Συμβουλές για τον Pioneer vsx 924

Z

z.vasilios

Guest
Καλησπέρα σε όλους.
Παρακαλώ για τις συμβουλές / προτάσεις των ποιό έμπειρων χρηστών του forum και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ευγενικές απαντήσεις και τον χρόνο σας!

Έχω αγοράσει έναν pioneer vsx 924

http://www.pioneer.eu/uk/products/22/98/405/VSX-924-K/specs.html

και επίσης 5.1 ηχεία Roister HT 4000

http://www.roister.gr/ht.htm

Παραθέτω τα link σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δει τα specs

Η χρήση για την οποία προορίζετε είναι 60% ταινίες και 40% μουσική σε σαλόνι περίπου 25τμ

Οι ταινίες και η μουσική αναπαράγονται από laptop συνδεμένο με hdmi και Vlc media player και μερικές φορές κατευθείαν από την τηλεόραση.

Αυτό το οποίο με απασχολεί είναι η ηχηρότητα.

Το subwoofer είναι πάρα πολύ δυνατό σε ένταση (για να ακούγετε αρμονικά με τα ηχεία έχω την ένταση στο 10%) ενώ τα ηχεία στο κανονικό τους. Το crossover το έχω στο τέρμα ώστε να μην κόβει καμία συχνότητα.

Τα ηχεία γενικά για μουσική ενώ με ικανοποιούν σαν ηχητικό αποτέλεσμα η ένταση τους είναι σχετικά χαμηλή σε σχέση με τις προσδοκίες μου.

Παράδειγμα, έχω συνδεδεμένη με HDMI Arc την τηλεόραση μου, μια Samsung 46’

http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/televisions/smart-tv/UE46F6320AWXXH

*δεν είναι ακριβώς αυτό το μοντέλο όμως είναι αρκετά παρόμοιο και αυτό που θέλω να αναφέρω είναι πως γράφει ότι τα ηχεία είναι 2χ10 watt.

Αν ανοίξω την τηλεόραση σε αγώνα ποδοσφαίρου λόγου χάρη στο 90% της έντασης που διαθέτει από τα ηχεία της είναι σε ηχηρότητα όσο του ενισχυτή το 75% ή στην καλύτερη το 70%

Φυσικά το εύρος και η ποιότητα του ήχου είναι τεράστια σαν διαφορά υπέρ των Roister και του Pioneer πάραυτα η ηχηρότητα όχι.

Περίμενα πως θα έχω ένταση 4 ή 5 φορές μεγαλύτερη βλέποντας ένα αγώνα φυσικά σε καλύτερη ποιότητα, με βάση την διαφορά σε watt, προφανώς λάθος εκτίμηση.

Αν ακούσω μουσική κατευθείαν από Vlc μέσω HDMI και πάλι εκεί είναι ακόμα μεγαλύτερη η ένταση σε σχέση με την τηλεόραση και τέλος το ποιο δυνατό από όλα μου φάνηκε όταν ακούω μουσική από Bluetooth, στην περίπτωση μου από το android κινητό μου.

Πειραματίστηκα με τις αυτόματες ρυθμίσεις και το μικροφωνάκι όμως τελικά αποφάσισα να κάνω μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να κάνω χειροκίνητα μόνο τις ρυθμίσεις small / large για τα ηχεία (τα έχω όλα στο small) και να ρυθμίσω μόνο τις αποστάσεις τους σε σχέση με τη θέση ακρόασης.

Τέλος στην εφαρμογή που έχει ο pionner για το κινητό iControlAV5

https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.pioneer.avsoft.android.icontrolav2014

Υπάρχει η επιλογή κουνώντας το κινητό να στέλνεις σε ζωντανό χρόνο τον ήχο όπου το επιθυμείς, δεξιά αριστερά μπροστά πίσω κοκ.

Όταν ζητάω να ακουστούν μόνο τα πίσω δύο ηχεία ο ήχος είναι πάρα πολύ χαμηλός. Θα έλεγα 30% τις έντασης που έχω από τα 3 μπροστά μαζί.

Ερωτήσεις:

1) Αυτό που με ανησυχεί κυρίως είναι να μην υπάρχει κάποια ασυμβατότητα ηχείων ενισχυτή σε watt Ohm κτλ και κάνω κάπου ζημιά.

2) Μιας και έχω την δυνατότητα για zone 2 και άρα θα μπορούσα να πάρω ακόμα ένα σετ από 2 ή 2.1 ηχεία για να καλύψω τις στερεοφωνικές μουσικές απαιτήσεις μου γνωρίζει κανείς τι πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά των ηχείων ώστε να ακούγονται δυνατότερα από το ήδη υπάρχων σύστημα μου?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Υποθέτω πως όλα τα ηχεία είναι συνδεδεμένα απ' ευθείας στον ενισχυτή και πως δεν περνούν τα front μέσα απ' το sub (δε βλέπω απ' τα specs του αν έχει speaker in-out).
Υποθέτω επίσης πως τα καλώδια των ηχείων δεν έχουν συνδεθεί ανάποδα!

Σύνδεσε το μικρόφωνο, τοποθέτησέ το ψηλότερα απ' τη θέση ακρόασης σε μια βάση ή κάτι άλλο που να μην παρεμβάλλεται στη μέτρηση. Ανέβασε την ένταση πίσω απ' το subwoofer στη μέση.
Βάλε τον ενισχυτή να κάνει ένα auto calibration. Θα κάνει πολύ καλή ρύθμιση αποστάσεων και εντάσεων. Σε περίπτωση που θεωρήσει κάποιο ηχείο large, άλλαξέ το σε small και συχνότητα αποκοπής τα 80Hz.
Αν οι υπόλοιπες ρυθμίσεις δε σου αρέσουν, μπορείς να τις παρακάμψεις κρατώντας τις αποστάσεις και εντάσεις.

Z

z.vasilios

Guest
Καλώς σας βρήκα!
Έχουμε και λέμε.
Καλώδια όλα στον ενισχυτή.
Μαύρο κόκκινο σωστά.
Έτρεξα 2 φορές την αυτόματη ρύθμιση σε περιβάλλον χωρίς θόρυβο.
Το ίδιο αποτέλεσμα.
Υποψιάζομαι πως

Α. παίζει ρόλο η πηγή.
Β. επειδή τα πίσω ηχεία είναι μικρότερα σε watt παίζουν αρκετά ποιο χαμηλά.
Γ. Είχα υψηλές προσδοκίες...

Reaction score
58
Α. παίζει ρόλο η πηγή.
Γ. Είχα υψηλές προσδοκίες...[/QUOTE]

Σωστά τα λες.Κοίτα όμως λίγο και τις ρυθμίσεις του ενισχυτή μήπως η πηγή που θες να ακούσεις είναι χαμηλά η στάθμη της,"παίξε" λίγο με τις τονικότητες,γενικά ψάξε λίγο τα μενού μήπως κάτι δεν είναι ρυθμισμένο σωστά.

Reaction score
4.327
Λοιπόν από την τηλεόραση θα ακούς χαμηλότερα σε σχέση με άλλες πηγές (έτσι γίνεται και στον δικό μου denon x-2000). Αυτό που μπορείς να κάνεις κυρίως για ψυχολογικούς λόγους είναι να μπεις στο μενού και να δώσεις στην συγκεκριμένη πηγή μερικά db παραπάνω φαντάζομαι γίνεται αυτό στον pioneer. Για τα πίσω ηχεία δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό που λες. Aυτό που μετράει είναι:
1. Η ευαισθησία που έχουν σε σχέση με τα μπροστά και 2. το μέγεθος των μονάδων τους (λιγότερο). Το πιο πιθανότερο είναι με την ισοστάθμιση που έκανε ο ενισχυτής σου να έκοψε περισσότερα db από τα πίσω ηχεία και τα ακούς πιο χαμηλά. Μπες στο μενού και τσέκαρέ το

Z

z.vasilios

Guest
Τουλάχιστον από τα μενού στα οποία έχω πρόσβαση σε όλα τα κανάλια έχω το level στο 0.
Αυτό γιατί όπως είπα και παραπάνω στο τέλος έκανα reset τον AV και ρύθμισα μόνος μου μόνο το μέγεθος των ηχείων (small) και την απόσταση.
Με μπερδεύει και το 150 watt ανα κανάλι... δεν έχω ιδέα τι σημαίνει.
Το κάθε κανάλι αποδίδει πάντα 150 watt? Είτε δουλεύουν και τα 7.2 μαζί είτε σε pure direct mode μόνο τα 2?
Τώρα σκέφτομαι σαν πείραμα να βάλω τα πίσω ηχεία μπροστά για να δω πως θα ακουστούν.
Και να ακούσω σε stereo μουσική να δώ εαν θα ακουστεί δυνατότερα.

Καμία πρόταση κάποιο τι να προσέξω για το zone 2 εαν πάρω ηχεία με στόχο μόνο την μουσική;

Z

z.vasilios

Guest
Α. παίζει ρόλο η πηγή.
Γ. Είχα υψηλές προσδοκίες...

Σωστά τα λες.Κοίτα όμως λίγο και τις ρυθμίσεις του ενισχυτή μήπως η πηγή που θες να ακούσεις είναι χαμηλά η στάθμη της,"παίξε" λίγο με τις τονικότητες,γενικά ψάξε λίγο τα μενού μήπως κάτι δεν είναι ρυθμισμένο σωστά.[/QUOTE]

Αυτή την ρύθμιση που γράφεις σχετικά με την στάθμη της πηγής στον ενισχυτή που την βρίσκω;

Reaction score
58
Λογικά στις ρυθμίσεις ήχου(δεν τον γνωρίζω τον ενισχυτή)'όλοι έχουν.
Στη θέση σου:θα κοιτούσα και την έξοδο του σήματος από το pc και θα το έβγαζα αναλογικά για να κάνω σύγκριση.
Θα ξανακοιτούσα τις φάσεις των ηχείων.
Το volume του ενισχυτή είναι λογαριθμικό και για να πεις ότι ακούς καλά θα πρέπει να είναι αρκετά ανεβασμένο(γύρω στο -20db για μουσική'λίγο χαμηλότερα για ταινίες).

Z

z.vasilios

Guest
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δύο ερωτήσεις;
1) Το 150 watt ανα κανάλι είναι πρόβλημα σε σχέση με τα 120watt που έχουν το κεντρικό και τα δύο πίσω ηχεία έναντι των 140 watt που έχουν τα δύο κεντρικά;
2) Εαν πάρω ηχεία για δεύτερη ζώνη (μόνο για μουσική ας πούμε) τι να δώ ώστε να είναι ποιό ηχηρά;
Κοιτάω αυτά: http://www.skroutz.gr/s/340053/Pioneer-CS-5070.html
Όμως δεν ξέρω το τελικό αποτέλεσμα μιας και στα specs είναι αρκετά παρόμοια με τα μπροστινά που ήδη έχω εκτός από τα Ohm που είναι στα 8.
Δηλαδή 140Watt και 90db.

Reaction score
58
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δύο ερωτήσεις;
1) Το 150 watt ανα κανάλι είναι πρόβλημα σε σχέση με τα 120watt που έχουν το κεντρικό και τα δύο πίσω ηχεία έναντι των 140 watt που έχουν τα δύο κεντρικά;
2) Εαν πάρω ηχεία για δεύτερη ζώνη (μόνο για μουσική ας πούμε) τι να δώ ώστε να είναι ποιό ηχηρά;
Κοιτάω αυτά: http://www.skroutz.gr/s/340053/Pioneer-CS-5070.html
Όμως δεν ξέρω το τελικό αποτέλεσμα μιας και στα specs είναι αρκετά παρόμοια με τα μπροστινά που ήδη έχω εκτός από τα Ohm που είναι στα 8.
Δηλαδή 140Watt και 90db.

1:Κανένα απολύτως πρόβλημα.

2:Γενικά όσο μεγαλύτερη ευαισθησία έχει ένα ηχείο τόσο δυνατότερα ακούγεται σε σχέση με κάποιο άλλο λιγότερο ευαίσθητο.
Αν σε ηχείο 90db του δώσεις 1watt
θα πάρεις 90db/1m ενώ κάποιο άλλο με 93db θέλει 0,5 watt για να πάρεις την ίδια απόδοση.Tα 8Ω δείχνει ότι είναι εύκολο φορτίο στον ενισχυτή αλλά παίζει ρόλο και η εμπέδηση και το πόσο χαμηλά πέφτει η ελάχιστη τιμή της.

Μόνο με ακρόαση θα σου λυθούν οι απορίες.

Τα roister τα είχες ακούσει πριν τα αγοράσεις??

Z

z.vasilios

Guest
Όχι δεν τα είχα ακούσει.
Έψαξα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη για ακροάσεις αλλά δύσκολο... και στις μεγάλες αλυσίδες ακόμα που έχουν μερικά εκθεσιακά είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα... τουλάχιστον εγώ.
Όσον αφορά τα Roister τώρα να είμαι ειλικρινείς πιστεύω εγώ έχω κάνει κάπου κάποια βλακεία όσον αφορά τα πίσω ηχεία. πχ κάποια ρύθμιση αλλά θα την βρω που θα μου πάει!
Κατά τα άλλα είναι μια χαρά ποιοτικότατα τουλάχιστον για το δικό μου αυτί.
Το sub για παράδειγμα είναι 2 φορές πιο δυνατό από ότι ευελπιστούσα ή χρειάζομαι.
Σε σχέση με το προηγούμενο 5.1 που είχα που ήτανε ένα παλιό μοντέλο της sony "sony str-ksl50" ο ήχος είναι πολύ καλύτερος. Απλά πίστευα πως θα είχα περισσότερη ένταση από τα υπόλοιπα ηχεία.

Reaction score
20
καλημερα φιλε μου και απο μενα και χρονια μας πολλα,εγω εχω τον 923,τα πισω ηχεια παιζουνε πιο χαμηλα επειδη ειναι μονο για τα εφε εαν θες να εχεις παντου την ιδια ενταση πρεπει να τον βαλεις στο external stereo,τωρα οσον αφορα την ποιοτητα και την δυναμικοτητα πρεπει να ενεργοποιησεις το sretriever καπως ετσι το λεει θα βαλεις κατι να παιζει και θα πατησεις απο το κοντρολ το audio parametres μεχρι να το βρεις,γενικα ειναι λιγο μυστηριος σαν ενισχυτης και εγω με αυτη την αποψη τον πηρα οτι θα εχω τεραστια διαδφορα απο το sony dz 1000 all in one που ειχα αλλα δεν τρελαθηκα κιωλας απο το αποτελεσμα,εγω εχω τα magnat 1000 μπροστα μαζι και το κεντρικο το 250 δεν μου αρεσε το αποτελεσμα ασε που μολις επαιζε στο 0 ,+2 ζεματαγε ο τοπος και μου εσβηνε ο ενισχυτης παρολλο που τον εσψ πανω σε ενα τραπεζακι μονο του,τωρα καθως εψαχνα τι να παρω για πισω ηχεια ειπα να παρω αυτα http://www.skroutz.gr/s/424075/Elta...omplete&keyphrase=eltax+set+experience+pack+5
τα εχει σε προσφορα το media markt στα 119ευρω,τελικα κατεληξα να βαλω τα magnat πισω κατα eltax μπροστα μαζι με το κεντρικο τους τα οδηγει καλυτερα αυτα πχ δε κρεμαει το μπασο ,βεβαια χανω λιγο στα ψιλα αλλοωνεται ο ηχος αλλα τα παιζει ξεκουραστα

Z

z.vasilios

Guest
Καλησπέρα,

Τελικά τα πίσω ηχεία παίζουν χαμηλότερα μέσα από το app γιατί θεωρεί πως το μέγιστο στημένο είναι 7,2 και άρα όταν το κατευθύνω πίσω ανεβάζει τελείως τα πίσω ηχεία (που στο 5,1 μου δεν υπάρχουν) και τα αληθινά μου πίσω τα ρίχνει ας πούμε στο 50%. Εαν το στρέψω όμως στα δεξιά ανεβαίνει η ένταση κανονικά.
http://a1.mzstatic.com/us/r30/Purpl...6d3-e009-5970-6c5620a16226/screen568x568.jpeg
Αυτό με είχε μπερδέψει.

Reaction score
20
αα εκει ηταν το θεμα και εγω ετσι το εχω ατημενο σαν 7.1 και εχω ορισει τα μπροστα σαν bi amp λες να δοκιμασω να συνδεσω τα πισω στις αλλες εξοδους που εχει μηπως παιζουνε δυνατοτερα ,αμα βρω χρονο θα τα δοκιμασω

Z

z.vasilios

Guest
Μετά από περίπου ένα μήνα που έχω το σύστημα και πολλές ρυθμίσεις παραμετροποιήσεων κατάφερα να ρυθμίσω σχεδόν τα πάντα όπως επιθυμούσα.
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι υποκειμενικό. :)
Αυτό που έχω όμως σαν απορία και αν μπορείς κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία να μου δώσει μια απάντηση είναι το εξής:
Πιστεύω πως ακούω τα ηχεία μου (Roister HT4000) να αποδίδουν καλύτερα/ποιοτικότερα/αναλυτικότερα όταν έχω την ένταση πάνω από το -20db στον Pioneer VSX924.
Είναι placebo ή όντως υπάρχει κάποιο εύρος στο οποίο αποδίδουν ας πούμε το μέγιστο;

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik