Συμβουλές για γκρέμισμα υπογείου

Reaction score
22.042
δεν έχω ιδέα τι μπορεί να έχει κάνει...αυτό που θα φαίνεται?

το παράξενο σε αυτό το σπίτι είναι ότι υπόγειο δεν είναι αντίστοιχος χώρος όλου του πάνω σπιτιού
αλλα μόνο το 1/4 σχεδόν
δεν υπάρχει άλλο
Στην άδεια (και συμβόλιαια) και ερώτηση σε μηχανικό, και στο εαν δηλώνετε στην εφορία το υπόγειο σαν βοηθητικό ή κύριο χώρο. Εκτός εάν το δηλώνετε λάθος τόσα χρόνια.

Σπάνιο είναι αλλά μερικοί πολιτικοί μηχανικοί το κάνανε για τα δικά τους σπίτια (συνήθως μεζονέτες), για να είναι σούπερ νόμιμοι, και για να μπορούν να το χρησιμοποιούν αφοβα για κύριο χώρο. Οδηγούσε φυσικά σε μεγαλύτερο φόρο και κάθε χρόνο και κατά το κτίσιμο (καθώς πρέπει να δηλώνεται) , αλλά εαν είχαν εξαντλησει ύψος π.χ. αλλά είχανε οικόπεδο αρκετό. (νομίζω). Περισσότερα στους γνώστες. :)

K

kimon

Guest
είμαι....αλλά με ''κ'' όχι ''χ'' ;)

Ευχαριστώ για την παρατιθέμενη ενημέρωση!
Κρατάω μόνο αυτό (από τον τρίτο σύνδεσμο που παραθέτεις):

"Οι κτυπογενείς ήχοι λοιπόν παράγονται από απ' ευθείας κρούσεις πάνω στο διαχωριστικό στοιχείο που συνήθως είναι το πάτωμα."

Μάλιστα. Δεν υπάρχει πλέον ο κρουστικός θόρυβος (που ξέραμε από τα νιάτα μας), ούτε καν κρουστικός ήχος. Με το καλό να λοιπόν να διαβάσουμε και για "κτυπογενή" παλμό, "κτυπογενή" απόκριση και τα όμοια.

Μια απορία μόνο: ποιοι σατανάδες τα απεργάζονται όλα αυτά;

Υ.Γ.
Εμείς εδώ "χάμω" έτσι το προφέρουμε, με "χ" (και σε όποιον αρέσουμε, δε κατάλαβα δηλαδής...):p

Reaction score
11.632
Εκτός εάν ο πεθερός σαν μηχανικός που ήταν και τυπικός και γνώστης, έχει προσμετρήσει και το υπόγειο στο εμβαδόν. Σπάνιο, μόνο κάτι πολιτικοι μηχανικοί για το σπίτι τους , το έκαναν.
Ποτέ , μόνο στην κάλυψη.
Αποκλείεται να το μέτρησε στη δόμηση. With nothing.
Εκτος αν βγήκε εκτός του περιτυπώματος της υπέργειας κάλυψης.
τι κόστος έχει πάνω κάτω αυτό?
μήπως και συμφέρει νέα σκεπή :biggrin:
Όχι
Η τακτοποίηση αυτή, είναι τριψήφιο νούμερο, ενώ η νέα σκεπή πενταψήφιο.

Reaction score
22.042
Επίσης δε θέλω να φανώ "περίεργος" αλλά πρέπει να ξέρεις και σε ποιόν το υπόγειο (το ίδιο και η σοφίτα) ανήκει ε ? (ότι γραφει το συμβόλαιο, όχι στο "λόγο"), ίδιως εαν επενδυθούν πολλά χρήματα (και κόπος) και ίσως πρέπει να ζητηθεί και άδεια απο τους άλλους και πάλι όμως ... τους ανήκει. Δε ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον, οι καλοί λογαρισμοί .... ακόμα και (ιδιαίτερα) σε ενδοοικογενειακά θέματα.

Μπορεί να είναι σε όλους , μπορεί και να είναι μόνο στον εναν, που για παράδειγμα, μπορεί να είναι μικρότερο το διαμέρισμα του (απο κάποια π.χ. οπισθοχώρηση) και έκρινε ότι έπρεπε να γραφτεί σε αυτόν. Αλλά αυτο θα το ήξερες κάθως θα δηλωνόταν όλο απο εσένα κάθε χρόνο ή όλο απο τους έτερους.

Δε νομίζω να έχει γίνει κάν , έτσι αλλά να λέω τώρα γενικότητες.

Reaction score
11.632
Στην άδεια (και συμβόλιαια) και ερώτηση σε μηχανικό, και στο εαν δηλώνετε στην εφορία το υπόγειο σαν βοηθητικό ή κύριο χώρο. Εκτός εάν το δηλώνετε λάθος τόσα χρόνια.

Σπάνιο είναι αλλά μερικοί πολιτικοί μηχανικοί το κάνανε για τα δικά τους σπίτια (συνήθως μεζονέτες), για να είναι σούπερ νόμιμοι, και για να μπορούν να το χρησιμοποιούν αφοβα για κύριο χώρο. Οδηγούσε φυσικά σε μεγαλύτερο φόρο και κάθε χρόνο και κατά το κτίσιμο (καθώς πρέπει να δηλώνεται) , αλλά εαν είχαν εξαντλησει ύψος π.χ. αλλά είχανε οικόπεδο αρκετό. (νομίζω). Περισσότερα στους γνώστες. :)
Στο Ε9 δηλώνεται Κύρια χρήση κ Βοηθητική χρήση.
Αν τα έβαζε όλα στην Κύρια , γιατί ήταν κατοικήσιμος χώρος, ήταν εντάξει απέναντι στην εφορία, όχι όμως και στην πολεοδομία.

Reaction score
22.042
Ποτέ , μόνο στην κάλυψη.
Αποκλείεται να το μέτρησε στη δόμηση. With nothing.
Εκτος αν βγήκε εκτός του περιτυπώματος της υπέργειας κάλυψης.

Όχι
Η τακτοποίηση αυτή, είναι τριψήφιο νούμερο, ενώ η νέα σκεπή πενταψήφιο.
Γιατι, μπορεί να μη το μέτρησε στη δόμηση ?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.614
Επίσης δε θέλω να φανώ "περίεργος" αλλά πρέπει να ξέρεις και σε ποιόν το υπόγειο (το ίδιο και η σοφίτα) ανήκει ε ? (ότι γραφει το συμβόλαιο, όχι στο "λόγο"), ίδιως εαν επενδυθούν πολλά χρήματα (και κόπος) και ίσως πρέπει να ζητηθεί και άδεια απο τους άλλους και πάλι όμως ... τους ανήκει. Δε ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον, οι καλοί λογαρισμοί .... ακόμα και (ιδιαίτερα) σε ενδοοικογενειακά θέματα.

Μπορεί να είναι σε όλους , μπορεί και να είναι μόνο στον εναν, που για παράδειγμα, μπορεί να είναι μικρότερο το διαμέρισμα του (απο κάποια π.χ. οπισθοχώρηση) και έκρινε ότι έπρεπε να γραφτεί σε αυτόν. Αλλά αυτο θα το ήξερες κάθως θα δηλωνόταν όλο απο εσένα κάθε χρόνο ή όλο απο τους έτερους.

Δε νομίζω να έχει γίνει κάν , έτσι αλλά να λέω τώρα γενικότητες.
η σοφίτα είναι δική μας....
το υπόγειο άγνωστο....
υπάρχει περίπτωση να είναι κοινόχρηστο?

Reaction score
22.042
Αν τα έβαζε όλα στην Κύρια , γιατί ήταν κατοικήσιμος χώρος, ήταν εντάξει απέναντι στην εφορία, όχι όμως και στην πολεοδομία.
Για αυτό του είπα να τα δεί όλα , και άδεια και να ρωτήσει μηχανικό μια απλή ερώτηση.

Μπορεί να το δηλώνει κύρια και να έιναι και πραγματικά κύρια.

Reaction score
11.632
το παράξενο σε αυτό το σπίτι είναι ότι υπόγειο δεν είναι αντίστοιχος χώρος όλου του πάνω σπιτιού
αλλα μόνο το 1/4 σχεδόν
δεν υπάρχει άλλο
Αυτο, τεχνικά γίνεται για λόγους οικονομίας, αλλά δεν συνιστάται, διότι δημιουργείται ανισοσταθμία στη θεμελίωση και συμπεριφέρεται λίγο περίεργα στο σεισμό, αλλά αν υπολογιστεί σωστά στη μελέτη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.614
αποκλείεται αυτή η ψυχουλίτσα να έκανε ποτέ κάτι παράνομο....άσε που ήταν και προϊστάμενος της πολεοδομίας :biggrin:

Reaction score
22.042
αποκλείεται αυτή η ψυχουλίτσα να έκανε ποτέ κάτι παράνομο....άσε που ήταν και προϊστάμενος της πολεοδομίας :biggrin:
Χα χα μπίνγκο κάτι διαισθάνθηκα εγώ. Θα τα έχει κάνει όλα σούπερ μόνιμα στο λέω εγω. Είναι ικανός να το μέτρησε στη δόμηση.

Reaction score
11.632
Γιατι, μπορεί να μη το μέτρησε στη δόμηση ?
Το υπόγειο είναι …. πως να το πω …. Δώρο. Δε το μετράς, εκτός αν έχεις λόγο.
Αν το μετρήσεις , χάνεις τα αντιστοιχα μέτρα απο την ανωδομή.
Χα χα μπίνγκο κάτι διαισθάνθηκα εγώ. Θα τα έχει κάνει όλα σούπερ μόνιμα στο λέω εγω. Είναι ικανός να το μέτρησε στη δόμηση.
Εξαιρετικά απίθανο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Μου κίνησες την περιέργεια,
Τώρα θέλω το διάγραμμα κάλυψης.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.614
δεν ξέρω τι μπορούν να σημαίνουν αυτα που λέτε με τον Αρτέμη....
αλλά για το μόνο σίγουρο που ήταν ικανός να κάνει ήταν ότι προέβλεπε η νομοθεσία.....σε αυτό καιω και τα μονολιθ
δεν άφηνε τέτοια
και άδεια για χτιστό φούρνο ήταν ικανός να βγάλει :biggrin:

Reaction score
11.675
Εδω κάνεις μια τρύπα με δράπανο σε σημείο που δεν φαίνεται, αν βγει κόκκινη σκόνη είναι τούβλο, αν είναι γκρι είναι μπετόν. Αν είσαι γκαντέμης και τρυπήσεις στον τσιμεντένιο αρμό των τούβλων, τα παράτας όλα και τρέχεις να παίξεις Λόττο.
Κι αν σε χτυπήσει το ρεύμα, έχεις πετύχει σωλήνα καλωδίων.
που? στο υπόγειο? που δεν μας βλέπει κ κανένας? :laugh:
Μια βόλτα πήγα. Γύρισα τώρα, ε!

daharis666

Moderator
Reaction score
82.614
Ε άμα πας να τρυπήσεις στην κατακόρυφο πάνω από την πρίζα και ζήσεις, πάλι πας για Λόττο. :roflmao: :thumbsup:
άντε μπας κ μας κάτσει τίποτα να ανοίξουμε κ ένα νήμα για νέο οικόπεδο :roflmao:

Reaction score
11.632
Ρε φουστη μου έχω μπερδέψει τα μπούτια μου ανάμεσα στα δυο θρεντ, κάντα ξανά ένα :cry:
Νέος τίτλος : αξιοποίηση σοφιτας ή υπογείου :roflmao:
Ρε φουστη μου έχω μπερδέψει τα μπούτια μου ανάμεσα στα δυο θρεντ, κάντα ξανά ένα :cry:
Νέος τίτλος : αξιοποίηση σοφιτας ή υπογείου :roflmao:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.289
Members
38.445
Νεότερο μέλος
brahamos