Στην γωνια του antkots

Reaction score
460
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Ευχαριστω Σταματη,ειναι πραγματικη απολαυση να ακους ενα συστημα που χτιστηκε με κοπο,με καλους φιλους!!

Reaction score
1

Εγώ θα μείνω στο...
ειναι πραγματικη απολαυση να ακους
αυτό το σύστημα και φυσικά θα μείνω και στο
με καλους φιλους!!
Αντωνάκη, μου είπες να μπω να διαβάσω τι έχει γραφτεί... αλλά ρε φίλε εδώ έχουν γραφτεί περισσότερα πράγματα και από το μνημόνιο II (όπως Rocky II, Rambo III κλπ.).
Για το λόγο αυτό, προτίμησα να διαβάσω μόνο το τελευταίο σου μήνυμα και να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστήματα που έχω ακούσει. Ο χώρος έχει ένα θεματάκι με την τεράστια άπλα από τα αριστερά, γεγονός που δεν επιτρέπει στα θηρία να μας δείξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, αλλά έστω και έτσι... ο ήχος σου είναι από τους 5-6 αγαπημένους μου.

Reaction score
8.905

Για το σύστημα του Αντώνη (και την φιλοξενία του) έχουν γραφτεί πάρα πολλά, αυτό που έχω να πω είναι ότι ροκ-άρει σε απίστευτες εντάσεις απροβλημάτιστα, ακούγοντάς το είναι σαν να μεταφέρεσαι πάνω στην σκηνή του γκρουπ... τι μπάσα είναι τούτα... ομοιογένεια... φωνές...και όχι μόνο. Ακούσαμε διάφορα κομμάτια από Grace Jones, Fuzztones, Brian Ritchie, B-52's, Pink Floyd κ.α. και σου έδιναν τα JBL την αίσθηση, ότι θέλουν και άλλα βατ από τα κτήνη της Bryston! Αυτό θα πω μόνο, ...εντάσεις πόνου κρατώντας την ποιότητα-ομοιογένεια... Το ταξίδι τελείωσε και χρειάζομαι ένα διάστημα να το ξεχάσω... για να μπορώ να ξαναπατήσω πάλι το on στο σύστημα μου!
Φίλε Αντώνη να είσαι καλά και να τα χαίρεσαι, αλλά παρέα δεν σε ξανακάνω...:105:

Έχω μια απορία μόνο, στην Ελλάδα υπάρχει άλλο σύστημα σε αυτές τις εντάσεις και να παίζει απροβλημάτιστα?

Reaction score
460

Θα σε κανω εγω παρεα μη σκιαζεσαι........
Οταν θες ελα να ξανα ακουσουμε the wall και take five...................:608::201:

Reaction score
1.815

.....Έχω μια απορία μόνο, στην Ελλάδα υπάρχει άλλο σύστημα σε αυτές τις εντάσεις και να παίζει απροβλημάτιστα?
Επειδή ο Αντουάν είναι από τη φύση του σεμνός με τους καλούς του φίλους, θα απαντήσω εγώ:
Φίλε Bill όπως κατάλαβες κι εσύ ΔΕΝ υπάρχει σύστημα στην Ελλάδα που να παίζει σαν του Αντώνη!!! Εϊναι πραγματική εμπειρία να βυθίζεσαι στον καναπέ και να σου χτυπάει τα "οπίσθια" το μπάσσο και η μπότα!! Απίστευτο σύστημα, ονειρικό από κάθε άποψη. Δε σου κρύβω οτι κι εγώ δεν έχω ακόμα σκεφτεί να πατήσω το ΟΝ στον ενισχυτή μου.... (Ζημειά μεγάλη!:204:)

Μπράβο Αντουάν! Φίλε πραγματικά όποτε ακούω στο χώρο σου, νιώθω τυχερός που αισθάνομαι τα "μπίτια", την αψεγάδιαστη ανάλυση, την εξαιρετική πέραν πάσης κριτικής μουσική σκηνή, το σώμα, το μπρίο, το... "πάρτα στο κεφάλι" του μοναδικού αυτού συστήματος!!!

Συγχαρητήρια για το τελικό αποτέλεσμα της κουραστικής - μέσα από πολλές αναδιαρθρώσεις - πορείας σου! Το σύστημά σου ταιριάζει απόλυτα στο χαρακτήρα σου: Ευγενικό, ακούραστο, παιχνιδιάρικο, "χειρουργικό" στη λεπτομέρεια, επιθετικό όταν πρέπει, με λίγα λόγια... "Δε μασάει ...καταπίνει!!":116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Άρα θα χρειάζονται πολλά τέτοια μετά

Έμανα δεν μου έχει κάτσει ακόμα το αμάσητο:114:
Περιμένω να το τελειοποιήσει πρώτα.:120:
4 Bryston για διενίσχυση

Reaction score
11

Eχθές το βράδυ έγινε συγκέντρωση 20, (περίπου), ατόμων στο υπέροχο σπίτι του Αντώνη, προς ακρόαση του, (επίσης), υπέροχου συστήματος του και, φυσικά, ανταλλαγή σκέψεων.

Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή και η φιλοξενία του οικοδεσπότη μας πολύ φιλική. Φυσικά υπήρξε και η ανάλογη "επιμελητεία" ως προς την τροφοδοσία του κόσμου με τα απαραίτητα "καύσιμα", ήτοι ποτά και ψητά και όλα τα σχετικά.

Επειδή στο κοινωνικό κους-κους δεν τα πάω καθόλου καλά, συνεχίζω με την αναφορά μου ως προς την ουσία της υπόθεσης που ήταν η ακρόαση του πρόσφατα πολλαπλά αναβαθμισμένου μέγα-ηχητικού συστήματος.

Το σύστημα αυτό είναι επιβλητικό στην εμφάνιση συνολικά αλλά και αντικρύζοντας τα κομμάτια που το αποτελούν ένα-ένα.

Εντυπωσιακά και τα τεράστια ηχεία με κόρνες και τουήτερ βηρυλίου της JBL για τα οποία έγιναν ατέρμονες συζητήσεις θαυμασμού.

Τέλος πάντων, θα άξιζε να αναφερθεί κανείς σε ένα-ένα ξεχωριστά τα κομμάτια που αποτελούν το σύστημα, αλλά μέσα στην ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τόσο κόσμο και φασαρία, στάθηκε αδύνατον να επικεντρώσω την προσοχή μου όπως θα ήθελα.

Πάντως "πέρασα" το όλο σύστημα από ένα απλό test δικής μου εμπνεύσεως, τριών σημείων, που σχετικά πρόσφατα έχω "θεσμοθετήσει" για τέτοιου είδους αξιολογήσεις, που βέβαια έχουν αξία αυστηρά και μόνο για μένα και τίποτα περισσότερο:

1)Aκρόαση του "Στην αγορά του Αλ Χαλίλι" για το δύστροπο "σ" της Τσαλιγοπούλου.

2)Ακρόαση του "Εl cascabel" από τα "LATIN" του Νταλάρα, όπου περισσότερο σέρνεται παρά ακούγεται ένα χαμηλό μπάσο που λίγα συστήματα το αποδίδουν με σαφήνεια ενώ άλλα ούτε καν.

3)Μέτρηση της ηχητικής πίεσης με ντεσιμπελόμετρο στην θέση ακρόασης.

Σε όλα τα παραπάνω, το σύστημα του Αντώνη τα πήγε από τέλεια έως...ακαθόριστα, γιατί οι συνθήκες, όπως προανέφερα, δεν μου επέτρεψαν να σχηματίσω ολοκληρωμένη εικόνα.

Έτσι λοιπόν, και ενώ με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να...ρίξω ένα άριστα με τόνο στο απίθανο αυτό σύστημα του υπέροχου οικοδεσπότη μας, θα επιφυλαχθώ για μια επόμενη ακρόαση, αν και όταν αυτή προκύψει, κάτω από περισσότερο audiophile συνθήκες.

Αντώνη σε ευχαριστώ πολύ για την θερμή σου φιλοξενία και την θαυμάσια βραδιά που μας χάρισες, που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω το σύστημά σου αλλά και πολλούς θαυμάσιους ανθρώπους!

Να είσαι καλά!

:107:

Reaction score
460

Να εισαι καλα Χρηστο μου.
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,και η μεταξυ μας ακροαση θα γινει συντομα.
Και παλι σε ευχαριστω που με τιμησες με την παρουσια σου.

Reaction score
1.815

Πω πω καταλαβαίνω!
Πάλι έπεσαν σαγόνια, ή μάλλον ...μασέλες!!!
Mε τις κλωτσιές που έπεσαν από τα υπέροχα ηχεία σου και καθώς έφευγαν απ' το σπίτι, θα αναρωτιόντουσαν: "Σε πιο κάδο να πάω να πετάξω το στερεο..φονικό μου?

Reaction score
11

Συμπέρασμα: μία αίρεση, (το υπάρχον, ενδεχομένως, sub), θα σε σώσει!

:142:

Reaction score
11

Kαι το λέω αυτό γιατί, αν θυμάσαι, στην συγκέντρωση σου είχα πει ότι αρέσκομαι στον αιρετικό λόγο.

Από την άλλη, όταν ρωτήθηκα τι θα έπρεπε να αλλάξει, ενδεχομένως, στο σύστημα σου, απάντησα πως "δεν ξέρω"!

Τώρα λοιπόν, μελετώντας λίγο τα ηχεία σου, σου λέω κάτι που δεν τόλμησε να διανοηθεί κανείς μέχρι τώρα για ηχεία αυτού του όγκου: πρέπει να παίζουν με συνοδεία, κατάλληλου, μουσικού sub!

Θα βελτιωθεί όλο το φάσμα και όχι μόνο τα μπάσα!

Ελπίζω αυτό το θηρίο της JBL που έχεις, (δεν ξέρω ποιό είναι), να κάνει!

Κάνε το και θα με θυμηθείς!

:107:

Reaction score
1.815

Χρήστο θες να τον κυνηγάνε οι γείτονες?:140:
Ηδη στη φάση που "παίζει" στήνουν αυτί και απολαμβάνουν με κλειστές τις πόρτες, από ...το σαλόνι τους!

Γειά σου Καράβελλα με τα ωραία σου!!!:605:

Reaction score
11

Χρήστο θες να τον κυνηγάνε οι γείτονες?:140:
Ηδη στη φάση που "παίζει" στήνουν αυτί και απολαμβάνουν με κλειστές τις πόρτες, από ...το σαλόνι τους!

Γειά σου Καράβελλα με τα ωραία σου!!!:605:

Γειά σου Σταμάτη λεβέντη!

Το λοιπόν!

Όταν πρωτοξεκίνησα, πριν κάποια χρόνια, την ειδική "εκπαίδευση" των γειτόνων "παίζοντας" το "CAFE ARABICA, (The cream of Arabient cuisine)" με...κρέμα από πληθωρικά πλούσιο περιεχόμενο σε βαθύ χαμηλό, ένα ζευγάρι από την απέναντι μονοκατοικία, με επισκέφθηκε δώρα φέροντας.

Και ήσαν αυτά χρυσός, σμύρνα, και λιβάνι, ω μπαρδόν, θέλω να πω, μία κασετίνα με πολλά cd, (δώρο του κυρίου), και ιδιαίτερα αρωματικό, σπιτικό, γλυκό του κουταλιού, (δώρο της κυρίας), με την εξαιρετική παράκληση για παίξιμο σε χαμηλότερες στάθμες, ίνα καταστεί εφικτή η ανετότερη παρακολούθηση, από εκείνους, των αγαπητών τους προγραμμάτων της τηλεόρασης.

Έτσι λοιπόν, ας μην είμαστε απόλυτοι ως προς την πιθανότητα θετικής η αρνητικής πρόσληψης των ηχητικών μας πιέσεων από την κοινωνία!

:142:

Reaction score
777
Εγώ πάντως βλέπω οτι σύμφωνα με το διάγραμμα απόκρισης του ηχείου -αν είναι αυτό - δέν χρειάζεται sub.Μάλιστα αν κάνεις μέτρηση μέσα στον υπάρχον χώρο πιθανότατα να ανακαλύψεις οτι υπάρχει αρκετό χαμηλό, τόσο που μπορεί να επιβαρύνει το αποτέλεσμα...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.906

Η μέτρηση που έβαλε ο Χρήστος αναφέρεται στην απόκριση του ηχείου σε ανηχοϊκό θάλαμο. Σαφως αλλάζει αυτή σε οικιακό χώρο. Μπορεί να μην κατεβαίνει πολύ χαμηλά το ηχείο στα +-3db, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αναπαράγει χαμηλές συχνότητες , πολύ πιο κάτω απο τα 45 ΗΖ που δίνει η jbl , sta + -3

Reaction score
150
Καλά αφού το έχει το sub ας δοκιμάσει αν του αρέσει. Προσωπικά ούτως ή άλλως θα έπαιζα με sub (σωστά όμως) 2 μάλιστα, μόνο και μόνο για την καλύτερη δυνατή FR στο χώρο στα χαμηλά. Με ένα sub δεν θα καταφέρει πολλά εκτός κι αν "του κάτσει" η ιδανική θέση.

Και μιας και δεν πολυενδιαφέρεται για ταινίες θα τα έστηνα σε Stereo mode που είναι μια άλλη καλή επιλογή για εξερεύνηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao