 ml απο το 2010 ( το πικαπ το αγορασα απο φιλο εντος της σελιδας ) και εχει παιξει το πολυ 30-40 ωρες
Προσπαθησα να το κανω με την βοήθεια καποιων ιστοσελιδων , αλλα χειροτερα το εκανα
Αλλωστε δεν εχω τα απαραίτητα γιαυτο .
Οποιος μπορει να βοηθησει ας μου στειλει μήνυμα
Ευχαριστώ προκαταβολικά

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.053
Από πότε θέλει νέα ρύθμιση το πικάπ όταν πάει σε νέο χώρο ;
Καινούργιο αυτό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.830
Είσαι ντίπ άσχετος κύρ Γιάννη!!
Και βέβαια θέλει ρύθμιση, το θκόμ ανάλογα το χώρο θέλει και άλλη ρύθμιση, ας πούμε από το σαλόνι στο χόλ δεν απαιτεί σοβαρή ρύθμιση. Στο μπάνιο που το έχω πάει όμως λόγο υγρασίας δεν παίζει καθόλου καλά, εκεί φώναξα ειδικό ώστε να το κάνει να παίζει καλά.
Τη άλλη φορά έκανα ένα πάρτυ και το έβγαλα στο κήπο, να μη θέλει να παίξει με τίποτα σωστά, ρε τι ρυθμίσεις, τι παρακάλια, τίποτα!
Τελικά φώναξα μια γειτόνισσα, το πάτησε ένα ξεμάτιασμα και έτσι κατάφερα να βγάλω το πάρτυ :biggrin:

Reaction score
682
Χαιρετω τα μελη

Θα ηθελα την βοήθεια σας για την ρυθμιση του πικαπ
Αλλαξα χωρο και θελει νεα ρυθμιση
Εχω πανω την Audio Technica 440 ml απο το 2010 ( το πικαπ το αγορασα απο φιλο εντος της σελιδας ) και εχει παιξει το πολυ 30-40 ωρες
Προσπαθησα να το κανω με την βοήθεια καποιων ιστοσελιδων , αλλα χειροτερα το εκανα
Αλλωστε δεν εχω τα απαραίτητα γιαυτο .
Οποιος μπορει να βοηθησει ας μου στειλει μήνυμα
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Δεν χρειάζεται ρύθμιση φίλε μου λόγω αλλαγής του χώρου. Αλλοίμονο αν κάθε φορά που έπαιζε κάποιος dj σε νέο club έπρεπε να το ξαναρυθμίζει.
Αν δεν παίζει όπως πριν, κάτι άλλο συμβαίνει.
Δώσε λίγες πληροφορίες ακόμα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.088
Πέραν των "προσέξτε να είναι σωστά αλφαδιασμένο στην επιφάνεια που το τοποθετήσατε" και "ελπίζουμε κατά τη μεταφορά να μην έγινε ζημιά στην κεφαλή ή/και την ανάρτηση" δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Εξάλλου για 3 ώρες το χρόνο δε νομίζω ότι παίζει και πολύ ρόλο... :)

Reaction score
77
Αν εννοείς το βαρίδι, αφού αλφαδιάσεις στην καινούρια επιφάνεια και κουμπώσεις το headshell με την κεφαλή/βελόνα στο βραχίονα - με το antiskating στο 0, βίδωσε στο πίσω μέρος το βαρίδι και φέρτο στο σημείο οπου αφήνοντας το βραχίονα ελεύθερο να αιωρείται στο κέντρο, να μην φεύγει ούτε πάνω, ούτε κάτω. Εκεί που αιωρείται θα γυρίσεις το πλαστικό με τους αριθμούς στο 0 χωρίς να γυρνάς το βαρίδι.

Όταν τόχεις φέρει στο 0, βιδώνοντας το βαρίδι (να γυρνάει μαζί με το πλαστικό με τους αριθμούς) φέρτο στο βάρος ανάγνωσης που θέλει η βελόνα σου (ανάμεσα σε 0,8 και 1,6 απότι βλέπω, κάπου στο 1,2 για παράδειγμα) και τέλος ρύθμισε το antiskating εκεί που έχεις ρυθμίσει και το βάρος.

Αν έχεις πειράξει και το vta (τη ροδέλα στη βάση του βραχίονα που ρυθμίζει το ύψος του) και δεν θυμάσαι που ήταν ίσως κάποιο άλλο μέλος που έχει την ίδια κεφαλή μπορεί να βοηθήσει, αλλιώς προσπάθησε κάπως να μετρήσεις το ύψος με τη βελόνα να ακουμπάει στο δίσκο και δές στο μάνιουαλ του πικάπ που πρέπει νάναι ανάλογα το ύψος, χρησιμοποίησε και το μάτι και φέρτο κατα προσέγγιση.

Την κεφαλή στο headshell ελπίζω δεν την έχεις κουνήσει (ξεβίδωσες/κούνησες καθόλου τα μικρά βιδάκια που την κρατάνε στη θέση της?) - αν την έχεις κουνήσει θα χρειαστεί να τυπώσεις εναν προτράκτορα και να το φέρεις, είναι λίγο μπελαλίδικο αλλα με λίγη υπομονή όλα γίνονται!!!

Αν έχεις και κάποιον φίλο με εμπειρία ίσως μπορεί να έρθει να βοηθήσει (η κάποιο μέλος του φόρουμ αν μπορεί, αν είσαι καπου κοντά στα Χανιά θα μπορούσα κιεγω) - στην χειρότερη πάς και σένα μαγαζί και σου φτιάχνουν τις ρυθμίσεις και το αλφαδιάζεις όπως είναι στη θέση του - αν και γενικά δεν είναι και κατι ιδιαίτερα δύσκολο, λίγο υπομονή θέλει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam