Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

D

deleted user 10898

Guest
- 2 μέτρα, άρα είσαι μέσα στο far field του ηχείου και επηρρεάζεσαι σε σημαντικό βαθμό από τις αντηχήσεις του χώρου.

- ΟΚ. Ο άξονας του ομοαξονικού μεγαφώνου κοιτάζει απ΄ευθείας ή υπό γωνία το μικρόφωνο?

- Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο σύστημα μέτρησης, αλλά από την παράμετρο αυτή εξαρτάται η ακρίβεια της μέτρησης. Με τι τρόπο επηρρεάζεις την ακρίβεια της μέτρησης που παίρνεις?
σαφως μιλαμε για μετρηση χωρου ηχειου. τα ηχεια ειναι σχεδον χωρις toe in και το μικ καθετα στον αξονα που τα ενωνει. το προγραμμα μετραει "20hz-20khz in different time windows"
δωσε λιγο τυρακι...

Reaction score
11
Απάντηση: Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

Ας αποτολμήσω μία ερώτηση:ποιο είναι το πρότυπό μας; Τι θέλουμε να πετύχουμε στον χώρο μας; Να πάρουμε την μέτρηση του ανηχοϊκού; Η της αίθουσας συναυλιών;

Αιρετική θέση: αν φέρναμε στο σπίτι μας ένα ζωντανό συγκρότημα να παίξει θα το... ρυθμίζαμε ως προς τις αποκρίσεις η θα έπαιζε μαζί με τον χώρο αυτό που είναι;

Μήπως θα έπρεπε τελικά τον χώρο μας να τον βλέπουμε σαν μία ανεξάρτητη οντότητα δεχόμενοι τα χαραχτηριστικά όπως είναι αντί να τον κάνουμε να μιμείται άλλους χώρους - πρότυπα;

:111:

Reaction score
968
σαφως μιλαμε για μετρηση χωρου ηχειου. τα ηχεια ειναι σχεδον χωρις toe in και το μικ καθετα στον αξονα που τα ενωνει. το προγραμμα μετραει "20hz-20khz in different time windows"
δωσε λιγο τυρακι...
ΟΚ. Να υποθέσω δηλαδή, ότι εκτελεί εντελώς αυτόματα τη μέτρηση, χωρίς δυνατότητα επέμβασης του χρήστη στα time windows.

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

Ας αποτολμήσω μία ερώτηση:ποιο είναι το πρότυπό μας; Τι θέλουμε να πετύχουμε στον χώρο μας; Να πάρουμε την μέτρηση του ανηχοϊκού; Η της αίθουσας συναυλιών;

Αιρετική θέση: αν φέρναμε στο σπίτι μας ένα ζωντανό συγκρότημα να παίξει θα το... ρυθμίζαμε ως προς τις αποκρίσεις η θα έπαιζε μαζί με τον χώρο αυτό που είναι;

Μήπως θα έπρεπε τελικά τον χώρο μας να τον βλέπουμε σαν μία ανεξάρτητη οντότητα δεχόμενοι τα χαραχτηριστικά όπως είναι αντί να τον κάνουμε να μιμείται άλλους χώρους - πρότυπα;

Ανηχοϊκό αποτέλεσμα σίγουρα δεν θέλεις, .... γιατί απλά δεν ακούγεται με τίποτα. Εάν μπεις μέσα σε ανηχοϊκό θάλαμο μετρήσεων ακουστικής θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ (με το ζόρι ακούς τη φωνή σου όταν μιλάς).

Ζωντανό συγκρότημα μέσα στο σπίτι ... ούτε αυτό νομίζω ότι θα ήθελες να ακούσεις πως είναι!

Δεν είμαι από τους τύπους που κάνω ακουστικές αλλαγές μέσα στα σπίτια (άλλωστε τα αλλάζω συχνά). Όμως προτιμώ να αποφεύγω την ακουστική διέγερση των βλαβερών χαρακτηριστικών των οποιοδήποτε χώρων.

Και βέβαια πάντοτε υπάρχει και η λύση της ψηφιακής ισοστάθμισης!

Reaction score
968
kef 201/2 ανηχοικη απο stereophile

και σε ενα απο τα προσφατα σεταπ που δοκιμασα στο χωρο μου...

Η ανηχοϊκή κλίση αποκοπής 12 dB/octave είναι εξαιρετική (2ης τάξης).

Το "βυζί" που δημιουργεί η επίδραση του χώρου χαμηλά, σε τι συχνότητα είναι? (υποθέτοντας ότι η μέτρηση είναι αξιόπιστη)

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

Ανηχοϊκό αποτέλεσμα σίγουρα δεν θέλεις, .... γιατί απλά δεν ακούγεται με τίποτα. Εάν μπεις μέσα σε ανηχοϊκό θάλαμο μετρήσεων ακουστικής θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ (με το ζόρι ακούς τη φωνή σου όταν μιλάς).

Ζωντανό συγκρότημα μέσα στο σπίτι ... ούτε αυτό νομίζω ότι θα ήθελες να ακούσεις πως είναι!

Δεν είμαι από τους τύπους που κάνω ακουστικές αλλαγές μέσα στα σπίτια (άλλωστε τα αλλάζω συχνά). Όμως προτιμώ να αποφεύγω την ακουστική διέγερση των βλαβερών χαρακτηριστικών των οποιοδήποτε χώρων.

Και βέβαια πάντοτε υπάρχει και η λύση της ψηφιακής ισοστάθμισης!

1)Το ανηχοϊκό ταυτίζεται, (σε μεγάλο ποσοστό), με την ακουστική της ελεύθερης, (χωρίς αντικείμενα), υπαίθρου. Άρα μια ιδέα έχουμε όλοι.

2)Μια χαρά είναι το ζωντανό στο σπίτι! Ευχαρίστως θα το ξανάκουγα!

3)Η ψηφιακή ισοστάθμιση είναι ταυτόσημη με αυτήν που δίνουν τα software ισοστάθμισης;

4)Εισάγει αλλοιώσεις στο σήμα;

D

deleted user 10898

Guest
Η ανηχοϊκή κλίση αποκοπής 12 dB/octave είναι εξαιρετική (2ης τάξης).

Το "βυζί" που δημιουργεί η επίδραση του χώρου χαμηλά, σε τι συχνότητα είναι? (υποθέτοντας ότι η μέτρηση είναι αξιόπιστη)
ωραια. ασε λιγα τα χαμηλα και πες μου τι γινεται ψηλα.
εμπρος απο τα ηχεια υπαρχει "κονσολα" (τραπεζι) με αντανακλασεις...
(συγνωμη κιωλας, εδω μιλαμε συμφωνα με τον τιτλο για τα μπασα...)

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

Υπόθεση εργασίας:

αντί για τα 201/2 έχεις τα 207/2. Σε τι θα ωφελούσε χαμηλά;

Με βάση όσα λες, θα τα πήγαινες σε μεγαλύτερη απόσταση από τον τοίχο, (υποθέτουμε ότι υπάρχει διαθέσιμη), και έτσι τα τέρατα θα απέδιδαν το ίδιο χαμηλό;

Σαν να λέμε τσάμπα όλος αυτός ο χαμός;

Και συμπληρώνω:

Γιατί τότε η KEF, και η κάθε, δεν σταματάει στο 201; Το 207 μόνο ζημιά θα κάνει στα ωραία, στρωτά και από τα 10 HZ -3db του 201!

Γιατί να βάλει όλα αυτά τα μεγάφωνα και παραφερνάλια και να πουλάει στα 20.000 €;

Reaction score
11
Απάντηση: Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

Έτσι λοιπόν καταλήγω σε ένα καταπληκτικό τριχοτομημένο συμπέρασμα που δεν επιδέχεται αντιρρήσεις:

1)O vet έχει δίκιο και οι εταιρείες λάθος!

2)Οι εταιρείες έχουν δίκιο! (Σκέτα γιατί ο vet δεν είναι δυνατόν να έχει λάθος!)

3)Εγώ έχω δίκιο, (σε τι άραγε; Σύντομα θα το ανακαλύψω!), και όλοι οι υπόλοιποι, (πλην vet), λάθος!

Ζήτημα απαντήθηκε και αίνιγμα λύθηκε!

:142:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

Έτσι λοιπόν καταλήγω σε ένα καταπληκτικό τριχοτομημένο συμπέρασμα που δεν επιδέχεται αντιρρήσεις:

1)O vet έχει δίκιο και οι εταιρείες λάθος!

2)Οι εταιρείες έχουν δίκιο! (Σκέτα γιατί ο vet δεν είναι δυνατόν να έχει λάθος!)

3)Εγώ έχω δίκιο, (σε τι άραγε; Σύντομα θα το ανακαλύψω!), και όλοι οι υπόλοιποι, (πλην vet), λάθος!

Ζήτημα απαντήθηκε και αίνιγμα λύθηκε!

καλημερα,
βλεπω περασες καλα εχθες το βραδυ :116:

Reaction score
792
Το time window πρέπει να είναι εκείνο δεξιά κάτω στο μενου room analyzer που λέει t(ms) και default είναι 50, αλλά το αλλάζει ο χρήστης.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμπεριφορά χαμηλών εντός δωματίου.

καλημερα,
βλεπω περασες καλα εχθες το βραδυ :116:
Καλημέρα!

Γενικά πάντα, όταν καταλήγω σε ακλόνητα συμπεράσματα, περνάω καλά!

Reaction score
968
ωραια. ασε λιγα τα χαμηλα και πες μου τι γινεται ψηλα.
εμπρος απο τα ηχεια υπαρχει "κονσολα" (τραπεζι) με αντανακλασεις...
(συγνωμη κιωλας, εδω μιλαμε συμφωνα με τον τιτλο για τα μπασα...)

Θυμάμαι ότι είχες πει θα επαναλάβεις τις μετρήσεις χωρίς τα ενδιάμεσα εμποδια. Τι έγινε από τότε?

Το μεγάλο "καρούμπαλο" στις χαμηλές σε ποια συχνότητα ακριβώς βρίσκεται? Φαίνεται αρκετά ενισχυμένο, εφόσον η μέτρηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με ποια ανάλυση είναι η συγκεκριμένη καμπύλη? (1/3-octave, 1/6-octave, ....)

D

deleted user 10898

Guest
Θυμάμαι ότι είχες πει θα επαναλάβεις τις μετρήσεις χωρίς τα ενδιάμεσα εμποδια. Τι έγινε από τότε?

Το μεγάλο "καρούμπαλο" στις χαμηλές σε ποια συχνότητα ακριβώς βρίσκεται? Φαίνεται αρκετά ενισχυμένο, εφόσον η μέτρηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με ποια ανάλυση είναι η συγκεκριμένη καμπύλη? (1/3-octave, 1/6-octave, ....)
για παμε...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=84685&page=5

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas