Σηκωμαροτριχόμετρου συνέχεια

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
Ακριβώς! Και μετά, "κόβεις" 1000 αντίτυπα σε audiophile βινύλιο, strictly limited hand numbered edition κι έτσ', τα πουλάς σε τιμή €ΧΧΧ, τα αγοράζουν οι πειραγμένοι οι βινυλιάκηδες κι υγραίνονται από τις υγρές μεσαίες...

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.800
Τί κάνει αυτός;;! Πλήρες manipulation.
Απλή ηχοληψία είναι , πολύ απλή και υπερ απλουστευμένη για να διαφημίσει ένα plugin.

Να και η παραδοσιακή:
Ευτυχώς όλα αυτά δεν βάζουν γρέζι :roflmao::roflmao::roflmao:

Αντί να χαιρόμαστε που έχουν βγει σε λογική τιμή προϊόντα σαν το dirac, το οποίο dirac κάνει ότι και ο ηχολήπτης για να φέρει τον ηχο στον χώρο μας, γράφουμε ιστορίες για γρέζι.

Αρχεία studio υψηλής ανάλυσης τα οποία περνάνε από 40 κύματα για να έρθει το συμπιεσμένο master στο μέσο αποθήκευσης. Το να σου αρέσει το άκουσμα του βινυλίου είναι απόλυτα λογικό. Αφού είναι πολύ ωραίο γιατί να μην σου αρέσει; Άλλο όμως αυτό και άλλο να θεοποιείς το βινύλιο ή το cd ή το στριμάρισμα. Απλές τεχνολογίες είναι. Αύριο μπορεί να μας πουλάν τα υψηλής ανάλυσης από το master του studio, τι θα λέμε τότε; Ότι έχουν γρέζι και το cd παίζει πιο σωστά;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Γιατί ρε γμτ μου δε μπορούν να μιμηθούν έναν σοβαρό άνθρωπο σα τον Σταματάκο;
Τόσο πολύ κομπλεξικοί ή εντελώς ανίκανοι είναι;
Μπόουθ.

Κι αυτά επίσης:

Έγραψε ο Πάρης: Η λογική του γνωστού σιναφιού, που έχει βαλθεί να κόψει τις πωλήσεις όλης της αγοράς με ψέμματα και θαψίματα, συνοψίζεται στη φράση "μόνο εμείς ξέρουμε ρε γελοίοι". Είναι απλά Ελληνάρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

:gotcha::gotcha::gotcha::gotcha:

Βγήκε στη σέντρα μόνος του. Παιδιά μη λέτε πολλά γιατί του κόβετε τις πωλήσεις.
Μιας που μιλούσαμε για λεφτά αισθήματα...
Αυτός είναι ο καημός...να μην κοπούν οι πωλήσεις των υπερτιμημένων γυαλιστερών παραμορφωσιομηχανών.

Δυστυχώς για αυτούς, όσοι εχουν κάποια ικανότητα επιστημονικής σκέψης και παρακολουθήσουν τις συζητήσεις δεν πρόκειται να πλησιάσουν την συγκεκριμένη αγορά.

Ας γίνει αντιληπτό πως τα θύματα για άρμεγμα θα μειώνονται σε βάθος χρόνου.

Reaction score
659
Προφανώς ρε Cόγια, το να σου σηκώνεται η τρίχα από τη μουσική δεν έχει σχέση με τα μηχανήματα, αλλά με τη μουσική.
Και ταινία σε τηλεόραση μικρή βλέπεις και συγκινείσαι, γελάς, ανατριχιαζεις. Δε χρειάζεται σούπερ ντουπερουλτρα προβολέας για να είσαι συ δεκτικός στα συναισθήματα της ταινίας.
Και οι μουσικόφιλοι που αληθινά λατρεύουν τη μουσική, δεν έχουν καλά μηχανάκια, κάτι μπαχατελες έχουν στο σπίτι, και πολύ ράδιο. Δε χρειάζονται σούπερ στέρεο για να σηκωθούν οι τρίχες, πόσο μάλλον SET. 8-)

Να μη σου σηκώνονται χωρίς set, είναι ύποπτο. :p

Από μικρός είχα εξαιρετική ακοή, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του ήχου. :oops:

Γι'αυτό πχ με φώναζε ο Παντελής στο audio hall να ακούσω κάποιο νέο ηχείο ή ενισχυτή που έφερε, και να του πω αν άξιζε τον κόπο. Αν του έλεγα ότι δεν ήταν καλό, το έθαβε. Αν του έλεγα ότι ήταν καλό, έπαιρνε ποσότητες, θα μοσχοπουλουσε.:dance2:

Ήξερε κόσμος και κοσμάκης ότι ακούω καλά, ότι ξέρω να ακούω.:drinks:

Και μου'χαν βγάλει το "χρυσαυτιάς". Χρόνια τώρα. Χρυσαυτιάς ο κωσταυτιάς, τα ξέρετε οι παλιοί. ;)

Κι εμένα μου άρεσε η λάμπα. Από τρανζίστορ, την προτίμησα. Ξέρω το γιατί. Άκουσα τη διαφορά. Δεν ήξερα τότε να το ερμηνεύσω, αλλά αυτό είναι άσχετο. Τα σύκα σύκα.8-)

Πάμε όμως στο δια ταύτα:

Όταν άκουσα διακοπτικούς ενισχυτές, είχα απανωτά ρίγη συγκίνησης, παιδιά τέτοια επίδοση σηκωμαροτριχόμετρου δεν είχα ξαναδεί.:o

Στην άμεση σύγκριση, ο ακριβός κι αγαπημένος μου λαμπατος ενισχυτής, έπαιζε σα χαλασμένο! Ειλικρινά, δεν υπερβάλλω. 8-)

Χαϊεντάς ήμουν ξεκάθαρος, με τα μαγκνεπαν και τις λάμπες μου, και τα καραγκαγκάν πανάκριβα καβλώδια παντού, που δοκίμασα ένα διακοπτικο ενισχυτικό.:oops:

Πως δγιαλο εγώ να τερματίζω το σηκωμαροτριχόμετρο με διακοπτικο ενισχυτικό, και ο κάθε Πάρης να μιλάει για SET, αφού πραγματικά δηλαδή παίζει τόσο χειρότερα;:D

Ποτέ μου δε κατανόησα γιατί κάποιοι έλεγαν από τότε, από πριν 15 χρόνια, πως οι διακοπτικοι ενισχυτές είχαν σκληρά πρίμα και ήταν στεγνοί και αμουσοι και σκληροί και κλινικοί και όλα αυτά τα γνωστά. Από τότε μέχρι τώρα, το μόνο που άλλαξε στους διακοπτικους ενισχυτές, είναι η τιμή, είναι πιο φτηνοί, ο ήχος είναι ίδιος, ο ίδιος καλός ζεστός γλυκός και ανθρώπινος ήχος που άκουσα και μου σηκώθηκε. :p Και πλέον έχουν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, είναι ελάχιστοι οι εναπομείναντες "Πάρηδες" που θα δηλώσουν ότι δήθεν προτιμούν τον ήχο της λάμπας, πλέον και οι κριτικές στα περιοδικά ήχου είναι υπερθετικές για διακοπτικά ενισχυτικά, και το στερεοφιλ τα έχει σε υψηλή υπόληψη και δίνει διακρίσεις απλόχερα.8-)

Κι όμως, στον ήχο δεν άλλαξε τίποτα από τότε που έβγαλα το συμπέρασμα πως η λάμπα έπαιζε σα χαλασμένη.:D

Οπότε, εφόσον έχω συμμετάσχει στην κατηγορία των χαλιεντάδων για δεκαετίες, και γνωρίζω επακριβώς την έννοια του σηκωμαροτριχόμετρου, και έχω διαπιστώσει ιδίοις ωτοις τη γλύκα των διακοπτικων ενισχυτικων, και βλέπω και τις κριτικές του στερεοφιλ, φίλοι μου, καλοί μου φίλοι, σας λέω με απόλυτη βεβαιότητα: όποιος επιμένει στις μέρες μας να λέει ότι οι διακοπτικοι ενισχυτές προσφέρουν μικρότερη ικανοποίηση στο αυτί και λιγότερο σήκωμα τρίχας από άλλα ενισχυτικά στάδια, λεν μπούρδες. ;)

Σκίστε τα πιντιεφ, χέστηκα τι ξέρετε, αλλά ανοίξτε τα αυτιά σας κι ακούστε. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς κολλήματα. Αν έχετε κολλήσει, αφήστε το να πάει στο δγιαλο. :D

Και πικάπ ακούω, και το βινύλιο παίζει καλά, δεν έχω θέμα, και τα έχω πει κατ'επαναληψιν. Αλλά η επίδοση του βινυλίου στο σηκωμαροτριχόμετρο, είναι πλέον στην κατηγορία toy. :p

Ως γνήσιος χαϊεντάς και χρυσαυτιάς, μία νίλα είχα πάθει με τους διακοπτικους ενισχυτές που τερμάτισαν το σηκωμαροτριχόμετρο, και τον δεύτερο τερματισμό του σηκωμαροτριχόμετρου τον χτύπησε η μετρικ χαλο, κι όχι κάποιο πικάπ.8-)

Οπότε, μου φαίνονται τραγικά κινέζικα αυτά που υποστηρίζει ο κάθε "Πάρης", κι αναρωτιέμαι αν είναι κουφοί αυτοί οι άνθρωποι, αλήθεια δηλαδή.:fuckyou:

Την άγνοια την καταπίνω αμάσητη, δε με ενοχλεί, ούτε οι κοτσάνες σε τεχνικό επίπεδο, είναι απλά λάθη, σιγά τα ωα, αλλά στον ήχο; Όλοι αυτιά έχουμε, δε γίνεται! :fuckyou:

Δε γίνεται να πας στο Athens mastering να σου χώσει δύο μουσικές ο μάστορας στα ATC τα τέρατα με τα σαμπ τους και να μη σου σηκωθεί η τρίχα αδερφέ.:fuckyou:

Δε γίνεται. Πάρτο χαμπάρι.:fuckyou:

Να ακούσεις μία λάμπα και να παίζει η κακομοίρα σα χαλασμένη δίπλα σε αυτό το άκουσμα, γίνεται.:gotcha:
Yes_Check_Circle.svg.png

Reaction score
2.566
Ρε παιδιά ο ακατανόμαστος δε μοιάζει με τον Ed o' Neill ?

Όπου σε αυτή τη περίπτωση, θα του πρότεινα να μας κάνει τη χάρη και:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Ρε παιδιά ο ακατανόμαστος δε μοιάζει με τον Ed o' Neill ?

Όπου σε αυτή τη περίπτωση, θα του πρότεινα να μας κάνει τη χάρη και:
Έσβησα τις φωτό.
Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις.:(

Reaction score
2.566
Το ξέρω, δε κρατιέμαι τελευταία με τις βλακείες που διαβάζω...αλλά έχεις δίκιο. Σβήσε και το μήνυμα.

Reaction score
1.753
"Ως γνήσιος χαϊεντάς και χρυσαυτιάς, μία νίλα είχα πάθει με τους διακοπτικους ενισχυτές που τερμάτισαν το σηκωμαροτριχόμετρο, και τον δεύτερο τερματισμό του σηκωμαροτριχόμετρου τον χτύπησε η μετρικ χαλο, κι όχι κάποιο πικάπ."

Ακριβώς την ιδια εμπειρία κι εγώ.
Με τη διαφορά οτι δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω Reset (αφού όλα όσα έχω, είναι DIY, τα έχω πληρώσει πανάκριβα, ενώ βεβαίως, δεν αποτιμώνται σε κανένα κατάλογο).
Οπότε τα έχω κάνει γαργάρα, αποδεχόμενος την κατάστασή μου.

Σε κάθε περίπτωση, θά᾽θελα να πω σε όσους ανησυχούν για στείρο αποτέλεσμα, οτι αυτό είναι δυνατό να αλλάξει με άπειρες, πολύ απλές και ανέξοδες! ψηφιακές παρεμβάσεις απο τον χρήστη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr