Συνδέσεις για RX-V663

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Έχω αγοράσει έναν ενισχυτή Yamaha RX-V663.

Επίσης έχω μία HD Ready TV (SONY) και ένα DVD Samsung (με optical audio out, coaxial audio out, S-Video kai Composite Video).

Το πρόβλημά μου είναι το εξής :

Έχω συνδέσει το optical out του DVD στον ενισχυτή.

Επίσης έχω συνδέσει το S-Video του DVD στον ενισχυτή και στο HDMI out του ενισχυτή έχω συνδέσει την TV.

Με άλλα λόγια θέλω να περάσω το Video του DVD από τον ενισχυτή στην TV Πάνω από HDMI (ο λόγος είναι να έχω μόνο αυτό το καλώδιο μεταξύ TV και ενισχυτή για όλες τις χρήσεις αν γίνεται και να μην τραβάω composite, και S-Video κτλ).

Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω ήχο, αλλά εικόνα όχι.

Στο manual αναφέρει ότι ο εν λόγο ενισχυτής κάνει conversion S-Video σε HDMI (όχι upscaling βέβαια, απλά upconversion). Έχω βάλει την επιλογή Conversion στο ON, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχω εικόνα.

Any hint?

Ευχαριστώ.

Reaction score
172
Απάντηση: Συνδέσεις για RX-V663

Δες μηπως εδωσες εξοδο στην HDMI του Υamaha 1080p και δεν κλειδωνει η Sony.

Reaction score
0

Δες μηπως εδωσες εξοδο στην HDMI του Υamaha 1080p και δεν κλειδωνει η Sony.
Χμμμ...
Δεν ξέρω πως ακριβώς το κάνω αυτό.

Απλά όπως είπα ο Yamaha δεν κάνει upscaling, οπότε δε νομίζω να δίνει 1080p ο Yamaha ώστε να μη κλειδώνει η SONY. Στο manual δε βρήκα κάτι τέτοιο πουθενά... :(

(άλλη ερώτηση : 1080p = Full HD, 1080i = HD Ready, ή πέταξα κοτσάνα; :) )

Reaction score
41

1. Έλεγξε που έχεις συνδέσει ήχο-εικόνα του DVDp πάνω στον Υamaha. Υποθέτω πως τα έχεις και τα δύο (optical και s-video) στις εισόδους με την ένδειξη DVD. Όταν ενεργοποιείς Yamaha & DVDp επιλέγεις από το τηλεχειριστήριο του 663 το DVD??

2. Έχεις ενεργοποιήσει στο DVDp πως θες το σήμα εικόνας να βγαίνει από την S-video? Πολύ πιθανό να μην το έχεις κάνει. Έλεγξέ το....

3. Άλλες εξόδους εικόνας (εκτός από composite & S-video) δεν έχει το DVDp σου??

4. Έλεγξε και το manual του 663 για το αν όντως κάνει conversion του s-video σε hdmi.......

Πάμε στο θέμα HD & HD ready.
Αν το πάνελ του μέσου προβολής εικόνας (τηλεόραση/ προβολέας) έχει ανάλυση 1920 Χ 1080 τότε μιλάμε για πάνελ full HD.
Αν το πάνελ έχει οποιαδήποτε άλλη ανάλυση (πχ 1280 Χ 720, 1024 Χ 768, 1024 Χ 576, 800 Χ 600 κοκ) αλλά επιτρέπει να δέχεται σήμα 1920 Χ 1080 το οποίο και προσαρμόζει στο πάνελ του (αν πχ έχουμε πάνελ 720, να δέχεται μεν 1920 Χ 1080 αλλά το κάνει downscale στο 1280 Χ 720), τότε μιλάμε για HD ready.

Reaction score
0

Σ'ευχαριστώ πολυ για το info.

Λοιπόν, το DVD βγάζει Scart, S-Video και Component έξοδο.

Δε θέλει κάποια ρύθμιση το DVD για να βγάζει έξοδο από την S-Video, μιας που τώρα έχω την S-Video απ'ευθείας στην TV και παίζει κανονικά.

Τώρα, ο ενισχυτής όπως έγραψα, λέει ότι κάνει up-conversion και όχι upscaling.
Πιο συγκεκριμένα, αν δεις και στο http://www.yamaha-online.de/index.php?lang=e&country=GR&idcat1=1&idcat2=2 γράφει πώς κάνει :

Analogue video to HDMI digital video upconversion and deinterlacing with TBC

Αυτό που αναφέρεται στο manual στη σελ. 88 είναι το εξής και φαίνεται επίσης και στη σελίδα 19 (του manual, όχι όπως τα αριθμεί το Acrobat):

(δες αν θες και εδώ αν μου ξεφεύγει κάτι : http://akamaipix.crutchfield.com/Manuals/022/022RXV663.PDF)

"Video CONV ON : Converts composite, S-video and component video signals interchangeably and up-converts composite, S-video and component video signals to HDMI video signals

Αυτό που με μπερδεύει λίγο είναι ότι αναφέρει σε μία σημείωση λίγο παρακάτω ότι :
The Converted Video Signals are only Output at the Monitor Out jacks.. Βέβαια αυτό πρέπει να ισχύει για κάποιες άλλες σημειώσεις που αναφέρει, μιας και μόνο από το σχήμα με τις συνδέσεις που σου ανέφερα παραπάνω, φαίνεται ότι μπορεί να στείλει S-Video σε HDMI. Λέει επίσης πως μή συμβατικά σήματα S-video και Composite video σήματα δε μπορούν να γίνουν converted οπότε και θα πρέπει το Video-Conv να γίνεται Off. Αλλά απλό DVD είναι ρε γμτ.

Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει με τα Composite καλώδια του DVD. Θα το δώ και αυτό.

Απλά σου έρχεται μήπως καμιά άλλη ιδέα;

Thanx πάντως για το support.

Reaction score
0

Καλησπέρα και πάλι.

Απλά για το ιστορικό, βρήκα τη λύση.

Απλά by default ο RX-V663, όταν επιλέγεις το DVD σαν Input, δεν έχει ενεργοποιημενη την S-Video είσοδο (που βέβαια στο μενού νομίζω αναφέρεται σαν Composite που εν μέρει είναι το ίδιο πράμα) αλλά μόνο την component.

Οπότε με αυτή τη ρύθμιση...τσουπ...έπαιξε.

Επίσης σχετικά και με την προηγούμενή σου απάντηση :

Ποια η διαφορά 1080i με 1080p;
1080i = HD Ready, 1080p = Full HD???

Τέλος, μπορεί να συνδεθεί η κεραία της TV στον RX-V663 ή δεν κάνει TV reception? Απλά γιατί επειδή έχω την TV στον τοίχο, έχω καλώδια να κρέμονται. Οπότε αν έκανε το reception ο ενισχυτής και έστελνε και το TV σήμα από HDMI, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Γιατί απλά θα είχα μόνο το καλώδιο της τροφοδοσίας της TV και το HDMI.

Ναι ξέρω...και με ένα φωτοβολταϊκό πίσω από τον τοίχο και ασύρματη σύνδεση, δε θα είχα κανένα καλώδιο :)

Reaction score
786
Δυστυχως κανενας AVR (βλακωδως κατα την γνωμη μου) δεν εχει TV tuner, οποτε αυτο που ψαχνεις δεν γινεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.325
Members
38.300
Νεότερο μέλος
ngk-lighting