ΣΤΡΑΒΟΜΕΝΑ ΒΙΝΥΛΙΑ!!!

Reaction score
100
Ξέρει κανεις αν και πως διορθώνοντε βινύλια που έχουν στραβόσει?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: ΣΤΡΑΒΟΜΕΝΑ ΒΙΝΥΛΙΑ!!!

από δύσκολο έως ακατόρθωτο...

Κάποιες εταιρίες (νομίζω και η clearaudio) έχουν βγάλει κάποιες "πρέσες" που αναλαμβάνουν να φέρουν στα ίσια τον δίσκο. Αλλά η επιτυχία εξαρτάται από την παραμόρφωση που έχει υποστεί ο δίσκος.

Εγώ πάντως όσους δίσκους είχα που είχαν στραβώσει τελικά τους παρόπλισα...

Reaction score
77
Προ ετών είχα ακούσει για ένα τρόπο σύμφωνα με τον οποίο το βινύλιο θερμαινόταν ελάχιστα και για μικρό χρονικό διάστημα. Υστερα πιεζόταν με κάποιο βάρος ( πχ. βιβλία ). Μετά από 48 ώρες τα ελαφρώς παραμορφωμένα βινύλια επανέρχονταν - υποτίθεται - στην πρότερη καλή τους κατάσταση.

Βέβαια αυτά είναι μάλλον εμπειρικά και δεν μπορώ να εγγυηθώ για την εγκυρότητα της τεχνικής. Δεν την δοκίμασα ποτέ, ούτε θα υπέβαλα ελαφρότατα στραβωμένα βινύλια έστω και σε πολύ μικρή θερμοκρασιακή καταπόνηση.

Εάν όμως τα εν λόγω βινύλια είναι πολύ στραβωμένα, τότε δοκιμάζεις την τεχνική και μας ενημερώνεις.... ;-)

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Προ ετών είχα ακούσει για ένα τρόπο σύμφωνα με τον οποίο το βινύλιο θερμαινόταν ελάχιστα και για μικρό χρονικό διάστημα. Υστερα πιεζόταν με κάποιο βάρος ( πχ. βιβλία ). Μετά από 48 ώρες τα ελαφρώς παραμορφωμένα βινύλια επανέρχονταν - υποτίθεται - στην πρότερη καλή τους κατάσταση.
Θα προτεινα να τον θερμανεις μ ενα καυτο σιδερο (σιδερωματος) μ ενα χοντρο βαμβακερο πανι αναμεσα , οπως σιδερωνουμε τα μαλλινα (αν οχι εμεις ...οι μαμαδες η οι γυναικες μας ) .

Reaction score
0

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις CD.
Ο αδελφός μου (βυνιλιάκιας) το έχει δοκιμάσει αλλά τζίφος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Καλημέρα και καλώς όρισες στην παρέα.

Επι του θέματος:
Μην τα πετάξεις στα σκουπίδια.
Προσπάθησε να βρεις έναν τρόπο να τα πας για ανακύκλωση...

Reaction score
3.447
ποια είναι η κατάλληλη "στάση" , για να μην στραβώνουν?
Όσο ποιο όρθια ή με κάποια ελαφριά κλίση?

Reaction score
2.400
Είναι ένα θέμα τα στραβωμένα βινύλια.

Φοβάμαι να κάνω κάτι μήπως τα καταστρέψω.

Όπως και να'χει,όμως στη συλλογή μου θα μείνουν!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Είναι ένα θέμα τα στραβωμένα βινύλια.

Φοβάμαι να κάνω κάτι μήπως τα καταστρέψω.

Όπως και να'χει,όμως στη συλλογή μου θα μείνουν!

Δοκιμασε μ ενα πολυ στραβο δισκο που ουσιαστικα ειναι αχρηστος .

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
350
Ξέρει κανεις αν και πως διορθώνοντε βινύλια που έχουν στραβόσει?
ας είναι στραβά,ακόμη και έτσι δεν μπορούν να συγκριθουν με κανένα ψηφιακό,λοιπόν κανένα πρόβλημα και είναι και έργα τέχνης και θα ζήσουν δές γραμμόφωνο,μήπως κάτι ψηφιακά αρχίζουν να χαλάνε σε μερικούς;

Reaction score
14
βάλτον στον φούρνο στους 100 βαθμούς και ασ'τα για 5 λεπτά μετά βάλτον κάτω απο καμμιά ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΤΑΝΙΚΑ για καμμιά μέρα. Αν ξεστράβωσε καλώς αν όχι κράτα τον για σουβενίρ!

Reaction score
3
1ος κανόνας. Δεν αγοράζουμε στραβά βινύλια.

2ος κανόνας. Τα αποθηκεύουμε όσο γίνετε πιό κάθετα και αρκετά σφικτά μεταξύ τους.

3ος κανόνας. Τα στραβά βινύλια,δεν ισιώνουν.

Reaction score
1
Λοιπόν κάποτε δοκίμασα εκτενέστατα αυτό που οι περισσότεροι λέτε: να ισιώσω στραβωμένα βινύλια με θέρμανση.
Είχα στην διάθεσή μου πάνω απο δέκα δίσκους να πειραματιστώ.
Τα αποτελέσματα ήταν για πολλά γέλια....!!!!!
Ένας δίσκος θυμάμαι ξεστράβωσε, αλλά απο στρογγυλός έγινε λίγο οβάλ(!!!) γιατί τον είχα βάλει στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία αλλά σε ΣΤΡΑΒΟ ταψί!!!
Το επόμενο πείραμα έγινε με ίσιο ταψί αλλά μάλλον δεν ήταν αντικολλητικό και Ταψί-Δίσκος έγιναν ένα...όπως καταλάβατε με "έχεσε" η μάνα μου που κατέστρεψα το ταψί και μου το έφερε "καπέλο".
Το επόμενο πείραμα ήταν να μπει ο δίσκος ανάμεσα απο δύο κρύσταλλα(τζάμια χοντρά) -που θεωρητικά είναι απολύτως ίσια- και να θερμανθεί απο τις δυο πλευρές.Αυτό πέτυχε αλλά όταν έβαλα τον δίσκο να παίζει ήταν σαν να τρίβεις με τριβείο πάνω σε λαμαρίνα!!!
Να μην σας ζαλίζω περισσότερο δεν βρήκα αξιόπιστη λύση και τώρα που ξανασκέφτομαι αυτα που είχα κάνει τοτε "λιώνω" απο τα γέλια!!
Βλέπετε η "πατέντα" είναι στο αίμα του έλληνα απο γέννήσεως του!!
Το οτι δεν είχα καθόλου γνώσεις για την συμπεριφορά του βινυλίου σαν υλικό δεν με πτόησε καθόλου και έκανα τις "μαστοριές" μου.
Όλα αυτά εν έτη 1988 σε ηλικία 15 χρονών!!!

Reaction score
77
Λοιπόν κάποτε δοκίμασα εκτενέστατα αυτό που οι περισσότεροι λέτε: να ισιώσω στραβωμένα βινύλια με θέρμανση.
Είχα στην διάθεσή μου πάνω απο δέκα δίσκους να πειραματιστώ.
Τα αποτελέσματα ήταν για πολλά γέλια....!!!!!
Ένας δίσκος θυμάμαι ξεστράβωσε, αλλά απο στρογγυλός έγινε λίγο οβάλ(!!!) γιατί τον είχα βάλει στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία αλλά σε ΣΤΡΑΒΟ ταψί!!!
Το επόμενο πείραμα έγινε με ίσιο ταψί αλλά μάλλον δεν ήταν αντικολλητικό και Ταψί-Δίσκος έγιναν ένα...όπως καταλάβατε με "έχεσε" η μάνα μου που κατέστρεψα το ταψί και μου το έφερε "καπέλο".
Το επόμενο πείραμα ήταν να μπει ο δίσκος ανάμεσα απο δύο κρύσταλλα(τζάμια χοντρά) -που θεωρητικά είναι απολύτως ίσια- και να θερμανθεί απο τις δυο πλευρές.Αυτό πέτυχε αλλά όταν έβαλα τον δίσκο να παίζει ήταν σαν να τρίβεις με τριβείο πάνω σε λαμαρίνα!!!
Να μην σας ζαλίζω περισσότερο δεν βρήκα αξιόπιστη λύση και τώρα που ξανασκέφτομαι αυτα που είχα κάνει τοτε "λιώνω" απο τα γέλια!!
Βλέπετε η "πατέντα" είναι στο αίμα του έλληνα απο γέννήσεως του!!
Το οτι δεν είχα καθόλου γνώσεις για την συμπεριφορά του βινυλίου σαν υλικό δεν με πτόησε καθόλου και έκανα τις "μαστοριές" μου.
Όλα αυτά εν έτη 1988 σε ηλικία 15 χρονών!!!
Νάσαι καλά, μου έφτιαξες την διάθεση........ :happy_5:

Reaction score
871
Giota
Sp@s@rxido............................
Κ@ριόλες γυναίκες!
Δεν αξίζει ούτε λεσβία να γίνεις...
............................................

Χαίρομαι που 'κάνοντάς την' από το 'hi-end' forum σας το επίπεδο όλο και ανεβαίνει...ανεβαίνει....ανεβαίνει...
Έχει φθάσει σε Ultra Hi End επίπεδα...
Αλήθεια ο ΕΓΩ-ΜΑΝ και η Giota-Sp@s@rxido θα μπορούσαν να γράφουν από κοινού τα υπερυψηλού επιπέδου post τους με τις επίσης hi-end υπογραφές τους........γιατί δεν τους το προτείνετε?????

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Αν δεν σου αρέσει τι επίπεδο, μπορείς να μην μας επισκέπτεσαι. Δεν είναι υποχρεωτικό...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Κ.Sudoku ακόμα δε βρήκατε την έξοδο? Να σας βοηθήσουμε αν είναι.

Μέχρι τότε καλύτερα να περιορίσετε τη συμμετοχή σας σε αμιγώς μαθηματικά θέματα που δείχνετε να τα κατέχεται καλύτερα απο το Hi-End.

Reaction score
871
Α μπα! Σας επισκέπτομαι μια στις τόσες για να σπάω λίγη πλάκα και να ανεβαίνει το hi-end_ικό μου επίπεδο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Κανένα πρόβλημα, σας κατανοώ. Την επόμενη φορά όμως που θα θέλετε απλά να αναφερθείτε σε επίπεδα, το μήνυμα θα εκτοξευτεί στην εκτός θέματος.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants