Συλλεκτικα ALBUMS

Reaction score
6.582
Για την απκατάσταση της αλήθειας. Ηταν Βέλγοι που κυκλοφόρησαν το album τους σε γαλλική εταιρεια (President). Όσο για το οτι σε αλλα κράτη της Ευρώπης γινόταν χαμός με την ψυχεδέλεια αλλα όχι στην Γαλλία δεν το πολυεπιασα, αλλα τέλος πάντων. Φιρί-φίρι το πας για καταγγελία, τελικα την γλυτωσες με τους Died Pretty αλλα πολυ προσωρινά. :lolsign:
Ωραια πληροφορια Κωστα,
Kαι εγω εχω ακουσει και οτι ηταν Γαλλοι, η Ελβετοι η τωρα λες εσυ Βελγοι.
Να πω την αληθεια δεν ξερω καθολου.
Γιαυτο δεν ειπα και οι "Γαλλοι" Dickens.

Γουσταρω καταγγελιες.
Ετσι μαθαινουμε και πιο πολλα.

Reaction score
6.582
Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - Ο ΠΙΟ "ΣΠΑΝΙΟΣ" ΔΙΣΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

To τελευταιο album που κυκλοφορησε ο JOHN LENNON (μαζι με την YOKO ONO), λιγο πριν δολοφονηθει.
Το album Double Fantasy του 1980.
Kαλα. Ειναι αυτο το album συλλεκτικο?
Οχι βεβαια.
Υπαρχει ομως ΜΙΑ και μονο μια κοπια του, που θεωρειται ο πιο ακριβος δισκος στον κοσμο.

Λιγο πριν ο Mark Chapman δολοφονησει τον John Lennon, κρατουσε στα χερια του αυτο το album και ζητησε απο τον Lennon να του το υπογραψει.
Ο δισκος αυτος λοιπον εχει "πανω του", οχι μονο την υπογραφη του John Lennon αλλα και τα αποτυπωματα του, καθως και τα αποτυπωματα του δολοφονου του.
Το album αυτο χρησιμοποιηθηκε και σαν αποδεικτικο στοιχειο στη δικη του Chapman.
Λιγο μετα την δικη, το album πουληθηκε σε δημοπρασια εναντι 150.000 δολαριων.
Σε μια πιο προσφατη δημοπρασια ομως το album ξαναπουληθηκε και εφτασε το ποσο των 600.000
δολαριων.
Αυτος ειναι ο πιο ακριβος δισκος στον κοσμο.....και οσο περνανε τα χρονια η "τιμη" του θα ανεβαινει κι'αλλο.

Reaction score
6.582
MUSEO ROSENBACH - ΖΑRATHUSTRA (ITALY 1973)

Το μοναδικο album για το Ιταλικο συγκροτημα των MUSEO ROSENBACH.
Ενας απο τους λογους που το album αυτο (zarathustra) , απεκτησε τοση μεγαλη συλλεκτικη αξια, ειναι σιγουρα το οτι απο πολλους θεωρειται το κορυφαιο progressive album που βγηκε απο την γειτονικη χωρα.
Για να το αποκτησετε....(αν το βρειτε βεβαια).. θα χρειαστειτε γυρω στα 1500 ευρω.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
MUSEO ROSENBACH - ΖΑRATHUSTRA (ITALY 1973)
Για να το αποκτησετε....(αν το βρειτε βεβαια).. θα χρειαστειτε γυρω στα 1500 ευρω.
Το πηρα πρόπερσι το πρώτο pressing, όχι το δευτερο, 110 ευρω....με σκληρά παζάρια βεβαια, μεχρι και όπλο του έβγαλα :lolsign::lol: αλλα 110 ευρω, τι 1500.....

Reaction score
6.582
Το πηρα πρόπερσι το πρώτο pressing, όχι το δευτερο, 110 ευρω....με σκληρά παζάρια βεβαια, μεχρι και όπλο του έβγαλα :lolsign::lol: αλλα 110 ευρω, τι 1500.....
Καλα σοβαρα το λες τωρα?
Θελω να το δω cosmarpan.
H τιμη του ειναι γυρω στα 1500 (δε τις βγαζω εγω τις τιμες).
Το καλοκαιρι που θα ερθεις Χανια θελω να το δω οκ?

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Καλα σοβαρα το λες τωρα?
Θελω να το δω cosmarpan.
H τιμη του ειναι γυρω στα 1500 (δε τις βγαζω εγω τις τιμες).
Το καλοκαιρι που θα ερθεις Χανια θελω να το δω οκ?
Μαλλον εκανε καλη δουλεια το σημείο που του έβαλα το όπλο. :lol: Καλα ειςαι καλα θα κουβαλάω δίσκους στις διακοπές? παρεπιπτόντως είμαι πολυ κοντά στο να κλείσω, θα στο επιβεβαιώσω τις επόμενες μέρες.

Reaction score
6.582
Μαλλον εκανε καλη δουλεια το σημείο που του έβαλα το όπλο. :lol: Καλα ειςαι καλα θα κουβαλάω δίσκους στις διακοπές? παρεπιπτόντως είμαι πολυ κοντά στο να κλείσω, θα στο επιβεβαιώσω τις επόμενες μέρες.
Ω χαιρομαι cosmarpan που θα βρεθουμε απο κοντα.

Οσο για το βινυλιο τι να πω, μακαρι να ειναι το αυθεντικο (γιατι κυκλοφορουν και κοπιες των 100 ευρω), για κοιτα εδω....1564 ευρω σε πλειστηριασμο στο ebay το 2010.

http://www.popsike.com/MUSEO-ROSENBACH-Zarathustra-LP-ITALIAN-PROG-classic-NM/230483093926.html

... και εδω ενας αλλος λεει απο 1500 εως 3000 δολαρια για το αυθεντικο.

http://www.progressiveears.org/forum/showthread.php/9648-Museo-Rosenbach-s-Zarathustra-LP-on-ebay

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Ω χαιρομαι cosmarpan που θα βρεθουμε απο κοντα.

Οσο για το βινυλιο τι να πω, μακαρι να ειναι το αυθεντικο (γιατι κυκλοφορουν και κοπιες των 100 ευρω), για κοιτα εδω....1564 ευρω σε πλειστηριασμο στο ebay το 2010.

http://www.popsike.com/MUSEO-ROSENBACH-Zarathustra-LP-ITALIAN-PROG-classic-NM/230483093926.html

... και εδω ενας αλλος λεει απο 1500 εως 3000 δολαρια για το αυθεντικο.

http://www.progressiveears.org/forum/showthread.php/9648-Museo-Rosenbach-s-Zarathustra-LP-on-ebay
Ναι μωρε τα ξερω, οτι να'ναι ζητάνε, ποιος τους γ@μ@ει, εγω πλεον όποτε θέλω κατι μονο με όπλο φίλε, βρηκα την υγεία μου, λογικεύονται ολοι....:lolsign::lol:

S

sk4t4

Guest
Πολύ καλό το άρθρο που έβαλες και εξηγεί πολλά.
Προφανώς η διαπίστωσή μου περί μύθου του "χοντρού" βινυλίου, αφορά το 1ο κεφάλαιο του άρθρου.
Πάντως και αυτά που αναφέρει στο παχύ βινύλιο περί λιγότερης φθοράς, μεγαλύτερης διάρκειας, μάλλον σχετικά είναι. Αν προσέχεις τον δίσκο (με μιά πανάλαφρη Stanton 881s ;) ), δεν παθαίνει τπτ. Αν όχι και παχύς να είναι φθείρεται.
Πολύ χρήσιμες και οι απορρίψεις των 9 άλλων μύθων.
Ευχαριστώ :)
Οταν η συγκριση γινεται στον ιδιο δισκο,απο την ιδια εταιρια, στην ιδια χωρα κατασκευης και σε παραλληλη κυκλοφορια της απλης εκδοσης και της εκδοσης των 180,200η220γρ. η 'βαρια' εκδοση υπερεχει ηχητικα τουλαχιστον στο χαμηλο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.739
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis