Στάθμες αναπαραγωγής μελών

Τι ενισχυτές έχουμε για το μπάσο και σε τι μαξ εσπιέλ φτάνουν τα ηχεία μας στις μεσαίες συχνότητες

• Κλάση "άρχοντα": >1 κιλοβάτ στο μπάσο και > 115 ντεσιμπέλ στα μεσαία

Votes: 19 20,4%
  • Κλάση "θέλω κι άλλο": >1 κιλοβάτ στο μπάσο και > 110 ντεσιμπέλ στα μεσαία

Votes: 15 16,1%
  • Κλάση "για αρχή καλά είναι": <1 κιλοβάτ στο μπάσο και <110 ντεσιμπέλ στα μεσαία

Votes: 21 22,6%
  • Κλάση "χαϊεντά": το σαμπ κάνει κακό στον ήχο. Δε θέλω.

Votes: 22 23,7%
  • Κλάση "λαμπάτου": εμένα μου φτάνουν 5 καλά βατ.

Votes: 11 11,8%
  • Αgάπη μόνο.

Votes: 7 7,5%

• Total voters
    93

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.610
Δεν νομίζω. Αν ακούς 80db μέση στάθμη, τα περνάς στις κορυφές.
Εξαρτάται πολύ από το πρόγραμμα. Να υποθέσουμε ότι κάποιος με ενισχυτή 5w έχει και μάλλον ευαίσθητα ηχεία, ας πούμε 95dB και βάλε; Με θέση ακρόασης στα 2,5 μέτρα, 5w δίνουν κορυφές 100dΒ. 20 dB headroom με άλλα λόγια. Φυσικά τα συμφωνικά έργα έχουν πολύ μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, όμως όχι μόνο προς τα πάνω, αλλά και προς τα κάτω. Τα 80 dB που παίρνεις ως βάση υποτίθεται ότι είναι κάπου μεταξύ mezzo-piano και mezzo-forte, και περισσότερο προς το 2ο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.779
Εξαρτάται πολύ από το πρόγραμμα. Να υποθέσουμε ότι κάποιος με ενισχυτή 5w έχει και μάλλον ευαίσθητα ηχεία, ας πούμε 95dB και βάλε; Με θέση ακρόασης στα 2,5 μέτρα, 5w δίνουν κορυφές 100dΒ. 20 dB headroom με άλλα λόγια. Φυσικά τα συμφωνικά έργα έχουν πολύ μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, όμως όχι μόνο προς τα πάνω, αλλά και προς τα κάτω. Τα 80 dB που παίρνεις ως βάση υποτίθεται ότι είναι κάπου μεταξύ mezzo-piano και mezzo-forte, και περισσότερο προς το 2ο.
Του ρικ ειναι 91, το έγραψε πριν

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.531
Δεν έφτιαξα εγώ τους κανόνες...::idk:
Ε, εντάξει, δεν έχω 1kW subwoofer, αλλά έχω από 1kW να οδηγεί τα woofers των ηχείων, δεν πιάνεται; :D

Η μονη θεση που ο zizzy μπορει να βαλει sub ειναι σαν καρεκλα στη θεση ακροασης.Διαφορετικα πρεπει να ακουει ορθιος η με ενα ηχειο.Γιωργο μαζι σου κι αμα σου λειπουν μπασα να περνας απο εδω .......... :roflmao:
Μια φορά να γράψεις το nickname μου σωστά, μωρή κουφάλα...! Όσο για τα subwoofers, είπαμε, όλα τα καλά χωράνε. Εάν το χρειαστώ και το "ένα" είναι μεγάλο, θα πάρω 2 ή 4 μικρά - 4 Temblor T10 είναι καλά, γιατροί μου;

Ανάμεσα στα ηχεία; Γιατι όχι; Αν εχει ρακ εκεί, να το πάει αλλού.

Εγω “πιστεύω” πως δεν χρειάζεται σαμπ ο γουιζι
Αυτό θα το κάνω και quote στο thread μου. Έτσι, επειδή scripta manent. Κουφάλες!:lol:

Εγω θα περιμενω να ακουσω το αποτελεσμα στο νεο του χωρο.Ειναι απο τις περιπτωσεις που οντως ειμαι περιεργος αν θα λειτουργησουν ολα ενταξει,κατι που του το ευχομαι.Το μονο που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι η υποψια οτι τα ηχεια δεν εχουν τον απαραιτητο χωρο να "αναπνεουν".
In Panos we trust.:thumbsup:

Doable... ;)

View attachment 108147 View attachment 108148

Με τη μουσική που του αρέσει .... also doable. :D

Σσσσσσσσσσσσσσσσσ'ωραίος!:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Κατι τετοια θα εκανε και του'φυγαν τα μαλια:p
........
το νιωθω......οπου ναναι θα μου απαντησει.......χεχε
Θύμισέ με όταν θα τελειώσει ο χώρος να καλέσω για ακρόαση όλους τους εδώ βλαμένους ΕΚΤΟΣ από εσένα!:fuckyou:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.779
Το μονο που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι η υποψια οτι τα ηχεια δεν εχουν τον απαραιτητο χωρο να "αναπνεουν".
Το λινγκντορφ σώζει

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.610
Του ρικ ειναι 91, το έγραψε πριν
Τότε κακώς έχει ενισχυτή μόνο 5w, εκτός εάν δεν έχει καθόλου απαιτήσεις σε στάθμες. Τα επιθυμητά 30 dB headroom σημαίνουν ότι στις κορυφώσεις χρειαζόμαστε 1000 φορές περισσότερη ισχύ σε σχέση με τη στάθμη βάσης.

Συμπτωματικώς και τα δικά μου ηχεία έχουν ευαισθησία 91 dB ονομαστικά (90 μετρημένα από το Stereophile). Με θέση ακρόασης τα 2,7 μέτρα (9 πόδια) και όπως είναι τοποθετημένο το σύστημα, θέλω 0,15w για πρόγραμμα 80 dB. Τα 30dB περιθώριο αυτομάτως 1000πλασιάζουν τις απαιτήσεις ισχύος, στα 150w. Συνεπώς 5w είναι πολύ λίγα, δίνουν μόνο 15dB περιθώριο.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Tα ηχεια ειναι τα duevel-bella luna.

Δεν εχω ψηφισει ακομα, περιμενω ισοπαλια για να δωσω την νικητηρια ψηφο στους χαιενταδες. Πανω τους παιδια, να τους ξεσκισουμε. Να φανε τα σαμπγουφερ τους κρουασάν...:D:D

A

AKARL

Guest
Εχμ, καλέ μου γιατρέ, εγώ πχοιά κατηγορία να πσηφίσω;
4 καρφωτό.
Κακούργε κι άκαρδε Αφτχιά σου αφιερώνω το παρακάτω τραγουδάκι, δώσε βάση στους στίχοι... :sneaky:

Το παράπονο του χαϊέντη

Χαϊέντη μ’ είπες μνια βραδγιά
χωρίς καμνιά αιτία
μα του χαϊέντη το σετάπ
ξανοίγεις με λαγνεία
μα του χαϊέντη το σετάπ
ξανοίγεις με λαγνεία

Χαϊέντη μ’ είπες μα εγώ
αντί να σε μισήσω
αλλάζω λάμπες κ΄ ιντερκονέ
για να μη σε κσεσκίσω
αλλάζω λάμπες κ΄ ιντερκονέ
για να μη σε κσεσκίσω

Θα `ρθει καιρός όμως Αφτχιά
να το μετανοήσεις
για του χαϊέντη το σετάπ
θα ρίκσεις τις διαχύσεις
για του χαϊέντη το σετάπ
θα ρίκσεις τις διαχύσεις

Τραγουδγιέται στο ρυθμό του... Το παράπονο του αgλήτη (Αgλήτη μ’ είπες μια βραδιά)

Εχμ, καλέ μου γιατρέ, εγώ πχοιά κατηγορία να πσηφίσω;
Κατηγορία 4
Κλάση "χαϊεντά": το σαμπ κάνει κακό στον ήχο. Δε θέλω.
Αφτό με πίκρανε και με πόνεσε... Alors, θα σου τραγουδήσω το μπόνο μου:

Εγώ δεν ήμουνα χαϊέντης

Χωρίς σαμπγούφερ στο σετάπ
απ’ το μηδέν ξεκίνησα.
Έχω Κλαςς Ντε, έχω και Κλιπζς
σαμπγούφερ δεν πεθύμησα.

Εγώ δεν ήμουνα χαϊέντης,
χαϊέντη μ’ έχρισες εσύ.
Εγώ δεν ήμουνα λαμπάτος,
δεν ήμουνα κακό παιδί.
Εγώ δεν ήμουνα χαϊέντης,
χαϊέντη μ’ έχρισες εσύ.
Εγώ δεν ήμουνα λαμπάτος,
ήμουνα καλό παιδί.

Μες στου γρεζιού την παγωνιά
χροιές και τίμπρο έψαξα.
Εγώ δεν μέτρησα ποτέ,
το Αρτισίκστυ το ΄γραψα.

Εγώ δεν ήμουνα χαϊέντης,
χαϊέντη μ’ έχρισες εσύ.
Εγώ δεν ήμουνα λαμπάτος,
δεν ήμουνα κακό παιδί.
Εγώ δεν ήμουνα χαϊέντης,
χαϊέντη μ’ έχρισες εσύ.

Τραγουδγιέται στο ρυθμό του... Εγώ δεν ήμουνα αgλήτης

ΥΓ: Άρχοντες 14 - Χαϊεντάδες 16 ... Έτσι αγαπάνε οι Χαϊεντάδες. :fuckyou:

Reaction score
15.469
Επειδη θωρω επαε κοντα , μα και αλλουθε, κατι μαντηλοφορεμενους-ζαχαροπλαστες να παλευουνε να πχιασουνε τα 115 ντιμπια με παραωρα αλχημικα κολπα προτεινωντονε και λοιπες χρησεις των ηχειωντονε
10568827_10153145319382165_6141434386873902487_n.png

παω δα ν' αφρουγκαστω τσακ ματζιονε με τα 112 απλετα ντιμπι μου ...

και να κατεχετε πως θα παω τη καθεκλα μου στο 1,90 να σας ε σκασω ...

wizzy

Reaction score
22.531
Ειχα την ευκαιρια στο συστημα φιλου να το ακουσω και να πειραματιστουμε.
Ο "φίλος" είμαι εγώ; Γιατί τώρα τελευταία δεν είμαι σίγουρος ότι είμαστε φίλοι...:D:D:D:D:D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο "φίλος" είμαι εγώ; Γιατί τώρα τελευταία δεν είμαι σίγουρος ότι είμαστε φίλοι...:D:D:D:D:D
Εχεις και συ?
Οχι στην Παφο το ακουσα.Ευτυχως που εβαλες πολλες φατσουλες γιατι δεν θα σου ξαναμιλουσα ..... wozzy :p:p
Ξερεις ποιους 2 δισκους θα φερω οταν/αν με καλεσεις στα "εγκαινια" ......

wizzy

Reaction score
22.531
Εχεις και συ?
Οχι στην Παφο το ακουσα.Ευτυχως που εβαλες πολλες φατσουλες γιατι δεν θα σου ξαναμιλουσα ..... wozzy :p:p
Ξερεις ποιους 2 δισκους θα φερω οταν/αν με καλεσεις στα "εγκαινια" ......
Εκείνο το Therion που σου άρεσε; Άσε, μην το φέρεις, το έχω εγώ!

Έτσι αγόρι μου ...συμφωνείς!
802 D είναι αυτά..θα σέβεσαι!:p
Έτσι, αυτά είναι.

wizzy

Reaction score
22.531
Ανάμεσα στα ηχεία; Γιατι όχι; Αν εχει ρακ εκεί, να το πάει αλλού.[...]
Σε αυτό δεν απάντησα: το rack έχει προβλεφθεί να μπει πίσω αριστερά από τη θέση ακρόασης. Ανάμεσα στα ηχεία και μεταξύ των ηχείων και του ακροατή δεν θα υπάρχει κάποιο αντικείμενο.

Το (τα) subwoofer(s) (εάν χρειαστεί/ουν) θα τοποθετηθούν εκεί που πρέπει - όχι εκεί που μου "αρέσουν" οπτικά.

Reaction score
6.599
Σε αυτό δεν απάντησα: το rack έχει προβλεφθεί να μπει πίσω αριστερά από τη θέση ακρόασης. Ανάμεσα στα ηχεία και μεταξύ των ηχείων και του ακροατή δεν θα υπάρχει κάποιο αντικείμενο.

Το (τα) subwoofer(s) (εάν χρειαστεί/ουν) θα τοποθετηθούν εκεί που πρέπει - όχι εκεί που μου "αρέσουν" οπτικά.
Πόσα μέτρα καλώδια θα είναι οι τελικοί από τα ηχεία σου; μήπως το df πάει αδιάβαστο;

wizzy

Reaction score
22.531
Πόσα μέτρα καλώδια θα είναι οι τελικοί από τα ηχεία σου; μήπως το df πάει αδιάβαστο;
Μέτρα; Ποια μέτρα; Το πολύ 20 με 30 εκατοστά καλώδιο θα χρειαστώ. Οι τελικοί θα τοποθετηθούν δίπλα στα ηχεία. Οι τελικοί θα παίρνουν σήμα από καλώδιο XLR to XLR.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv