Συνδεση Laptop με εντοιχισμενα ηχεια

CAC

Reaction score
16
Καλημέρα σε όλους. Φίλος που έφταξε καταστημα έχει τοποθετησει ηχεια στην γυψοσανιδα και θέλει να συνδεσει το laptop για να παιζει μουσική. Τα ηχεία καταλήγουν σε δυο πριζακια κλασικα κοκκινα μαυρα. Ζητησε την βοηθεια μου αλλά δεν ξερω πως μπορει να τα συνδέσει

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.069
καλημέρες...για αρχή πρέπει να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του ηχείου....ποιο μοντέλο είναι?
από εκεί και μετά θα χρειαστεί έναν ενισχυτή....και από τον ενισχυτή σύνδεση με το λάπτοπ ή όποια άλλη πηγή θέλει

CAC

Reaction score
16
καλημέρες...για αρχή πρέπει να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του ηχείου....ποιο μοντέλο είναι?
από εκεί και μετά θα χρειαστεί έναν ενισχυτή....και από τον ενισχυτή σύνδεση με το λάπτοπ ή όποια άλλη πηγή θέλει
κλασικα ηχεια στρογγυλα χωνευτα σε γυψοσανιδα. Το μοντελο να το ρωτησω αν παιζει καποιο ρολο. Αν μπορεις θα ήθλεα περισσοτερες πληροφοριες για τη συνδεση. Ποιον ενισχυτη κλπ. Ευχαριστω

TGD

Reaction score
9.537
Αν είναι εγκατάσταση σε κατάστημα μπορεί να είναι και 100V.
Σε κάθε περίπτωση θέλει ενισχυτή. Αλλα για ποιον ενισχυτή πρέπει να ξέρουμε τις προδιαγραφές των μεγαφώνων .
Α, και πόσα ηχεία είναι και σε πόσες πρίζες καταλήγουν;

CAC

Reaction score
16
Αν είναι εγκατάσταση σε κατάστημα μπορεί να είναι και 100V.
Σε κάθε περίπτωση θέλει ενισχυτή. Αλλα για ποιον ενισχυτή πρέπει να ξέρουμε τις προδιαγραφές των μεγαφώνων .
Α, και πόσα ηχεία είναι και σε πόσες πρίζες καταλήγουν;
αυτο ειναι το ηχειο
και εδω τα ηχεια που πρεπει να συνδεθούν

Attachments

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.581
εφόσον στα ηχεία λογικά έχει συνδεθεί και ο παρεχόμενος μετασχηματιστής,
(ρωτήστε και τον ηλεκτρολόγο καλού κακού)
θες ένα ενισχυτή "εγκαταστάσεων" 100V

π.χ.:

ή δες εδώ:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.069
ναι άκυρο το δικό μου....100βολτικό είναι....το ηχείο

CAC

Reaction score
16
η συνδεση γινεται με το laptop γιανεται και με bluetooth ή απο jack se rca? Προφανώς ψαχνει για μια οικονομική λύση καθως προκειται για μικρο καταστημα λιανικής

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.581
η συνδεση γινεται με το laptop γιανεται και με bluetooth ή απο jack se rca? Προφανώς ψαχνει για μια οικονομική λύση καθως προκειται για μικρο καταστημα λιανικής
σ' αυτόν που έβαλα ενδεικτικά, με bluetooth ή με καλώδιο jack->jack στην είσοδο Aux in

1743241987727.png

Ας δει και τους υπολοίπους στη λίστα όμως, κάποιοι παίζουν π.χ. με στικάκια και αποδεσμεύει τελείως το laptop.

TGD

Reaction score
9.537
Νομίζω ότι κάποιος από τους μικρούς Adastra του κάνει.

CAC

Reaction score
16
ευχαριστω ολους. Επειδη τωρα με laptop αυριο με tablet καλό θα ήταν μια όσο το δυνατόν πιο οικονομικη αγορα που να τον καλύπτει. να συνδεεται ασυρματα στον ενισχυτη και απο εκεί μεσω ζευγους καλωδίων κοκκινου μαυρου με τις πριζες. Αν το εχω σωστα στο μυαλό μου

ika

News
Reaction score
15.679
Στο link του #5 που έδωσε ο CAC, στα τεχν χαρακτηριστικά λέει πως το μεγάφωνο δεν είναι παθητικό!

Ας σιγουρευτεί πως είναι σωστό/λάθος, αλλοιώς μπορεί να μην θέλει ενισχυτή

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.069
ο ηλεκτρολόγος που τα πέρασε δεν έχει κάτι να του βάλει?

TGD

Reaction score
9.537
Έχει ένα κανάλι. Χρειάζεσαι στερεοφωνικό αφού έχει δύο πρίζες στον τοίχο.

CAC

Reaction score
16
Έχει ένα κανάλι. Χρειάζεσαι στερεοφωνικό αφού έχει δύο πρίζες στον τοίχο.
Μία προταση αν ειναι ευκολο να προχωρησει στην αγορα και την εγκατάσταση. Ευχαριστω

TGD

Reaction score
9.537
Τώρα που το σκέφτομαι, μαγαζί είναι, τι θέλει το στέρεο, μπορεί να συνδέσει τα δυο 100βολτικά παράλληλα από τις μπρίζες και να τελειώνει.
Πάρε ένα τηλέφωνο την iCan που φέρνει τους Adastra και ρώτα τους πώς να συνδέσεις τα ηχεία. Λογικά από το κόκκινο 100V του ενισχυτή στο κόκκινο της μίας πρίζας και μετά στο κόκκινο της άλλης μπρίζας και αντίστοιχα το μαύρο COM.
Αλλά επειδή ενώ έχω δουλέψει τέτοια συστήματα δεν έχω ποτέ περάσει την καλωδίωση, ρώτα καλύτερα!
Ο DM25 είναι αρκετός για δύο ηχεία 6W.

CAC

Reaction score
16
Συγγνωμη για τις συνεχείς ερωτήσεις. θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάτι τετοιο?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.862
Members
38.380
Νεότερο μέλος
jimdrak12