Σταθεροποιητής τάσης- γνώμες- συστάσεις

Reaction score
3.613
Απάντηση: Σταθεροποιητής τάσης- γνώμες- συστάσεις

Επειδή μας απασχολεί όλους το θέμα να γίνει sticky
Προστασία συσκευών από ρεύμα και προτεινόμενες δοκιμασμένες συσκευές του εμπορίου.

Reaction score
298
Ειναι πραγματικά πολυ χρησιμο το θεμα, ιδιως για εμάς που δε γνωριζουμε πολλα απο ηλεκτρολογικα..

Και μια ακομη ερωτηση: μπορουμε να συνδεσουμε ενα ups line interactive και εναν σταθεροποιητη τασης στη σειρα ωστε να εχουμε τα πλεονεκτηματα και των δυο συσκευων σε χαμηλο ( σχετικα ) κοστος;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.780

[...] Και μια ακομη ερωτηση: μπορουμε να συνδεσουμε ενα ups line interactive και εναν σταθεροποιητη τασης στη σειρα ωστε να εχουμε τα πλεονεκτηματα και των δυο συσκευων σε χαμηλο (σχετικα) κοστος;
Αυτό το έχω εφαρμόσει εδώ και καιρό (τουλάχιστον 5 χρόνια) στο pc μου. Ο σταθεροποιητής τάσης στην μπρίζα και το line interactive UPS να παίρνει ρεύμα από αυτόν. Η διάταξη αυτή δοκιμάστηκε ιδιαίτερα το περασμένο καλοκαίρι που είχαμε να αντιμετωπίσουμε συνεχείς διακοπές ρεύματος και απροειδοποίητες επαναφορές του. Όλα καλά πήγαν καλά.

Δεν γνωρίζω εάν θα υπάρξει πρόβλημα ή/και διαφορετικό αποτέλεσμα εάν ακολουθηθεί αυτή η διάταξη σε μηχανήματα ήχου ή/και εικόνας.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.325

Μα τα Ups, κάνουν και απο μόνα τους σταθεροποίηση τάσης, τι το θες το διπλό πακέτο ? για το pc?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.325

Αν μπορούσα να βρω APC, που να σηκώνει τους τελικούς μου μαζί με τα υπόλοιπα θα το έπαιρνα , αλλά δεν.
Γιαυτό εχω καταφύγει στην λύση των 2 KEBO-DIANXING, VOLTAGE REGULATORS.3KVA έκαστο και πάλι δεν φτάνουν.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.780

Μα τα Ups, κάνουν και απο μόνα τους σταθεροποίηση τάσης, τι το θες το διπλό πακέτο ? για το pc?
Διότι τα line interactive δεν κάνουν σταθεροποίηση τάσης, αλλά
Yiannis_B said:
[...]υπάρχει ένας αυτο-μετασχηματιστής για να κρατά την τάση εξόδου μέσα σε κάποια όρια αν η τάση του δικτύου ξεφύγει αρκετά.
(από το post #16 πιο πάνω). Προσωπικά, προτιμώ το ρεύμα που λαμβάνει το UPS να έχει σωστή τάση (και η τελευταία να διορθώνεται όταν παραστεί ανάγκη), παρά να βασίζομαι σε υλοποιήσεις "στο περίπου".

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.325

Σκέψου 4 τελικούς , 2 προ , 3-4 πλαϊερς , προβολέα , sub eq, δικάναλα............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σκεψου ...αναβουν ποτε ολα μαζι ?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.325

Λες να μην το εχω σκεφτεί?